צרכנות
פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום
4,297 דיונים בפורום זה
-
שלום, הזמנתי שתי חולצות מ-ASOS: 1. http://www.asos.com/Nike/Nike-Speckle-Polo-Shirt/Prod/pgeproduct.aspx?iid=5019111&cid=4616&Rf-400=12090,2986&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=White&totalstyles=19&gridsize=3 2. http://www.asos.com/Adidas-Originals/adidas-Originals-Logo-T-Shirt-In-Leopard-Print/Prod/pgeproduct.aspx?iid=4803057&cid=7616&Rf-400=18&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=Black&totalstyles=48&gridsize=3 עכשיו אני שם לב שהחולצה של הנייק לא זמינה במידה L, שזאת המידה שהזמנתי. בדקתי באימייל וקיבלתי פירוט כזה: האם אני יכול להיות בטוח שהחולצה במידה L תישלח אליי? פשוט הכסף כבר ירד מהוויזה. …
-
- 3 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
כמה שאלות הבהרה בקשר לרכישה מהחנות TMS לפי נסיון החברים כאן מרכישות שביצעו דרכם, 1. הבנתי מהתקנון שלהם שבמקרה והבעייה בחומרה אז האיסוף והמשלוח חזרה יהיה חינם. אבל לא הבנתי בדיוק מה הכוונה תוך שבוע ואחרי שבוע? 2. אין התייחסות לזמן מקסימלי להמתנה לאיסוף לתיקון ולהחזרה. האם מנסיון יש זמן מקסימלי לכל סעיף? 3. אם הוזמן מארז עם מפרט מלא וכרטיס מסך יקר - האם יישלחו הביתה גם הקרטונים של כרטיס המסך ושאר המפרטים? או שהרכיבים נמכרים בגירסת OEM ללא PACKAGE ?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני רוצה למכור את הכרטיס מסך שלי ויש לי עליו אחריות עד 3 שנים האם האחריות עדיין תקפה במקרה של מכירת כרטיס מסך? למשל אם אותו אדם שלו מכרתי את הכרטיס מסך ויצטרך לממש את האחריות האם היא תהיה תקפה גם בידו? או שפשוט אני צריך להודיע לחנות שאני מוכר את כרטיס מסך והם ישנו את הפרטים באחריות? תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
היי, לפני 5 ימים קניתי אייפון 4 בחנות פרטית אטום וסגור , הגעתי הביתה פתחתי גיליתי שיש זליגת אור בקצה של המסך במיוחד שיש רקע כהה. הגעתי לחנות לקחו לבדיקה את המכשיר חזרתי לקחת אותו ולהפתעתי הבעיה תוקנה. ששאלתי אותם מה הם עשו במכשיר הם ניסו להתחמק מהתשובה ואמרו שהכל במסגרת אחריות. אחר כך שאלתי האם הם החליפו מסך הם אמרו שכן. השאלה שלי האם האם אמורים במקרה כזה לתת לי מכשיר חדש? או שהם יכולים להלחליף מסך כי אני חושש אולי המסך שהם שמו לי משומש ויוצא שקיבלתי מכשיר משומש. עכשיו אני מעוניין לחזור לחנות יום ראשון להחזיר תאייפון ולקבל החזר כספי האם במצב כזה הם יכולים לדרוש דמי ביטול? או שבגלל שקיבלתי מלכתחילה מכשיר פגום עם בעיה במסך אני יכול לדרוש החזר כספי מלא בלי דמי ביטול? תודה
-
- 29 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני חושב על לקנות פלאפון חדש, שלא נמכר בחברות הסלולריות, ולהצטרף איתו לאחד מהמסלולים שחברות הסלולר מציעות. אני יודע שאני יכול להצטרף למסלול ולקבל זיכוי על המכשיר, אבל אני לא יודע מה הזיכוי, ואני לא יודע אם גובה הזיכוי מעוגן בחוק ואני גם לא יודע איפה אני יכול לבדוק את כל זה. אשמח אם מישהו יודע פרטים נוספים על מה בדיוק אני אמור לקבל יעזור לי/יפנה אותי למידע הרלוונטי גם אם מישהו יודע את השם של החוק(גיגלתי חוק העברת זיקה וזה לא העלה תוצאות טובות) אשמח לדעת אותו כדי שאוכל להמשיך את החיפוש בעצמי תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, מצטער אם שם הדיון לא תואם לשאלתי, פשוט תמיד רציתי לנסות זאת (את ההנחה ב"התחייבות" בחנות מסויימת) אך אף פעם לא מצאתי באמת מוצר אשר שווה את השאלה (אולי אתם מצאתם\ניסיתם ויכולים לפרט). השאלה שלי: אם ישנו מוצר שעולה 575ש"ח בחנות KSP, ונכון יש להם את ה"התחייבות" למעלה באתר: אנו מתחייבים למחיר הנמוך ביותר בעיר מגוריך באותם תנאי אספקה ותשלום וישנו אותו מוצר אשר עולה 565ש"ח ב- TMS, הפרש של 10ש"ח, זניח אך אני רוצה לדעת לפחות איך "ההתחייבות" עובדת. העיר המדוברת נניח: "נתניה", כמו שקיים סניף של KSP וסניף של TMS . איני גר קרוב לעיר, אך הייתי רוצה בבקשה שתגידו\תסבירו לי איך "ההתחייבות" פועלת (מביאים קישורים- שולחים\אומרים להם שמגיעים לחנות?). סתם פשוט נחמ…
-
- 9 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד asus g752vs שעולה 12 אלף שקל אני שואל אם זה יירד בעוד חצי שנה
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רואה שיש דברים ששולחים באמאזון גרמניה והחיבור שונה לחשמל מאמאזון ארצות הברית? מה ההבדל בין כל האמאזון השונים? ואני לא מוצא כבל טעינה וראש לאייפון 6S באמאזון או אייבי שזה לא זבל.. אשמח לעזרתכם בבקשה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב הייתי מעוניין לדעת אם יש חברה או חנות שקונים מכשירי אלקטרוניקה ישנים כגון מחשב נייד או מסך מחשב או ניטנדו ווי וכדומה? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
אהלן. החלטתי לעבור לYES וראיתי שבממיר שלהם יש streamer. הייתי מעוניין לדעת אם בממיר Yes max total קיים חיבור רשת על מנת להעביר לסטרימר את המידע מהמחשב דרך כבל רשת ולא רק דרך אלחוטי. בנוסף, למי שמנוי לYES, הייתי מעוניין לדעת כמה עולה בשביל מצטרף חדש לקבל 3 ממירים (במקום 2 שהם מציאים).
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, הזמנתי משלוח מALIEXPESS של טלפון שעלותו 160$. המוכר רשם לי על החבילה PHONE GIFT VALUE 40$. התקשרו אלי מDHL ( חברת המשלוחים) ואמרו לי שעלי למלא טופס מסויים שמצרים שזה לשימוש עצמי, ומצהיר את עלות המוצר והסוג. לאחר מיכן קיבלתי מייל נוסף שזה הנוסח שלו : "שלום מצורף בזאת העתק שטר מטען וחשבון ספק למשלוח הנ"ל. לשחרור המשלוח הנ"ל מהמכס יש צורך במילוי הטופס המצורף "הצהרה על יבוא אישי של טובין". בתאור המלא של המוצר יש לציין האם מדובר במכשיר מותג מקורי / מכשיר לא ממותג – מכשיר שמיוצר בסין ללא מותג או בזיוף ואת ערכו הריאלי ע"ס _____ כפי שציינת טלפונית. הערך של הטלפונים הסלולריים נקבע ע"י המכס ע"ס שחרורים קודמים של משלוחים שהכילו טובין זהים או דומים, המכס לא מתיר שחרור בערכים נמ…
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש את המכשיר Samsung galaxy S3 מרשת חנויות KSP במחיר של 3,300 ש"ח. ותוך כדי אני רוצה לעבור למפעילה HOTMOBILE לחבילה המוכרת של 89 ש". והשאלה היא כזו : אני זוכר שראיתי פעם איזה חוק שיצא שאם אני רוכש מכשיר באופן פרטי החברה הסלולארית צריכה לזכות אותי עליו. אני לא בטוח בידיוק בפרטים אז אם תוכלו לעדכן ולרענן את זכרוני אני מאוד הודה לכם. וחוץ מזה אני פעם ראשונה עושה את כל הדברים האלה (עובד חברה רוכש מכשיר..) אני השתחררתי לא מזמן מהצבא, כך שאם יש עוד דברים בנושא שאני צריך לדעת אני אשמח לשמוע... תודה.
-
- 4 תגובות
- 713 צפיות
-
-
אני הצטרפתי לפלאפון לפני כ7-8 חודשים למסלול מסויים, כלומר לפני שחוק ביטול קנסות יצא. האם מותר לרשת פלאפון בגלל זה לחייב אותי בקנס בסך 200 ש"ח על זה שעברתי למסלול חיילים באותה הרשת, בפלאפון?
-
- 1 תגובה
- 933 צפיות
-
-
שלום לכם, הזמנתי מוצר מאיביי וכשהוא הגיע אליי המוצר היה פגום...המוכר הסכים לתת החזר כספי....פה השאלה שלי: יש אופציה בפייפאל שהמוכר יכול לשלוח לי החזר כספי לכרטיס אשראי שונה מזה ששילמתי איתו בהתחלה על המוצר? הכרטיס ששלמתי איתו היה כרטיס אנונימי שיצרתי בישרכארט (ISRAWEB למי שמכיר) לפי מה שהבנתי הכרטיס לא יכול לקבל הפקדות זאת אומרת אפשר רק לשלם איתו וזהו... עד שניגמר הכסף שטענתי בו. תודה
-
- 4 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
הי קניתי פריט ב EBAY ולפי הקבלה של PAYPAL שילמתי על מוצר אחד קיבלתי הודעה מהמוכר שלפי התיעוד הזמנתי 2 פריטים מאותו סוג כלומר שעל פריט אחד לא שילמתי עריכה:אני לא בטוח שהוא נשלח כי אין מייל בכל מקרה אני לא מבין איך הוא טוען שהזמנתי 2 פריטים משהו יכול להסביר לי איך רשום אצלם שהזמנתי אותו מוצר פעמיים?. לפי מה שאני יודע עד שאין תשלום ב PAYPAL לא מבוצע קנייה
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי שלום, קניתי בושם במשביר לצרכן ולאחר מכן רציתי להחליפו באחר - מכיוון שלא היה במלאי קיבלתי זיכוי. לאחר שבעבר נכוויתי בזיכוי שהדיו שלו פשוט נעלם (ונותרתי עם דף חלק.. :'( ) החלטתי שאני חייב לצלמו וכך היה - צילמתי העתק. לצערי הרב כעת נאבד לי המקור וכעת לא מוכנים לקבל את העתק בתור זיכוי !! אני לא מבין - אם עכשיו הם סורקים את הזיכוי למחשב אז הוא כבר לא שמיש לא ? יש מישהו שיכול לעזור לי בזה ? אשמח לכל עזרה בנושא בתודה.
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
הזמנתי מוצר מאמזון והמוצר היה אמור להגיע לי היום 23.4.18 דיברתי עם הצאט של אמאזון ואמרו לי שאולי שולחים את החבילה בחזרה לאמזון (אין לי מושג למה משהו שקשור למכס יכול להיות ? סעמק עם המדינה הזאת ואמרו לי לשלוח הודעה ל UPS I PARCEL , שלחתי להם את כל הפרטים וגם את מספר מעקב.. מה אפשרי עוד לעשות ? שלחתי הודעה גם למייל הזה עם מישהו מכיר - E-Post@hfd.co.il היתי צריך להביא להם את התעודת זהות שלי ממה שהבנתי בשביל לשחרר את החבילה מהמכס מה הבעיה שלהם לשלוח הודעה/לצלצל ולשאול מה התעודת זהות ולא ישר להחזיר את החבילה.. הקטע הוא שלא ידעתי מדבר כזה מעולם איזה באסה...אני מחכה לחבילה כבר חודש פלוס דיברתי עם אמאזון והבאתי להם את התעודת זהות נקווה לטוב
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
יכול להיות שזה לא המקום האידאלי לזה, מישהו יודע אם יש סכום מינימלי להפרשות לביטוח מנהלים? או אם פתחו לי אחד בעבר יכולים לסגור או להרע תנאים במידה וההפרשות יורדות לסכום נמוך? אשמח לתשובה או הכוונה אם מישהו יודע.
-
- 27 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לטוס בפעם הראשונה לחו"ל (יפן) ויש לי שאלה כללית על מלונות. כאשר מצוין שהצ'ק אין צריך להתבצע בין השעות 15:00-20:00 אז זה אומר שאלה השעות שבהן צריך להגיע למלון ולהירשם והכל. אבל, האם בעיקרון אפשר לצאת מהמלון אחרי שעשיתי צ'ק אין ולחזור יותר מאוחר בערב? (אחרי 20 אם צוין שהצ'ק אין צריך להיות עד 20) שאלה נוספת ואולי קצת יותר קשה, כאשר הצ'ק אאוט צריך להתבצע עד 11:00 אם עשיתי הזמנה ל4 לילות, הייתי לילה אחד ועכשיו אני רוצה לצאת לטייל, אז גם במקרה הזה חייב לצאת מהמלון עד 11:00 (למרות שכבר הזמנתי לעוד לילה) והאם בעיקרון צריך לקחת ציוד איתי או שאפשר להשאיר אותו במלון (הגיוני שכן). בקצרה: ברגע שביצעתי הזמנה למספר לילות האם אני עדיין חייב לעשות צ'ק אאוט וצ'ק אין לפי השע…
-
- 5 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום. אני משתמש לאחרונה המון ב3G ושמתי לב שתמיד המהירות אצלי (הורדה וגלישה) ממש איטית. יש לי חבילה unlimited שאומרת שכל עוד אני לא עובר 3 ג'יגה, אני אמור להוריד על 4 מגה (500 KB לשניה), ובפועל אני אף פעם לא עובר 50 KB לשניה. (במזל יש לי 50-100) אז לשאלה: האם ככה זה גם בחברות אחרות? אם אני לא מקבל את המהירות המגיעה לי, אז אולי עדיף לעבור למשל לhot mobile, שאשלם שם פחות, ואקבל בערך את אותה האיכות של הגלישה. או שזו תקלה ו- (אם יש כאן) לקוחות פאלפון אמורים לקבל מהירות גבוהה יותר משתיארתי?
-
- 5 תגובות
- 810 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מסך דל בקרוב, ויש לי שאלה בנוגע לאחריות בדל. באתרים כמו KSP ושניידר, מופיע אצלם שהאחריות היא באתר הלקוח ונותן השרות הוא דל. זאת, להבדיל מאייבורי שם צוין שהאחריות היא 3 שנים ע"י היבואן הרשמי, אני מניח CDATA\CMS. הרקע לשאלה נובעת מהעובדה שבפורום מסכי מחשב הרבה אנשים ציינו שכשהייתה להם בעיה במסך הם החליפו להם מסכים בשמחה, ואף לחלקם שידרגו את המסך לדוגמא בדיונים: http://hwzone.co.il/community/threads/569424-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%A9%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%92-U2414H-%D7%90%D7%9C-U2515H-%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA http://hwzone.co.il/community/threads/567728-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%94-%D7%A9%D7%9C-U2414h-%D7%A2%D7%9D-%D7%91%D7%A2%…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות ג'ויסטיק Saitek X52 Pro מצאתי אותו רק באמזון השאלה שלי מה לגבי אחריותתת? יש לי? כי לא ברור לי כ"כ
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4198966,00.html רק עכשיו ראיתי את הכתבה הזאת. למרות שכתוב שהחוק נכנס באפריל, לא היה איזה "הייפ" תקשורתי סביב זה וזה קצת קבור אפשר להגיד. האם החוק הזה באמת קיים ועבר? איך זה עובד? אני בתשתית של בזק (משלם על 5mb), טלפון של נטוויזיון, ומשלם בנוסף על קו קל לבזק 25 שקלים. האם אני יכול להתקשר עכשיו לבזק ולהגיד להם שינתקו אותי מהקו הקל?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אם אני רוצה לקנות מוצר ב-90 דולר (כולל משלוח), ויש לי בחשבון 16 דולר קרדיט (החזר מהזמנה קודמת שהשתבשה), כך שסך הכל המחיר לתשלום הוא 74 דולר, אני צריך לשלם מס? הבעיה עם אמזון זה שמחשבון המיסים שלהם מחשב את המס לפי מחיר הבסיס. כלומר מה שאני רואה עכשיו בצ'ק אאוט שזה סך הכל לתשלום: 74 דולר, ועוד המס 17%. (למרות שמתחת ל-75$ לא אמור להופיע מס) כתוב שם "IMPORT FEES DEPOSIT", כלומר שזה פיקדון ורק אם במקרה במדינה ידרשו את ה-17% אז אני משאיר את זה אצלם, ואם לא אז הם מחזירים לי את הכסף. השאלה היא מה דעתכם יקרה כשהמוצר יגיע לארץ? יסתכלו לפי מחיר הבסיס או לפי המחיר אחרי הנחה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-