אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם. אכן כן, עוד שאלה פילוסופית, בה בדר"כ אף אחד לא יודע מהי באמת התשובה האמיתית..ומי בכלל יודע אם יש אחת כזו? ;D אז, ככה. ההגיון שלי אומר- שאין טעם להוציא את הסמארטפון מההטענה שלו, גם לאחר שהיא מגיעה ל 100%, מפני שלכל סוללה יש LIFE \ RECHARGE CYCLES ...ובעצם בכל פעם שאני מגיע ל 0% ומטעין מחדש ל 100% - אני מאבד עוד Cycle כזה מתוך ה..מי יודע כמה? 800 הטענות שיש למכשיר, נגיד. אם אני משאיר את המכשיר תמיד מחובר למחשב [גם ככה אני עובד מול המחשב כל היום, אז הטלפון איתי], אז הטלפון גם נשאר טעון וגם לא "משגעים" ת'בטריה סתם עם ריקונה ומילואה מחדש. הבעיה היא שאני חושש שבגלל שהבטריה נשארת כל הזמן ב 100% טעינה [ומי יודע אם בכלל המכשיר מפסיק להטעין אותה ב 100%..אולי הוא מ…
-
- 4 תגובות
- 981 צפיות
-
-
בצד האחורי של המעגל מודפס יש המוני שאריות של חומר כתום כולשהו שמתפורר במגע.. איך נפטרים מכל הליכלוך הזה בביטחה?
-
- 12 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
אני מחפש דרך להוריד מתח כניסה של כ-20 וולט למתח של 5 וולט ב-10-14 אמפר. יש בשוק ממירי מתח step down או בשמם השני - buck, שיודעים לעשות את העבודה הזו אבל הם מתחמים מאוד (100 מעלות בעומס). אני ללא הרבה מאוד ניסיון בתחום, ועלתה לי השאלה אם ניתן לשרשר בטור מספר מעגלי step down לצורך הורדת המתח. כלומר סכמטית לעשות משהו כזה 20v4A => 13.5v5.92A => 9v8.88A => 5v16A כאשר כל חץ מייצג לי ממיר מתח אחד. דבר כזה יעבוד? האם חיבור פשוט בין המעגלים אפשרי או שנדרש משהו ביניהם?
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מישהו אולי יודע אל חנויות אלקטרוניקה בחולון אני רוצה לקנות לדים ועוד כמה דברים מישהו יודע משו?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם יש למשהו מהפורום כאן סכמה של מקלט ומשדר IR שיכול לעשות 4 פעולות???? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אחרי שקראתי את המדריךלחיבור צג LCD, יש לי שאלה. כמה וואט צריך שיהיה לנגד המשתנה ?? (שאלו אותי באריהב) האם צריך 100ohm או 10ohm (פעם כתוב 100 ופעם 10, במדריך). איזה נגד משתנה אני יצתרך עבור שליטה על מאוורר שיתן לי שליטה על מתחים 5-12V . תודה.
-
- 1 תגובה
- 823 צפיות
-
-
אני זקוק לרב מודד שיהיה לו דיוק לפחות של 1mV ולפחות 1mA וכמובן שיהיה מסוגל למדוד גם מתחים הרבה יותר גדולים עכשיו הדיוק מאוד מאוד חשוב אני חייב רב מודד שיהיה מאוד מדויק תודה , אפשר להזמין גם מחו"ל .
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום, האם אתם מכירים רכיב דו-כיווני שממיר מתח מ5V ל-3.3V והפוך? אני רוצה לחבר לערכת פיתוח 8255 שעובד עם 5V ולא מזהה '1' מהערכה. וההפך הערכה לא מזהה '1' מ8255 (יותר נכון שרפתי כמה פינים כך..). בנוסף האם הרכיב יוריד את מהירות המיתוג של 8255? תודה!
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות ספק כח לשימושים שונים שיתן לי מתחים 1.5v-5v בזרם של עד 3A בהתחלה חשבתי להשתמש עם איזה LM317 וספק כל שהוא שזרוק בבית. הבעיה היא שכל הספקים שיש לי בבית נותנים זרם מאוד נמוך - פחות מאפר אחד וגם הזרם המקסימלי שניתן למשוך מLM317 הוא 1.5A. כך שחשבתי לבנות אחד כזה. אני לא רוצה להשתמש בספק סיני ממותג שיהפוך לפחם אחרי כמה שימושים.. האם משתלם לבנות אחד כזה? עד כמה זה יכול להיות מסובך (אולי מספיק רק שנאי, גשר דיודות, כמה קבלים ומעגל ייצוב פשוט)? אשמח להכוונה ומידע בנושא.. חג שמח!
-
- 60 תגובות
- 10.7k צפיות
-
-
-
-
קניתי דרמל ואני לא מסתדר עם החיבור של הדסקיות. אני מרכיב את זה על משהו מהערכה? אולי חסר לי חלק? אני מתחיל להתחרט על ההשקעה. תעזרו לי בבקשה. :s05: :s05:
-
- 4 תגובות
- 794 צפיות
-
-
אני מעוניין ליצור מהלד הזה אלמנט תאורה http://www.ebay.com/itm/20W-30W-50W-LED-Floodlight-COB-Chip-110V-220V-Input-Integrated-Smart-IC-Driver-/222331645666?var=&hash=item33c3ffaee2:m:mUjPWANDn6GUPM8Gtnrri2w ראיתי אנשים שפשוט הדביקו עם דבק תרמי לתוך תבנית אפייה/מחבת/קערה השאלה עד כמה זה באמת פרקטי מבחינת קירור?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
הגיע הזמן לקנות קליבר אלקטרוני ולהעיף את הישן, ותהיתי האם יש הבדלים באייכויות בין הקליברים הזולים שנמכרים ברשת. השימוש הוא ביתי ורצוי דיוק של מאית לפחות. האם לדוגמה קליבר כמו זה יעשה את העבודה: http://www.ebay.com/itm/6-Micrometer-Electronic-Steel-15CM-LCD-Digital-Vernier-Caliper-Gauge-N98B-/130843408416?pt=AU_HandTools&hash=item1e76dff820 או שמא עדיף אחד עם פאנל סולארי שלעולם לא יתלונן על סוללה כמו זה: http://www.ebay.com/itm/6-Digital-Solar-Caliper-Vernier-Gauge-Micrometer-150mm-/400194103975?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item5d2d6d6aa7 תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! ;D אתם לא יודעים כמה אני שמח שהפרוייקט שלי סופסוף הושלם וקם לתחייה! אוקיי אז הפרוייקט הוא כזה: רציתי לבנות מנורת שולחן, רק עם לדים. לקחתי 15 לדים אולטרה ברייט מכל מיני צבעים, הלחמתי אותם עם הנגדים כמובן ללוח הלחמה, את הלוח הדבקתי על קופסא כזאת כמו של הזיתים בסופרמרקט ושל כל החמוצים. את הקופסא הדבקתי על גוף של מנורת קיר ישנה (הוצאו מהמנורה כל הכבלים ובית-הנורה). העברתי כבלים דרך הגוף, למתג, והחוצה, לשנאי של 5 וולט (בקרוב עם מייצב מתח). את הקופסא עם המתג הקטנה שהייתה אמורה להתחבר לקיר, חיברתי ללוח עץ עבה (2ס"מ בערך). את הכבל מתח של המנורה הכנסתי לתוך היט-שרינק 3-4 מ"מ ארוך. את פנים המנורה צבעתי בכסף, ואת המנורה מבחוץ כמו שרואים צבעתי בשחור. ועכשיו, ל…
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום , יש לי מודינג וראיתי את שאר המדינגים המופיעים באתר, וראיתי את המדבקות היפות שהם יצרו והדביקו. אכשיו רציתי לדעת איך אני מכין את המדבקות האלה ואיך אפשר להדביק אותם על המארז שלי.?? - :repuke:תודה-
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם =] כמו שהבנתם אני חדש בתחום, חשבתי להתחיל שיהיה לי תקציב ואז גיליתי שיש לי דרמל, אז החלטתי להתחיל כבר עכשיו =] אז זה המוד הראשון שלי - Panther Project יש לי אובססיה לנמרים התכנון למארז : 1. חיתוך חלון במארז בדדוגמת נמר זה ייראה בערך ככה רק שזה יהיה גדול הרבה יותר כמובן ולא מעוך כמו בתמונה, מי שהיה פעם באילת בטיילת (יש פה מישהו שלא? ) אולי שם לב יש בקעקועי חינה אחד כזה ענקי, שעושים על הגב, אני מנסה להשיג שבלונה החוצפנים רוצים עליה 40 שקל, לא אכפת לי על הכסף אבל זובי שהם ירוויחו עליי 39.9 שקל סתם אני עדיין מתלבט עם לעשות את החלון ממש ככה עם כל הפסים והחלקים או פשוט לעשות רק את הקווי מתאר החיצוניים, אני ינסה על חתיכת פח לראות איך הולך לי עם הדרמל אם י…
-
- 33 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
שלום לכולם =] אני יחסית חדש לכל תחום הארדואינו אבל יש לי ידע באלקטרוניקה ובתכנות-לא מקצועי,אבל ידע... אני מנסה לרשום תוכנית שבמסגרתה אוכל לזהות לחיצה בודדת על לחצן. ישנה את תוכנת הניסוי באתר של הפרויקט שנקראת debouce A שעובדת מעולה ומזהה לחיצה אחת אבל כמה שניסיתי להבין אותה לא הצלחתי-לא הבנתי למה נעשה שם שימוש בטיימר\תזמון כלשהוא ולא הבנתי ו/או הצלחתי ליישם את הקוד הזה בתוכנית שלי אודה לכם על העזרה,ואם למישהו מכם יש ניסיון עם אותו רעיון וקוד יותר פשוט,אשמח לשמוע וללמוד =] בתודה,דולב
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
-
-
יש לי אייפוד דור רביעי וכמו שאתם בטח יודעים אחרי שאתה עושה לי סינכרון אתה צריך להטעין אותו פעם אחת דרך המטען המקורי של אפל שהוא דרך החשמל ואז אפשר להטעין אותו רגיל דרך ה usb עכשיו הבעייה היא כזו אין לי את המטען הזה נתתי אותו למישהו ושחכתי למי ??? אז חשבתי מה כבר יכול להיות מסובך כלכך לפי מה שאני יודע ה ספק דרך החשמל נותן 5 v אם אני ייתן לו דרך שנאי לusb (כמובן דרך הכבל של האייפוד) 5 v הוא "יחשוב" שזה המטען המקורי יטעין אותו (עניין של 10 שניות) ואז אני אוכל להשתמש בו שוב..... אז רציתי לשאול אם זה נשמע הגיוני ולבקש את הסרטוט של ה usb כאילו איפה אני צריך לחבר את המתח של ה 5v טוב תודה רבה וסתם שאלה כמה וואט כניסת Usb מספקת תודה רבה http://www.sollan.co.il/Sale_…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני עומד לרכוש מארז Thermaltake Sviking VA4000BWS שבא עם חלון. שמתי לב שהוא לא מגיע עם תאורה כלשהי ורציתי לדעת מה הדרך הכי פשוטה להוסיף תאורה כלשהי. שימו לב שאין לי כוח להתעסק יותר מידי בהלחמות, התקנות וכדומה אז אני מעדיף משהו קנוי ופשוט לחיבור. כמו כן, הייתי רוצה שתהיה לי שליטה על התאורה )אפשרות הדלקה / כיבוי( כדי שזה לא יפריע לי לישון. אפשרי? רעיונות?
-
- 7 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אהלן, נניח ויש לי חומר נפץ, אני רוצה להצית אותו בעזרת חשמל (כמובן שזה לא אמיתי ), אוכל לעשות זאת בעזרת בטריית 9V? איך יראה המעגל? האם הוא מחומרים ביתיים? אשמח לדעת. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אז ככה קניתי לפני שנתיים +/- את המארז הנל: http://www.thermaltake.com/xaserCase/xaser3/v1000d.htm אחרי שנתיים +/- ממש נמאס לי ואני רוצה לעשות בו שינויי (הגיע הזמן באמת) הדבר הראשון שאני רוצה לשנות זה את הצבע הכחול המציק שלו, הצבע שאני רוצה זה צבע שחור (בגלל שהמקלדת המסך והעכבר הם בצבע שחור) אז הייתי רוצה לדעת איך אני צובע את המארז שלי בצבע שחור אם הפקת המראה (כמו במארז Antec Sonata) אם יש גם מדריך כיצד לעשות את זה אני ישמח מאוד בתודה Dragon
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הביאו לי מחשב פרסיו cq61 שלא עובד, הביאו לי אותו בלי הספק כוח, מכיוון שאני לא יודע מה מצבו, אני לא רוצה להשקיע בקניית ספק כוח מה שמצריך לי להסתדר עם מה שיש לפי זה: http://www.ebay.com/itm/AC-Adapter-Charger-for-Compaq-Presario-CQ40-CQ45-CQ50-CQ56-CQ60-CQ60Z-CQ61-CQ70-/190669637470 הספק כוח המקורי נותן 18.5V, לי יש ספק כוח של דל VOSTRO 1510, ובהנחה שהחיבור יתאים (לא בטוח בכלל) רציתי לדעת אם כדאי לנסות אותו, כאשר הוא נותן 19.5V השאלה אם הוולט היחיד הזה נמצא בטווח הנסבל מבחינת מתח ייתר, או שגם הוא יכול להזיק
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
הצלחתי להכניס אישכהו מחשב לתוך די וי די קטן..הספק בחוץ כל השאר בפנים.. הצלחתי הכל כבר הדלקתי אותו ואז המאוורר נגע במכסה אז הורדתי קצת את הלוח אם עם משו ופתאום המחשב שבק חיים.. רואים שמגיע זרם ללוח אם כי ההאורות של המקלדת והעכבר דולקים.. מה עשיתי?למה הוא לא עובד עכשיו?
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היה לי מחשב ישן משו כמו 4 שנים אולי קצת יותר..(לוח אם של אסוס) קניתי חדש ולחדש קניתי מעבדQ6600 שבא עם מאורר סטוק..את המאורר שבא עם המעבד לא הייתי צריך כי החלפתי. וניסיתי לשים אותו על המחשב הישן. הוצאתי תישן(המאורר)..ואז התברר לי שבחדש(המאורר) הרווח בין החורים לברגים גדול מידי.. מה עושים?!?!
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-