עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ספקים ומארזים

פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS

1. שלום, יש לי ספק כח איכותי כבר חמש שנים, וכעת בבדיקה שעשיתי עם OCCT, אני רואה שהמתח שהוא נותן במסילת ה12V לא כל כך יציב (עשיתי רק בדיקה אחת לבינתיים). דוקא ה3V וה5V די בסדר. האם זה נורמלי?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  2. היי במחשב שלי המארז הוא antec 300 שקניתי עם המחשב שלי שהוא בן חצי שנה אני מפעם לפעם רוצה לשדרג חלקים או להחליפם לחלוטין וגם לנקות אבק פעם בכמה חודשים הבעיה היא שהמארז הזה לא מתאים לשדרוגים ולהפך הוא גם עושה בעיות (למשל כשאני ארצה להחליף כרטיס מסך אני מאוד מוגבל באורך של הכרטיס או אם אני ארצה להוסיף קירור מים אז בחלק מהמקרים זה אותו מצב...) בקיצור אני שוקל להחליף את המארז הזה למשהו יותר טוב כמו antec 1100 שאחרי בדיקה מעמיקה גיליתי שהוא הכי מתאים לי הוא מתאים יותר לשידרוגים שעתידיים לקרות וגם הוא מציע דברים שב-300 (סידור כבלים הרבה יותר טוב לדוגמא..) השאלה שלי היא האם כדאי להחליף מארז במחשב אצי שנה אחרי שקניתי אותו או לחכות קצת?

• 4 תגובות
    • 814 צפיות
  3. אורח
    Started by אורח,

האם הספק הזה: Seasonic X-760 760W יחזיק את המערכת הבאה: Intel Ivy Bridge Core i5 3570K OC @ 4.5 Gigabyte GA-Z77X-UD3H Crucial 128G SSD Marvell M4 3 דיסקים קשיחים 1 טרה של סמסונג. 680 GTX SLI 8Gb DDR3

• 4 תגובות
    • 933 צפיות
  4. Started by blizzard20,

אהלן. יש לי במחשב כרגע כונן דיסקים וכונן קשיח. אני רוצה להוסיף כונן קשיח נוסף, אך מהספק כוח יוצאים רק 2 כבלים של חשמל, אחד מחובר לכונן הקשיח הנוכחי והשני לכונן הדיסקים. אני מדבר כמובן על החיבור חשמל השחור הדק (לא זוכר את שמו המקצועי) ולא ללבן השקוף עם ה 4 פינים. מה הדרך להוסיף חיבור כזה?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by ofer40,

היי אני רוצה להחליף את המחשב הישן שכבר עושה בעיות וההתלבטות הראשונה שלי איזה מארז לבחור. אני מחפש מארז מידי עם איורור מעולה כי המחשב נמצא בחדר יחסית חם בעיקר בקיץ. באיזה מארז כדאי לבחור? אם המארז גם כולל ספק טוב אז לא צריך להוציא עוד כסף. המחשב מיועד לשימושים סטנדרטיים וגם HD. תודה

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  6. Started by avivboker,

שלום לכולם חיפשתי די הרבה בפורום ולא מצאתי את מה שאני מחפש אני מחפש מארז די פשוט לא משו מושך את העיין בעל אוורור או יכולת קירור טובה (לא ממש מעניין אותי הטמפרטורה אלה השקט) (אשמח לכמה מאוורירים של 150 מ"מ או 200 מ"מ בשביל השקט..) חשוב יציאות usb 3.0 קדמיות אוזניות ומיקרופון לא מעננים אותי אז עדיף בלי שיוכל להכיל כרטיס מסך 12 אינצ' ולא הכרחי אבל יועיל אם הוא לא יהיה גבוה (לא כמו מה שיש לי עכשיו (50 ס"מ) ) כמובן שאם קיים מארז שממש מתקרב לדרישותי והוא עובר פחות או יותר את התקציב אמשח לבדוק אותו תודה לכולם

• 4 תגובות
    • 956 צפיות
  7. Started by ballcall2,

יש לי שאלה בעיקר למבינים באלקטרוניקה: האם יש חשיבות מאוד גדולה להבדלים בין ספקי כוח כששני ספקי הכוח הם מאיכות טובה, ועומדים בתקן ATX אך אחד נחשב ליותר טוב? אני אנסה לתת דוגמא לשאלה: הסתכלתי על שני ספקים- Seasonic x-750 שמקבל ביקורות מעולות ומגדירים אותו כאחד מהספקים הטובים ביותר, ומצד שני ספק Enermax modu87+ 700w שזוכה בעיקר לביקורות פושרות (הוא עומד בכל הסטנדרטים אך לא ממש מצטיין באף קטגוריה). האם משתמש ממוצע יחוש איזשהו הבדל ביניהם במערכת מחשב? האם הם ישפיעו בצורה שונה על אורך חיי הרכיבים במחשב, על היציבות של המערכת (אני לא מדבר על יעילות הספק, הכבלים שלו או הרעש של המאוורר שאלו כבר עניינים הקשורים לדרישות של המשתמש) ?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. בRSM מוכרים אותו רק ב525 ועוד שבחו"ל הוא עולה 170 דולר ,וברוב החנויות בארץ הוא נע בין 670 ל1000 ש"ח ,לא ראיתי הרבה שממליצים עליו בפורום הזה ובפורומים אחרים ,אולי יש לו הרבה חיסרונות? לעומת זאת הוא קיבל ציון של 9.3 ב TECHPOWERUP האם זה בהשוואה למארזים הישנים או החדשים? בכל אופן איך יכל להיות ש..RSM מוכרים אותו הכי זול בעולם,אולי יש אותו גם בMINI TOWR וזה מה שהם מוכרים? לינק http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1645 זאפ : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=747967 מחיר בחו"ל וציון : http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/Storm_Sniper/6.html

• 4 תגובות
    • 925 צפיות
  9. שלום....! לאחי יש את המפרט הבא: E8400 לוח של GIGABYTE 9600GT 4G זיכרון פנימי הארד דיסק של 500 ג'יגה המחשב עם מארז וספק ג'נרים. המחשב שלו בזמן האחרון מגיע לטמפרטורות שאפשר להכין ביצים עליו..! שמתי לו מאווררים נוספים על מנת לקרר אותו עוד אך זה לא עוזר.. בנוסף גם המארז הזה מרעיש כמו הווזלות מהמונדיאל האחרון.. אני רוצה להכניס את כל המפרט הזה למארז שקט ומקרר.. גם עדיף שיהיה קטן ולא FULL TOWER.. אני רוצה לעשות את זה קרוב לבית (KSP או אייבורי) יש לכם על מארז טוב להמליץ לי? (אני אשאר למרות זאת עם הספק הג'נרי כי הוא לא עושה בעיות וחבל לי על הכסף.. אני לא רוצה להשקיע יותר מידי על המחשב הזה..) תודה ושבת שלום !

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by stori,

המחשב מיועד בעיקר לגרפיקה בדו-מימד וקצת לתלת-מימד. מעבד: i5-3450, כרטיס מסך gts-450, זכרונות: 8GB אם אפשר לתת תשובה ביחס לספק corsair cx 430w v2. זו ההתלבטות שלי. תודה, אורי

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by DJAVI2010,

שלום רציתי לדעת אם שווה לקנות את המארז הזה ?ואם הוא מתאיים ללוח ASUS P8P67?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by yotamoo,

שלום חברים אני רוצה להחליף את המארז הנוכחי שלי (משהו גנרי) משתי סיבות - הוא מתמלא באבק, והוא נורא מרעיש. במרעיש אני לא מתכוון למאוורים אלא לעובדה שלא משנה כמה אני מהדק את הברגים חלקי המתכת עדיין רוטטים ומייצרים רעש בלתי נסבל. הסכום שאני רוצה להקציב הוא 300 ש"ח. הכי חשוב: שיהיה שקט. הדבר השני הכי חשוב - שלא יתלכלך. מעדיף שיהיו מסנני אבק (אם יש בתקציב הנוכחי). אני לא מפרק את המחשב כל יומיים ולא מחזיק מערכת מטורפת כך שנוחות הרכבה וסירקולציה של אוויר במארז לא חשובים לי מאוד. במארז הנוכחי שלי שהוא מאוד מטונף וחצי מהמאווררים לא עובדים טמפרטורות המערכת תמיד סבירות. חשבתי על ה-nzxt 210 elite, האם מישהו חושב שיש מועמד יותר טוב? כמו כן, ה-cm 690 advanced נמכר באייבורי ב-450. זהו …

• 4 תגובות
    • 920 צפיות
  13. Started by rani,

אני עוד מספר ימים מקבל GTX 550 TI FPB מ EVGA, הם החליפו לי את ה GT545 ועכשיו אני צריך להשיג ספק כוח מתאים מכיוון שיש לי 300W עם 18A במסילת ה12V וגם כי אין לי אפשרות לחבר אותו בכלל לספק בגלל חוסר 6PIN ו 4PIN MOLEX את הספק אני קונה בארה"ב מכיוון שזה מקום מגוריי, כך שהמחירים בדולרים. חשבתי על הספק הזה http://www.bestbuy.com/site/Cooler+Master+-+eXtreme+Power+Plus+500-Watt+ATX+CPU+Power+Supply/1510585.p?skuId=1510585&productCategoryId=abcat0507009&id=1218265778423 מצאתי אותו גם ב35$ ב AMAZON בכול אופן אם למישהו יש הצעות לספק שיעשה את העבודה כיום ואף יאפשר לי לשים כרטיס אחר בעתיד שידרוש 2 6PIN PCIE אשמח לשמוע אני מתכוון לקנות אותו בעוד 2-5 ימים תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by Offset,

יש לי ספק עם 450w switching power supply atx-110v/220v עם מעבד c2d e6xxx, אני רוצה להתקין radeon 6750 של ספיר, השאלה זה אם הספק מספיק טוב כי במחשב אחר יש לי antec v450p עם 6750 ועובד בסדר. תודה רבה, עודד

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום, כאמור בכותרת, מחפש מארז HTPC FANLESS למיפרט מחשב קליל בלי הארד דסקים.. תקציב כ700 ש"ח בערך.. אפשר לחרוג קצת

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Baruchg,

לכל המעוניינים הזדרזו להזמין לפניי שיבצעו תיקון באתר אייבורי עשתה טעות ותמחרה באתר שלה את המארז ANTEC P280 ב 390 שקל ! אתמול שמתי לב לטעות וניגשתי לסניף שלהם כדי לרכוש. בעת הרכישה הוא אמר לי שהמחיר 550 שקל, הפנתי אותו לאתר ואכן הוא ראה את הטעות והיה חייב למכור לי במחיר הנמוך. מדובר בהנחה של 160 שקל למארז המעולה הזה ! מהרו להזמין לפניי שהם יתקנו את המחיר מצורף קישור http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7014 ותמונה למקרה שכבר יעדכנו את המחיר... תתחדשו 8) נ.ב. מקווה שלא עברתי פה על איזה חוק בפורום, אבל הייתי חייב לשתף את הידיעה כדי שעוד אנשים יוכלו להנות מהמארז המדהים הזה במחיר הזה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. ה-ספק: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8422

• 4 תגובות
    • 799 צפיות
  18. היי איך אני יכול לדעת אם יש לי במחשב עם ספק ללא PFC , ספק PFC פסיבי , ספק PFC אקטיבי או ספק אחר לגמרי שהוא לא אחד מאלה?

• 4 תגובות
    • 895 צפיות
  19. Started by Goldenmario,

לוח אם: ASUS P5QL SE מעבד: Intel E8400 זיכרונות: NCP DDR2 2GBx2 כרטיס מסך: HIS HD5770 SeaSonic S12 II 430W מספיק טוב למפרט? יש לי כרגע Ci-Power 500W אקטיבי ואמרו לי שהוא לא מספיק טוב

• 4 תגובות
    • 881 צפיות
  20. כרגע התקציב לא מוגבל. אני רוצה מארז שכרגע יכיל את החומרה העכשווית: AMD athlon II 4x box 635 GTX 460 6GB crosair Dominator 1888MHZ Tomahawk 405W ובעתיד הרחוק, לקראת סוף הצבא אני אחליף את החומרה למשהו מתקדם יותר אז אני רוצה שיהיה לו איוורור טוב, ועם אפשרות לשים קירור נוזלי בעתיד. אני רוצה שיהיה שקט כמה שיותר, אבל אם זה פוגע בביצועים, אז שיהיה רעש סביר. חיבורים קדמיים של מינימום 2 USB, אם יש עוד דברים שמומלצים, אני אשמח.

• 4 תגובות
    • 954 צפיות
  21. אז ככה כפי שציינתי בנושאי הקודם בפורום הזה הנני מבין כלל ונרשמתי כדי ללמוד ולצאת מהבועה ובאמת עם רצון להתחיל להבין מזה הקופסה הגדולה שנקראת מחשב,אז לעניין: ברצוני להבין מהו ספק כוח ובמה הוא תורם אני יודע שספק כוח מביא את כל החשמל למחשב כדי שהוא יפעל הוא צריך ספק כוח שיתן לו את העוצמה אבל מה קורה כאשר אני משפר את הספק כוח שלי ,איך אני יראה את זה בפעולה במשחב תיקיות יפתחו מהר יותר ? פעולות כמו סריקה של אנטי ויריוס יפעלו מהר יותר ? יש לזה גם השפעה על האיטרנט? אני רוצה לדעת את כל הדברים האלה בבקשה באמת להבין בצורה מפורטת במה הוא עוזר למה הוא תורם כי ברצוני לקנות ספק איכותי אבל אני רוצה להבין במה זה יתרום לי אם אני משחק בנוסף משחק מחשב warcraft frozen 3 מידי פעם באיטרנט יה…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by vmaddog,

ברשותי מארז antec 300 וספר corsair 450vx עם ניצילות 80+ וספק האם הוא יחזיק את המערכת הבאה? מעבד Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray קירור Arctic Freezer i30 לוח אם Gigabyte Z77X-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR31600 זכרון Corsair 4x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Dual Channel CL9-9-9-24 כרטיס מסך Sapphire HD 7950 OC 950 MHz Edition 3GB GDDR5 שתי כוננים Corsair Force Series 3 120GB SSD Sata III MLC 2.5'' 2 כוננים של חצי טרה 7200 3 מאוררים כונן dvdrw

• 4 תגובות
    • 845 צפיות
  23. המפרט הנוכחי הוא חדש, והזמנתי בכוונה ספק כוח חזק יחסית מתוך מחשבה לעתיד (גם היה די זול, 370 ש"ח). המארז עצמו די בסיסי, אבל מגיע עם USB3 כך שמעודכן. ב-3-4 שנים הקרובות אני כמובן מתכנן לשדרג חלקים במחשב בלבד (כ.מסך, מעבד, לוח אם) ולא לקנות אחד שלם לגמרי כמו עם הקודם (בקודם לא לקחתי בחשבון מה יהיה בעתיד). השאלה היא, אם אני ריאלי בכלל במחשבה שמארז והספק הנוכחי יחזיקו מעמד 4 שנים? מארז אני לא יודע אם בכלל יש הבדל, סה"כ אני תמיד מחפש בו את הבסיס, אז לא רואה שום סיבה להחליף בעתיד. וספק כוח מבחינת אורח חיים, הם מחזיקים מעמד כל כך הרבה שנים או שרוב הסיכויים ויתפגר בשלב כלשהו? *לא מבקש שתחזו את העתיד, פשוט מתוך נסיון שלכם בעניין

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  24. Started by Kill-Bill,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש שבליבה יהיו GTX670 I5 3450 ויש לי ספק קיים של antec earthwatts 500W הוא יצליח להחזיק את המעבד והכרטיס מסך וכל המחשב בעצם? לא מתכן אובר ולא סליי.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by ag43,

חבר קנה את המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6792 יש לי כרטיס 4850HD לא משומש שאני מעוניין להוסיף לו. האם הספק (FSP 460W) יחזיק? לא מתוכנן OC כלשהו. זה הכרטיס: http://www.bcchardware.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6203&Itemid=40 תודה מראש.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.