אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה להכין PCB. את לוח הנחושת כבר הזמנתי, את החומצה אני בתהליכים להשיג ומה שנשאר זה הטוש- לגביו השאלה שלי (אני לא מתכוון להכין את הPCB עם מדפסת לייזר, אלא אני פשוט אצייר עם טוש את המעגל שלי על לוח הנחושת ויטבול אותו בחומצה). האם הטוש הזה הוא טוב? (שני קבצים מצורפים) בתודה!
-
- 22 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום תראו, מוכרים באלקטרו-דראגון לוחית פלטייה: http://www.electrodragon.com/?product=tec1-12706-thermoelectric-peltier-cooler-12v-60w הם כותבים שם בפירוט: "Get ice cold in minutes or heat to boiling by simply reversing the polarity" והשאלה שלי, Ice cold??? ממה שזכור לי, לוחיות פלטייה יכולות לייצר קור, אבל עושות את זה בעוצמה דיי חלשה. מה שהם טוענים באתר, זה אחרת.. עוצמה חזקה.. מה דעתכם? למישהו יש נסיון איתן? תודה card
-
- 7 תגובות
- 7k צפיות
-
-
אני רוצה שמן מיוחד למאווררים שבמארז אני יודע שיש סוגים מיוחדים לדברים מהסוג הזה, תודה
-
- 16 תגובות
- 5k צפיות
-
-
אני רוצה לסדר את הכבלים במחשב שלי.. אני רוצה לדעת אם הצורה שבה אני אסדר את הכבלים נכונה: 1) כיבוי המחשב 2) ניתוק המחשב מהחשמל 3) פתיחת צד המחשב 4) ניתוק הכבלים מלוח האם 5) ניקוי מאווררים 6) החזרת המאווררים למקומם 7) החזרת הכבלים למקומם 8) סגירת צד המחשב 9) הפעלת המחשב מחדש ועוד דבר: אני אצטרך להיכנס לביוס שוב אחרי זה?
-
- 4 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום לכולם ! לאחר חיפושי בפורום מצאתי מעגל של לדים שנדלקים אחד אחרי השני (למטה) כפי שהבנתי הלדים נדלקים מהאמצע ואל הצדדים אחד אחרי השני, עכשיו חשבתי למה לא לעשות את זה יפה יותר שהמחשב נדלק זה יעבוד לכמה שניות ואז יכבה למישהוא יש רעיון איך לעשות את זה? בתודה אילון [attachment deleted by admin]
-
- 40 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
אני מקבל הארדקנו 5 השבוע, ויש לו מאוורר 40 ממ שלא עושה כלום באמת שמחובר למפסק 3 מצבים (L M H) השאלה היא אם יש דרך (ואם מישהו ניסה) לחבר את המפסק הזה למאוורר מארז שלי ולחבר את ה40 ממ דראק הזה למתח קבוע? וכמה מתח המפסק נותן בכל מצב, מישהו יודע?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מלחם מDX שורף את עצמו לדעת בגלל שאין לו בקרת טמפ' כלשהי(אפילו לא BI METAL) אז חשבתי למה לא להישתמש בדימר בדקתי את הנושא באינטרנט וראיתי שזה אפשרי אני יודע שאני יכול פשוט לקנות אבל זה יותר כיף להכין אני מתכנן לעשות את זה עם שליטת PWM על OPTO-TRIAC עם כמובן zero crossing את הPWM אני יעביר דרך ATTINY85 וקוד שכבר מצאתי לארדואינו
-
- 7 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
הי.. יש לי מגבר ישן עם תאורה שמופעלת על ידי 5.5 AC (מתח חליפין) קניתי לדים לבנים של 3 וולט השאלה היא אם זה בסדר לחבר 2 לדים בטור עמ לקבל 3 לדים לכל אחד או עדיף לחבר לד עם נגד (יש לי את הנגדים המתאימים), והאם בכלל זה בסדר לחבר לדים למתח חליפין? תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אזז כככה בואו נתחיל קודם כול תגידו מזל טוב קיבלתי לפני כמה ימים את המצלמה החדשה שלי קנון A80 אין עליה היא פשוט פצצה עד עכשיו אז כככה אני מתחיל אני יסביר לכם מה עשיתי בהתחלה ולא הלך לי מחוסר חומרים הסבר לתמונות:התמונה הזאות זה המארז שלי לפני כול הבלאגן כבר אם חור עכשיו לפני כול החלק שאני יראה לך של הצביעה רציתי לשים גומי מסביב למארז וזה לא כול כך הלך לי כי הוא היה גדול ורחב ולא התאים וככה זה היה בנסיון של ההדבקה בסוף ויתרתי והוצאתי את כול הגומי המסריח הזה שעלה לי 8 שקל למטר וחצי בערך הנה הגומי. וזה לא ה U כמו שיש לכולם כי אני משום מה לא מצאתי. טוב אני ימשיך הנה זה כבר אחרי הצביעה זה החלון הראשון וזה השני וזה שתיהם ביחד אני יודע שהצב…
-
- 21 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני חדש פה מישהו יכול להסביר לי איך אני שם לדים ואיפה שמים אותם בלוח ואיפה קונים את החלקים של הלדים אני אוטיסט אני צריך גם תמונות בלי הרבה הסברים על חשמל רק איפה תוקעים את זה בלוח כדי שזה יפעל ולא יעשה בעיות? אם צריך חלקים מיוחדים אז איך קוראים להם ואיפה קונים? ואם אפשר בבקשה גם מחיר... תודה.
-
- 27 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכם.. אני החלטתי לעשות מודינג מטורף למארז (אף פעם לא ניסיתי אבל החלטתי לנסות) והתחלתי עם צביעה. הבאסה זה שזיינתי תמארז... הצבע היה לא טוב (היה לי כבר גימור לק אז זה לא נתפס) יצא ממש גרוע- כל נגיעה במארז קילפה חתיכות צבע. המארז נראה ממש מזוויע אז פשוט הורדתי את הצבע עם מדלל והוא הוריד גם חלק מהלק ומהצבע המקורי ככה שעדיין נראה ממש ממש לא טוב. עכשיו לשאלה שלי: האם יש כזה דבר צבע שיתפס לי על לק-צבע קיים? אם כן אז אם אפשר לדעת איך קוראים לו? אם יש כזה דבר אני מחר על הבוקר רץ לקנות תודה והמשך יום נעים.
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-
-
יש לי שאלה לגבי המרת מטח וזרם מיו אס בי למתח 3.8 וולט ואמפר במקום 1-2 אמפר ל8-9 אמפר,תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
ברשותי מארז RAIDMAX STORM. למארז מאוורר מואר מקדימה, מאוורר מואר על הדלת והתקנתי גם JET 4 שלו יש שני לדים (אחד אדום מאחורה ואחד לבן שמשגע את השכל כי הוא רק מהבהב מקדימה). השאלה שלי היא האם ואיך אפשר לשלוט על התאורה בלבד של המאווררים? אני מחשיב את עצמי לא רע בתחום החומרה, אבל די חדש בכל עניין מודים וכיו"ב, כך שאני מודע לזה ששאלתי היא חובבנית למדי. בכל זאת, אשמח לקבל תגובות ענייניות. תודה
-
- 6 תגובות
- 828 צפיות
-
-
ברצוני לעשות מודינג קטן למחשב, אבל אני חייב לדים RGB. חפשתי בחנויות באזור תל אביב ולא מצאתי. אינני מעונין לקנות דרך האינטרנט וחשוב שהחנות תיהיה באזור תל אביב. האם משהו יכול לעזור לי בנושא? תודה מראש
-
- 26 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות דרמל או חיקוי בעל פונקציונליות זהה. התקציב הוא עד כ300 ש"ח. הבנתי שכל ביטים שמגיעים ביחד עם הדרמל הזול לא שווים הרבה ונשברים מהר. מישהו מכיר חנות שמוכרת דרמל זול לעבודות קלות יחסית וביטים\ראשים ? איפה ניתן למצוא ראש קטן (קוטר של כ0.5mm) לקדיחה ? אין לי בעיה לקנות מהאינטרנט ואם באמת שווה יש אופציה גם לקנות מחו"ל בהנחה שהמשלוח שווה את זה. ד"א, עד כמה גרוע הדרמל הזה ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני יודע שהשאה הזאת נשאלה כבר הרבה פעמים פה אבל למרות כל החיפושים שלי (פה ובגוגל) לא מצאתי את התשובה.... יש לי מסך של NOKIA 5110 (ואני חושב שאני יכול להשיג 3100 אם זה יצליח) ומצאתי כבר את הסכימה של החיווט אבל אני לא מוצא תוכנה שאיתה אני כותב למסך, יש את SERDISPLIB בל אני לא יודע לכתוב C והיא נראית לי מאוד מסורבלת (אפשר להשתמש בה עם C#?, אם כן אז זה כנראה הפיתרון בשבילי).
-
- 2 תגובות
- 766 צפיות
-
-
מכירים את החברה? את הצבע? על המיכל רשום גם את זה new formula quick drying Acrylic Epoxy Automotive Finishes אם מישהוא יכול לעזור לי תרגישו חופשי האם הוא מתאים למתכת? פלסטיק? אבכטיח? ???
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מנסה להכנס למדריך אבל הוא לא נכנס לי... למישהו יש את המדריך? http://www.heatseekerz.net/
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חבר שלי החליט שהוא רוצה לקחת מיקרו ולעשות ממנו מארז. (לכו תבינו. אבל אחלה פרויקט) מיקרו אנחנו כבר משיגים. חלקים לניסוי? רכיבים של מחשב פנטיום אחד ישן. כלים? יש לי הכל חוץ מדרמל. נראה לי... אני צריך לשאול את אבא שלי. עכשיו מה שחשבתי לעשות הוא קודם כל להוציא את כל הרכיבים האלקטרוניים של המיקרו, אז אנחנו עוטף את כל הפנים של המיקרו במסקינג טייפ ליתר ביטחון. חבל לשרוף הכל על ההדלקה הראשונה. אז נקדח חור למאוורר 80MM ואת כל החורים הנחוצים לעכבר מקלדת מסך וכו'. בתוך הדלת של המיקרו נרכיב משני הצדדים של החלון השקוף קתודות. אחד ירוקה אחת כחולה בשביל אחלה אפקט. אז נרכיב את הלוח אם על הפלטה הזו שלו ויחבר את הפלטה לתקרה של המיקרו. זה החלק הכי קשה פה, אני מפחד שנשרוף את הלוח אם. ואין ל…
-
- 4 תגובות
- 801 צפיות
-
-
האם יש צורך במאווררים שמראש בנויים לשליטה (3 חוטים) או שניתן להשתמש גם במאוורר ג'נרי (2 חוטים) תודה.
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
שלום קניתי לשני שנה LCD תצוגה של 4X20 הכל מחובר מצויין רק שזה לא עובד שאני מחבר מתח אני מקבל שתי שורות של בקרה (כמו שצריך להיות) אבל לעבוד זה לא עובד מה אפשר לעשות ? תודה
-
- 7 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום לכולם, חשבתי לעשות במארז הנ"ל בחלון שלו חור למיקום מאוורר אשר יכניס אוויר(יש לי אחד שמכניס ואחד שמוציא)ורציתי לשאול אם זה יועיל מאוד לסרקולציית האוויר במארז? דבר שני הוא איזה כלים אני צריך להתחיל עם המוד..מתוכנן מאורר 80ס"מ ולפניו רשת אשר תודבק/תמוסגר ע"י עשיית מסגרת עם 4 פינים להחזקת הרשת הצעות למישהו??תיקונים למינהם?
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
???
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום! יש לי רעיון לפרוייקט באלקטרוניקה לבנות "מעין גיטרה חשמלית". את כל הקטע הטכני (מפתחות כיוונים, מיתרים וכאלה) יש לי. אני אבנה את המיתרים ומתחתם אני אשים פיקאפים (מגנטים מלופפים שיקלטו את הקול) וזה יתחבר למערכת הגברה ואחר כך לרמקול. עכשיו השאלה שלי היא האם מישהו יודע איך בונים פיקאפ ואיך בונים מעגל שיהפוך את תנודות המיתר לאותות חשמליים? (המעגל לא צריך להיות ברמה מסובכת וגבוהה מידי). אני ישמח אם מישהו יוכל לעזור לי. תודה.
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
לא מקורי, האמת, קראתי את זה אפילו פה, בטוח, פרוייקט שמישהו חשב עליו, ואין לי מושג מה נסגר איתו ולא מוצא אותו בחיפוש. בכל מקרה מי שהרעש מהמחשב מפריע לו (ושוב, זה לא רעיון שלי) יכול לשים את המחשב בחדר אחר, שיש בינו לבין החדר עם המסך - קיר מפריד. עכשיו, דרך חור בקיר, בונים פאנל שליטה על המחשב (לדים מהלוח שמראים על ON/OFF ומצב ההרדיסקים, וכמובן כפתור הדלקה וכיבוי) את כל הדברים האלה כמובן צריך לחבר ללוח. ומעבירים כבלים או נקודות שליטה אלחוטיות (במקרה ויש לכם ציוד אלחוטי) למקלדת, עכבר, מסך, מודם. - גם, הכל עובר יפה בצד, דרך פאנל השליטה. (אפשר את הכבלים להעביר האמת בלי קשר לפאנל השליטה, מלמטה יותר, שיהיה אסתטי) הפאנל יהיה די קטן, בגודל שקע חשמלי בערך, כולה כמה לדים וכפת…
-
- 9 תגובות
- 974 צפיות
-