עבור לתוכן

האבולוציה של התודעה - סיעור מוחין

Featured Replies

פורסם

אני מסכים שתודעה קבוצתית מחזקת את החברה כחברה שלמה

אך עם זאת, מה יישאר מהפרט?

תחשוב למשל על מושבה של דבורים, שהמלכה שולטת בכול שאר הפועלים הקטנים

תחשוב שאין דבר כזה "פרט",יש רק את החברה השלמה. יש גוף

אחד (ה"מלכה",שהיא ה"מוח" של הכל) ששולט בכולם

עכשיו בתור קבוצה אפשר לשרוד ככה יותר טוב,מכיוון שלמעשה לכולם יש

את אותו אינטרס (שהוא האינטרס של המלכה) וכולם יפעלו ביחד להשגת האינטרס הזה

עם זאת, לא יישאר "פרט", היחיד לא יהיה קיים כבר

חוץ מזה שאני חושב שאנחנו בשלב מאוחר מדי באבולציה שלנו על מנת לפתח

דבר כמעין זה, ושאנחנו פשוט יצורים מורכבים מדי מכדי לפתח כזה דבר

הרי תסתכל על כל היצורים בעלי התודעה הקבוצתית (דבורים,נמלים וכד'), הם כולם

חרקים קטנים שיחסית אלינו, מאוד לא מפותחים

לדעתי הדרך היחידה שבני האדם יוכלו לעבור לכמעין "תודעה קבוצתית" זה רק אם יפתחו

מכשיר או משהו (טכנולוגי) שישלוט באנשים, אבל זה ישלול מהם את הרצון שלהם וחוץ מזה,

למה שמישהו ירצה להשתמש בזה?

זה שאלה רצינית?  :smile1:

אני מת שיהייה לי דבר כזה  :silly:

לא חייבים שהפרט יחייה רק למען הכלל. הפרט יכול (וצריך, לפי דעתי) לתרום את החלק שלו לקהילה- כמה שהוא יכול, ככה שהוא עצמו לא יאבד את הזהות שלו. נגיד, 7שעות עבודה בשכר סטנדרטי שיספיק לו למזון בגדים ואקסטרא קטנה (בלי מיסים)...

אגב, אצל החרקים זה משהו מובנה... זה לא שהמלכה שולטת בהם...

פורסם

החוק הראשון של האבולוציה והתורה של דרווין (או דרבין, שכחתי איך רושמים את השם שלו) הוא: החזק שורד.

האדם מתפתחת לפי הסביבה שהוא חיי בא והאקליים המקומי, לדוגמה האפריקאים מאופיינים בעור שחור שמגן עלהם מהשמש אחרת מזמן כולם היו מתים מסרטן העור.

עוד דוגמה זה האסקימוסים אשר מאופיינים בגוהה נמוך על מנת לשמור על זרימת דם מהירה בגוף כיוון שהטמפ' מאוד נמוכה והם צריכים זרימת דם מהירה לאומת שאר בני האדם.

צבע עיינים זה תורשה ומיקס בין שתי ההורים.

התודעה העצמית לפי מה שאני חושב היא לא תכונה ספציפית היא חלק מהאינטלגנצייה שלנו המוח שלנו מספיק מפותח בישביל ללמוד דברים במהירות ולהסתגל לסביבה, דרך אגב הדולפינים בעלי האיטלגנציה הגבוהה ביותר, הם בעלי המוח המפותח ביותר, אך התכונות הפיזיות שהסיביבה בא הם חיים לא נותנת להם לממש את הפוטנצייל שלהם, עם יצליחו לחבר מוח של דולים לגוף של בן דם בילדותו ולשמור אותו בחברה של בני אדם האדן-דולפין יוכל לתקשר בדרך טלפטית. :)

נחייה ונראה מה יהיה בעתיד.

animal_brains.gif

1. מוח של בן אדם.

4. מוח של דולפין.

פורסם

המוח של הדולפין כזה גדול בגלל שהוא צריך לחשב את ההחזרים של הסונר, הסונר שלו הוא "תלת מימדי", הוא גם יכול כאילו להסתכל אל תוך דברים, למשל, אם הוא מייצר גל סונר הגל נהדף גם מהחלק החיצוני של הדג וגם דרך כל האיברים הפנימיים שלו, ככה שדולפין יכול "לראות" את הדג בתלת מימד וגם את החלק הפינימי שלו, ככה הוא מזהה את סוגי הדגים או משהו כזה, צריך מוח חזק מאוד בשביל לתרגם ולעבד את האותות האלה.

ראיתי את זה באיזו תוכנית לפני המון זמן אז אני לא הכי זוכר, אם מישהו יודע עוד הוא מוזמן להוסיף.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אז זה אומר שלעטלף גם יש מוח בגודל של מוח של דולפין.

אבל מוזר כי יש לו ראש של עכבר....

:P

ובקשר לתודעה - תודעה היא תכונה שנרכשת ברגע שמגיעים לרמה מסוימת של אינטליגנציה, ברגע שהיצור מספיק חכם בשביל לחשוב על יותר ממה שהוא יודע, הוא מתחיל לחשוב על מה שהוא לא יודע.

פורסם

לא בטוח

שים לב שכשאר אתה נוגע במשהו, אתה מרגיש במקום שנגעת, זה יוצר מודעות מידית לחלק של העולם שהוא אתה, לעומת חלק העולם שהוא השאר

אפשר לכנות גם את זה תודעה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים