עבור לתוכן

מסכי מחשב

מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות

1. Started by slowdive,

שלום, בשבוע הבא אני מתכוון לקנות מסך LCD ויש לי את התוכנה DEAD PIXEL BODY כדי לבדוק במקום פיקסלים מתים. כמה פיקסלים מתים במסך חדש יש בד"כ?או אולי אני בכלל לא מעודכן והיום כשקונים מסך צריך לדרוש אחד בלי פיקסלים מתים בכלל?

• 2 תגובות
    • 939 צפיות
  2. OK, אני רוצה לרכז כאן שתי שאלות שחשובות לי: 1. האם בצגים הנ"ל (Dell 2407, 2408) אפשר לשחק במשחקים ברזולוציה הרגילה שלהם בלי למתוח את המסך? כלומר לשחק ב-1600*1200 עם פסים שחורים בצדדים בלי למתוח את התמונה במשחקים שאין להם מצב של מסך רחב? 2. האם מישהו ראה השוואה רצינית / גיבש דיעה לגבי איזה צג עדיף - 2407WFP-HC או 2408WFP? אני צריך להחליט ממש מהר אם אני רוצה את ה-2408 או את ה-2407HC, ואני חושש לקחת את החדש לפני שראיתי ביקורת רצינית שמשווה ביניהם... orleans נתן השוואה קטנה בין 2408WFP לבין 2407WFP-HC. עד כמה שאני מבין ל-2408 יש delay גדול יותר. עד כמה זה משפיע בסרטים / משחקים מהירים? פה יש עוד שני מקורות עם מידע לגבי ה-2408, אבל לא ראיתי בהם השוואה ל-2407HC: http://monitort…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by אלוןפ,

אני מחפש מסך LCD 19# והתרשמתי מ2 הכתבות שהיו פה לגבי השוואה בין מכי 19# . התרשמתי מהביקורת של סמסונג 971P סמסונג. הבנתי שהוא בס"כ יותר ממולץ מה 932B ,אך מה תקן TCO ? יש לו בכלל? חיפשתי בחנות כי רציתי לקנות LG L1900R ולא מצאתי בנתוני יצרן ולא בתור מדבקה שיש בד"כ על פנל של המסך. הבנתי שהתקן הכי טוב ואחרון הוא TCO-03 ,והוא יותר מחמיר מה MPR2. האם זה נכון? אני לא צריך מסך למשחקים אבל מסך שימזער לי את הנזק הנגרם לעיניים מהקרינה.... מי היבואן הרישמי של סמסונג ? והאם האריות היא ל3 בד"כ? אשמח אם תענו לי על השאחות תודה

• 1 תגובה
    • 811 צפיות
  4. Started by assi80,

רכשתי לפני כמה ימים מסך סמסונג חדש מדגם T220 באינטרנט ואתמול הוא הגיע אלי הביתה. הרכבתי את המסך חיברתי מה שצריך, ושיניתי את ההגדרות ברזולוציה. השאלה אם שיניתי לרזולוציה המומלצת. מה הרזולוציה המומלצת למסך הזה? עם המסך קיבלתי גם דיסק. יש צורך להכניס אותו ולהתקין משהו או להתעסק בהגדרות? אני לא מבין גדול בנושא וכל עזרה תתקבל בברכה.

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  5. Started by daniel9876,

אני מעוניין לקנות מסך ''32 למחשב, אבל לפני זה יש כמה דברים שאני צריך לדעת.. 1. כרגע יש לי מסך ''22 עם רזולוציה של 1680X1050, והרזולוציה של המסך ''32 שאני מעוניין לקנות היא 1366X768. כאשר נכנסתי ללוח הבקרה של NVIDIA והורדתי את הרזולוציה של המסך הנוכחי שלי מ-1680X1050 ל-1366X768 ראו מאוד מטושטש ועליי לדעת אם יראו מטושטש כל כך במסך החדש, או שיראו חד, בדיוק כפי שרואים ברזולוציה המקסימלית של המסך הנוכחי.. 2. במידה ואני אפעיל משחקים במסך ''32 עם רזולוציית משחק של 1680X1050- שזו הרזולוציה של המסך הנוכחי שלי, האם המשחקים ירוצו בדיוק באותה מהירות שהם רצים על המסך ''22 שלי, או שלמרות זאת הם ירוצו בצורה איטית יותר? 3. הדגם של המסך שאני מעוניין לקנות, הוא SAMSUNG LCD MONITOR 32'…

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. Started by daniel0089,

היי, אני יודע שהיו הרבה נושאים בקשר למסך הזה אבל יש לי עוד כמה שאלות... 1) האם אפשר לעשות שכאשר אני הופך את המסך (PIVOT) 90 מעלות אז התצוגה תשתנה אוט' גם 90 מעלות? כי שניסיתי הייתי חייב לשנות את זה מהדייבר של הכרטיס מסך, זה ממש מציק. 2) אפשר קישור לדרייבר של המסך בגרסא A01? (הדרייבר שמגיע עם הדיסק אני לא יודע בכלל איך מתקינים את זה.. זה פותח לי דף PDF עם הדף הוראות וזהו ) 3) מה האפשרויות הנתונות בדרייבר? 4) מה הדגרות התצוגה שאתם ממליצים לי לשים? (בינתיים הורדתי לבהירות 45 וקונטרסט 55) 5) היה לי מקודם 226BW והמסך הזה פי 2 או אפילו 3 יותר חם ממנו (כאשר נוגעים בחלק האחורי), זה נורמלי? תודה רבה.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by arik100,

אוקיי אז ככה התלבטתי בין 2007WFP ל 2007FP ל 228BW ל E228WFP וחשבתי ככה 22 באיכות סבירה , 20 באיכות טובה , 24 באיכות טובה למה לעזאזל אין 22 באיכות טובה של DELL? הרי 2407WFP עולה בארץ 3700! מחיר מגוחך פשוט! ואז פתאום גיליתי את 2407WFP בEBAY במחירים של 500-600$ אז גם הוא נכנס לשיקול הקנייה עכשיו אני רוצה לשאול מספר שאלות אם אני מזמין את המסך הזה מחול האם תהיה לי עליו אחריות גם בארץ? איך אני יוודא שאין פיקסלים שרופים? האם יש בעיות במהלך ההגעה של המוצר ? האם המסך הזה יתמוך גם כרטיס מסך פשוט פנימי של INTEL ? INTEL FAMILY G33 לא בהגדרות גבוהות ומשחקים חדשים כמובן ... גלישה סרטים וכו' ופרטים כלליים לגבי המסך הזה בבקשה מאנשים שיש להם אותו ומאנשים שמכירים את המסך אישית תודה …

• 29 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. אני מעוניין במסך גדול לצורך משחקים וסרטים בעיקר, כמה שאלות קטנות: 1. מבחינת צריכת החשמל, המחשב פועל כמעט ברציפות במשך השבוע מה שכן גם המסך,זה משתלם? 2. יש הגבלה של רזולוצייה במסכים מסוג גודל כזה? כלומר תהיה השפעה רצינית במשחקים? 3. אילו עוד הגבלות מצויות במסכים כאלו שעדיף להזהר לפני שקונים? 4. על איזה גודל אתם ממליצים? לפי מה שהבנתי,גם מסך גדול מדי לא כל כך נח בעין.. תודה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום, אני לא כל כך מבין במסכים אז רציתי לשאול כמה שאלות בסיסיות: יש לי מחשב נייד עם לוח אם כולל מעבד גרפי מובנה מסוג GMA X4500HD. אני רוצה לקנות מסך רגיל ולחבר אותו למחשב. השאלות שלי הן אלה: 1. במחשב שלי יש רק חיבור VGA רגיל. אם אני קונה מסך עם חיבור DVI (שאולי יתחבר בעתיד למחשבים אחרים) האם אני עדיין יכול לחבר אותו למחשב שלי? 2. באתר של אינטל ראיתי שלסוג המעבד הגרפי הזה הרזולוציה המקסימלית היא 2048x1536 ל-VGA ו-1920x1200 ל-HDMI. מה ההבדל בדיוק בין שני הדברים ומה זה אומר? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 772 צפיות
  10. Started by Seadweller,

היום הזמנתי 32WL66 32 אינץ של טושיבה - http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=JW32WL66 ורציתי לדעת אם הטלוזיה טובה ... קניתי אותה בשביל הסלון... אמרו לי שלא רואים עם LCD ממש טוב בYES האם זה נכון? וגם שחיפשתי פרטים על הטלוזיה מישהו כתב : " בחלק מהממירים של Yes יש חיבור רגיל בלבד (composite). לא מומלץ להשתמש בחיבור זה, תבקשו להחליף את הממיר לאחד עם חיבורים טובים יותר " מזה אומר? יש לי ממיר ממש ישן של YES... ממיר שחור... האם כדאי לי לקנות ממיר חדש? ולמה החיבור הזה לא טוב?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by SoHoN BuChO,

לאחרונה הוא התחיל להשתגע וכל פעם שאני עושה משהו הוא תמיד נכנס לSleep Mode ונדלק בחזרה ושוב ושוב עד שאני מפסיק לגעת במחשב. אני לא חושב שזה בעיה במסך עצמו,אבל מה אני כבר מבין. אני משתמש בכרטיס מסך ATI9250 ואני על רזולוציה של 1680x1050 לכן אני חושש שזאת הבעיה. מה דעתכם?

• 1 תגובה
    • 721 צפיות
  12. אוקיי אז לאחרונה התחלתי להתעניין קצת בנושא פליטת קרינה ממכשירי חשמל שונים, לפי מה שהבנתי פליטת הקרינה ממסכי LCD היא זניחה לעומת מסכי CRT שנחשבים הרבה יותר מזיקים, מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא הזה? והאם מדובר אך ורק במסכי ה-LCD החדשים או שגם בישנים יותר כי המסך שלי בן 5-6 שנים כבר ( MAG 12ms ). בכל אופן, העניין קצת הלחיץ אותי והחלטתי לקנות מסך LCD חדש, זול, ושיפלוט כמה שפחות קרינה. אין לי שמץ של מושג לגבי שוק המסכים כי אף פעם לא התעניינתי אז אשמח אם אחד מהתותחים כאן ימליץ לי על מסך טוב, כשהדרישה היא קודם כל שיהיה טוב למשחקים עם קצב רענון סביר ו-input lag נמוך עד כמה שאפשר ( וכמובן הקטע של הקרינה אם קיימת בכלל אינדקציה על כמות הקרינה שכל מסך פולט ), יותר גרוע מהמסך ש…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by חרגולאיש,

1. עבודה ברזולוציה לא טבעית עלולה לקצר את חיי המסך (LCD)? או סתם להציג תמונה פחות איכותית? 2. קראתי באחד הסטיקים כאן שרמקולים ליד מסך עלולים לגרום לעיוותים בגלל שדה מגנטי או משהו כזה... זה נכון רק ל-CRT או גם ל-LCD? 3. רוב המשחקים החדשים יחסית COD4, GEARS OF WAR, CRYSIS וכו' תומכים ברזולוצית 1920x1200? באופן כללי, יש מגמה אצל המפתחות להתאים את המשחקים למסכים רחבים? :s05: :s05: :s05: :s05: :s05:

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by night-fire,

שלום, אח שלי צריך מסך חדש למחשב ויש דרך העבודה של אבא שלי את המסך Acer AL1917AS במחיר ממש נמוך (899) (שלוש שנות אחריות) לגבי המחיר-אני לא דואג,כבר נקנו כמה דברים דרך העבודה של אבא שלי ולא הייתה בעיה. לשאלות: איך המסך בכללי?או שבכלל לא שווה לקנות אותו ? מה לגבי ה-8ms ? מה זה בכלל ומה זה משנה (כי הבנתי שיש גם 2ms ) ואיך הוא במשחקים קלים ביותר כמו CS? האם יריץ טוב משחקים כמו Need For Speed ? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 605 צפיות
  15. Started by davidz85,

היי, יש לי כמה שאלות לגבי SAMSUNG T220. לפני הכל אני אציין שעשיתי חיפוש בפורום ולחלק מהשאלות קיבלתי תשובות אומנם דלות ולא הכי מלאות. בגלל שהמסך יחסית שווק לא מזמן, נדמה לי שאיפשהו במאי 2008, יש עליו מעט מאוד ביקורות והמלצות ומעט מדריכים איך לשפר את חוויית הצפייה בו. בעיקרון אתמול קניתי אותו, וברוב הזמן אני עסוק באיך להגיע לצבע המושלם ולניגודיות ולחדות הכי מושלמים שאפשר להגיע עם המסך הזה. עבדתי ע"פ המדריך הזה - http://www.lagom.nl/lcd-test/. הצבעים נראים די בסדר, אבל לפי דעתי אפשר להגיע ליותר מכך. במשחקים המסך עובד פצצה אבל בעבודה שוטפת בווינדוס שזה אומר גלישה באתרים וקריאה וכל מיני ... אני מרגיש שהעיינים שלי מתעייפות, ושהתמונה "חשוכה" מידי, ומשחק עם הBRIGHTHESS לא ממש עוז…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. זה נכון ש ViewSonic LCD 19 VP930 פחות מומלץ לגיימרים? כפי שצינו כאן: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=39_371_1279&products_id=5561 מפני שהשימוש היחדי של המסך הוא למשחקים... CSS BF2 HL2 NFS וכו'... משחקים כבדים ובמסכים לא מתאימים צפויות מריחות והרבה.. אז אם זה באמת כך, תהיתי אולי לקחת בכלל איזה DELL עם פאנל TN וזהו...? ולמה הם כותבים שזה פחות מומלץ לגיימרים \: התבאסתי לגמרה כשראיתי את זה... והוא עוד עולה 1800 שזה קצת מעל למה שאני יכול להרשות לעצמי בשביל מסך אז לרדת מהסיפור ולקחת DELL 1907 ?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by dudulr,

קודם כל המשך חג שמח לכולם, הפורום הזה מעולה לאחר חרישה אינסופית החלטתי לקנות בימים הקרובים את המסך הנ"ל שכולם מדברים עליו. אבל לפני הצעד הנועז רציתי לברר כמה דברים: 1. כמה שניסיתי, לא נראה שכרטיס המסך שלי (GeForce 6600 של Gigabyte) תומך ברוזולוציה הטבעית של המסך הזה (1080*1680). אפילו התקנתי את הדרייברים של המסך בחיבור אנלוגי ודיגיטלי אבל זה לא הוסיף את הרוזולוציה הזאת לסקאלה. גם ברשימת "All Modes" במאפייני הכרטיס זה לא מופיע. יש לי את הדרייברים הכי חדשים של הכרטיס, ו-XP Pro SP1. איך אפשר לגרום לרוזולוציה הזאת להופיע? או שזה איכשהו מסתדר ברגע שמחברים את המסך...? קשה לי להאמין שרק בויסטה זה אפשרי... 2. אם העניין עם הרוזולוציה יסתדר בסוף, האם כרטיס המסך שלי מספיק טוב ל…

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by thepike,

שלום, יש לי כמה שאלות אשמח אם תענו לי: 1. הבנתי שמפסיקים למכור אותו, האם יש דגם חדש במקומו ואיך הוא? 2. איך המסך 2314T של LG בתור תחליף? 3. איזה מסך כדאי לקנות בסביבות ה900 שקל עם דגש על פאנל IPS ו23 אינץ? תודה רבה!!

• 0 תגובות
    • 721 צפיות
  19. Started by Born2Kill,

1) יש לי מסך MAG CRT 996Fs עם חיבור VGA ויש לי X1900XT חיבור DVI אז אם אני ייחליף במסך LCD עם חיבור DVI אני אראה יותר טוב (באיכות יות טובה)? 2)האם המסך של DELL יכול להיתלות על הקיר? 3) האם למסך של DELL יש חיבור HDMI, והאם הוא יותר טוב באיכותו מ-DVI?

• 2 תגובות
    • 793 צפיות
  20. 1.הבנתי שהמסכים הללו הם בבעלי פאנל IPS הכי מומלצים פה, רציתי לשאול, אם יש אולי עוד מסכים מומלצים עם פאנל זהה, אבל בעלי מסך דק יותר? אומנם רשום שהמסכים הם בעלי תאורת led, אבל הם נראים לי טיפה מיושנים מבחינת מראה ועובי, ולא דקים בדומה לשאר המסכים בשוק. 2.כמו כן, ראיתי שמדי פעם אנשים מזכירים את גירסת המסך Rev0, האם בקניית המסך חשוב להדגיש לקבל מסך מגירסא מסויימת? ומדוע? 3.ושאלה אחרונה, האם יש פה מישהו שקנה את ה24 אינץ על פני ה23, הבנתי שהתוספת אינץ היא רק לגובה, ויש תוספת מכובדת למחיר כאשר מסתכלים מבחינת ה% תוספת למחיר, ואחרי הכל זה נראה לא כל כך משתלם, או שיש משהו שאני מפספס, ויש עוד הבדים ביניהם פרט לאינץ הנוסף?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. בוא נתחיל את הסיפור מהתחלה... לפני כשלושה שבועות הזמנתי את ה- Dell 2007WFP מפנדה , המסך כמובן לא היה במלאי וחכתי שהחנות תברר עם היבואן מתי המסך מגיע, אחרי הרבה התכתבויות הלוך ושוב אמרו לי שאין צפי להגעת המסך . שאלתי אותם אם המסך Dell 2007FP הוא באותו המצב כמו המסך שהזמנתי והם ענו לי שכן, אין גם לו צפי הגעה. מאוד התבאסתי מכל הסיפור ושאלתי אותם מה לגבי ה-Philips 200WP7ES אמרו שיבדקו זאת (לפני כמה ימים) ועדיין לא החזירו לי תשובה. אז אני מקווה שהם יכולים להשיג את ה-Philips 200WP7ES אבל אני לא אופטימי במיוחד בגלל שגם הייצור שלו הופסק על פי מיטב הבנתי. בדקתי כמה אופציות אחרות למסך כמו ה-NEC LCD20WGX2PRO שמחירו דיי גבוה ועולה כ-300 ש"ח יותר מאשר ה-Philips 200WP7ES , בעיקר…

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by star_dust,

1. איך המסך הזה בתצוגת טקסט? כאחד שמרבה לקרוא טקסטים במחשב חשוב לי שתצוגת הטקסט שלו תהייה ברמה גבוהה ושלא יעייף את העיניים. 2. יש לי כרטיס מסך Nvidia GeForce FX5200. האם יכולה להיות בעיית תאימות (או בעיה אחרת) בחיבור עם המסך? (אני חושב שאין לי כניסת DVI). 3. בזאפ הדגם VP930-3 עולה הכי זול 1648 ש"ח (בניר טק). מישהו יכול אולי להפנות אותי למקום זול יותר? 4. אגב, כתוב שם במפרט הטכני שהמסך תואם HDTV. האם מישהו יכול לאשר? תודה מראש .

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  23. סוף סוף, נשרף המסך המעפן שלי, וכרגע אני עובד על הטלוויזיה ההרוסה שלי... המסך שלי נשרף וברצוני לקנות אחד חדש... התקציב לא מוגדר, כי אני קונה כדילר ויש מסכים שעולים לי 100 ש"ח פחות ויש 600 ש"ח פחות... בוא נגיד שהכי יקר שאני יכול לעלות זה: SAMSUNG 2493HM כנראה מסך חדש דבר ראשון:מישהו מכיר את המסך הזה??? אין בו לוטו פאנלים כמו הסמסונג האחרים? וכתוב שיש לו DCR של 1:10000 האם יכול להיות שזה פאנל IPS או VA? ואם כן, הוא שווה? כעיקרון, אני רוצה גודל 24" אך גם 22 יספיק לי... תציעו לי הצעות טובות יותר בתקציב פחות מהסמסונג אם יש, או תנו לי אישור להזמין אותו חח...

• 1 תגובה
    • 779 צפיות
  24. שלום, אני חושב לקנות מסך מחשב ips ביחס של 21:9 ורזולוצייה של 1440*3440 ורציתי לשאול: בדרך כלל הAero Snap for Side-by-Side בwindows מיועד ל2*2 חלונות, האם ניתן לשנות זאת ל2*3? חיפשתי קצת בגוגל ולא מצאתי, מצאתי רק שניתן ללחוץ ימני על שורת המשימות וshow windows side-by-side. עד כמה מסך קעור עדיף על מסך רגיל וכמה שווה להוסיף בשביל זה? האם ברזולוצייה הזו ובגודל 34 אצטרך לשנות את הdpi? כרגע אני משתמש ב3 מסכים, 1- 1050*1680 ו-2 של 5/4 1024*1280 אני חושב להשאיר רק את המסך ברחב בנוסף לחדש, האם תיווצר איזשהי בעיה כתוצאה מההבדל ברזולוציה? תודה

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אני מתכוון בימים הקרובים לקנות תמסך הזה אבל יש לי כמה שאלות החנות היחידה מאזור צפון (אני מהקריות) שמצאתי שמוכרת אותו היא TMS אבל המחיר שלו שם הוא 1550 ככה בערך וזה ממש יקר..אז אני חושב להזמין את המסך מתל אביב במחיר של 1395 שקל..קודם כל הנה קישור לאתר של החנות: http://www.on-off.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=395 רציתי לשאל, שמעתי שלא ממולץ להזמין מרחוק כדאי יותר לבוא ולבדוק אם הכל בסדר...אז אני שואל מה לעשות לנסוע עד תל אביב לבדוק תמסך או להזמין?(פשוט גם המשלוח הוא עד הבית אם שליח והוא בחינם וזה ממש שווה במקום לבזב כסף על נסיעה..)וגם אולי מישהו מכיר תחנות יש דעות אליה?אך היא?ואולי מישהו יודע מאיפו יותר זול או יותר כדאי לקנות תמסך?תודה בכל מקרה. עריכה:אמרו לי עכשיו ש…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים