אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
האם זה אפשרי לעשות מרמקולים של מערכת סטריאו לרמקולים של מחשב??? ואם כן , מה צריך לעשות?? תודה לעוזרים :yelclap:
-
- 1 תגובה
- 733 צפיות
-
-
אהלן, הלדים שהזמנתי הגיעו סוף סוף, וכל פעם שאני מחבר אותם לחיבור במחשב הם ישר מהבהבים בצבעם ומיד לאחר מכן הם נשרפים. מה הפתרון ? אני עכשיו יעלה תמונה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי שני FND500 (Seven-segment display) שזה רכיב שמציג את הספרות בין 0 ל9 http://en.wikipedia.org/wiki/Seven-segment_display חשבתי שזה יכול להיות נחמד לנצל אותם... יש איזה שהיא אפשרות לחבר אותם למחשב (נגיד דרך הLPT) ושהם יראו את הטמפ' של המעבד? אם לא אז אני אשמח לקבל הצעות מה עוד אפשר לעשות איתם.
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מאמין שכולכם מכירים את המארז של chenbro המכונה xspider. ובכן בבעלותי אחד כזה ואני מתכנן לעשות גרילים בצורת האות "B" שעל חלון המארז הזה http://www.bestplayer.de/images1/GECB_002_2g.jpg כמו הB הזו למי שלא הכיר... אני זקוק לסקיצה של הגריל, כמה שיותר מדוייקת(תתחשבו בניובי...) אפשר עם ה"גבה" ההיא או בלי... חשוב שיבינו את הכוונה ל"B' הספציפית הזו ולא שתהיה סתם אחת, כלומר כמה שיותר דומה לזו שעל החלון... נדב
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
-
-
פלורסנט למשל לוקחת 80% פחות חשמל מנורת ליבון בעלת עוצמת הארה זהה, השאלה כמה לוקחת לד לעומת פלורסנט?
-
- 9 תגובות
- 19.1k צפיות
-
-
שמעו אני ורהצ לעשות את המוד הזה http://www.laneros.com/showthread.php?t=51162 פירקתי טלפון הכל טוב השגתי כבל של מדפסת ישנה עכשיו יש תרשים שאניל אמ מש יודע לקרוא אותו (ואני צריך לקנות חלקים) זה התרשים http://img380.imageshack.us/my.php?image=circuito8rw.jpg (הסרטוט הכי ימני) הבנתי שאני צריך נגד של 250-500 אוהם ומה זה הדברים האחרים שיש שם? ראיתי שיש שם 4 חיבורים של לדים שזה של המסך ויש שם עוד חלקים http://img114.imageshack.us/my.php?image=db254ty.jpg ככה זה אמור להיות מחובר עכשיו צריכים תחלקים האלה http://img227.imageshack.us/my.php?image=im000371a0pp.jpg תגדול יש לי מהכבל של המדפסת חייבים גם ת 2 האחרים? כי ראיתי שהסרטוט הוא לחיבור המסך ישר לכבל כזה בבקשה תעזרו לי אני ורצה…
-
- 27 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
קניתי לפני שבוע קטודה של קולר מאסטר ובד"כ מגיע עם הקטודה מן אדפטר כזה קטן, עכשיו: הגעתי הביתה, כיביתי את המחשב וגם את המתג של הספק כח שלי, חיברתי את הנאון לפי ההוראות וכשהדלקתי את המחשב שמתי לב שבתוך האדפטר הקטן יש מן אור צהוב כזה, בהתחלה הייתי בטווח שזה משהו מגניב שאמור להיות אבל אז האדפטר עלה באש והתחיל להוציא עשן!! אז מהר מהר סגרתי את המתג של הספק... אתמול: קניתי נאון אחר של קולר מאסטר חיברתי אותו למחשב כמו שחיברתי את הראשון ואותו דבר קרה עם האדפטר הזה!! הוא גם נישרף! אז בשביל הניסיון עשיתי דבר כזה, יש לי ספק קטן שהיה לי עם נאון של טרמלטק, חיברתי אותו לנאון של קולר מאסטר, ומוזר לי שהספק הקטן של טרמלטק לא נישרף! הבעיה היא ששת'ה האדפטרים של קולר מאסטר נישרפו לי... מ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כדי שאני יהיה יכול לקבל רעיונות חדשים ולעשות בבית השמח לכל מידע וקישור שהוא
-
- 1 תגובה
- 745 צפיות
-
-
-
האם יכול להיות שהחלק העליון של המארז שלי לא מתפרק? קבלו תמונות, הוא מחובר עם ניטים לפי מה זה ניראה לי מה אתם אומרים כדאי לנסות לפרק את הניטים ולהחליף אותם בברגים ? [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
נושא ראשון: חשמל 1. מה זה V? מה הפונקציה שלו החשמל? 2. מה זה A? מה הפונקציה שלו בחשמל? 3. למה אומרים שמאמיסים על ספק והוא יכול להישרף? הרי אני לוקח ממנו כמה שהוא נותן ולא יותר או שאני טועה... אפשר הסבר? 4.כל הקטע של החיבור מקביל וטורי לא ממש מובן לי.. למה למשל בחיבור מקביל צריך לכל לד נגד ולמה בטורי צריך רק אחד לכל הטור? עם קבלת התשובות יתווספו עוד שאלות. נושא שני זה פרספקס: 1. איך אני יכול לחתוך פרספקס בעובי 1 ס"מ? 2. איך אני יכול לעקום אותו בלי מפזר חום? 3. האם אני אוכל לבנות מארז שלם רק מפרספקס בעובי 1 ס"מ? גם פה יתווספו עוד שאלות. תודה מראש לכל העונים!
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום קניתי צבע שחור מאט של חברת dap ומיכל ספראיי אחד לא הספיק לי נסעתי לקנות עוד אחד- ובאותה חנות אמרו שלא מייבאים יותר צבע כזה... חיפשתי גם במקומות אחרים- ולא מצאתי... מה עליי לעשות? אני יודע שאין הרבה גוונים לשחור אבל האם יהיה אפשר לעשות השלמות עם צבע אחר או שאצטרך לצבוע מחדש את כל המארז עם צבע אחר? נדב
-
- 1 תגובה
- 783 צפיות
-
-
אהלן חברים, מחפש קצת עזרה לפני תחילת פרויקט קטן עם רכיב או 2 שנשרפו לי בלוח אם הישן שלי. אז כמו שרואים די בבירור בתמונה נשרפו לי שם 2 מייצבי מתח (מאוד מקווה שאלו מייצבים ואני לא עושה פאדיחות). בכל מקרה למי שלא הצליח לקרוא כתוב עליהם K3918. קודם כל האם אלו באמת מייצבים? האם יש משהו שאני אמור לדעת לפני הניסיון להחליף אותם? סוגים? נתונים מסוימים? ראיתי גם שיש 2 רגליים ואחת אמצעית שנראית חתוכה אגב, בניסיון לעשות Post עם הלוח הנ"ל יש צפצוף ארוך ובלתי פוסק שאני מניח שמעיד על בעיית חשמל. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל לשליטת מהירות מאווררים וראיתי את המדריכים שיש השאלה איך עושים פאןבאס בעזרת טרנזיסטורים או מגברי שרת ומה הרכיבים הדרושים תודה
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
לא יודע עם הסברתי טוב בכותרת אל תנעלו.. אז ככה עשיתי מייון בגג והפעם החלטתי שאני מפרק תמחשבים שם עד הבורג האחרון. פירקתי שם מחשב פנטיום 1 486 אם אני לא טועה ומצאתי מסכון כזה קטן שמציג מספרים באור ירוק יפה כזה... עכשיו בא לי לעשות איתו איזה מוד חמוד ויפה שיציג את הטמפ' שיש לי ב CPU השאלה איך עושים את זה מה שיש לי זה: 1) מלחם ובדיל.. 2) חוטים כמה שצריך 3) מחברים (לא יודע איך אומרים את זה חח) חופשי וזהו. הנה תמונות של המסך [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי זיכרון פלאש בנפח של 64 מגה. עכשיו חשבתי אין לי פלאפון/מצלמה/נגן מוזיקה שהיה יכול לנצל את הזיכרון הזה. אז חשבתי לעצמי האם אפשר לבנות כבל שיוכל לחבר את הזיכרון למחשב ואני אוכל לקרוא ולכתוב עליו? אם כן יש למישהוא משוג איך מכינים כזה או שלמישהוא יש מעגל מוכן כבר? תודה לעזורים
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני היום נוסע לקנות את הרכיבים ולבנות אם אני רוצה לשלוט על מהירות...אז במקום מפסקי On-Off-On אני קונה דימר (מפסק מסתובב כזה)? ומה אני שם במקום המפסק הראשי?(שהוא On-Off) תודה מראש לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום בעיה ראשונה הרכבתי במכונית שלי זמזם 12V שמתחבר לאור הילוך אחורי. הזמזם עובד ברצף והייתי רוצה לבנות מעגל שיגרום לו לזימזום מקוטע. בעיה שניה קניתי שלושה לדים צבעוניים גדולים, שעובדים על 3V ואני רוצה לבנות מעגל שכולל פוטנציומטרים משתנים כדי לשלוט על עוצמת התאורה של כל אחד בנפרד לצורך הדגמת חיבור צבעים באור. ראיתי שיש כאן מומחים בתכנון מעגלים, האם מישהו יכול לעזור לי בתוכנית והסברים מכיוון שאני לא מבין את הסימנים המוסכמים בשרטוט מעגלים שמציינים לד, נגד וכו'. תודה איתן
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קודם כל אני מקווה שאין בעיה לשאול את זה, כי גם בסטיקי יש פורומים שונים למודינג... יש לי איזו בעיה באלק' וששאלתי לפני כמה זמן בפורום הזה לא קיבלתי תשובה מספקת, ובסופו של דבר לא הבנתי האם מה שאני רוצה לעשות אפשרי או לא... רציתי לדעת האם אתם מכירים עוד מקום שאפשר לשאול? תודה
-
- 3 תגובות
- 865 צפיות
-
-
כבר מזמן שאני רוצה להרכיב את החריטה שהכנתי לפרוייקט ישן שלא התממש. אז היום סוף סוף ביצעתי את זה:
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, המגבר שלי פיתח ככל הנראה בעיית ground loop, הזמזום מופיע רק באוזניות לאחר כמה דקות כאשר המגבר מתחמם, ורק דרך כניסת הRCA, בXLR שקט לגמרי. הרעש משתנה בהתאם לסיבוב חוגת הווליום. נשמע בדיוק כמו בדגימה במאמר בוויקי: https://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_(electricity) בדקתי את המגעים בקופסת המיתוג (בין הכניסות) ובחוגה והכל נראה ומרגיש יציב. לעומת זאת השנאי (טורודיאלי מוברג מכוסה בקפסולה) מעט רופף, מרקד קלות. זה יכול להיות מקור הבעייה? בכל אופן, ניסיתי לחזק את הקיבוע אבל הבעייה היא שכמעט כל הבורג עם הwasher מכוסה ומלמטה גם אין גריפ, אז איך אני עושה את זה? המחשה: http://i919.photobucket.com/albums/ad35/Amarphael/th_P1030378.jpg' alt='th_P1030378.jpg'>
-
- 10 תגובות
- 4.1k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי המון רמקולים בבית - הרמקול עצמו לא כל הקופסא והרכיבים כמו שקונים בדרך כלל. עכשיו חשבתי סתם בשביל הכיף לנסות להשתמש בהם ולחבר אותם למחשב. אני רוצה גם שיהיה ניתן לשלוט על העוצמה שלהם כמו שיש ברמקולים רגילים. חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי, מישהו יודע איך בונים מגבר פשוט כך שאני יוכל לשלוט על העוצמה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
יש לי N95 8GB והסוללה שיש שם לא מספיקה ממש... הג'י פי אס גומר אותה די מהר וביחד עם מוזיקה היא בכלל מתה מהר מאוד. הסוללה היא3.7 וכניראה שהיא ליטיום פולימר... עכשיו השאלה אני יכול לקנות סוללה 3.7 בכיבולת של נגיד הממממממ 4000-5000 מיליאמפר או יותר? לחבר אותה על חוטים? (נעשה מתאם מסוללה אחרת) זה יעבוד? צריכות ליהיות בעיות כל שהן? תודה.
-
- 24 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חלון בחלק העליון של הDVDROM שלי... עכשיו השאלה שלי היא כזאת: קודם כל האם יראו משו מעניין (את הדיסק מתסתובב וכו.) ושאלה השנייה האם זה לא מסוכן??? הכי יש קטע של קרינה, לייזר וכל הבולשיט הזה... שוקרן ניר
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה : בניתי לפני שנה מארז פרספקס והוא די משעמם כבר אז חשבתי על הרעיון הבא ! לקדוח מלא מלא מלא מלא חורים ולשים בהם לדים עד שכל המארז יהיה מכוסה בהם ואז יש 2 אפשרויות : 1) או לעשות מעגל כזה של ווינאפ של האורות רצים 2) שיפעלו כל הזמן מה אתם חושבים על זה ?
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-