עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by PyroGhost,

קודם כל לכל מי שמתעניין הצלחתי לשלוט בפלאש בסופו של דבר... הפלאש במצב A, מכוון על ISO 8,000 ועל F16, זום על 20 מ"מ וכרטיס לבן בחוץ, יחד עם הפלסטיק הלבן הזה שמכסה 3/4 מהכרטיס הלבן ( שניהם באותה זווית, הפלסטיק לא מונח על הפלאש עצמו - משהו שאחד הצלמים היותר מנוסים הראה לי, לא יודע אפילו אם זה משנה משהו ) המצלמה - מצב M, חשיפה - 1/8, צמצם F4. התמונות יצאו טובות מספיק, עם תאורה עדינה מהפלאש שלא שורפת את האנשים ועם צבעים יפים מהרקע, אמנם לא תוצאות כמו DSLR אבל בכל זאת, לכל מצלמה שהיא לא DSLR יש מגבלות בגלל החיישן והעדשה, ככה שאין לי יותר מידי מה לעשות עם זה. ולשאלתי, האם אפשר לנעול את החשיפה במצלמה בלי להחזיק כפתור לחוץ כל הזמן? במהלך הצילום במסיבות נתקלתי בבעיה שהרבה פעמים קר…

• 8 תגובות
    • 683 צפיות
  2. אני זוכר שעם המצלמה שלי,Canon PowerShot A620 הצלחתי פעם להגדיר אותה כמצלמת אינטרנט וזה עבד. אבל עכשיו כשאני מנסה אין לי אפשרות לבחור בה כמצלמת אינטרנט במנסג'ר. כנראה שהדרייבר נמחק לי,ובכל מקרה אני לא מוצא את הדיסק. מישהו יכול להסביר לי למה אני לא יכול? אם זה הדרייבר אפשר בבקשה לינק לדרייבר?אני לא מוצא בתודה מראש!

• 2 תגובות
    • 633 צפיות
  3. Started by Lol10k,

אני מנסה כל הזמן ליצור מאקרו יפה כמו שאתם עושים עם מצלמות שונות ושום דבר לא יוצא לי. אני מפעיל את מצב המאקרו ואני לא מצליח לכוון את הISO ואת האמת אני גם לא יודע מזה. אני מנסה גם ללחוץ קלות הרבה זמן על הכפתור ואז ללחוץ סופית על הצילום,חשבתי שזה קשור לחשיפה או משהו,אבל זה לא מזיז. אפשר טיפים לצילום טוב יותר? אבל אל תביאו לי אתרים שלמים כי אני מחפש טיפים קצרים וקצת הסבר מהיר... תודה. הנה תמונה שצילמתי ומידע על המצלמה שאיתה צילמתי,תראו מה יוצא לי

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by ROI-COHEN,

האם כדי לקנות מצלמת ווידאו בארה"ב או אירופה? אם אני קונה בארה"ב תיהיה לי בעיה בגלל שיטות השידור השונות?? ואם יש לכם המלצות אני אשמח - שימוש ביתי 300-200$ תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  5. הייתי רוצה לדעת מה האופציה הזאת ולמה זה משמש...

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  6. Started by Nick_Less,

תמונה שצילמתי מלפני שבוע בערך,אני יודע שהאיש הימני יצא מטושטש משום מה (הם לא זזים באותו קצב? )

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by shlomom,

שלום לכל הצלמים. ערב יום העצמאות ביום שני הבא ויהיו הרבה זיקוקים. היות וזה כנראה לא טריוויאלי לצלם באופן מוצלח זיקוקים חשבתי שכל מי שמבין ורוצה יכול לתת כאן עצות ושיטות לצילום הזיקוקים. זה יעזור לכל מי שרוצה לצלם לקבל תמונות יותר מוצלחות. כמובן שכדאי גם להראות את הצילומים שלכם אחרי האירוע.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by aleXtazi,

שפן סלע שצילמתי ביום שבת בזמן שעשיתי טיול קטן [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 869 צפיות
  9. Started by eli33,

באמת שאני לא ממש יודע כמה להוציא על מצלמה טובה אבל אני משער לפי כמה מצלמות שראיתי שזה מחיר סביר. המצלמה תשמש אותי לצילומים רגילים בבית ובחוץ. אני רוצה שיהיה לה נתונים שאני אוכל לצלם ב"אוטומטי" בצורה טובה, אבל גם בהמשך שאני אוכל להתעסק ידנית עם הפונקציות שלה ולצלם בצורה יותר מקצועית. יש הצעות? תודה מראש. עריכה: איך המצלמה הזאתי? >> http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=469625

• 7 תגובות
    • 820 צפיות
  10. אבא שלי בעוד פחות מ10 ימים נוסע לחו"ל לעבודה לחודשיים בערך, העבודה ברובה הגדול מתבצעת בשטח, במקה הזה מטעי זיתים. הוא צריך לקחת איתו מצלמה כדי לתעד קטעים מהעבודה, לצלם תמונות שיוכנסו בעתיד לאתר החברה, ועוד... המצלמה צריכה להיות לא יקרה מידיי, לכן חשבתי על פוג'י F20 שנכשלה ממש לפני הקניה בקטגוריית הסוללה.. מסתבר שהחברה של אבא שלי טעמה המון טעם רע מסוללות ליטיום נטענות במצלמות ולכן שללו את הF20. אז הציעו לנו ישר בחנות את הA800... הדוד שלי נדלק עליה ישר ורצה לקנות.. הציעו לנו אותה עם כרטיס זיכרון 2 ג'יגה ב1100 ש"ח. רציתי להתייעץ איתכם לגבי הA800, איך היא? יתרונות? חסרונות? דעות? אשמח לקבל כל פרט שתתנו וכל הצעה למצלמה בטווח המחיר שלה. תודה רבה רבה לעוזרים! אשמח לקבל את התשובות…

• 3 תגובות
    • 609 צפיות
  11. Started by Chevy,

• 7 תגובות
    • 928 צפיות
  12. שאלה: האם קיימת מצלמה דיגיטלית טובה שכוללת מיקרופון וגם מתחברת למחשב בתור מצלמת אינטרנט? זאת אומרת, מצלמה דיגיטלית רגילה אבל כזו שאוכל להשתמש בה בשביל שיחות וידאו ברשת דרך ICQ, SKYPE וכו'?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. קודם כל תודה לכל מי שעזר לי בדיונים האחרונים שפתחתי בנושא מצלמות אולטרא קומפקטיות. החלטתי סופית שS770 של CASIO הכי מתאימה לצרכיי ורצונותיי. כפי שנאמר כבר בגודל כזה של מצלמה עדיין לא יצרו מצלמה מושלמת בכל האספקטים ולכן ויתרתי על זום גבוה כדי לקבל וידיאו יותר טוב. אני רוצה להזמין את המצלמה עכשיו, אבל נקלעתי לבעיה שאני לא בטוח איזו סוג בטרייה נוספת להזמין. מצד אחד יש את הבטרייה דגם NP-20 של CASIO שצוין באתר של CASIO שזאת הבטרייה שמגיעה ביחד עם המצלמה. מצד שני אמרתם שאפשר לרכוש בטרייה שמתאימה לS770 טובה יותר שתספיק לאורך זמן גבוה יותר. האם הכוונה לNP40? או למשהו אחר? וגם NP40 יש גם מספר סוגים: NP40DBA, NP40DCA, אתם יכולים לעיין כאן, זאת החנות שממנה אני מזמין את הבטריי…

• 4 תגובות
    • 565 צפיות
  14. שלום אנשים. ממש לאחרונה (אתמול אפשר להגיד), התחלתי להתעסק בצילום בתור תחביב. בכל מקרה, המצלמה שברשותי כרגע היא מצלמה ביתית מדגם FinePix A345, ממש לא מקצועית, אבל אני אצטרך להסתדר איתה בינתיים איכשהוא, לפחות עד שנקבל משכורת ויהי אפשר לרכוש משהו יותר סביר. אני מצרף פה שתי תמונות שצילמתי היום, ואני אשמח לקבל חוות דעת, לטוב ולרע. התמונות בהחלט לא מקצועיות, גם בגלל המצלמה, וגם בגלל הצלם, הלא כל כך מנוסה *עדיין*. תודה (הודעה ראשונה ), שי.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by eh50,

אז ככה... יש לי מצלמה אולימפוס, דגם: fe-115 ואין לי דרייבר בשבילה... מה לעשות?? פליז תעזרו לי..

• 4 תגובות
    • 680 צפיות
  16. Started by Kenny,

היי , התמונות צולמו עם Pentax K100D Sigma 24-70 ex dg 2.8 Macro למרות השם של העדשה היא לא עדשת Macro טבעית... צריך בערך חצי מטר כדי להתפקסס. בכל מקרה , כמו שאתם רואים (מה שאני לא ראיתי בזמן שצילמתי ) שעומק השדה שלי רדוד מידי . אבל לא נורא, בהתחשב בעובדה שאני עוד חדש יחסית בתחום וגם שהיתי דיי קצר בזמן גם בצילום וגם בתיקון לאחר מכן. עוד נסיון מאקרו מעניין. כאן ניסיתי לצלם משהו לא מעניין , משהו פשוט. ולנסות לראות אם בסופו של דבר זה יצא טוב , או תמונה משעממת.. אתם תשפטו.. אני לגמרי לא בטוח אותו אובייקט, נסיון אחר.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by shlomom,

שתי תמונות מהכיכר ליד הבית.

• 4 תגובות
    • 652 צפיות
  18. Started by ALÞHA,

לא אומנותי במיוחד או משו, אבל שווה לצאת רגע החוצה ולהתבונן באובך והצבע האדמדם והדרמטי שהוא משרה על ערי ישראל בדיוק בשעות אלה. מחזה מרהיב. אותן נקודות שחורות במרכז הפריים הבא הן סתם ציפורים אכולות סרטים, ככל הנראה שהן גם מתרגשות מהתופעה...

• 4 תגובות
    • 732 צפיות
  19. Started by PyroGhost,

קניתי את הSB 28 יד שניה, כמו חדש, באמת נפלתי על מציאה של פלאש. בכל מקרה, הייתי שמח לטיפים כיצד להשתמש בו / לכוון אותו, בעיקר בצילום במקומות חשוכים (כרגע דגש על מסיבות) תודה מראש לכל העוזרים ונותני העצות, יוסי.

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. פשוט אני לא מוצא היחסות לכך בחוברת המצלמה הגיוני שהחיבור יהיה USB 2.0 נכון? THX

• 3 תגובות
    • 611 צפיות
  21. Started by GLP,

עם איזה תוכנה אפשר להמיר את הוידאו כך שיהיה אפשר לראות אותו בDVD קורא pioneer 383 - divx?

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  22. Started by Lol10k,

מחר יש לנו טיול שנתי וחבר שלי מביא אותה (יש לו גם D200 אבל הוא לא רוצה להביא אותה ) קיצר הוא לא מבין כלום בצילום,אני גם לא אבל אני יודע כמה דברים. רציתי לדעת איך אני מצלם במאקרו.. למשל חרקים וצמחים. ואיך שולטים גם על חשיפה. גם אנחנו הולכים לראות את הזריחה,יש טיפים לצילום?

• 1 תגובה
    • 719 צפיות
  23. שלום !! הנה אני מציק לכם שוב.. כן אני מאוד בררן במצלמות. אז פעם שעברה פתחתי פוסט בנושא "המצלמה האולטרא קומפקטית עם הזום הגבוה ביותר" כאשר חשבתי שהריקו 6 תהיה הטובה בשבילי. אך לא היה כך הדבר כאשר צפיתי באיכות הסירטונים שלה, שהוא לא רע אך פחות ממה שאני רוצה. החלטתי שאני מוכן לוותר על זום גבוה תמורת איכות וידיאו הכי טובה שאפשר לקבל במצלמה אולטרא קומפקטית. לפי מה שבדקתי באינטרנט MPEG4 הוא קידוד איכותי יותר וגם מכווץ יותר מצילום וידיאו JPG (בניגוד לCANON SD800) ולכן אפשר לצלם הרבה יותר זמן וידיאו על כרטיס זיכרון אחד. צפיתי באיכות הסירטונים של מצלמת CASIO V7 (למרות שאותה אני חושש לקנות מסיבות אחרות) והאיכות טובה בהרבה משל הSD800, וגם בתנאים עם אור נמוך האיכות נקייה ללא רעשים.…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by rangerman,

התמונה האחרונה צולמה במקום חשוך במיוחד וב-ISO 6400 (כלומר ISO מקסימלי + push של שני סטופים).

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by benor,

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1010&thread=22689965 *על אחריותכם הבלעדית בלבד!!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים