אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני רוצה ליצור כזה: http://cable.co.il/sg_product~260250~36~118.htm אני אסתפק במתאם משקע יחיד לשקע יחיד. מישהו יודע איך אני אמור לחבר את החוטים שיוצאים מהשקע קומקום לשקע החשמלי? תודה.
-
- 5 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לעשות שקעים לחדר, אבל אני לא רוצה סתם שקעים פשוטים... אני רוצה שקעים מעוצבים, כאלא שירדו מהתיקרה, שיהיו כוללים שקעים לUSB מראש, דברים יפים ופרקטיים. מישהו מכיר איזשהו אתר שמוכר כאלא? למישהו יש רעיון איך ליצור בעצמי?
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת האם מוכרים בהום סנטר/ACE שרוול מתכווץ? האם מוכרים אותם בחנויות טמבור? אני צריך אותו בשביל סליבים למארז. אם מוכרים אותם באחת מהחנויות הנ"ל, באיזה צבעים חוץ משחור ניתן להשיג אותם? אני שואל על החנויות האלה בגלל שלא מצאתי באיזור מגורי חנות אלקטרוניקה. אני גר ליד איזור התעשייה בחדש של ראשל"צ אז אם מישהו מכיר שם חנות אשמח לשמוע. דרך אגב- איזה כיף פתחו כאן סניף של KSP! חנות מחשבים זולה עם מוצרי מודינג ומאווררים ליד הבית! תודה.
-
- 10 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
הי, אני רוצה לבנות מגבר אוזניות נייד כמו כאן: http://www.make-digital.com/make/vol04/?pg=133 ואני לא מבין מה הסימן של שלושה מינוסים שלא הולכים לשום מקום, כמו זה שיוצא למטה בצד שמאל מה386. ודרך אגב, איך קוראים ללוח הזה שמלחימים עליו? לא הבנתי גם למה מחובר שם רמקול.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לנו להגיש פורייקט בגרות השנה קיצור אני צריך לשרטט מעגל שמעתי על התוכנה ewb 5 אבל לא מצאתי אותה בשום אתר מישהו יודע? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
קצת רקע: אני מתעסק בתחום הטיסנים/רחפנים. אני כרגע בשלבי מחשבה על תחנת קרקע, בתחנת הקרקע יהיו בין היתר LCD, מקלטים, מקליטים וכו'. תחנת הקרקע תעבוד או ממתח של מצבר הרכב, או מסוללת ליטיום שתשב בתוך התחנה. הרעיון שלי הוא, במידה וניתן, לחבר את 2 מקורות המתח ביחד בו-זמנית. ואם וכאשר תקרה תקלה(סוללה מתפוצצת, נשרפת וכו'), התחנה תעבור ישר, למקור המתח השני. אולי זה שאפתני מדי/יקר מדי. אבל אשמח לשמוע חוות דעת ממביני עניין על אופן הביצוע ואם זה בכלל כדאי. בנוסף, איזה סוויץ מתאים לבחירה בין מקור מתח אחד לשני-אם נגיד אני רוצה להשתמש דווקא בסוללה ולא במצבר הרכב? תודה!!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מצ"ב קובץ התרגיל +הפתרון החלקי שלי. אשמח לדעת האם הגל המשולש מצוייר באופן נכון מפני שהתחשבתי בכך שזה אינטגרטור כשאות הכניסה נכנס לשלילית, ולכן, הגל המשולש מצוייר כהיפוך הכניסה. ורציתי גם לדעת מדוע הגל במוצא תמיד יוצא משולש ולא אקספוננציאלי. כמו כן מהי הנוסחא איתה אני מחשב אמפליטודת הגל המשולש? תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
התלבטתי אם מקומו של ת'רד זה כאן או בספקים ומארזים, אם יש צורך תגיבו ואני אעביר אותו לשם. אחת הבעיות הגדולות של ספקי הכח החדשים הם שהם דורשים (לפחות על הנייר) אל פסק שיוציא גל מרובע. אלפסקים כאלה עולים יקר יחסית במיוחד במתחים הגבוהים של הספקים היום (לי יש 880W). חשבתי על פתרון חסכוני לבעיה זו - יש לי אל פסק ישן (650VA אאל"ט) עם בטריה מחוסלת. אם אני אשרשר אל פסק חדש לישן ואותו אחבר למחשב במקרה של הפסקת חשמל המיתוג יעשה בין החדש לישן והמחשב בכל מקרה יקבל זרם יציב מהאל פסק הישן. האם מה שתיארתי אפשרי ויעיל? ההבנה שלי באלקטרוניקה וחשמל היא בסיסית במקרה הטוב. תודה לעונים.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אם אני רוצה לחבר כמה לדים ללוח כשההרדיסק פועל, איך אני עושה את זה? טורי או מקבילי? האם היציאה הרגילה מהלוח ללד של ההרדיסק תעמוד במתח של...נגיד 10 לדים?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://d116.com/spud/ מה זה באמת עובד??
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כידוע לחלקכם, בזמן האחרון צוות האתר השקיע ברכישה של שרת חדש בשביל האתר.. היו לנו קצת בעיות (לא עקרוני במיוחד מה) ובזמן שאנחנו ממתינים נוצר זמן לעשות מוד קטן לשרת.. כן כן, חיתוך בעזרת ה-WaterJet! המארז הוא מארז 2U כלשהו שנתרם מרוזטק, והצורה המקורית של החיתוך עוצבה ע"י המודרים בתור רעיון לגריל בשביל האתר.. אז לקחתי, שיניתי ועיבדתי אותה קצת.. ועשיתי תוכנית חיתוך, והתוצאה לפניכם - נתחיל קודם עם תמונות תקריב כדי להקשות עליכם לזהות את הצורה.. 8) קודם כל ניסיון חיתוך בעץ, על מנת לוודא שלא נדפוק בטעות את המארז.. הברזל של מכסה המארז הוא בעובי 1 מ"מ.. יש לכם כבר רעיון מהי הצורה? מה זה כבר יכול להיות? העניין כבר מתחיל להיראות יותר ברור.. במהלך החיתוך עם המכונה…
-
- 59 תגובות
- 9.7k צפיות
-
-
[TABLE=class: tborder, width: 100%, align: center] [TR] [TD=class: alt1, bgcolor: #F0F4F8] זו השאלה הראשונה: http://sizmedia.com/my.php?i=mmzv2hjfyijm.png וזו השניה: נתון מצבר של מכונית בעל 60Ah. שני פנסי הדרך צורכים זרם של 8A ו -4 אורות חניה 2A. בהנחה שהמצבר מלא והנהג שכח את האורות דלוקים לאחר החניה, תוך כמה זמן יתרוקן המצבר? אם יש למישהו כיוון אני צריך להגיש את זה מחר. תודה רבה![/TD] [/TR] [/TABLE]
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
כפי שאני מניח ומקווה שראיתם אני מתחיל פרוייקט מודינג היה לי בירור על צביעה ויומן מודינג שלאחרונה החלטתי לא לעדכן כי אני ארוץ עם המארז ואסיים אותו כמה שיותר הר ובדרך אתעד הכל ובסוף אעלה יומן שלם. אני רוצה לשים מסך LCD בפרונט עכשיו השאלות... נכנסתי לאריהב וראיתי שני דברים: http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd המסך ב-105 והמסך ב-133 מה ההבדל ביניהם לעזאזל?! תודה רבה למי שיענה לי ויפרט מה ההבדל ובמה זה עוזר לי. שאלה שנייה שלי היא פשוט מאוד המסך הוא גודל 4*20 הכוונה 4 ס"מ גובה ו-20 ס"מ רוחב? או מה? מה המידות המדוייקות של זה בס"מ? [לצורך חיתוך מקום בפרונט המארז למסך]
-
- 5 תגובות
- 918 צפיות
-
-
1.כמה וולט המאוורר ה 80MM? 2.זה אפשרי לחבר אותם לבטריה של 9VOLT?
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-
-
1. כמה חשמל צריך המנוע של הדיסקים שבHDD? כי היה לי אחד ממש ממש ישן שלא עבד... אז החלטתי לחבר אותו למחשב כדי שיסובב ת' דיסקים שבהם יהיה חור ויהיה לד מאחור שיאיר ואז זה יהיה כמו פליקר מלדים תוצרת בית וגם ממש ממש מגניב... דעתכם? 2.איך אני מקווץ את שרוול החום שקניתי? כי אני צריך לשים בעכר כי הוא עושה לי קצרים ומתכבה פעם בשעה... תודה לכולם מראש!
-
- 3 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום כולם!!!!! אני עושה עוד מעט את הפרויקט שלי סוף סוף! אחרי שאבא שלי יקנה פרספקט... עכשיו יש לי שתי שאלות 1. איפה כדאי לעשות תחיתוך? בצד הפנימי של הדלת או החיצוני? 2. איך אני עושה צורה של להבות????? יש לי תמונה ואני לא יודע איך אני חותך אותה על המארז(יש לי מארז סתמי שאני לא צריך אני מתאמן עליו בנתיים עד שאני יעשה על האמיתי) תודה לעוזרים!!!!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בהמשך לת'ארד הקודם שדעך , אנו פותחים ת'ארד חדש כדי לשפר את איכות המודינג בארץ. כל הצעה שתעלו חשובה, ולכן נשמח לשמוע כל מה שיש לכם רק נקפיד על כמה כללים מאוד חשובים : 1. סביר להניח שלכם יהיו לא מעט הצעות ולנו אין אפשרות ליישם את כולן גם אם הן מצוינות - ברצוני לנצל במה זו ע"מ להבטיח לכם שכל הצעה שלכם נקראת ונשקלת - לא תמיד נוכל להגיב או להסביר. 2. יש להמנע לחלוטין מתגובה להצעות של אחרים - גם אם יש לכם דעה על ההצעה - שימרו אותה לעצמכם ואפשרו לנו לגבש את שלנו. הודעות שאינן הצעות נטו ימחקו ללא אזהרה. 4. תתפרעו - מה איכפת לכם - מטרת הפורום והת'רד היא להעלות את הרמה = השמים הם הגבול. 5. אם כתבתם משהו וברצונכם לשתף בו את הקהילה באפשרותכם לפנות אלי או אל AVIKO בפרטי/אימייל - נשמ…
-
- 14 תגובות
- 12.7k צפיות
-
-
כחלק מהנסיון שלנו לשפר את איכות המודים בארצנו המלבלבת, באפשרותכם לבקש תוספות לשני הסטיקים שבפורום - הכוונה בעיקר לתוספות שהייתם רוצים לפרויקטים שהתחלתם ואפשר גם רק הצעות/משאלות לב. רק נקפיד על כמה כללים מאוד חשובים : 1. סביר להניח שלכם יהיו לא מעט הצעות ולנו אין אפשרות ליישם את כולן גם אם הן מצוינות - ברצוני לנצל במה זו ע"מ להבטיח לכם שכל הצעה שלכם נקראת ונשקלת - לא תמיד נוכל להגיב או להסביר. 2. יש להמנע לחלוטין מתגובה להצעות של אחרים - גם אם יש לכם דעה על ההצעה - שימרו אותה לעצמכם ואפשרו לנו לגבש את שלנו. הודעות שאינן הצעות נטו ימחקו ללא אזהרה. 3. תיקונים והערות ל-2 הת'ראדים הנ"ל לא נכנסים לכאן - בפרטי אליי או לנרגילה או אימייל - שוב, הודעות שאינן הצעות נטו ימחקו לל…
-
- 46 תגובות
- 17.4k צפיות
-
-
זה רעיון שעלה לי לראש לעזור להמון אנשים שלא יודעים איזה ראש לבחור וכך נוכל לעזור אחד לשנימניסיון עם ראשים שונים!! נחלוק את ראשים לכמה סוגים : 1.חיתוך 2.ליטוש 3. ראשי חריטה לחומרים רכים כגון פלאסטיק וכו' 4. ראשי חריטה לחומרים מתכתיים כגון נחושת (אני יודע שהוא רכה אבל עדיין מתכת) כסף וכו' 5.רוטרים למיניהם אם מישהו ממליץ על ראש כלושהו נא לפרסם את המס' שלו ואיפה הוא קנה אותו בבקשה אני אתחיל בראש החיתוך המחוזק מס' 426 לחיתוך כללי הוא מיוצר מפיברגלס ומחוזק אחד הראש המפחידים שעבדתי איתם עשיתי חלון שלם ! עם חצי דיסקה אחת ! המחיר שלהם הוא בדר"כ 50 שקל ל 5 דיסקים אבל כשהם לא מסתובבים הם ממש עדינים ונוטים להישבר! קיניתי אותם בהום סנטרבראשון לציון ובפעם האחרונה שהייתי שם כ…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איזה קטודה הכי עמידה? המון אמרו לי שהסאנבים טובות, אבל אין אותם במלאי של שום חנות ואני רוצה היום ללכת לקנות מאוורר לד ומאוורר נוסף יש במלאי קטודה של Speez ושל Thermaltake. חוץ מזה יש לייזר לד. מה היכולת תאורה שלו? (בהשוואה לקטודה) תודה לעוזרים.
-
- 27 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברצוני לעשות מוד למחשב - וזאת הפעם הראשונה שאני עושה משהו בסגנון. קראתי את המדריך לתאורת המארז באמצעות לדים. במדריך מראים איך לבנות אלמנט תאורה פשוט מ5 לדים. שאלתי היא - האם באמת 5 לדים קטנים כאלה גורמים לתאורה כחולה\אדומה זוהרת בכל המארז(כמו שיש בתמונות בסוף). זה נראה לי קצת מוזר ואני רוצה לוודא זאת, כדי שאני לא סתם אקדיש המון זמן בלמידה+בנייה ובסוף אני אתאכזב. ואם זה אכן המצב - איפה בדיוק ממקמים את זה במארז כדי לקבל אפקט שכזה?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בהשראה מהפרוייקט הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520931.0 אני הולך לעשות את התאורה על טלוויזיה 32" של METZ אני יעשה שימוש ב 4 ערוצים החלקים הנדרשים : 12 טרנזיסטורים BC547A - לא נקנה עדיין 12 נגדים 2200Ohm - לא נקנה עדיין בקר אנדרואינו - הוזמן http://www.ebay.com/itm/170769934534?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_3076wt_1163 3 מטר לדים http://www.ebay.com/itm/320805561958?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_3189wt_1396 מחר אמורים להגיע האנדרואינו, אני מקווה לגלות שגם הלדים פרוייקט אמור להיות פשוט, אני יצלם תוך כדאי עבודה . פרוייקט ראשון שלי שמתעשק באלקטרוניקה נקווה שיהיה מו…
-
- 63 תגובות
- 26k צפיות
-
-
הכנתי את התאורה הזאת עם 3 לדים אדומים שפועלים גם עם מוסיקה והיא מאירה את הפינה של המסך וזה יותר חזק במציאות: התאורה: הלדים מקרוב:
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
זה השלט: שעם השנים התאורה שלו שבקה חיים אבא למד אלקטרוניקה ופתח אותו יום אחד ולא מצא תקווה. האפשרויות: - השתלטת לדים? מסובך ולפי מה שראיתי לא נראה שיש שם מקום. - לקנות את החלק הזה שכנראה מגיע ביחד עם המסך LCD של השלט.. לא שמצאתי משהו כזה ברשת. (קישוריםלמקומות שכן מצאתם יעזרו..) או הצעות יצירתיות שיש לכם?
-
- 3 תגובות
- 898 צפיות
-