עבור לתוכן

שאלה בקשר למהירויות RPM של דיסקים קשיחים

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע פנטיום 3, אני מתכנן לקנות מחשב חדש בחודשים הקרובים

כרגע יש לי שני דיסקים של WD, שניהם 72RPM, רגילים (200, 80 GN)

במחשב החדש, אני רוצה לקנות דיסק קשיח חדש, מהיר יותר, שעליו תשב מערכת ההפעלה.

השאלה שלי, היא האם לקנות דיסק גדול, שאני אוכל להתקין עליו משחקים ותוכנות, או שרק חשוב שמערכת ההפעלה תשב עליו ?

כלומר, האם אני יכול לקנות דיסק קטן ומהיר, ואת כל התוכנות והמשחקים להתקין על הדיסקים של ה7200 RPM ?

אני לא יודע אם משחקים ותוכנות משתמשים בהרדיסק למעט הטעינה הראשונית שלהם לזכרון

אם תוכנה/משחק יושבת על הדיסק המהיר יותר, ביצועים ישתפרו ?

וגם איזה אפשרויות יש לי לדיסקים מהירים ? ומה ההבדל בין SATA לדיסק רגיל ?

פורסם

אתה יכול לרכוש דיסק קשיח של WESTERN DIGITAL RAPTOR 10,000 RPM SATA 74 GIGA

אם אתה רוצה להתקין עליו את מערכת ההפעלה, זה דיסק מהיר מאוד יותר מכל כונן אחר למעט כונני סקזי.

אם תתקין עליו את המשחקים ה - load שלהם יהיה מהיר יותר לעומת דיסק רגיל אחר.

הבעיה שהנפח שלו קטן רק 74 ג'יגה כשבאותו מחיר אתה יכול לרכוש כונן 200-250 גיגה. בערך 1100 ש"ח.

אם אתה בכלל משוגע, אתה יכול לחבר שני רפטורים ב -RAID 0 ולקבל תוצאות מרשימות ביותר..

אם תרצה אני ימכור לך את הרפטור שלי , יש לי אותו כמה חודשים 5, שנים אחריות , הוא מהיר מאוד אבל הייתי רוצה כונן בעל שטח גדול יותר.

פורסם

אתה יכול לקנות SATA או SATA II ולהתקין את מערכת ההפעלה במחיצה הראשונה.

ההבדלים במהירויות בין SATA ,PATA ו-SATA II הם:

PATA - 133Mbps

SATA - 150Mbps

SATA II - 300Mbps

במידה ואתה מעוניין בדיסק קשיח מהיר ייעודי למערכת ההפעלה, אתה יכול להסתפק ברפטור 36GB.

לא לגמרי בטוח שתרגיש בהבדל משמעותי במהירויות ביישומים ביתיים. דיסק קשיח גדול 7200RPM עם Buffer של 8MB אמור להספיק למשתמש בייתי.

פורסם

אין עדיין HD שתומכים ב-SATA II

פורסם

אין עדיין HD שתומכים ב-SATA II

ל-Seagate ול-Maxtor יש דיסקים קשיחים שתומכים ב-SATA II (אולי לא בארץ).

פורסם

ל-Seagate ול-Maxtor יש דיסקים קשיחים שתומכים ב-SATA II (אולי לא בארץ).

גם אם יש זה לא יעזור בגרוש... כי גם בין הPATA ךSATA1 אין הבדל ואין הבדל גם עם הSATA2 כי זה חא משנה עד כמה מהר החיבור הוא אם ההארד דיסק לא יביא לו מספיק מהר את הנתונים... הצוואר בקבוק הוא הארד דיסק עצמו ולא החיבור....

זה כמו שתיבנה כביש שרק פעם בדקה יכולה להיכנס אליו מכונית אז זה לא ישנה אם יש בכביש 2 מסלולים 8 מסלולים או90 מסלולים כי המכונית יתקעו בכניסה לכביש לא בכביש עצמו...

היתרון היחיד של הSATA הוא כבל דק...

בקיצור SATA זה לא מה שיעזור... מה שכן יכול לעזור זה 8MB באפר בהארד דיסק כי כנראה יש לו רק2 בישנים שלו...

בקיצור מהירות של הSATA והSATA 2 לפחות לפי דעתי נראה רק אחרי שההארד דיסק יתחלף בפיתרון אחר...

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם על התשובות

(אשמח לקבל עוד אם יש למישהו משהו נוסף לתרום)

אגב, בישנים שלי דווקא בשניהם יש 8 מגה cash.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים