עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום ידוע כבר שאין חכם מבעל נסיון, אז אני אשאל אנשים שהתנסו עם שניהם: עם מה יותר נוח לעבוד: עם Perfboard - שכולל רק נקודות בלי פסים בינהן, או עם Stripboard - שכולל פסים בינהם.. כפי שאני רואה את זה, ב-Perfboard אנחנו נדרשים להלחים גם חוטים בין הרכיבים, וב-Stripboard אנחנו נדרשים להסיר את המוליכים במקומות שלא צריך. (זה אומר לחתוך עם סכין יפנית בשני מקומות, ואז לקלף את המוליך שבאמצע..) ההגיון שלי אומר, שלהלחים חוט, קל יותר מאשר להתחיל להסיר מוליכים מ-PCB... ולכן נראה לי ש-Perfboard עדיף על Stripboard.. אבל זה מבוסס רק על מחשבה לא על נסיון.. מה אתם אומרים?

2. Started by TAsn,

אני רציתי לחתוך פרספקט באורך של 40+- ס"מ ורוחב כ 20 ס"מ. בכל מקרה חתכתי עם הדרמל, ועזבו את זה שכל הבית מסריח, זה גם חתך די מעפן. זה חתך ע"י חימום מטורף. אני מניח שלא השתמשתי במסורית הנכונה, למרות שכתוב שהיא יכולה לחתוך פלאסטיק. השתמשתי ב 426, דיסקית חיתוך מחוזקת. עם מה אמורים לחתוך?

• 7 תגובות
    • 794 צפיות
  3. יש לי פרספקס ואני צריך להאיר אותו עם לדים אבל אני צריך לחרוט בו בשביל זה.. עם מה לחרוט?

• 3 תגובות
    • 725 צפיות
  4. אתמול אני ואבא שלי קנינו מקדח כוס ב-25 שקל הכי גדול זה 63 ס"מ ..(זה כמה כאלו ביחד). אז מה עדיף לעשות את החור עם המקדח כוס , ואז ללטש וזהוא . או עם הדרמל ?

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by tamos2006,

בשביל איזה פרוייקטון, יש לי סטריפ לדים רגיל(שקונים באייבי) שעובד על 12V. כאשר אני מחבר אותו מן הסתם, ישר הוא נדלק. אני רוצה שברגע שהוא יופעל, הוא יאיר לאט לאט. יש לי גם סטריפ לדים רגיל וגם RGB אם זה משנה משהו. אם אפשר כיוון מהמוחים כיצד לבנות כזה מעגל, אני אשמח!!

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by schredder,

נתקלתי בעבר במודולים של נורות ליבון שמספקים כ 11 וולט בזרם חילופין. המדולים האלה קיימים במגוון הספקים והמחיר שלהם דיי נוח. הבינותי שלעומת דימר - שבפעולתו מגביל את הזרם. פה מה שמוגבל זה המתח. וכיוון שמדובר בזרם חילופין - האם ניתן ליישר אותו ואחרי היישור לשרשר ספקים כאלו באותו הסידור ,עם הספקים זהים על מנת לקבל מתח רצוי ?! למשל של 30 וולט או יותר... ישנם ספקים שמגיעים ליותר מ 200 ואט. ב 11 וולט זה בהחלט מכובד ויכול לספק פתרון להרבה דרישות של ספק כח ראוי במחיר שפוי. יש לציין שאין חיבור הארקה. (מה שמפריע בד"כ לשרשר ספקי כח של מחשבים ,לדוגמא.) כניסה 220 יציאה 11.5 200 W עד כמה שאני מבין זה אפשרי אבל אני לא מבין ממש במתח רשת ובמודולים האלה ... אשמח לתובנות בנושא. ניר

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by DeadHunt,

שלום! אני צריך תמונה לחריטה ואני לא מוצא... אם אתם יכולים אז בבקשה תשלחו לי תמונות או אתרים של תמונות שמתאים או כל דבר שיכול לעזור תודה לעוזרים!

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by IlyaN,

אז ככה, יש לי ממיר אודיו d/a שעבד עם שם שנאי קיר 120VAC TO 16VAC, ברגע של טמטום גרמתי לשנאי להישרף. פתחתי את המכשיר ולא נראים סימנים של של אלימות על הלוח, הרכיב המיישר הוא 3KBP06M 427G של CHINA-משהו. http://www.mouser.com/Search/Refine.aspx?Keyword=KBP06 יש לי כרגע שנאי של 18VAC, שמוציא בפועל 22VAC. האם מישהו יכול לתת דעתו לגבי יכולת המיישר הנ"ל לספוג את הפרש המתח עם השנאי החלופי? האם צריך עוד נתונים מלבד המיישר?

9. Started by wrecker,

טוב אז ככה אני רוצה לבנות מארז, חשבתי בהתחלה לבנות את כולו מפרספקס אבל הייתי בהלם כששמעתי את המחיר (230 שח למטר! - לפני הנחה אבל עדיין ) בכל מקרה החלטתי שאני אשפץ מארז שלי .. שהוא די חדש אבל לא יקר. עכשיו הקטע שאני רוצה לפרק את כל השילדה שלו שהכל יהיה בנפרד (,HDD ,CD ספק כח ,לוח, וכו'..) ככה שאני בוחר איפה למקם כל דבר ודבר.. רציתי לדעת איך לדעתכם הכי טוב למקם את הדברים? אם יש מארז נגיד שאני יכול להתבסס עליו.. אני הולך לעשות פילטרים לכל המאווררים, חלון שקוף ירוק, הוספת מאוורר עליון, גרילים, קונסים מחורצים.. ועוד כל מיני דברים...... (השראה עצמה מTVR מי שמכיר) התוצאה הסופית זה מארז שחור עם נגיעות של ירוק - אנוידיה. תודה לכל העוזרים ;D

• 0 תגובות
    • 654 צפיות
  10. Started by SUB-ZIRO,

חבר'ה אמא שלי טסה לחו"ל ורציתי לדעת איזה חלקים כדאי להביא (שקשורים למודינג) אבל כמובן שלא יהיה כמו המחיר בארץ אחרת אני אקנה בארץ כבר יותר עדיף חשבתי לקנות דרמל מקורי (אומנם יש לי דרמל של חברת יונדאי) אז חבר'ה מה אתם ממליצים???

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by g_s,

סוף סוף הגיע החופש הגדול ויש לי זמן לבנות את המארז למחשב החדש שאני יקנה בסוף החופש.... אז ככה התיכנון שלי הוא לבנות מארז מעץ כי אני יכול להזמין חתיכות בדיוק בגודל שאני רוצה מהנגרייה בקיבוץ של סבא שלי.... המחשב יהיה לאובר אז הקירור יהיה בהתאם...4 מאווררים של 120MM מקדימה ולמעלה- מכניס ומאחורה ובספק מוציא. ההשראה לעיצוב נלקחה מהLIAN_LI הזה: http://www.lian-li.com/Product/Chassis/M_V_C_PC-V1000plus.htm ככה שהלוח אם והכטיסים הפוכים... המאוורר מלמעלה יכניס אוויר ישר על הכרטיס מסך ההפוך...ויאפשר לי אובר רציני... אשמח גם לתגובות על הסירקולציה :s05: תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 850 צפיות
  12. Started by eegg,

אני תחיל לתכנן את הפרויקט שלי החדש למחשב זה יהיה פול טאור הנה תמונות ראשונות: כל עצות יבורכו http://img129.imageshack.us/img129/3024/sidebo4.jpg http://img129.imageshack.us/img129/3736/side2ps4.jpg

• 2 תגובות
    • 942 צפיות
  13. Started by roeesnir,

אני מקווה שהשאלה הזו בסדר, אני יודע שזה נשמע קצת "חשוד" אבל אני לא באדווי. יש לי קודן ברכב, פשוט, כוכבית וספרות מ-1 עד 5. הקודן לא כ"כ מגיב ללחיצות וניסיתי אלף פעם לפרק אותו ולנקות את המגעים של הלחצנים. זה עוזר ממש קצת, וכל פעם כשנכנסים לרכב, לוקח 5 דקות בערך ל"הצליח" להזין את הקוד. אני יכול לחיות עם זה איכשהו אבל לאישתי ממש נמאס. הלכתי למוסך ורוצים על ביטול הקודן 150 ש"ח. לפי מה שקראתי בכל מיני פורומים, הקודן הזה פשוט ביותר, וכדי להתקין אותו פשוט מנתקים איזה חוט ומחברים את שני הצדדים שלו לקודן, ורק כשמכניסים את הקוד נסגר המעגל. העניין הוא שכל מתקין עושה את זה במיקום אחר, איפה שבא לו. גם הבנתי שלגנבי רכב לוקח פחות מ20 שניות לעקוף את הקודן המטופש הזה, כך שהוא לא מ…

• 17 תגובות
    • 94.9k צפיות
  14. Started by טולה,

בגלריה יש תמונה של עקרב עם להבות http://www.hwzone.co.il/gallery/album142?page=3 הבנתי הכל חוץ מ דבר אחד: עם מה הוא צייר את העקרב בפלסטיק?

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. אנשים מעוניינים לפתוח? משהו רשמי לא סתם הנפצה. עדכון. בשעה טובה הערוץ נפתח #hwzone.co.il ברשת irc.quakenet.org כרגע עדיין לא רשמי אבל כל מי שרוצה מוזמן להיכנס

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. VGA TO CAT5 TO VGA כדי להעביר את האות על גבי 10-15 מטר, כבל רגיל של VGA באורך הזה מאוד יקר , אני מקווה שדבר זה יחסוך עלויות האם אפשר? האם קיים:? תודה מראש

• 23 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by thedag,

שלום, יש לי מכשיר בלוטוס שמתחברים אליו, והקוד שלו קבוע, 1234. פתחתי את המכשיר, ויש בתוכו EEPROM ב- SMD 8 פינים... ככל הנראה הקוד של הבלוטוס שמור ב EEPROM הזה... אני רוצה לערוך את ה EEPROM ולשנות את הקוד לקוד שאני אקבע לו.... אשמח אם מישהו יעזור בנושא... תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by amisha,

מישהו יודע מה הערך של הנגד מבוסס חום ?

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  19. Started by noamn111,

שלום אני מחפש איזה קיט מעניין אין משהו ספציפי עשיתי 2 פרוייקטנים עד עכשיו (במסגרת בית ספר ) ועוד כמה על המטריצה . מעדיף משהו על מוזיקה ולדים וכדומה . עד 50 שקל . תודה

• 10 תגובות
    • 4.6k צפיות
  20. Started by noamn111,

שלום אני מחפש איזה קיט מעניין אין משהו ספציפי עשיתי 2 פרוייקטנים עד עכשיו (במסגרת בית ספר ) ועוד כמה על המטריצה . מעדיף משהו על מוזיקה ולדים וכדומה . עד 50 שקל . תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום, אני רוצה להתחיל לעבוד עם Arduino וזה עולם פשוט עצום, מדהים שרק עכשיו נחשפתי אליו במקרה. אז אני מחפש קיט טוב שאפשר להתחיל איתו. קראתי את ההמלצות בפורום וגם ראיתי את הקיט הבא של 4Projects שנראה מבטיח ולימודי. המחיר קצת גבוה עבורי ולכן רציתי לשמוע את דעתכם לפני שאקח החלטה. קישור לקיט - http://www.4project.co.il/product/228?sectid=17 תודה! ערן.

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by Pitzinyelo,

האם כל ההתקנים פועלים על מתח נמוך עד סביבות ה12 וולט או שיש חלקים שפועלים גם על מתח ממש גבוה כמו 100?

• 2 תגובות
    • 931 צפיות
  23. Started by djdavidHW,

שלום רב. מדובר על ערכה הדומה לזאת... (להמחשה בלבד) אילו רכיבים מרכזיים בערכה בכך שלמיקרו-בקר נצרב התוכנית? תודה רבה.

24. Started by ToMeRv32,

היי, יש לי את הערכה הבאה: http://www.thermaltakeusa.com/ttWWW/Product.aspx?C=1336&ID=1693 (זכיתי בה בתחרות שהייתה עם TMS) אפשר לעשות איתה משהו בכלל (סתם להתנסות/לכיף/טיפה שימושי)? למה כל גודל של סליב טוב? (איזה סוג כבל? מה טוב לSata למשל?) לאיזה גודל השרינקים מתכווצים? (אין עליהם נתון של יחס, רק מה הקוטר שלהם עכשיו..)

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים