אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה לקבל תצוגת טמפ ולחות של חדר דרך המחשב. אני אחלק את השאלה שלי ל 3 חלקים א. אני צריך הנחייה בבניית המעגל החשמלי - איזה רכיבים אני צריך, מה מתחבר לאיזה רגל וכו' ב. אם זה לא מאוד מורכב הייתי מעדיף שהממשק מול המחשב יהיה ב USB ג. הדרכה בשליפת הנתונים מהחיישנים דרך ה USB לשפת תכנות תודה
-
- 4 תגובות
- 633 צפיות
-
-
בשלב: "לעבודה" יש סרטוט עם תכנית, וטבלה עם פירוט שכותב המדריך כתב. עכשיו אם מסתכלים על הסרטוט ועל הטבלה זה לא מסתדר. למשל כתוב בטלבה: לחור מס'1 במסך ה-LCD מתחברת הארקה מהמולקס אבל בסרטוט רואים שהכבל הוא בכלל מהפרללי. מישהו שהרכיב כזה מסך לפי המדריך יכול לפתור את הבעיה?
-
- 0 תגובות
- 634 צפיות
-
-
אני לא יודע מה איתכם, אבל שמתי לב שהפרוייקטים פה נערמים בקצב מסחרר וזה היה נחמד אם נתן להם לנשום קצת אוויר... אם יהיה אירוע של GAMER או VGAMES אני אנסה לפעול אל מנת לארגן תחרות מודניג. (אם HWZONE לא יעשו זאת.. מה שאני מקווה שיעשו..) אם לא מתוכנן משהו על הפרק. נצטרך לתכנן משהו לבד.. אני חשוב שהכי טוב ומכובד זה לספח את התחרות לאחד האירועים בגני התערוכה שיעסוק בחידושים בתחום המחשבים.. אם גם זה לא יילך נצטרך לחשוב על רעיונות חדשים. למישהו יש רעיונות על מקום ותאריך . ועל משהו שלא יראה כמו חבורה של 10 אנשים שנפגשים בשום מקום... (תריצו לעצמכם את הסיטואציה בראש.. 8) כמובן שאני מכבד ומעריך את דעת המנהלים וההנהלה, אם יש לכם תגובות לעניין You are all welcome..
-
- 81 תגובות
- 7k צפיות
-
-
טוב, בכותרת יש את כל מה שאני צריך- "האם יש קבל שנאי ממולקס ( 4פין ) ל-3פין? "???
-
- 9 תגובות
- 735 צפיות
-
-
טוב רציתי לעשות מודינג די בסיסי כי המארז שלי היה ממש משעמם ( CENTURION 1 ) אז לקחתי כל מיני רעיונות והוספתי מאווררים סידרתי קצת כבלים קתודה חלון ומאוורר על החלון צביעה על הדלת העיקרון הוא כמה שפחות כסף להוציא והצלחתי לעמוד על זה די טוב 150 שקל (על כמה מאווררים הקתודה וכל החומרים) בקיצור זה מה שיצא : (אני לא עושה ממש יומן עם עידכונים כי כבר סיימתי הכל ואני מעדיף להציג עבודה בבת אחת) המאוורר TT 120MM אולי זה לא נראה בתמונה אבל הוא UV כחול הוא לא רגיל שחור מה אתם אומרים?
-
- 27 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום אני מצטער אם כבר דיברו על זה - חיפשתי ולא מצאתי תשובה כמו שאני צריך וגם בכל המדריכים לא בדיוק ברור לי, אז אני פשוט אשאל: אני רוצה לד ירוק שדולק כל פעם שאני סוגר מעגל ואני לא רוצה שיעשה יותר מדי אור, איזה לד אני צריך לקנות? באיזה ממתח? אני רוצה גם להאיר וולטמטר באור לבן לפי אתר שמצאתי פה בפורום. איזה לד אני צריך? UB? מה הממתח עבודה שלו? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
במדריך של ה-LCD למארז כתוב שאני צריך להכניס מולקס זכר לספק כוח. עכשיו הסתכלתי רגע לתוך המחשב וראיתי שמהספק רק יוצאים מולקסים, ושאין לי איך להכניס חיבור מולקס לספק בגלל שהוא סגור בברגים. אני מפחד לפתוח. אני מפספס משהו? לא הבנתי משהו?
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-
-
מחר אני עומד לחתוך דלת מארז ראשונה (רק ניסיון), ואני צריך הצעות: 1. איך לחתוך פינות עגולות וחלקים קשים לחיתוך? 2. כל כמה סמל לתת לו להתקרר (לדראמל)? 3. לחתוך עם הדרמל או עם הציר גמיש?? 4.מה לעשות כדי להמנע מפציעות ואבידות בנפש?? על איזה משטח מומלץ לעבוד\? תודה לעוזרים החמודים!! אבי'קו
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! תיכננתי לעשות מודינג קטן למארז-חלון וקצת תאורה. עכשיו מחיפוש קטן שערכתי הבנתי שאני צריך לדים UB 8000+ MCD - רציתי לשאול האם חמישה לדים כאלה יספיקו לי לתאורה נחמדה ודי חזקה? עכשיו רציתי לחבר את הלדים במקביל עם נגדים 460ohm (לפי הבנתי מהמדריך) ומצאתי את המדריך הזה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0 שבו מחברים את הלדים לפרספקס עם המחברים השחורים האלו. האם זו השיטה הכי טובה לחבר לדים לפרספקס או שיש עוד שיטות?? תודה על העזרה - מאוד חשוב לי
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא יודע בדיוק כיצד לשאול את השאלה שלי אז אני ינסח את זה כך: לנגד יש קיבלות שנמדד באוהם זאת אומרת שכמה שהאוהם גדול יותר ככה הוא מתנגד יותר לוולטים גבוהים יש לו עוד קיבולת של וואט אבל לא נכנס לזה עכשיו האם לדיותה יש גם קיבולת שבו היא נמדדת זאת אומרת אם אני הולך לחנות לקנות נגד המוכר יגיד לי כמה אוהם האם הוא ישאל אותי שאלה גם בקשר לדיותה כמה X לדוגמה? תודה מראש על התגובות
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני הולך לרכוש את המארז Sunbeam Transformer (שמגיעה איתו קתודה ירוקה אחת) ואת זוג הקתודות האלה: http://pccool.co.il/html/index.asp?p=cckp2-30-b עכשיו השאלות שלי הן: 1. האם הקתודות שאני הולך לקנות טובות? 2. הם מתחברות לספק כח נכון? אז אם הספק כבוי (כשהמחשב כבוי) אז הן מפסיקות לפעול? 3. אותו דבר כמו שאלה 2 רק על הקתודה שבאה עם המארז. 4. כתוב שיש להן מפסק הפעלה. איפה הוא יהיה? כל פעם שאני ארצה לכבות אותם אני אצטרך לפתוח את המחשב? תודה רבה לכל העונים.
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש את המארז הזה : http://www.ashafpc.co.il/site/index.asp?proID=998 אך מכיוון שאין בארץ אותו עם גרילר קדימי בצבע אחר.. חשבנו לצבוע אותו... הפירוק של הלמעלה פשוט ועם קליפסים, מישהו יודע לגבי הלמטה ? עכשיו, צביעה עם ספריי תתן תוצאה חלקה ? או שיהיו גבשושיות ויראו שזה צבע או משו ?
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
כמה עולה? איפה אני יכול לקנות? ומה הכמות שעליה אני משלם בשאלה הראשונה?
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות את התאורה שיש ל-sunbeam שנקראת MOLEX LIGHTS. אני מתכוון ל- http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/MOLEX%20LIGHTS.HTML מה שרציתי לשאול זה אם הדבר הזה יכול להזיק איכשהו למשהו בכל צורה אפשרית??? לדוגמא אם זה פוגע בסיפוק המתח שהכבל שאליו אני אחבר אותו יספק, כלומר אולי זה יתן למאוורר לדוגמא 11V במקום 12V? או כל בעיה אחרת אפילו הקטנה ביותר? תודה מראש, יובל נ.ב אם אני כבר שואל, אז איזה צבע כדאי לקנות כחול, אדום או ירוק? יש לי מארז כחול, עם כבלים רגישים לאור UV בצבע כחול וירוק.
-
- 9 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אני מרגיש קצת מפגר לשאול דבר כזה פשוט אחרי שאנשים כבר התחילו לתפוס ממני בפורום... מה לעשות אני יודע לעבוד עם הידיים אבל הידע שלי באלקטרוניקה שואף לאפס... אבל לא משנה... מי שעוקב אחרי הפרוייקט שלי בפורום יומני פרוייקטים יבין על מה מדובר. אז ככה. השאלה הבאה מתרכזת באחת המטרות של המוד שהיא הסתרת הכוננים האופטיים. הדרך המקובלת והפשוטה היא פשוט להדביק פאנל על הדלת הקיימת וכל פעם שרוצים לפתוח את הכונן לוחצים על הפאנל שלוחץ על הכפתור מתחתיו. אני רוצה למקם מחדש את הכפתורים. בערך כמו בתמונה הבאה למי שלא הבין העיגולים הכחולים זה הכפתורים בשביל זה אני יצטרך 2 מיקרוסוויצים שאותם אני הולך להוציא מאיזה כונן CD ישן שהיה זרוק אצלי בבית. את הכונן פתחתי ממש לפני כמה דקות וזה מה שראיתי…
-
- 3 תגובות
- 926 צפיות
-
-
הייתי היום בהמון חנויות כמו הום סנטר, המספרים של הניירות שיוף היו עד 450 ויש פה אנשים שאני צריך לקנות 1200: האם זה נכון? מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה עם כל המספרים שלהם ניירות מים וזה... ואם מישהו יודע מאיפה משיגים ניירות שיוף וגם אם יודעים במקרה מאיפה אני מפליץ פריימר? :bash: , תודה לעוזרים!!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כולם! בשביל פרוייקט 6 השעות, שיעלה בקרוב מאוד לאתר אני מקווה (ותראו בעצמכם), החלטתי להתנסות בחיבור לדים. אני צריך שני דברים: 1. המלצה לחנות נורמלית באיזור חיפה שמוכרת גם דיודות וגם נגדים.. בגדול ציוד אלקטרוניקה. שתאשרו לי את המספרים הבאים: א. לחיבור ארבעה לדים אולטרה ברייט הצורכים על פי המדריך שלושה וולט כל אחד ישירות לספק אין צורך בנגד --> אם אני מחבר ארבעה לדים בטור, בעצם לא נותר עוד מתח "לספוג".. נכון?ב. בהנחה שזה נכון, הדרך היחידה לחבר שמונה לדים במעגל אחד היא... המעגל המקבילי? ובו צריך נגד 460 אוהם עבור כל אחד מהשמונה. אמת?
-
- 33 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי, נכון יש קיטים של קתודות שמגיעות עם שנאים שאפשר לחבר אליהם 2 קתודות, ואז לשלוט על כיבוי/הפעלה, אז אני יכול לחבר קתודה של 30cm לשנאי שהגיע אליי עם קתודה של 10cm, נכון? שניהם מקבלים 12V, נכון?!?!? תודה
-
- 5 תגובות
- 711 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות כזה ורציתי לדעת מה זה החלק ה TIP31 http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/
-
- 24 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
טוב, פרויקט קצת שונה - CNC אני ממליץ לקרוא את הכל כי יש פה חלקים שבלעדיהם לא נראה לי אפשר להבין את התמונות וכמובן החלק שבו אני מבקש זוג טבעות כי אני לא יכול להמשיך בלעדיהם אז בבקשה למי שיש זוג טבעות ממדפסת HP 690 נא ליצור איתי קשר CNC (Computer Numerical Control) שליטה במכונה על ידי מחשב (Manufacturing method where computers control the position of high speed tools - usually applies to multi-axis milling machines, auto-feeding lathes and sheetmetal stamping equipment.) החלטתי שאני חייב מכונה כזאת, לקנות אחת לא בא בחשבון, מכונה כזאת עולה כמה עשרות אלפי שקלים וכל הקטע זה לבנות אם תחפשו בגוגל תראו שאני לא היחיד שבונה/בנה מכונה כזאת. חומרים עיקריים שראיתי שהשתמשו בהם …
-
- 132 תגובות
- 32k צפיות
-
-
היי לכולכם. ברצוני לבנות אלמנט תאורה שיפיץ אור זרחני במארז, ממש כפי שמתואר במדריך באתר. כמובן שצריך לדים חזקים - אבל כיוון שאני חדש בנושא רציתי לשאול - איזה לדים אני אמור לבקש בחנות? שאלתי השנייה היא - היכן להניח במארז את 'מקל הפרספקס' שעליו אני מדביק את הלדים כדי לקבל תאורה מקסימלית. תודה על עזרתכם!
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לשלוט ב2 מאוררים בו זמנית עם אותו פוטנציומטר: -אילו רכיבים אני צריך בשביל כך. - איך לחבר את כל הרכיבים (רצוי עם שרטוט והסבר קצרצר). - מה הסיכונים בכך?. תודה לעוזרים החמיידע'לכים, אביקו 8)
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין ליבנות HTPC ואני לא כול כך יודע למה זה ממש שימושי זה מיתחבר לטלויזיה בסלון ורואים כאילו סרטים ואת הערוצים עצמם דרך המחשב מה עוד זה משמש בעיקר? איזה תוכנות צריך בשביל זה ומה עוד? אפשר הסבר כללי בעברית?? תודה רבה יקיר
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
איזה מישהו אם הרבה זמן פנוי הצליח לחבר ארד דיסק לנינטנדו DS הרבה תמונות והסברים בלינק הזה- http://www.natrium42.com/blog/?p=39 זה אומנם לא מוד באמת יעיל ביגלל הסירבול והצורך בחשמל חיצוני לארד דיסר אבל זה בהחלט מגניב
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-