עבור לתוכן

ספקים ומארזים

פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS

1. חברי הפורום שלום טוב, סיפור קצת ארוך ואני מקווה שמי שיטרח לקרוא אותו אולי יוכל לייעץ לי בנושא. לפני 3 חודשים קניתי אל פסק מדגם PRV850 של Advice בכ-400 ש"ח מ KSP. בהתחלה הכל נראה תקין, אבל בשלב מסויים התחילו בעיות איתו - אל הפסק היה נכנס למצב של עומס יתר (הנורה האדומה שלו נדלקת, הוא משמיע צפצוף רציף ולא מעביר מתח למחשב ולמסך המחוברים אליו) ורק כיבויו והדלקתו מחדש פתרו את הבעיה. לאחר שהבעיה הופיעה מספר פעמים הנחתי שיש בעיה במכשיר אל הפסק, ולאחר התכתבות מול Advice, ויש לציין זאת לזכותם, לפני כשבועיים הם שלחו שליח עד הבית שהביא מכשיר חדש לגמרי מאותו הדגם (סגור בקופסא) ואסף את המכשיר הקיים. העניין הוא שגם במכשיר החלופי החדש נתקלתי כבר פעמיים באותה הבעיה…

• 3 תגובות
    • 4.7k צפיות
  2. Started by lharpaz,

שלום, ברשותי אל פסק מסוג Advice e0com 700 אותו רכשתי לפני 3 שנים. בעבר כשהייתי מנתק אותו מהחשמל הוא היה משמיע צפצופים כל כמה (הרבה) שניות, ורק כשהוא היה מתרוקן הוא היה משמיע צפצופים בתדירות גבוהה. כיום, הצפצופים המהירים מתחילים מייד כשמנתקים אותו מהחשמל. האם הלך האל-פסק? האם סביר שאל פסק יהרס תוך 3 שנים? צריך לקנות חדש? או שאפשר להחליף רק את המצבר שלו? (האם זה בכלל זול יותר?) תודה מראש לעוזרים.

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. שלום לכולם, רכשתי מחשב עם המארז הנל... הבעיה היא כזאת: יש למעלה מאוורר 200ממ והוא רועש בצורה בלתי נסבלת.. קראתי ביקורות על המארז אומרים שהוא שקת אבל זה פשוט בילתי ניסבל.. המארז נרכש בקיי אס פי.. פתחתי אותו ניסיתי לבדוק אם משהו לא מחובר קשורה אבל הכל בסדר והכל מחובר חזק בפנים..זה פשוט כאילו החיבור של המאוורר רופף.. יש לזה פתרון? או שצריך ללכת לקיי אס פי עם המארז? דא אין שליטה על מהירות המאווררים וזאת לא אמורה להיות בעיה- תודה רבה

• 3 תגובות
    • 936 צפיות
  4. הי, יש לי בעיה עם הספק כבר כמה שבועות - לוקח לספק 10 - 15 דקות להידלק לאחר הוצאתו מהחשמל. לדוגמא : כשאני מכבה את הספק עם המתג או מוציא את כבל החשמל. התופעה הזאת לא מתרכשת כשאני מכבה את המחשב ללא הוצאת הכבל. ברגע שהספק נדלק , המחשב עובד כרגיל (עובר בדיקת מאמץ אבל בכל זאת העניין הזה מדאיג אותי וטיפה אולי כדאי להחליף אותו . דגם הספק seasonic x760 נרכש ב 2011 ועבר 3-4 מערכות באחת מהמערכות היה sli של 670. אשמח לקבל גם המלצה לספק חדש 700~ w רצוי ספק עם אותו מיפוי כמו זה שיש לי כרגע (איו לי סבלנות להכין כבלים חדשים)

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  5. היי חברים, רציתי לבדוק מה ניתן לעשות כאשר לספק הנ"ל יש חיבור BTX12V (כלומר 8 פינים לאספקת מתח למעבד) ואילו בלוחות אם שאני מתעניין לגביהם יש חיבור של 4 פינים. נאמר לי שצריך לשים אותו כמו בתמונה מס' 1 כלומר למקם אותו כך ששני פינים מכל צד לא יהיו נעוצים. זה בלתי אפשרי משום שהפינות העגולות לא מתאימות בצורה כזו. אז למעשה צריך לחבר כמו בתמונה השנייה כאשר ארבע הפינים הימניים נעוצים ואילו השמאליים לא מחוברים? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  6. Started by Big_Guy7,

קניתי לפני כמה ימים ספק של FSP 60GLN 350W, והנה הבעיה: בספק יש יציאת 24 פינים ללוח אם. בלוח אם (Asus P4S800D) יש לי כניסה של 20 פינים. הזמנתי מנעה מחשבים ערכת מולקסים זוהרים בתאורת UV, שכוללת חיבור ללוח אם של 20+4 פינים. אם אני מחליף את המולקס שמחבר ללוח אם, ומשאיר 4 פינים חשופים, המחשב יעבוד?

• 2 תגובות
    • 703 צפיות
  7. Started by saar200,

התחדשתי לא מזמן במארז הזה ויש לו פלטרים בפתחי איוורור התחתונים שמתי לב שאני שם את המאוורר שמסופק עם המארז למטה בפתח התחתון הוא בקושי אבל בקושי מכניס אוויר ואם אני מוציא את הפילטר אה אז קצת יותר טוב. אז מה אני אמור להוציא את הפלטרים בכדי להנות מהפתח איוורור הזה ? והמאווררים שמוספקים עם המארז הם כאלה גרועים? ממש חלשים מאוד

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. חברים שלום במארז הה"י ישנם חיבורים של סנסורים של חום, הבעיה היא כזאת שאין לי מושג לאיפה לחבר אותם בלוח אם כי עד היום לא התעסקתי במארזים בעלי האופציה הנ"ל. ברשותי החלקים הבאים לוח אם של חברת GIGABYTE דגם GA-MA790FX-DQ5 מעבד AMD PHENOM 9600 כרטיס מסך BFG GEFORCE 9800GTX OCX אנא עזרו לילמצוא לאן לחבר את המחברים של הסנסורים בבקשה. בתודה מראש נאור

• 4 תגובות
    • 692 צפיות
  9. Started by shaharZur,

קניתי ספק של ENERMAX LIBERTY 400W והוא מגיע עם כבל שיש בו תקע עם פיוז והוא לא נכנס לשקע רגיל מה אני צריך לעשות והאם אני יכול לשים לו כבל אחר בלי הפיוס?

• 19 תגובות
    • 4.6k צפיות
  10. Started by snop,

היי, יש לי בעיה עם הספק אני חושב, אתמול לא הצלחתי להפעיל את המחשב ואחרי ניסיונות רבים הצלחתי. קניתי גם את הספק הזה וגם כרטיס מסך ASUS HD 5770 ומשום מה לא הצלחתי בהתחלה.. ופתאום אחרי ניתוק וחיבור מחדש של הכבלים של הספק מחדש - סוף כל סוף עלה המחשב (כי עד שזה עלה זה היה מעלה רק מסך ריק/שחור). היום, פתחתי את המחשב כדי לחבר כונן קשיח נוסף ובאתי להדליק ושוב פעם מסך שחור אז ניתקתי את הכונן שהוספתי ושוב עדיין זה שחור/ריק. מה זה, למה זה ככה ? בדרך כלל שהמחשב עולה אז שאני מדליק אותו אחרי כיבוי דרך המפסק האחורי - הוא נדלק לכמה שניות כולל המאווררים ואז נכבה ואז בלחיצה בכפתור הקדמי הוא נדלק רשמית - שזה הנורמל אצלי.. אבל עכשיו עם המסך הריק/שחור שאני מדליק דרך המפסק האחורי הוא לא מפ…

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  11. Started by shmil_y,

היי יש לי מחשב ישן מ-2002 פנטיום 4 1.4GHZ מארז ATX. שבוע שעבר נשרף לו הספק. ניסיתי להחליף את הספק בספק חדש גנרי, אך המחשב לא עובד: הוא כביכול נדלק, המאווררים עובדים וגם הנורה על הלוח אם עובדת, אך אין תמונה במסך. ניסיתי להחליף כרטיס מסך אך לא עזר. שכן שלי שהוא טכנאי אמר שהספק שהבאתי לא מתאים למחשב, והמתחים בספק שהבאתי גבוהים מידי. בחנות אמרו שאין דבר כזה וכל ספק אמור לעבוד עם המחשב, לא היה להם ספק עם מתחים דומים לזה שהיה לי. האם יכול להיות באמת שהספק לא מתאים למחשב? או שבוודאות הלך הלוח וצריך לקנות מחשב חדש?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by yarin153,

קניתי ספק כוח למחשב ישן שלי כי תכננתי לקנות עוד מעט כ' מסך בכל מקרה קניתי COOLER MASTER 460W מKSP (זה החלק היחידי שהחלפתי) ומאז שהחלפתי המחשב לא נכבה לי אני מבצע כיבוי מהWINDOWS או לחיצה ארוכה על הכפתור כיבוי והמחשב נדלק חזרה כדי לכבות צריך ללחוץ על הכפתור של הספק כוח מה עושים ? זה משגע אותי תודה על העזרה :-)

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. לפי התמונה המצורפת: חצים אדומים הם של מאווררים ! חצים ירוקים הם כאלה שחשבתי/רוצה שיהיו ! בפועל, כשמאווררי המארז (עליון ואחורי) על LOW, פתחי האוורור של חריצי ההרחבה מכניסים אוויר, וכשהם על MID (שלא לדבר על HI), אז גם פתחי האוויר של הספק מכניסים אוויר. מה לעשות? תודה לעוזרים.. נ.ב: הכבלים מסודרים מאחורי הלוח ואין מה שיפריע לאוויר. [attachment deleted by admin]

• 26 תגובות
    • 3.4k צפיות
  14. Started by asaftrip,

היי חברים יש לי בעיה רציתי לקנות כרטיס מסך 9800gtx zotec 512mb כשהייתי בחנות ראיתי שיש לו חיבור 8 פינים מה שאין לי בספק (יש לי ספק ג'נרי ) אז התחלתי לחפש ספקים וקראתי קצת על ההבדלים ומצאתי את זה Thermaltake W0134 TR2 RX 550 watt ATX Power Supply בדקתי וראיתי שלספק יש 6 פינים לא 8 אני צריך ספק עם 8 פינים או שיש אופציה שונה לחבר את הכרטיס מסך הנ"ל אם יש המלצות לספקים טובים יותר אני אשמח תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  15. Started by zahi74,

קניתי היום ספק fsp350-60gln קניתי בנוסף לוח GigaByte GA-965GM-S2 התחלתי לחבר הכל רק שהבנתי שאין לי אפשרות לחבר את ATX_12V כלומר אין לי את הקונקטור המתאים חשבתי שכל ספק מתאים יש לכם אפשרות להציע לי ספק באותו מחיר או יש פיתרון ??

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  16. Started by IceScream,

הי, קניתי עכשיו מחשב חדש ומכיוון שיש לי גם עוד מחשב ניסינו לעשות כל מיני התאמות... בכל אופן בשורה התחתונה אני מנסה עכשיו לשים את המארז החדש בתוך החריר של השולחן שמיועד אליו אבל הוא כמעט נכנס, כלומר שמתי לב שאני צריך להוריד את הבליטות למטה ואז הוא כן יכנס. השאלה היא האם אני יכול להוריד את הבליטות למטה או שיש שם אוורור כלשהו? והאם זה מתפרק בקלות? המארז שקניתי הוא silverStone Redline Black USB 3.0 תמונה: http://static.scan.co.uk/images/products/1831745-a.jpg כמו שניתן לראות הבליטות למטה מגביהות אותו בכמה סנטימטרים. תודה לכל מי שיכול לעזור!! וגם למי שלא

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Be BEN,

E8400 @4000-4250 biostar tpower i45 mem@1150 כ.מ. 5850@1000ליבה זיכרון גרפי 1275MHZ הספק 650W של OCZ Z SERIES יעילות 88+ כסף אבל במסילה של ה12V הוא גם בהגדרות סטוק על כל המערכת הוא לא עולה מ11.528 ובעומס יורד לפחות עד ל11.440V וגם פחות מזה כמו בתמונה מה לעשות ? להחליף את אותו הדגם האחד חדש או להחליף לקורסייר 650TX [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by dantitan,

קודם כל אני ממש לא מבין במפרטים.. הסתכלתי על המפרט המומלץ הזה והחלטתי לקנות אותו http://hwzone.co.il/specslist/view/76/ הרכבתי אותו ממש אחד לאחד בKSP, ומצאתי את כל החלקים, חוץ מהמארז. Compucase CI-6A19 BLACK + Heroichi 400TR-T ATX 2.0 - 24pin - Black+ 120mm Fan השאלה שלי היא איזה מארז אני יכול לקחת מKSP ויתאים להכל? KSP.CO.IL המארז חייב להיות כולל ספק..לא חשוב לי בכלל היופי שלו.. תודה לעוזרים! עריכה: התקציב למארז וספק בערך 400 שקל, אם חייבים 450.

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  19. Started by Un8080,

שלום, יש לי בעיה במחשב שכנראה מקורה בספק, בעת ההדלקה של המחשב הוא לא עולה, מצפצף צפצופים קצרים ומהירים עד שהוא נכבה עצמו, ונדלק שוב עם אותם צפצופים ונכבה. גיליתי שכאשר יותר מ 4 usb מחוברים הבעיה מופיעה, אך פחות מ 4 פתאום המחשב עולה ומגיב, לא משנה מה מחובר/ לאיפה אז הוצאתי 1 מתוך ה 4 שזה היה המקלדת, המחשב עלה וחיברתי לאחר מכן את המקלדת כשהמחשב עובד, הכל עבד בסדר, אבל לאחר כיבוי המחשב לא עלה יותר גם כשכלום לא מחובר אליו. האם זה בעיה 100% בספק? תודה בנוסף אצטרך המלצה לספק עד גג 380 ש"ח מ ivory/ksp I5 2500k 8gb ram Sapphire HD 7950 boost

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Yoav,

שלום, לאחי יש את החשב הבא: Athlon 3500+ Gigabytre K8-MNF9 Geforce 7600GS compucase-HEC 6A14 + HEC 400TRT המחשב עשה היום בעיות, וכחלק מתהליך הדיבוג בין השאר הרצתי OCCT, לראות האם מדובר בספק. להפתעתי גיליתי שמסילת ה-5V לא יציבה בעליל. איני חושב שזהו הגורם לבעיה, אבל יתכן שמצאתי על הדרך בעיה נוספת (החשד הגדול שלי הוא הדיסק הקשיח). מצ"ב הגרף מ-OCCT. לדעתכם יש טעם ללכת לנסות לנצל את האחריות (במידה ועוד יש), או לקונת אחד חדש? תודה, יואב. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 799 צפיות
  21. ברשותי מארז של AC סיילנטיום T11 ("סיילנט" עלק :pissed: ) יש לי שני כוננים קשיחים של סיגייט 1. st500dm002 2. st31000528as אם אני מחבר את ה500GB אין רעשים מיותרים אם אני מחבר את ה1TB יש רעשים אבל אם אני מוציא את ה1TB מחוץ למארז אז אין שום רעש נ.ב. שני הכוננים חדשים ובאחריות בשני הכוננים הרצתי בדיקה מלאה בMHDD ואין איתם שום שגיאות גם בs.m.a.r.t. הכל תקין

• 29 תגובות
    • 3.6k צפיות
  22. Started by hagayben,

יש לי מחשב שנקנה לפני 5 שנים ב4.5K ולא מזמן הלך לו הספק והיה ריח רע ממנו אז זרקתי אותו ועזבתי את המחשב. היום הבאתי שני ספקים אחד 300 ואחד 350 ושאני מחבר אותם הם מראים לי את ההתחלה שהמחשב עולה רק את הפרטים של הלוח אם ואז הם נתקעים. אמרו לי יכול להיות שזה בגלל שהספק לא סוחב אתה המחשב אבל אולי זאת בעיה אחרת... בקיצור יש במחשב לוח אם מסוג P4V8X-MX<GREEN ומעבד 3000/800 P.4 ככה לפחות כתוב בדפים. אז לדעתכם איזה ספק יחזיק את זה? (מחובר גם SATA 80G וCDROM) תודה רבה מראש חגי.

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  23. שלום לכולם, יש לי מרווח של כ10 ס"מ בין שני מדפים ורציתי להכניס לתוכו מארז שוכב. ראיתי שיש מארזים של JSP TECH (S280, S360) COMPUCASE 7328 העניין הוא שהם באים עם ספקי TFX ולא נראה לי שכרטיסי הרחבה יכולים להיכנס בכזה גובה... מישהו יודע אם המארזים האלה טובים? הצליח להכניס כרטיס? היו לו בעיות עם הספק כוח? תודה מראש לעונים.

• 0 תגובות
    • 651 צפיות
  24. Started by er0101,

החלטתי להשדרג ורכשתי בפעם הראשונה מארז נורמלי... לאחר הרבה זמן ששרפתי בהעברת הרכיבים מהמארז הישן לחדש גיליתי שטעיתי קצת בחיבורים בסיסיים. כרגע נותרו 2 בעיות: אני ממש לא מצליח להבין איך מרכיבים את הdrive rails והכוננים לא מחוברים לשום דבר... בעיה מינורית- הנורות של הריסט והpower מלפנים לא נדלקות הלוח אם הוא של גיגהבייט GA-7N400-L \ PLZ HELP! :s05:

• 8 תגובות
    • 854 צפיות
  25. לפני כמה ימים ביקשתי פה עזרה בהתאמת ספק למפרט מחשב שקניתי... בסופו של דבר המליצו לי על FSP Real 350W 60GLN 120mm Noise Killer נתתי את הספק להרכבה בחנות שממנה קניתי את שאר המחשב (KSP), אבל היום התקשרו ואמרו שהספק לא מתאים ללוח אם הלוח אם שקניתי: ?KN9 Ultra AM2, nForce 570 Ultra, DDRII 800, PCI-E? לפי מה שהבנתי מהם... החיבור מהספק למאוורר של המעבד הוא של 8 במקום של 4. בקיצור... יש משהו שאני יכול לעשות? יש איזה מתאם שיכול לעזור לי עם הבעיה הזאת או שאני יהיה חייב להחליף ספק? בבקשה תעזרו לי מהר... אני צריך לאסוף את המחשב היום

• 34 תגובות
    • 3.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים