עבור לתוכן

האם ניתן להפחית את סיבובי המאוורר של המעבד ולהקטין רעש?

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח asus P5GDC DELUX, עם מעבד פנטיום 3.0 LGA775.

הוא מתחיל ליצור רעש חזק כבר...

כתוב שהמהירות היא  3729 ...

בתוכנה שקיבלתי,לא הצלחתי להוריד את מהירות המאוורר, והאופציות שך POWER FAN, וגם CHASIS FAN אפורות ,כלומר לא ניתן לשנות אותם.

המאוורר של המעבד מחובר ללוח, ויש לי עוד מאוור 120 מ"מ, עם חיישן שגם מחובר ללוח (3 פינים)

מה אני יכול לעשות ע"מ להוריד את סיבובי המאורר?

מהם  חיבורי ה POWER, וה CHASIS האלה, ואיפה הם על הלוח והאם אני מחבר אליהם מאווררים רגילים ושולט עליהם? זה הכוונה ?

תודה.

פורסם

יש לך אופציה לשלוט על מהירות המאוורר מהBIOS של האסוס.

אגב, אם הוא תקוע על המהירות הזו (מקסימלית אגב, אני מניח שזה מאוורר מקורי של אינטל?) אז המעבד שלך מתחמם יותר מדי...או שיש אפליקציה שתקועה על 100% , או שהמארז לא מאוורר כיאות (פחות סביר מהתאורים שלך) או, וזה הכי סביר, שהצלעות של המעבד פשוט מלאות באבק בחלק העליון ואז המאורר לא מצליח לקרר אותם (בעיה קלאסית...מברשת וקצת אויר יטפלו בזה).

בהצלחה!

פורסם

אתה גם יכול לקנות פאן באס וגמור עם העניין.

פורסם

SpeedFan יכולה לשנות מהירות של מאווררים - השאלה אם אתה מבין מספיק להתעסק עם זה בשביל לא לשרוף לך את המחשב....

יש בשוק מספיק גופי קירור שקטים (וחלקם גם לא יקרים במיוחד) שאולי עדיפים בשבילך...

פורסם

האופציות שך POWER FAN, וגם CHASIS FAN , אמורות להיות אפורות , הם יהיו פעילות אם תחבר מאוורר נוסף במארז

והוא יהיה מחובר ללוח-אם

אמרת שהמהירות היא  3729, אבל לא אמרת מהי טמפרטורת המעבד

מהירות המאורר (RPM) קשורה לטמפרטורת המעבד , ככל שהמעבד חם יותר , מהירות המאורר תיגדל

לפי מהירות המאורר אני מניח שהמעבד שלך חם , מעל 60 מעלות

עקרונית יש בביוס המון אפשרויות שליטה , מומלץ שתשאיר אותם על default

אם אתה רוצה שכל ההגדרות יהיו על default , בביוס תיכנס ל-POWER ותילחץ "F5"

פורסם

אתה יכול לחבר פונציומטר(נגד משתנה)בחוט של הפלוס(האדום)של המאוורר.

פורסם

קודם תבדוק את הסיבה למהירות, אח"כ תקנה.... למה אתם קופצים עם FANBUS וכד'? לרוב זו בעיה של אבק מנסיוני.

אם זו לא הבעיה, אז צלעות קרור טובות יעשו עבודה טובה יותר בקרור ויהיו שקטים יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות, ועכשיו תגובות לכולם:

1.  אם הוא תקוע על המהירות הזו (מקסימלית אגב, אני מניח שזה מאוורר מקורי של אינטל?) אז המעבד שלך מתחמם יותר מדי...

2. או שיש אפליקציה שתקועה על 100% , או שהמארז לא מאוורר כיאות (פחות סביר מהתאורים שלך)

3. או, וזה הכי סביר, שהצלעות של המעבד פשוט מלאות באבק בחלק העליון ואז המאורר לא מצליח לקרר אותם (בעיה קלאסית...מברשת וקצת אויר יטפלו בזה).

1. מקורי שם אינטל,כן. הוא עומד על 43-44 מעלות. זה לא נחמשב חם למעבד כזה.

2. יש לו 3 מאווררים של 80 שמכניסים אויר, 1 של 120 שמוציא ועוד 2 בספק של HEC מוציאים.

3. אני מנקה אבק כל חודש.

אתה גם יכול לקנות פאן באס וגמור עם העניין.

לא מעוניין להשקיע כספים. אני לא אוברקלוקר,ולא מתעסק בזה ולא בא לי להשקיע כל ציוד מסוג זה.

SpeedFan יכולה לשנות מהירות של מאווררים - השאלה אם אתה מבין מספיק להתעסק עם זה בשביל לא לשרוף לך את המחשב....

יש בשוק מספיק גופי קירור שקטים (וחלקם גם לא יקרים במיוחד) שאולי עדיפים בשבילך...

התקנתי אותה, ולא התחלתי למצוא את הלוח שלי ולשלוט על המעבד איתה.

שוב,לא ממש בא לי להשקיע כסף בזה.

1. האופציות שך POWER FAN, וגם CHASIS FAN , אמורות להיות אפורות , הם יהיו פעילות אם תחבר מאוורר נוסף במארז

והוא יהיה מחובר ללוח-אם

2. אמרת שהמהירות היא  3729, אבל לא אמרת מהי טמפרטורת המעבד

מהירות המאורר (RPM) קשורה לטמפרטורת המעבד , ככל שהמעבד חם יותר , מהירות המאורר תיגדל

לפי מהירות המאורר אני מניח שהמעבד שלך חם , מעל 60 מעלות

1. כבר מחובר ללוח מאוורר אחד של 120, וחיברתי לו 80 אחד, והם עדיין אפורות.. צריך "להדליק" את האופציה בביוס או משהו?

2. את זה אני יודע, הוא עומד על 44-43 במנוחה, והמהירות שלו היא 3729... מרעיש...

מילא, במאמץ שירעיש אבל לפעמים במנוחה ובלילה זה מציק.

אתה יכול לחבר פונציומטר(נגד משתנה)בחוט של הפלוס(האדום)של המאוורר.

חיברתי 2 משני סוגים, שניהם נשרפו.

קודם תבדוק את הסיבה למהירות, אח"כ תקנה.... למה אתם קופצים עם FANBUS וכד'? לרוב זו בעיה של אבק מנסיוני.

אם זו לא הבעיה, אז צלעות קרור טובות יעשו עבודה טובה יותר בקרור ויהיו שקטים יותר.

צודק, הם קופצים ואני לא מוכן להשקיע בשטויות האלה,להם זה טוב לי לא.

אני ינקה שוב אבק,למרות שהמארז נקי.

זהו, הגבתי לכולם, אשמח אם כולם יגיבו לי חזרה.....

תודה

פורסם

למה אתה חושב שפאנבאס נועד רק לאוברקלוקרים?

הוא גם מיועד להפחית את הרעש שנובע ממאווררים במארז.

ואם אתה לא מעוניין להוציא אפילו שקל על אפשרות כלשהיא , אין לי מה להוסיף כ"כ...

אין איזה פיתרון קסם שיגרום פתאום למאוורר להיות שקט.

*מה העניין עם הנגדים המשתנים? למה הם שנרפו לך?

פורסם
  • מחבר

תראה,יש לי המון הוצאות-על ציוד עריכה. הוצאות כאלה מקובלות עליי כי זה עבודה.

התכוונתי לפתרון במובן של תוכנה ולא חומרה, כי חייבת לביות תוכנה לשליטה על מהירות המאווררים.

* פונציומטר - חיברתי כבר כמה כאלה, דרך ה + של ה 12V, שהם עבדו עם 100% הם עבדו חלק.

שהורדתי את המתח,בהדרגה הם התחממו. השארתי ככה כמה דקות, והם נשרפו לגמרי (מכיר את הריח?)

פשוט המאוורר של המעבד בפרט, עושה רעש בצורת "שריקה" כמו מנוע סילון של מטוס וזה מציק...

על השאר דיי שקטים..

עריכה- עכשיו הוא בכלל כמו מטוס בואינג, ומראה על 4400 סיבובים.....וזה במנוחה, טמפ 44 מעלות. זה מהר, אבל מרעיש...

פורסם

הנה קישור למסמך PDF (הMANUAL ללוח שלך)

http://www.asuscom.de/pub/ASUS/mb/socket775/P5GDC%20Deluxe/e1758_p5gdc.pdf

בסעיף 2.5.6 (עמודים 78 ו 79) תמצא הוראות מפורטות איך ואיפה להפעיל את אופצית הQ-FAN ששולטת על מהירות המאוורר לפי טמפרטורה.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

אז אני צריך להפעיל את כל האופציות שם?

מה עם זה שכתוב N/A, זה אומר שלא מחובר לשם כלום?

תודה לך

עריכה- הפעלתי מהביוס, המהירות ירדה ואין רעש, אבל-

בתוכנה שלי- ASUS PROBE האופציה לא ניתנת לשינוי של המהירות, ושאני מסמן שם את ה V ב CHASIS, כותב לי

CHASIS FAN BELOW THRESHOLD מהבהב.... מה זה אומר?

פורסם

מה אתה לא יודע אנגלית? :screwy:

]פשוט מאוד אין לך מאורר של מארז שמחובר ליציאה של המאוורר מארז בלוח לכן כשלחצת בעצם ה"מהירות" של המאוורר הייתה 0 שזה מתחת למינמום בתוכנה.......

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מה אתה לא יודע אנגלית?  :screwy:

]פשוט מאוד אין לך מאורר של מארז שמחובר ליציאה של המאוורר מארז בלוח לכן כשלחצת בעצם ה"מהירות" של המאוורר הייתה 0 שזה מתחת למינמום בתוכנה.......

:xyxthumbs:

מבין טוב אנגלית, כנראה את לא יודע לקרוא הודעות... :screwy:

יש לי,וכתבתי את זה קודם, 120 מ"מ, עם חיישן שמחובר ללוח.

פורסם

אז אני צריך להפעיל את כל האופציות שם?

מה עם זה שכתוב N/A, זה אומר שלא מחובר לשם כלום?

תודה לך

עריכה- הפעלתי מהביוס, המהירות ירדה ואין רעש, אבל-

בתוכנה שלי- ASUS PROBE האופציה לא ניתנת לשינוי של המהירות, ושאני מסמן שם את ה V ב CHASIS, כותב לי

CHASIS FAN BELOW  THRESHOLD מהבהב.... מה זה אומר?

המאורר הנ"ל - 120ממ - הוא מבוקר טמפרטורה ובד"כ במצב רגיל מסתובב לו במהירות 300-699 סל"ד.

פשוט תשנה בתוכנה את סף האזעקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים