עבור לתוכן

מסכי מחשב

מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות

1. שלום לכולם, בשנים האחרונות אני עובד עם שני מסכים וזה תענוג. אחד ישן יותר של LG בגודל 19" ואחד בן 3 שנים Samsung T240. מהסמסונג אני מאוד מרוצה, מסך איכותי, אבל ה 19" התפגר (מרצד קבוע ומשגע אפילפטים). כבר כמה חודשים טובים שאני מחפש תחליף למסך נוסף אבל נהייתי כבר מבולבל, אולי מישהו יוכל להבהיר לי כמה דברים: 1. איפה מבחר הדגמים שהיה? נראה כאילו עד לפני 3 שנים היה מבחר מסכים למחשב גדול פי 3 ממה שיש היום בישראל. שווה להזמין מחול? לחכות לדגמים החדשים שאולי יגיעו מתישהו? 2. לסמסונג יש חיבורי Hd,Dvi ולכרטיס מסך שלי (Radon-5770) יש Hdmi אחד ו 2 DVI. 2.א. איך הכי כדאי לחבר 2 מסכים לכרטיס כזה? 2.ב. בכלל מה הדרך הכי מומלצת לחבר 2 מסכים? רוב הכ.מסך שאני רואה הם עם 2DVI ואולי HDMI …

• 16 תגובות
    • 3.5k צפיות
  2. שלום רב חברים יקרים! אני סטודנט למדעי המחשב בעל מחשב נייד בגודל מסך סטנדרטי של 15 אינץ' כאשר אני מעוניין לחבר לו מסך חיצוני בDVI/HDMI לטובת שטח עבודה גדול יותר במסגרת החיפושים שמתי עין על 2 מסכים מעולים מבית DELL 1.u2713h - ההתלבטות לגביו נובעת מאחר ואני נמצא במרחק צפייה של 60 ס"מ ואני חושש שמא שזה יהיה גדול מדי ולא פרקטי 2.u2410 - רב מכר קלאסי לרגע לא מתעלם מעצם העבודה שקיים פער משמעותי מבחינת תמחור המסכים מתקשה להחליט וזקוק לעזרתכם האדיבה... בנוסף אני מעוניין להרכיב את המסך הנרכש על קיר גבס כיצד והאם ניתן לעשות זאת? תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Checker,

אני הולך לקנות מחשב חדש שמטרותיו הן משחקים סרטים והקלטת סרטים(כרטיס טלויזיה). יש לי אפשרות לקבל מסך 19" רחב של חברת MAG זמן תגובה 5MS, מצד שני: המחשב ישמש למשחקים, בעיקר BF2 ומסך רחב במיוחד 19" עלול להקשות מאוד על המשחקיות. האפשרות השניה שלי היא לקנות מסך vewsoince VP930 אשר יעלה כ-1700 ש"ח. תראו 1700 שקל יעזרו לי בקניית רכיבים טובים יותר למחשב אבל אם משקיעים הרבה כסף בחומרה אבל לא רואים את זה בסוף כפלט איכותי זה לא שווה. מה אתם חושבים שכדאי לי לעשות?

• 4 תגובות
    • 691 צפיות
  4. Started by TrancEnergY,

שלום לכולם אני קונה מחשב חדש בעל כרטיס מסך 8800 GTS מהמלצות רבות כאן בפורום החלטתי ללכת על ה DELL אך אני מתלבט זמן רב על איזה גירסה ללכת חשוב לציין שאינני צופה בסרטים במחשב והשימושים העיקריים בו הם אינטרנט ומשחקים אני חושש ללכת על הגירסה הרחבה משום שבעט שימוש באינטרנט או במסמכים ב WORD ראיתי שהכתב "נמרח" לצדדים ולכן איני יודע מה לבחור חשוב לציין שאשתמש ב VISTA האם יש לה פיתרון לסוגייה הזאת או שגם שם הכתב "ימרח" מה עלי לעשות ובאיזה דגם עלי לבחור ?? שמתי לב גם שהדגם הרגיל יקר יותר מדוע?

• 4 תגובות
    • 813 צפיות
  5. שלום לכולם! ברצוני לרכוש מסך מחשב בגדלים 19-20 אינץ' לא רחב בתקציב של כ-2500 ש"ח. כמובן שאם קיים מסך עם חריגה של עד 500 שקלים שיהווה עילוי מבחינת יחס עלות/תועלת, אשמח להשקיע יותר. בכל אופן הרצון הוא במסך שאינו רחב, וכן אין צורך במסך גדול יותר, שכן לא יעשה בו שימוש נרחב לצפייה בסרטים, ובטח שלא מרחוק. לאחר עיון נרחב בפורום, ומעט ביקורות מהעולם צימצמתי את התלבטותי ל-3 מסכים עיקריים, הנעים סביב אותם מחירים, פחות או יותר: Philips 200P7ES Dell 2007FP Eizo S1931SH כמובן שאם קיימים דגמים מתאימים יותר, אשמח לשמוע עליהם, אני פתוח לחלוטין להצעותיכם. השימוש המרכזי במסך יהיה אינטרנט, תוכנות לעריכת תמונות, ותוכנות אחרות כלליות (אופיס ודומיהן). כמו כן רצוי שיהיה מתאים גם למשחקים …

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by RT2,

אז אני מעוניין לרכוש LCD 19 בתקציב של עד 2500 ש"ח.. השימושים הם : משחקים, גרפיקה ועבודה יום-יומית. הפיינליסטים שלי הם: Viewsonic VP930b Viewsonic VX922 ו אחרון חביב Samsung 960BF מה דעתכם? על מה עליי ללכת? התקציב כבר מוכן..נשאר רק לבחור את האחד.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by fairyscorp,

שלום לכולם אני ממש מתלבט בחרתי לי מסך חדש לקנות(Dell 20" 2007W\FP), אבל ההתלבטות הכי קשה היא בין WS למסך רגיל השימוש שלי במסך כרגע הוא להמון דברים, גרפיקה, סרטים ועריכת וידאו, משחקים, אינטרנט... אני ממש לא יודע אם כדאי לקחת WS או לא... תעזרו לי בבקשה

• 3 תגובות
    • 722 צפיות
  8. היי, אני מחפש מסך 19' בתקציב של בערך 1500. השימושים: אינטרנט, סרטים, Office, קצת משחקים לא כבדים. אני מתלבט בין 2 המסכים הנ"ל ומקווה שתעזרו לי להחליט. החסרון של Viewsonic VP930B בעיני: - רגל גדולה ומכוערת. נראה לי מזעזע לשים מסך LCD שיקח לי 30 ס"מ בעומק של השולחן. כבר חשבתי על תלייה לקיר, אם כי המשמעות היא תוספת של 200 ש"ח. היכולות הארגונומיות של המעמד לא מדברות אליי: אני נמוך וכנראה לא ארצה להגביה אותו. פיבוט נראה לי גם מיותר. בקיצור, אם אקח אותו אז בעיקר בגלל איכות המסך ודי אסבול מהמעמד. החסרון של Xerox XG91D בעיני: - הוא כמעט ולא מוכר ברוב האתרים בחו"ל. לא מצאתי אף סקירה מקצועית לגביו. באתר האירופי של Xerox הוא אפילו לא מוזכר. למה? האם זהו דגם מיושן או משהו?? גם …

• 4 תגובות
    • 697 צפיות
  9. אהלן קראתי באתר השוואה על מסכי 22 וזה גרם לי להתלבט (http://hwzone.co.il/reviews/22inch/17/) קניתי לפני כמה ימים את המסך של סמסונג 226BW ב1540 שקל מוואלה שופס יש לי 14 יום להתחרט השאלה היא מה המסך מבין השלושה יהיה הכי טוב לצרכים שלי: DELL E228WFP Samsung 226BW ASUS MW221C הצרכים שלי הם גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים אבל בעיקר אני צריך טקסט ברור וחד תודה מראש לעוזרים

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  10. חבר שלי איש מחשבים הציע לי לקנות את אחד המסכים הבאים: 1- http://www2.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=418972 במחיר של 1450 ש"ח 2- http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=399265 בערך באותו מחיר כמו הראשון.. אני צריך את המסך לשימושים הבאים בלבד: אינטרנט,אופיס,סרטים.<משחקים מחוץ לתחום.אני ממש לא משחק> האמת שרציתי לקנות את המסך LG המפורסם,אבל חברי אמר לי שחבל על תוספת של 400 ש"ח והמסכים שלעיל יעשו את העבודה בצורה מצויינת. רציתי לשאול אתכם: 1-האם המסכים האלה מומלצים? 2-איזה מבין שניהם יותר מומלץ? והשאלה הכי עיקרית היא: האם בסכום של עד 1500 ש"ח אני יכול להביא מסך יותר טוב מהמסכים שלעיל? בתודה מראש שי נ.ב-חברי עובד עם היבואנים ניוטק ונק והוא יכול לתת לי גם דגמים אחרים של …

• 6 תגובות
    • 982 צפיות
  11. שלום לכולם! לאחר הרבה יותר מדי זמן אני סוף סוף משדרג את המסך הנוכחי שלי (SAMSUNG 2253 פאנל TN זול שבזולים מ-2008 עם רזולוציה של 1680*1050) למשהו יותר מודרני ומאחר והמסך מיועד עבור מחשב די רציני אני מעוניין למקסם את החוויה עד כמה שניתן (ואני גם נוטה להחזיק מסכים למשך הרבה יותר מדי זמן אז מוכן להשקיע כלכלית למרות הכאב בכיס). אני כרגע מתלבט מאוד מאוד בין DELL U2715H ל-ASUS PG279Q מכמה סיבות: 1. המסך יוצמד ל1080GTX ולכן 144HZ יכול להיות game changer לגמרי 2.G-SYNC בעתיד יכול לעזור כשהביצועים ירדו (והם יירדו) מהצד השני: 1.ה-DELL נראה כמו מסך הרבה יותר מקצועי ופחות 'גיימרי'-מה שאני דווקא די אוהב 2.הוא מדויק יותר מבחינת הצבעים שלו ו…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום אנשים יקרים! מזה כמה זמן אני שוקל לקנות מסך LED לשימוש ביתי. המסך ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט ועבודה משרדית, קצת וידאו, וקצת פוטושופ. ההתלבטות היא בין 3 דגמים, וכמה סוגיות לגבי כל אחד. הדגמים הם: 1) AOC I2353FH 2) DELL U2412M 3) Samsung XL2370 4) ASUS VE248H הממצאים: יש לציין שאני יושב באופן יומ יומי מול מחשב, שזה מגיע אפילו ל12 שעות עבודה ביום. חשוב לי מאוד שהמסך יהיה נוח, ולא יעייף לי את העיניים. סוגייה שנייה שאני מתלבט לגביה היא חשיבות הארגונומיה, אני לא יודע עד כמה האפשרות לסובב, להזיז ולהטות את המסך יהיה בכלל שימושי. סוגייה שלישית היא חשיבות חיבורים למיניהם כמו USB, HDMI וכו'. אפרט בהמשך. אז לגבי הAOC, לפי מה שהבנתי סה"כ מדובר במסך IPS איכותי וזול, שאמור לספק לי…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by dudulr,

שבוע טוב לכולם בימים הקרובים אני הולך לקנות מסך חדש, ואני ממש מתלבט איזה מבין השניים לקנות... אני מקווה שתוכלו לעזור לי. הבנתי ששני המסכים מצויינים, ולמרות שהם עולים 1000 ש"ח יותר ממה שתכננתי, השאר כבר לא בתמונה - החלטתי להשקיע... בד"כ אני משחק והרבה, לפעמים גם במשחקים ישנים. אני לא מאלה שיוציאו 1500 שקל כל שנה על כרטיס מסך - אין סיכוי. יוצא לי גם לגלוש לא מעט - בהתחלה חשבתי על הרחב גם בגלל ה-PIVOT ששימושי לזה, אבל גם ב-FP אפשר לעשות את זה וזה עדיין שימושי מאוד ... סרטים עד עכשיו לא יצא לי לראות הרבה אבל יש לי ספרייה לא קטנה במחשב ומסך רחב יכול להיות סיבה טובה להתחיל לראות אותם. תכנות ועריכת תמונות - לא בשבילי... בינתיים לפחות. מה שהכי מטריד אותי זה משחקים שלא תומ…

• 67 תגובות
    • 4.4k צפיות
  14. אני מתלבט בין מסכי 24", כאשר התקציב הוא כ 1500 שקל. יש את הסמסונג הוותיק T240: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=4442 או מסך של LG, W2453V http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=726430 על הדף , ה LG נראה יותר טוב.. מבחינת הניגודיות , בהירות, והכי חשוב לי זווית צפייה (אנכית 170, לעומת 160 בסמסונג) ,אבל גם עולה יותר, האם הוא שווה את תוספת המחיר? רואים הבדל בתמונה? עכשיו, לשני המסכים יחס מסך 16:9, האם זה עדיף על היחס היותר מקובל 16:10? אני צופה בסרטי 16:9 (ב HD) , שהם יראו על מסך מלא במסך 16:9, אבל במסך 16:10 איך יראו סרטים כאלה? עם פסים שחורים למטה? אם מישהו יכול לעזור לי להחליט בין 2 המסכים, עדיף מישהו עם ניסיון איתם.. או לחילופין להציע מסך טוב יותר באותו מחיר. תודה…

• 5 תגובות
    • 973 צפיות
  15. Started by caspermayne,

אני מתלבט בין שני אלה LG W2453V ו-BENQ G2412HD שניהם 24" ושניהם עם זמן תגובה של 2MS W2453V נע בין 1500-1600 ש"ח ו-G24112HD נע בין 1000-1200 ש"ח. תמיד חשבתי ש-SAMSUNG, LG, DELL הן מובילות ותמיד הסתכלתי עליהם, אבל הפעם אני חושב למה לשלם עליהם כל כך הרבה אם אפשר לקנות עם אותו מפרט טכני במחיר מאוד אטרקטיבי. אני מוכן להשקיע על מסך 1700 אבל השאלה האם הוא שווה את זה לפי מפרט טכני. בעיני אני מסתכל על המפרט טכני של המסך ואני חושב שהחברה פחות מעניינת, שני אלה נותנים לי 3 שנות אחריות. אני כותב לכם גולשי הפורום, ומבקש את דעתכם המקצועית ואם יש לכם דגמים שאתם מעוניינים לחלוק/להמליץ אז אשמח מאוד. חשוב לציין כי חשוב לי מאוד שבמסך מחשב יהיה חיבור HDMI - יהיה 16:9 - יהיה FULL HD - יה…

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  16. אני אשמח לקבל חוות דעת על שני מסכים הללו Dell IPS U2312HM או Samsung LED S24B750V אני מחפש מסך למשחקים ולצפייה באיכות hd אגב המסך סמסונג שאני רוצה לרכוש הוא מתצוגה ב 990 ש"ח ,כך שאין הבדל משמועתי במחיר בין מסכים

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  17. Started by D@Nte,

היי, אני רוצה לקנות מסך חדש יחד עם מחשב חדש שאני הולך לקנות. עכשיו, אני יודע שאסור גודל מסוים של מסך ממרחק מסוים. אני יושב במרחק של פחות ממטר מהמחשב ורציתי לקנות מסך 22' אבל ממליצים לי לקנות 24' כדי לקנות ולנצל את הכוח של הכ.מ. אז אני רוצה שתגידו לי אתם מה אתם חושבים 22' או 24' ? ואם כבר אז אולי תמליצו לי על מסך טוב לגיימר במחיר טוב ומסך איכותי. (בינתיים אני לא סגור בנוגע לתקציב כי אני עדיין מחכה שיבנו לי מפרט בפורום מפרטים ועם מה שנשאר אני הולך כנראה לקנות מסך). תודה רבה לכל מי שיעזור !

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by yair85,

שלום... אתמול קניתי מסך סמסונג 2253, והיום אני מעוניין להחליף אותו ל2243 או לLG 2253 רציתי לדעת מהם ההבדלים בניהם, ובאיזה מסך רואים טוב יותר, ובכלל.. מה ממולץ יותר? בתודה מראש [br]פורסם בתאריך: 30.10.2008 בשעה 05:46:35 עוד שאלה קטנה...ב lg 2252 יש אפשרות להזיז אותו לצדדים כמו ב- 2243 ? או שהוא קבוע כמו ה- 2253 ?

19. Started by szs2008s,

אחרי קריאת ההודעות הרבות בפורום החכמתי מאד, ותודתי נתונה לכותבים כולם. אני מתלבט כרגע במסך עבור עבודת עימוד טקסטים שחור על לבן. אציין, שבמשך כל היום כולו [מעל 10 שעות] אני יושב מול המסך, וקרוב אליו. ניסיתי לעבוד עם מסך 26, ומאד הפריעה לי העובדה שרואים את הריבועים הקטנים של הLCD, וכתוצאה מכך הפונטים יוצאים 'מפוקסלים' [כרגע אני עם מסך 17 ולא רואים ריבועים בכלל, אלא הגופנים חדים מאד]. באופן טבעי, אחרי המלצות כה רבות בפורום על 2209WA - חשבתי לעבור אליו מחמת הפאנל IPS. גם מהסיבה שהוזכרה כאן, שהאותיות אינם מתעוותות כאשר מסובבים את המסך כPIVOT. אבל כנגד זה, למסך T220P יש רזולוציה גבוהה ביותר 1900X1620 שאינה קיימת בעוד מסכים של 22" - וזה נותן לי הרגשה שלא אראה בכלל את הריבועים, ו…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by oshrinuri,

שלום. בקרוב אני קונה מחשב חדש, ורציתי להתעניין בבחירת מסך. מטרת המחשב החדש תהיה בעיקר גיימינג. (משחקים כבדים). המפרט: כפי שאתם רואים, הכרטיס מסך לא חזק במיוחד ולא חלש במיוחד. העניין הוא, שאני לא יודע באיזה מסך לבחור, כי שניהם מסכים מעולים: ה-SyncMaster הוא בעל פאנל נחות יותר, ורמת צבעים פחות טובה, אבל הרזולוציה שלו גבוהה במיוחד. (הכ"מ לא מתאים כאן.. הרזולוציה הזו "גדולה" עליו). ה-Dell בעל פאנל מעולה, בעל רזולוציה גבוהה וטובה, והכ"מ מנוצל טוב ולא מתאמץ במיוחד.. מה לעשות? (וכן, עדיף שיעלה כמה שפחות.. למרות שחבל לי לוותר על מסך כמו הדל)..

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  21. שלום לכולם, לאחר שקראתי המון באתר הזה והרבה כבוד מגיע לאתר הזה הנה ההתלבטות שלי, עזרו לי לפתור אותה: השימושים שלי הם גלישה/אינטרנט/אופיס/צפייה בסרטים אני רוצה לקנות מסך חדש למחשב שלי ומאוד מעוניין לקנות מסך 24" שיש לו כידוע לכם רזולציה טבעית של FULL HD. וגם כמובן שטח עבודה יותר גדול. לאחר קריאה רבה המסקנות הם, שאם ארצה מסך כזה לא כדאי להתפשר, וכדאי להגדיל את התקציב(אפילו אם קשה)ולקנות מסך מומלץ כגון DELL2408. ובנוסף נאמר, שכדאי להמתין לגרסת הקושחה החדשה שתצא. וכאן ההתלבטות שלי: 1.האם כדאי לחכות לעתיד הקרוב(עד שהקושחה החדשה תגיע) ולשלם הרבה למסך זה,ואז ייתכן שהטכנולוגיה החדשה (כמו OLED) תפרוץ פנימה לשוק ואזי ההמתנה לא הייתה שווה? או, 2. שכדאי כבר עכשיו להתפשר …

• 3 תגובות
    • 774 צפיות
  22. Started by ozwrx,

שלום לכולם יש לי מסך BENQ FP93GX ואני מרוצה ממנו מאוד אחי קנה לי בדיוטי-פרי את המסך LG W2042T ב 200 דולר חיברתי אותו במקום ורואים יותר טוב מבחינת חדות ובהירות התמונה אך עדיין לא כ"כ התרגלתי לרוחב של המסך משום שהבנקיו מרובע והLG רחב השאלה שלי איזה כדאי להשאיר לי? איזה מהם יותר טוב? בLG ללא ספק רואים יותר ברור אך הוא 5 MS הבנקיו מרובע ונוח והוא 2 MS אני יכול להתרגל לרוחב של המסך אך אני פונה אליכם בשאלה איזה מסך יותר טוב? ומה כדאי להשאיר לי

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  23. Started by weissby,

האם כדאי לקנות מסך 19" של CMV? תמליצו על דגמים אם נראה לכם.. הבנתי ממישהו שפעם הם כאילו מכרו בכלל חלקים לסמסונג, לאדע איזה חלקים..אבל זה מראה איזשהי אמינות מצד CMV שזה המעט שאני כבר יכול להבין.. בקיצור, אני רוצה מסך 19" טוב לפוטושופ וגם למשחקים, אני לא איזה גיימר משוגע, אבל בוא נגיד שיציק לי לראות חוסר דיוק כלשהו במסך שלי.. ואם CMV כל כך לא נראה לכם אז תמליצו על איזשהו דגם של SAMSUNG אבל תשתדלו להמליץ לי בבקשה על דגם טוב של CMV ודגם טוב של SAMSUNG תודה רבה! =] ד"א תקציב באיזור ה2000 שקל, אני יותר בנטייה למשהו 1500 אבל מוכן בכל זאת להתגמש למשהו באיזור ה2000

• 5 תגובות
    • 850 צפיות
  24. Started by crak100,

היי יש לי התלבטות קטנה כרגע יש לי מסך 22" SAMSUNG BX2235 וכרטיס מסך 6950 2GB אני משתמש במחשב רק למשחקים כמו COD MW3 וכו , כרגע יש לי תקציב להחליף אחד מהשניים ,וההתלבטות היא מה עדיף מסך 24" (אם כן מה אתם ממליצים) ואם כ.מסך (תנו המלצה) תודה חברים ויום טוב

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  25. Started by LevyVista,

מה קורה חברים.. החלטתי לקנות מסך חדש בגודל 22".. אז ככה, התקציב שלי הוא 1300 ש"ח. השימושים העיקריים שלי הם גיימינג, ועוד דבר מאוד חשוב שהמסך נתלה על הקיר מולי, לכן אני מתלבט בין שני דגמים עם תקן VESA (ניתן לתלייה). Samsung 2253BW vs Asus VW224U אני ממש מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל ואיני יודע מה לקחת.. מבחינת צבעים אני יודע שהאסוס יותר טוב.. (ד"א זה הדגם החדש מעדיף אותו על פני 222U שפחות יפה). שני המסכים הנ"ל די יפים בעייני ויכול להיות שגם קצת זהים בנתונים אבל מכמה בחינות הבנתי שהאסוס הוא הטוב מבינהם.. אשמח לשמוע חוות דעת בנושא. ועוד שאלה קטנה, שני המסכים הנ"ל עם אותה רזולוציה.. הרזולוציה הנ"ל תספיק לכרטיס מסך שברשותי?, Leadtek GeForce 9800GTX+ 512MB אין צורך ב1…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים