אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
הייתי היום בהמון חנויות כמו הום סנטר, המספרים של הניירות שיוף היו עד 450 ויש פה אנשים שאני צריך לקנות 1200: האם זה נכון? מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה עם כל המספרים שלהם ניירות מים וזה... ואם מישהו יודע מאיפה משיגים ניירות שיוף וגם אם יודעים במקרה מאיפה אני מפליץ פריימר? :bash: , תודה לעוזרים!!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.mada.org.il/kids/experiment-9.html ממליץ לכם לנסות ולבדוק כמה מתח היא מפיקה...
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום חברה! אני צריך את עזרתכם. אני עושה ניסוי על אפנן טבעתי והיה שם שאלה אחד שלא הבנתי שהוא: הנח שאין במעבדה נתח ספקטרום {זוהי מציאות!} הצא שיטה לזיהוי תדר ה CARRIER? יש לכם מושג איך לענות על שאלה. ??? תודה לעונים!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיברנו 12V DC למין שנאי וחיברנו לנורת קסנון .. תמונות מרהיבות.. גודל מלא של התמונה האחרונה: http://i35.tinypic.com/b5hdv9.jpg
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
קיצר לקחתי 4 דפי שיוף ,120 320 500 1500 . התוצאות האמת די מאכזבות נכון לעכשיו ,רואים שיש השתקפות של עיפרון עם מקרבים אותו ל HS אבל לא משהו מיוחד . יש המלצות כולשהם לשיפור ??? בהתחלה עשיתי את הפעולות למטה למעלה ולצדדים ,אחרי זה לקראת הסוף עבדתי רק על כיוון אחד למעלה למטה כי זה מביא השתקפות טובה יותר ,אולי עשיתי משהו לא בסדר ?ניקיתי את ה HS כל כמה זמן . עריכה :שמתי אחרי השיוף עם נייר ה 1500 ,משחה כזו שעושה הברקה לשטח פנים יצא ממש לא רע ,ממש רואים הכל
-
- 7 תגובות
- 994 צפיות
-
-
קניתי היום מאורר ב72 שקל בטעות שברת להב על ידי כך שהכנסתי מברג לשם. המאורר עצמו עובד ואפילו מקרר טוב מאד, יש אפשרות כלשהי להדביק את הלהב עם דבק ממש ממש חזק?
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
: עריכה: http://photos.walla.co.il/liozsosko איך יצא?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לכתוב ל - LCD שלי דרך המפתח המקבילי ואני ניתקל בבעיה שהתווים (ב - LCD) קופצים משורה ראשונה לשלישית , אח"כ לשנייה ולבסוף לרביעית. האם מישהו נתקל בבעיה דומה ויש לו פתרון, אשמח לקבל עצות, תודה מראש, BigT
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי מיטה שאפשר להרים את המשענת שלה על ידי משיכת ידית. חשבתי על רעיון נחמד, הרמת והורדת המשענת על ידי שלט. אז הזמנתי מהאיביי שלט RF ערוץ 1, ומנוע DOOR LOCK ACTUATOR להלן תמונות: RF RECEIVER + TRANSMITTER וזה המנעול: המנעול עובד כך שמקצרים צבע אחד עם 12V ואת הכבל השני עם אדמה, הוא נפתח\נסגר לדוגמא חוט כחול מחובר ל12V וירוק מחובר ל אדמה, המנוע יפתח חוט ירוק ל 12V וחוט כחול לאדמה, המנוע יסגר. עכשיו אני לא מצליח לעשות שכל לחיצה החוט ישתנה פעם יתן פה זרם' ופעם יתן פה זרם. (או בקיצור להחליף בין החוטים בכל לחיצה) אני מאוד מקווה שהצלחתם להבין אותי ואת מה שהסברתי פה... אשמח לתשובות, תודה רבה...
-
- 11 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
כחלק מפרוייקט גמר עלה הצורך להכין PCB למעגל שלנו, האמת שכבר המון זמן אני רוצה לנסות להכין PCB בבית אבל התעצלתי כל הזמן. עכשיו בגלל שלא היה ברירה סוף סוף הזזתי את הת*ת ונסעתי לקנות חומרים. התהליך עצמו מתחיל ביצירת המעגל בתוכנת סימולציה, אני השתמשתי ב Multisim. לאחר מכן יש לערוך את ה Layout של ה PCB בעזרת תוכנה לעריכת PCB, לצורך כך השתמשתי ב Ultiboard שמגיעה כחלק מההתקנה של Multisim. לאחר כמה ניסיונות וכמה Tutorials ביו טיוב הצלחתי לעבוד איתה ולהגיע לתוצאה מספקת. (זה לא המעגל הסופי, הצלחתי לצמצם אותו עוד ולייעל את המוליכים) לאחר מכן הדפסתי את ה Layout בעזרת מדפסת לייזר על נייר רגיל. (חשוב לציין שיש אין ספור שיטות לבצע את השלב הזה, כולל שקפים וPCB עם Photo resi…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן יש לי כרטיס שהגיע אלי דפוק, חיברתי אותו למחשב ושהוא עולה יש מלא ארטיפקטים על גבי המסך, כנראה משהו שרוף שם עוד דפוק , איפה כדאי להתחיל לחפש, ומה בד"כ מנסיון גורם לזה שיש המון ארטיפקטים. תודה רבה
-
- 22 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני רוצה לנסות חלק מהדברים במחשב שלי בצורה יסודית, בעיקר מאוררים ודברים שצוברים לכלוך. עד כמה שאני זוכר אלכוהול אמור לבצע את העבודה. השאלה היא, האם זה נכון? איזה אלכוהול מומלץ? ועד כמה בטוח לשים היטסינק, מאוררים ואולי גם כרטיסים שונים, בגיגית מלאה אלכוהול. אם יש המלצות אחרות לניקוי גם יעזור, ניסיתי לחץ אוויר אבל הוא לא יסודי, אני צריך משהו יסודי שיוציא את האמא של הלכלוך מתוך החריצים הקטנים, וסתם לכלוך עקשן. תודה.
-
- 21 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
היי חברים, המגבר שלי התחיל לעשות בעיות, הרמקולים הקומפוננטיים הפסיקו לעבוד והבנתי שמשהו לא בסדר עם המגבר. כשהסתכלתי עליו היה נראה כאילו אחרי כמה שניות הנורה הירוקה שדולקת עליו הפכה לאדומה והמגבר כאילו נכנס overloade, מדי פעם כשהרכב קופץ על באמפר, פתאום הרמקולים חוזרים לעבוד, לדעתי יש איזה מגע רופף או קורוזיה על אחד המגעים. אז פירקתי את המגבר מהרכב ופתחתי אותו, יש לי ספריי מגעים ללא שימון ומכחולים/מברשות לניקוי. בקיצור ולעניין שאלתי היא מה אני יכול לנקות ועל מה להשפריץ את ספריי המגעים, אני פשוט מפחד מהקבלים האלו שבטח עדיין אוגרים מתח. האם יש לכם איזה רכיב שאתם מציעים לשים עליו דגש בניקוי? המגבר מחברה לא מוכרת אך עשה בכבוד את העבודה לאורך השנים. העלתי תמונה של המגבר מפורק: …
-
- 9 תגובות
- 4.9k צפיות
- 1 follower
-
-
בצד האחורי של המעגל מודפס יש המוני שאריות של חומר כתום כולשהו שמתפורר במגע.. איך נפטרים מכל הליכלוך הזה בביטחה?
-
- 12 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
אזהרה: הת'ראד הזה מציג תמונות של מקלדת מלוכלכת מאוד. מי שלא מסוגל לעמוד בזה, שלא יפתח אותן ויעבור לתראד הבא (או לדיסני...). המקלדת העתיקה מאוד שלי (מ 1995 בערך, אפילו לא PS-2 אלא AT, מעולם לא נוקתה) הייתה מלוכלכת מאוד ונמאס לי מזה. פירקתי, ניקיתי ואלה התמונות מהתהליך. לקח חשוב! כשמנקים את המקשים, לא להשתמש במברשת קשה או סבון חזק מדי. אצלי ירד קצת צבע מהמקשים בגלל זה. לפני הניקוי: המקלדת הייתה סגורה בפיני (?) הפלסטיק המעצבנים האלה. לקח לי כמה דקות להבין איך פותחים את זה בלי לשבור אותם: האירים האלה יודעים לבנות מקלדות... (רמז: מדבקה). ככה נראה פין סגור (אחד שעשיתי עליו ניסוים): סוף סוף פתחתי את זה, ואיזה הפתעה, כמויות היסטריות של ליכלוך: כמו ש…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה השיטה הכי טובה לנקות פרספקס מדבק, בלי שהוא יסדק ויהרס...? האם למישהו יש נסיון בנושא?
-
- 8 תגובות
- 8k צפיות
-
-
לפני כשנה הרכבתי חלון שקוף בצד המארז...(פרספקט) הפרספקט מלא שריטות ורציתי לדעת אם מישהו יודע איך אני יכול לנקות אותו... תודה על העזרה!!!
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים רציתי לדעת מה היא הדרך הטובה ביותר לשמור על הראש של המלחם, איך צריך לנקות אותו לאחר ההלחמה ככה שלא ישאר עליו בדיל. הבנתי שניתן לקחת את הספוג-מתכת הזה שמנקים איתו כלים, זה עובד? תודה דביר
-
- 2 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, רציתי להתחיל בפרוייקט חדש ואני צריך עוד לקנות כמה דברים כמו ספריי נייר שיוף וכו.. רציתי לדעת איזה מספר נייר צריך בשביל להוריד את הצבע מהמארז? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
עבדתי עם הדרמל היום... קיצר באמצע העבודה הוא עשה רעש של כאילו קצר בתוכו אז מהר כיביתי אותו... אבל הוא פשוט אל חזר לעבוד מישהו נתקל בתופעה?
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רציתי לשאול האם במצב סטנד-ביי ישנה בעיה לנטרל או להפחית את עוצמת המאווררים (גם של המעבד וגם של כרטיס המסך)? כלומר אני מעוניין לבנות מערכת שתדע לכבות אותם בכניסה למצב סטנד-ביי ותדע להעיר אותם אוטומטית כשהמחשב מתעורר. רציתי לוודא שלא עלול להיגרם נזק למעבד בכל זאת כתוצאה מחימום יתר.. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחד המסכים שלי התחיל הגיע למצב שהוא מהבהב ללא הפסקה לאחר קריאה באינטרנט הבנתי שזאת בעיה ידועה עם המסך לאחר מספר שנים מצאתי שני קישורים שמסבירים לי מה לעשות : http://blog.biernacki.ca/2011/09/repairing-your-samsung-syncmaster-226bw-bad-capacitors-and-flickering/ אז רציתי לדעת האם להלחים ולנתק את שלושת הקבלים אמור להיות משהו בעייתי במיוחד (יש לי מלחם ובדיל) למישהו שבחיים לא הלחים משהו? והאם יש באיזור הרצליה חנות שתמכור לי שלושה קבלים ואם לא איפה אני יכול להזמין ברשת? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
מדובר במוליך מבית סוללה של פלאש, יהיה לי מאוד קשה למצוא חלק כזה (לדעתי לעשות אחד תחליפי יהיה קל יותר). אני מתכוון לנסות ולנקות אותו בתור התחלה עם חומץ, אם לא יעזור, אז עם סודה לשתיה. טיפים ? הערות/הארות ?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
זהו Mircoswitch לעכברים, שלי נדפק בעכבר של לוג'יטק שיש לי... מישהו יודע אם יש בארץ לקנות או שצריך להזמין מחו"ל? בגוגל ניסיתי לחפש ולא עלה שום דבר מעניין.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-