עבור לתוכן

Barton 2500 בטמפ' 56 ובמאמץ 63 , יחזיק?

Featured Replies

פורסם

ה 120ממ של TT410W שואב אוויר מתוך המארז, לא מוציא אליו.

• תגובות 38
  • צפיות 1.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
זו אחת הבעיות שלך. 30 שקל משחה. 150 שקל קרור כמו V12. כשיהיה לך כסף תקנה.

זה עד כדי כך הכרחי?

פשוט הוצאתי כסף על המארז הזה... ועל הספק הזה... חשבתי שזה יספיק :nixweiss:

זה יותר ממספיק. אבל, אם יש לך הרבה אבק במארז (על צלעות הקרור) או בפילטר הקדמי (האם ניקית אותו פעם?) או בשניהם זה גם מאוד משפיע.

לפני 3 ימים ניקיתי את הפילטר כפי שיכלת לקרוא בתגובה שלי בדף הקודם....

לפני כשבועיים ניקיתי את כל הכרטיסים, לוח, גוף קירור וכל שאר הרכיבים שתפסו אבק... כי הרי המארז חדש, אז ניצלתי את הפירוק/הרכבה של הכל, גם כדי לנקות הכל.

ה 120ממ של TT410W שואב אוויר מתוך המארז, לא מוציא אליו.

על סמך מה אתה אומר את זה?

שמתי דף נייר תחת הספק והוא עשה עליו רוח... איך זה מסתדר עם מה שאתה אומר?

גם רגש ביד הראה כי הספק מוציא אוויר...

ואם כך, לאן האוויר של הספק יוצא? יש מאחור חורים אך לא יוצא מהם אוויר...

פורסם

אל תתווכח עם עובדות, אני אומר את זה מידע ומניסיון.

אם המאורר מוציא אוויר אל תוך המארז זה מצב לא תקין, ואין מצב שזה ירכב ככה מהיצרן.

מה שאתה מרגיש ביד זה מקסימום שאיבה...

אתה יכול להסתכל לבד עם פנס או תאורה כלשהי ולראות שהמאורר יושב לכיוון פנים הספק.

המאורר נשלט על ידי הטמפרטורה, הוא לא תמיד במקסימום שלו, בגלל זה אתה לא אמור להרגיש רוח יוצאת מאחורה, במיוחד שהאוויר מתפזר לכל הגודל ולא יוצא מנקודה אחת.

פורסם

אם ממש "תסתום" את החור של המאוורר בעזרת היד תוכל להרגיש אם הוא שואב או דוחף.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני מבין שיש פה ביטחון של 100% שהמאוורר של הספק שואב אוויר ומעיף אותו פנימה אל הספק...

אין לי כל כך זמן כרגע שוב להזיז פה הכל ולפתוח את המארז כדי להסתכל, אך כששמתי את כף ידי כרגע מאחורי הספק (בחלק האחורי של המארז) הרגשתי אוויר חמים שעף החוצה אך בצורה נורא איטית, כאילו שהאוויר לכוד שם ויוצא החוצה בלית ברירה... הרי את הרוח הוא עושה כלפי מעלה... והאוויר יוצא מהצד בלי שום מאוורר שדוחף אותו לצאת משם... זו שיטת קירור ממש טיפשית, לא? הכל שם מתחמם כתוצאה מכך.

לגבי המאווררים של המארז, שנשלטים ע"י טמפ'... שמתי לב שלא משנה מהי הטמפ'... המהירות היא אותה מהירות...

פורסם

כי זה משתנה לפי טמפרטורת הספק, לא טמפרטורת המעבד.

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר עם המאוורר שבספק?

כי אני דיברתי על המאוורר 120MM שנמצא באחורי המארז שלי... את החיישן טמפ' שלו דחפתי בתוך גוף הקירור של המעבד...

פורסם

ואני אמור לדעת איזה מאורר\מארז יש לך :\ !?

בכל מקרה, בגלל שכתבת שיש לך שני מאוררי 120ממ ומאורר עם חיישן, אני יכול רק לנחש שיש לך קמפיוקייס.

השיטה במאוררי GLOWFAN (או משהו דומה) שמגיעים עם הקומפיוקייסים, זה "לקצר" בין רגלי הסנסור. זאת אומרת לחתוך ולחבר אותם ישירות, זה מעלה אותם ישירות ל12V.

אני ממליץ לך שלא לעשות את זה עד שתקרא את זה ממקור שני בפורום, כי אני לא בטוח בשיטה הזאת במאה אחוז.

וכן, הכוונה שלי היתה למאורר בספק הכוח, אמרת שאתה לא מרגיש רוח חזקה מהחורים של ספק הכוח, והסברתי שהמאורר לא עובד במקסימום :)

פורסם
  • מחבר

אמרתי כבר קודם שיש לי מארז מסדרת 6A, כנראה זה של קומפיוקייס, אני לא זוכר :kopfpatsch:

בכל אופן, יש לו מאוורר בחזית שמכניס אוויר, ישירות על חמשת ההארדיסקים, יש לו חיישן, שנמצא בין ההארדיסקים... לא יודע אם שמתי אותו במיקום טוב...

ויש מאוורר באחורי המארז, תחת הספק, שמוציא אוויר, החיישן שלו תקוע בתוך גוף הקירור של המעבד... לא יודע אם המיקום הזה טוב....

בכל מקרה, לא יודע מה יש למחשב שלי שהוא ככה מתחמם... הוא נקי מאבק, מארז חדש, ספק חדש, מאווררים גדולים וטובים במיקומים טובים... אפשר להשתגע... סתם השקעתי כסף :nixweiss:

פורסם

יש לך 5 הארדיסקים?!

מה הסטפינג של המעבד?

פורסם
  • מחבר

יש לי 7... 2 במגירה :smile1:

מה זה סטפינג? איך בודקים?

פורסם

חלק מההרדיסקים הם יצרני חום לא קטנים בכלל. אם הם גם יושבים מאוד קרוב ועובדים מסיבית אז יש סיכוי טוב שהמאוורר הקדמי מפזר את החום שלהם לתוך המארז. כעיקרון למחשבים מרובי הרדדיסקים סטייל מחשבים של עורכי וידיאו מומלץ לקחת מארזים גדולים יותר (טאוור) עם הרבה אוורור.

אני הייתי מוסיף מאווררים למערכת שלך. ההיתי מתחיל ע"י הרכבה של מאוורר במקום התעלה שיזרוק אוויר לתוך המארז. חוצמזה - כמו שאמרתי לך קודם קרור טוב יותר למעבד.

פורסם
  • מחבר

וואלה שמתי שם מאוורר והטמפ' צנחה לה ב-4 מעלות!

תודה!

אני שוב שואל - מה זה סטפינג, איך בודקים, ומה זה משנה? :s05:

פורסם

סטפינג בודקים עם תוכנה כמו CPU Z ודומותיה. זה אומר איזו "וורסיה" המעבד. אבל לא ממש משנה לעניין שלך.

אני הייתי עושה עוד חור במארז שלך בדופן בצדדים של ההרדיסקים X2 (כלומר משני הצדדים). אחד שיזרוק עליהם אוויר מהצד (חשיבות ראשונה) ואחד ממול שיוציא אוויר. אם אתה יכול לרווח אותם זה גם יכול לעזור לך. בשביל זה צריך חורים מתאימים וכו'...

פורסם
  • מחבר

וואלה גם אני חשבתי על זה... אבל כפי שאתה רואה בתמונה... הכל חסום בצדדים... וגם מאחור, עם הכבלים... זו הבעיה פה.. אין איפה לשים מאווררים עוד... אולי בדופן המארז באיזה מקום, להכניס עוד אוויר קר...

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים