עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. ברשותי מצלמה מדגם A75 של Canon . כן היא כבר זקנה, אבל אני לא צריך יותר מזה ... מה שקרה למצלמה הוא ככה - נגמרה לי פעם הסוללה באמצע הצילום והמצלמה לא נסגרה עד הסוף (ממש נגמרו הסוללות עד הטיפה האחרונה), אז לא התחלתי לסגור אותה בכוח והכנסתי אותה כמו שהיא לפאוצ' ... אחרי שהיגעתי הביתה אני מגלה כי ככל הנראה הופעל לחץ על המצלמה והיא נסגרה עד הסוף ... "טוב" אמרתי, הכנסתי סוללות חדשות הדלקתי את המצלמה ומה אני מגלה - המצלמה לא נפתחת עד הסוף אלא עד האמצא ואז נתקעת ומופיע במסך (E18) ... עכשיו בשביל לצלם בכל זאת עם המצלמה אני צריך "לעזור" למצלמה ולמשוך קצת את הזום בשביל שהיא תפתח עד הסוף כי אחרת היא נתקעת ועושה "קלאקים" כאלה (קלאק קלאק) ... טוב אני מקווה שהבנתם מה הבעיה של המצלמה, ה…

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  2. לכולם, קראתי את שני העמודים הראשונים של הפורום וקיבלתי רושם שכל מי שמבקש כאן המלצות למצלמות מבין ברוב הפרמטרים... אני לא מבינה ולו בפרמטר אחד (חוץ ממספר מגה פיקסל ;D). תמיד התעניינתי בצילום ותמיד הייתה בבית מצלמה מקצועית עם זום נשלף של ניקון (של אבא) והיא עדיין קיימת, מצויינת אך לא דיגיטלית. החלטתי שאני רוצה מצלמה דיגיטלית אך לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל לבחור... מתחיל בתקציב - הרצוי מתחת ל1000 שח למצלמה. הצילום העיקרי זה טבע נופים ובעלי חיים, חו"ל (אירופה). הייתה לי התנסות אחת עם מצלמה דיגיטלית של קנון, אין לי ת הדגם אך דבר אחד הרגיז בה- הזמן שצריך היה לחכות בין לחיצת הצילום לצילום עצמו ובין תמונה לתמונה. אשמח מכל מי שמוכן לנדב מידע החל מהפרמטרים שאני צריכה לחפש …

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  3. Started by redti,

האדום בעיניים שיוצא בתמונות של מצלמה זה כלי דם?

4. קניתי את המצלמה לפני כמה שבועות, ולבנתיים אני מפעיל הכל על אוטומטית כי עוד לא למדתי את המושגים לעומק כדי להפעיל ידנית. ניסיתי לצלם כמה חרקים במצב מאקרו/סופר מאקרו, והתוצאות לא יוצאות הכי טובות. יש תאורה מלאכותית די חזקה באותו החדר. מישהו יכול לכוון אותי לגביי הטעויות שאני עושה? הבאתי ארבע דוגמאות מצילום חרקים.

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  5. Started by עמוס ז,

אינני בטוח שזהו הפורום הנכון. ננסה. המרתי סרט שצולם במסרטה אנלוגית לפורמט VRO. ההמרה בוצעה במכשיר DVD מקליט משולב של TOSHIBA. אני כרגע רוצה לערוך את הסרט. ניסיתי להעלות את הסרט לSony Veags 6.0 שבה אני בדרך כלל משתמש. הבעיה - הסרט עולה מצוין אבל ללא Sound. כלומר (למי שמכיר את התכנה) יש Track של וידאו אבל לא עולה Audio Track. בהרצה של הסרט דרך כל תכנה או במכשיר DVD זה רץ עם ה- Sound. השאלה שלי, כיצד ניתן בכל זאת להעלות את הסרט ל- Vegas עם ה- Sound?! ואם זה בלתי אפשרי ב- Vegas, באיזו תכנה עלי להשתמש?

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  6. Started by Kurt,

ניסיון ראשון ואחרון שלי בתור צלם Point & Shoot חח (הא אני יודע גם מאקרו)

• 2 תגובות
    • 812 צפיות
  7. Started by rangerman,

את התמונה הראשונה צילמתי ב-ISO 1600 (את הרקע שלה טשטשתי קצת ב-PSP-XI). שתי התמונות הבאות ב-ISO 200, ואלה שאחריהן ב-ISO 100. ברובן הסתפקתי בהקטנה וחידוד קל. בסה"כ, אין הפתעות עם המצלמה הזו. איכות התמונה שלה מעולה, איכות הבניה שלה טובה מאוד, וגם הווידאו מתאים בדיוק לדרישות הצנועות שלי (שנותרו ללא מענה לאחר שהחלפתי את ה-R5 ב-GX8). בשביל המקרים הנדירים שבהם אני מעדיף לצלם ווידאו במקום סטילס, אני לא צריך יותר מ-640x480x30. הצדדים החלשים של המצלמה הם עדשה שמתחילה ב-36 מ"מ בלבד, ממשק משתמש מסורבל, מקרו עם הגדלה נמוכה למדי, והעדר מוחלט של תכונות מתקדמות (היסטוגרמה, RAW, מצב M, תושבת פלאש, AEB, שליטה על הגדרות עיבוד התמונה וכו'). בפורומים בחו"ל יש שמגדירים את ה-F31 כ-"One trick …

• 6 תגובות
    • 958 צפיות
  8. Started by ALÞHA,

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by zoman,

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  10. אחרי שקראתי את 7 העמודים הקודמים בפורום, לא הצלחתי להגיע למסקנה כלשהי ולכן אני פונה אליכם... :-) אני טס לחו"ל בקרוב (אירופה ואח"כ דרום אמריקה), ואני צריך מצלמה שתיתן תמונות טובות בסיטואציות שונות. בנוסף, הדגש הוא על כך שאני מתכוון לצלם תמונות נוף וטבע שונות, והמצלמה פחות חשובה לי לצילומים ביתיים "פשוטים". חשבתי על פוג'י F31 שקראתי עליה גם כאן ועוד במספר אתרים בחו"ל ביקורות מעולות, אבל יש לה כמה חסרונות שממש מציקים לי. לכן אני מעדיף להוסיף עוד קצת כסף ולנסות לקבל המצלמה על דמוית SLR טובה שתיתן תמונות איכותיות ביותר. אני פתוח לכל ההצעות, גם קומפקטיות (אם נראה לכן שהן יתנו תוצאות טובות יותר או מתאימות יותר). תודה!

11. שלום לכולם. אני מחפש מצלמה דיגיטלית רגילה, אבל באיכות מצויינת, יש 4 שאני מצאתי כרגע: PowerShot S5 IS PANASONIC DMC-FZ50 Fuji S9600 SP-550UZ OLYMPUS אני לא צריך מעמד לפלאש בכלל, שלא יהיה מקליט סרטים, רק מצלמה דיגיטלית באיכות מעולה,יכולה להיות DSLR,אבל לא חייב, יש עוד מצלמות ששכחתי? (אני כרגע יותר בכיוון Olympus החדשה) תודה

• 8 תגובות
    • 976 צפיות
  12. Started by pc-2008,

שלום, עובדים אצלינו בבית ערבים שמשפצים לנו את הבית. הם הולכים להיות אצלינו חצי שנה. אני מפחד שהם לוקחים לנו דברים בלי שאנחנו רואים. לאחרונה ראיתי בכל מיני אתרים שיש מצלמות אבטחה נסתרות שאין מצב לזהות אותם. אני ממש לא מבין בזה ותהיתי האם תוכלו לעזור לי למצוא מצלמה כזאת שתהיה באיכות מצויינת(לא כמו בטלויזיה שרואים בתוכנית כגון "שומר מסך" ו"כלבוטק" מטושטש) התקציב שיש לי הוא בסביבות 300-400 ש"ח ליחידה. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 842 צפיות
  13. שלום, אבא שלי מעוניין לרכוש מצלמה, דמוי SLR עם מסך גדול. הסכום אותו הוא מתכוון להשקיע הוא בסביבות ה2400 ש"ח, והוא מתלבט בין כמה דגמים: Canon PowerShot S3 IS Sony DSC-H7 Sony DSCH5 רציתי לשאול אם יש למישהו המלצה לדגם מסויים... (לא דווקא מתוך ה3 שציינתי) מעבר לכך, במידה והוא יחליט ללכת על קומפקטית (שוב... הדגש הוא על המסך ה"גדול") יש למישהו המלצה בשבילו ?

• 2 תגובות
    • 560 צפיות
  14. Started by constantine16,

shave liknot et amatslema azot? http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=400893

• 1 תגובה
    • 877 צפיות
  15. Started by ALÞHA,

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. שלום לכולם, אני מפליג מחר לאירופה ומאחר שבדיוטי-פרי בנמל אין משהו טוב (חוץ מקנון 4MP מגעילה) החלטתי להביא מצלמה איכותית מחו"ל.. עכשיו, יש להגדיש שאין לי נסיון קודם עם מצלמות דיגיטליות -זאת תיהיה הראשונה שלי. (עד עכשיו היה לי רק פילם) התקציב הוא עד 250$, (עדיף פחות) הדרישות שלי מהמצלמה הן די בסיסיות: איכותות תמונה מעולה (וכל היוצא בזה: מעבד תמונה/חשיין טובים ואיכותים) לפחות 5MP, קלות השימוש לא ממש חשובה לי, וכמה שיותר פיצ'רים במצלמה -יבורך זמן תגובה מהיר בין תמונה לתמונה. הכי חשוב: אם אפשר, שהיא תהיה מתוצרת יפן, כי הבנתי שאלה הכי איכותיות. עכשיו לשאלון: - אילו נושאים אתה מעוניין לצלם? באילו תנאי תאורה? אנשים, נופים לא תמונות רחבות מידי.- דברים בסיסים. - כמה מ…

• 4 תגובות
    • 943 צפיות
  17. בעיקרון הוא חשב על ה-CANON A640 שנראה לי אחלה בשבילו אבל אמרתי נשאל את המומחים פה קודם. אגב הוא מצלם בעיקר בטיולים בבית וכד'.

• 1 תגובה
    • 582 צפיות
  18. Started by Clint Eastwood,

שלום! אז ככה, המצלמה מיועדת לטיול לדרום אמריקה שם היא תעבור תלאות רבות למשך 8 חודשים! הדרישות הן: מעל 4 MPXL זמן תגובה מהיר בין תמונה לתמונה. וידאו ללא הגבלה + סאונד 640X480 זיכרון פנימי (לא חובה אבל עדיף) פונקציות פשוטות של רצף תמונות,צילום עצמי וכו' סוללות AA- מהסיבה הפשוטה שאין איפה להטעין סוללת ליתיום באמצע האמזונס... ואם זה אפשרי שהיא לא תאכל אותם מהר מדי. בלי Docking station למה אין לי כוח להיסחב עם עוד דאגה על הגב... חשבתי על ה nikon coolpix s4 שיש לה זום אופטי X10 והבנתי שהיא מוצלחת המליצו לי על panasonic dmclz7 אבל לא ממש התלהבתי ממנה. יש המלצות אחרות? תודה לכל העוזר!

• 12 תגובות
    • 993 צפיות
  19. יש דבר כזה?

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  20. אז ככה חסכתי כסף כסף למצלמה דיגיטלית וראיתי שהכסף זה לא הבעיה הלכתי לחנויות ראיתי שאין סוף למבחר עכשיו אני אין לי מושג בתחום הזה אז אני צריך ממכם קצת עזרה בעיקרון אני צריך את המלצמה בעיקר שיושבים החברה טיולים בכו' אני צריך שיהיה בה מייצב תמונה זום אופטי גבוה שתיהיה איכות טובה מגה פיקסל 6 ומעלה נראה לי מספיק ראיתי ש 7.1 הולך היום שתיהיה קומפקטית חיפשתי וראיתי בנתייים כמה סוגים מחפש המלצות ואת המצלמה שתתאים לי ואני יהנה ממנה זאת בנתיים נראה לי הכי טובה מבחינת נתונים אבל את זה אני משאיר לכם http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=472695 http://www.photonegba.co.il/productspec.asp?id=1392 http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=574485 וזהו בעיקרון אני לא מבין דבר בנושא אשמח א…

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by OFF-RoaD,

שלום לכולם התקציב שלי הוא 3K למצלמה, כרטיס זכרון, סוללות+מטען, ובאופן כללי כל הסט. גמיש מעט, אם רק יש משהו מעניין טיפה למעלה. אני צריך מצלמה שתיתן לי אפשרות לצילומי טיולים (לא טיול בפריז ולונדון. יותר בכיוון של שביל ישראל וטיולים נוספים פה בארץ), שכוללים בעיקר צילומי נוף ומאקרו של פרחים וכדומה, אך עם זאת צילומי אנשים באותם טיולים ושימוש במצלמה באופן יום יומי עם חברים משפחה וכדומה. שוב, הקריטריון הראשי הוא הצילום האומנותי יותר, ופחות השימוש היום יומי (יש בבית ניקון 4800 מיושנת שתשאר למקרי חירום...) עכשיו ככה: 1. מצלמת DSLR כמו הD50 מוכנה לצילום (כולל הכל) לא נכנסת בתקציב, אז ירד מהפרק לצערי. 2. ההתלבטות כרגע היא בין ה6500 ל9600 של פוג'י. השאלה היא האם תושבת פלאש ומסך מסתוב…

• 4 תגובות
    • 711 צפיות
  22. צירפתי תמונה שצילמתי,בצד שמאל למעלה של התמונה יישנם 2 ג'יפים שמקלקלים לי את התמונה,האם ניתן להעלים אותם בפוטושופ ? ואם כן אשמח לקבל אתר שמדריך איך לעשות את התהליך.

• 11 תגובות
    • 983 צפיות
  23. Started by hutc,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות Sony A100 ורציתי לשמוע הערות והארות, בונות, בנושא. יש עדשות של מינולטה, אז הנטייה היא "ללכת על זה". תודה.

• 1 תגובה
    • 701 צפיות
  24. Started by epichorus,

שלום , רציתי לדעת מהי מהירות כרטיס זכרון הכי נמוכה שמתאימה למצלמה אך לא תפגע במהירות המצלמה עצמה? לדוגמא : האם מהירות X60 היא מעבר למהירות המצלמה וההבדל בינה לבין X150 הוא לא משמעותי... תודה מראש

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  25. מה ההבדל בין 2 המצלמות ומה כדי יותר לקנות... שימו לב למחיר ולתוספות שמקבלים בחלק מהחניות ב-A550 תיק סוללות וכרטיס זיכרון גדול מתנה http://zap.co.il/compModels.asp?sog=E-Camera&model_id=503009 מצלמה Canon PowerShot A550 - פרטי המוצר http://zap.co.il/model.asp?model_id=519685 מצלמה Canon PowerShot A460 בזאפ תודה..

• 0 תגובות
    • 715 צפיות

דיונים חדשים בפורומים