עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by MightYaad,

אני חושב להכין מארז פסיבי... מישהו ניסה ויכול לתת עצות אזהרות וכו'? הנה דוגמא: http://metku.net/index.html?path=mods/passive/index_eng

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. הכוונה לבן אדם פשוט שלא מבין הרבה באלקטרוניקה? בכלל שווה להתחיל להעתסק עם RFIDים? כי זה נראה לי יהיה קצת יקר...

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אני מחפש חנות באיזור נתניה קדימה שמוכרת דיסקיות לדרמל וראשים וכמה שיותר דברים לדרמל שיהיה מבחר מישהוא מכיר יכול להמליץ?

• 4 תגובות
    • 853 צפיות
  4. Started by JohnnyBravo,

יש לי ספק ישן שיש לו מאוור 120 מ"מ. אני רוצה לקחת את המאורר ולהוסיף למארז.העיניין הוא שהחוט שלו קצר מידי,אז השאלה היא האים יש איזשהוא מאריך? והשאלה השנייה היא האם עדיף שהמאורר יוצא אוויר חם או שעדיף שהוא יזרים אוויר קר לתוך המערכת? שאלה שלישית מה חותך אלומיניום?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by TaMiRn2,

להחליף דיודה במעגל קטן זה סיפור או שפשוט מחליפים אותו? זה משנה איזה דיודה או שאפשר לשים במקום כל דיודה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by o07,

יש לי את הנגן COWON D2 ואני רוצה לקחת אותו לטרקים. השנאי שלו ממיר ל- 5V 2A. איזה פאנל סולארי אני צריך לקנות בשביל שיתאים לי, 5V או 6V? ולגבי A כמה שיותר גבוה יטעין מהר יותר נכון? מכיוון שאין פאנל קטן עם 2A לפי מה שראיתי. אם אתם מכירים פאנל מצויין תנו קישור, אין לי בעיה להרכיב ולהלחים. תודה.

• 66 תגובות
    • 10.2k צפיות
  7. יש לי דיסק קשיח חיצוני ישן של MAXTOR שבל החום הרב הדיסק הגיע לטמפרטורות קיצוניות ודבר זה גרם לירידה בביצועים ולבעיות. חיפשתי דרך לקרר אותו אחד מהם היה מאוורר. נזכרתי שיש לי ספק כוח ישן בבית בעל מאוורר, התחלתי לפרק את תכולת הספק כשפתאום עלה לי רעיון להשתמש בו על מנת שיצור תעלת אוויר. לאחר הרהורים רבים וחשיבה על העניין כמו איפה למקם את הדיסק ואת הספק, הנחתי אותו בתחתית כך שהאוויר החם יעלה למעלה וישאב החוצה ע"י המאוורר בנוסף פירקתי את צלעות הקירור של הספק וחיברתי אותם לדיסק לשם ביצועי קירור טובים יותר. רק נשאר לי למצוא ספק למאוורר, לאחר חיפושים בבית מצאתי ספק תואם וכשר כל העבודה ערכה כיומיים והניבה תוצאות נהדרות הטמפרטורה של הדיסק ירדה וכך הביצועים השתפרו אני מרוצה [מאוד שמח…

• 8 תגובות
    • 941 צפיות
  8. Started by ofek4490,

יש לי דיסק קשיח חיצוני ישן של MAXTOR שבל החום הרב הדיסק הגיע לטמפרטורות קיצוניות ודבר זה גרם לירידה בביצועים ולבעיות. חיפשתי דרך לקרר אותו אחד מהם היה מאוורר. נזכרתי שיש לי ספק כוח ישן בבית בעל מאוורר, התחלתי לפרק את תכולת הספק כשפתאום עלה לי רעיון להשתמש בו על מנת שיצור תעלת אוויר. לאחר הרהורים רבים וחשיבה על העניין כמו איפה למקם את הדיסק ואת הספק, הנחתי אותו בתחתית כך שהאוויר החם יעלה למעלה וישאב החוצה ע"י המאוורר בנוסף פירקתי את צלעות הקירור של הספק וחיברתי אותם לדיסק לשם ביצועי קירור טובים יותר. רק נשאר לי למצוא ספק למאוורר, לאחר חיפושים בבית מצאתי ספק תואם וכשר כל העבודה ערכה כיומיים והניבה תוצאות נהדרות הטמפרטורה של הדיסק ירדה וכך הביצועים השתפרו אני מרוצה [מאוד שמח…

• 0 תגובות
    • 639 צפיות
  9. שלום לכם, יש לי שאלה קצת מאתגרת, מקווה שתוכלו לעזור: קניתי שלט אוניברסלי חכם שיודע ללמוד באמצעות אינפרה-רד שלטים אחרים (לוחצים על כפתור בשלט המקורי שנמצא מול השלט האוניברסלי, ואז לוחצים על כפתור בשלט האוניברסלי שלומד אותו). הבעיה היא שאחד השלטים שאני רוצה ללמד את השלט האוניברסלי עובד רק על בלוטוס, ולכן אני לא יכול ללמד אותו את השלט האוניברסלי. האם יש איזושהי דרך, להמיר את אות הבלוטוס מהשלט לאות אינפרה-רד, ואז אוכל ללמד את השלט האוניברסלי באמצעות האינפרה-רד? חשוב לציין שיש לי בטלפון הנייד אינפרה-רד, וחשבתי האם יש אפליקציית שלט כלשהי שאוכל להוריד לטלפון הנייד, ללמד אותה את אות הבלוטוס, ואז לשדר אותו כאות אינפרה-רד לשלט האוניבר…

10. Started by parlov,

אני צילמתי מדריך כיצד לעשות חלום בארדיסק אב איפה אני יכול לאכסן את התמונות ואיך אני מצרף תמונות שיפועיו בהודעה לא רק קישורים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Dalmedigos,

לקחתי את הרעיון ממישהו כאן... ותודה לו.. אז ככה פתחתי את הדיסק הדעתי למצב שנשאר לי המנוע והדיסקים... (שאולי יוחלפו בכנפיים או שאני אעקם אותם בהתאם) השאלה שלי היא מישהו יודע איזה מתח וזרם המנוע צריך? ואם אפשר הסבר על MOLEX (מה כל כבל מעביר) תודה

• 29 תגובות
    • 2.8k צפיות
  12. ערב טוב ושבת שלום לכולם, היום מצאתי 2 זוגות רמקולים ישנים עם בקרי ווליום תקינים. תכננתי לזרוק אותם, אבל אז חשבתי להוציא את הבקר ולהפוך אותו לבקר מהירות של מאווררים שיש לי בתוך המארז. השאלה העיקרית היא האם זה אפשרי, אם כן - הכיצד? יש מדריכים? תודה!

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. Started by ryan_b,

ברוב כונני התקליטורים הפשוטים, יש חיבור לאוזניות, ווליום ועצור ונגן. האם זה אפשרי להמיר את החיבור של הכונן מהכונן לכרטיס קול למשהו שיוכל להתחבר לרמקולים? והאם יש מצב להשתמש בממיר כלשהוא כדי לחבר את הכונן לתקע החשמל במקום לחיבור המולקס? תודה

• 9 תגובות
    • 825 צפיות
  14. שלום, אני מחפש דרך להפוך מכשיר לקולט ומשדר בלוטוס. לדוגמא - נגן MP3 בלי אופציית בלוטוס ישדר לאוזניות רגילות שיהיו מחוברות (לדוגמא - בחיבור 3.5) למתאם בלוטוס. כלומר מתאם שבנוי משתי חלקים - חלק אחד משדר וחלק אחר קולט. מליון אחוז שקיים כזה מוצר- אבל לא מצליח למצוא אותו.

15. Started by almor12,

שלום, יש לי מחשב נייד ישן שלא עובד בגלל תקלה בלוח אם, אני מעוניין לקחת את המסך שלו ולהפוך אותו לסוג של מסך טלוויזיה. הבעיה שלי היא של מסך מחשב נייד אין יציאות RCA או VGA. המסך שייך למחשב נייד ישן של ASUS מסדרה EEEPC 1018P עכשיו החיבור שלו נראה קונקטור 40 פין. אשמח לעצות ולעזרה,

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by ranc80,

האריהב האלה הרגו אותי, אחרי שעה של בדיקות ונסיון להבין למה זה שאני מדבר איתו עם הכבל שעשינו שומע את עצמו בחזרה, הבנתי שהסיבה לזה היא שאריהב שלחו לי בטעות שנאי של 500 אוהם במקום שנאי של 600, יש אפשרות לשנות שנאי של 500 לשנאי של 600 בעזרת נגדים או משהו?, כי זה סיפור להשיג את השנאי הזה. ושוב תודה. ???

• 8 תגובות
    • 960 צפיות
  17. שלום יש לי מסך שאני משתמש בו תקופה, והוא מאד נוח לי. המסך הוא Samsung SyncMaster 960BF. זה מסך 4:3 כמו שאני אוהב, בצבע לבן: להלן תמונה שלו מהאינטרנט: אני מאד מעוניין לחבר את המסך ישר לקיר (למעשה, מהיום הראשון שקניתי אותו רציתי שהוא יהיה מחובר מהקיר, ובלי הבסיס+רגל שלו). לשם כך, צריך לראות איך המסך נראה מאחור: כפי שניתן לראות בצילום מאחור, למסך הזה אין את ה-4 הברגות הסטנדרטיות, שמאפשרות לחבר את המסך למתלה סטנדרטי. פירקתי את הבסיס+מעמד של המסך מהמסך עצמו, ואז מה שמתגלה הן 4 הברגות, אבל לא הסטנדרטיות.. ה-4 הברגות אומנם יוצרות מבנה של ריבוע, אבל מה שמיוחד בריבוע, הוא שאחת הפינות נמצאת יותר פנימה מהשאר... כך: כאמור אני מאד מעוניין להפטר מהבסיס+רגל הקיימים…

18. אז הרעיון הוא לקחת את המעגל הקטנטן של השלט (מודינג פרק 6 או משהו כזה) ולפתח אותו קצת.. הידע שלי באלקטרוניקה מצומצם.. והייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי נראה לי שהדרך לעשות את זה דרך התוכנה שתשלח החוצה פקודה לכבות/להפעיל את המחשב או להפעיל מחדש.. ומהמעגל אולי לחבר לג'מפרים? אשמח לכל רעיון.. עצה.. כל דבר שיעזור

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  19. Started by dormo0,

שלום, אני מעוניין להרכיב מערכת שברגע שאני יחייג אליה (לכרטיס הסים שימצא במערכת ) המערכת תשלח ליציאה שלי מתח שיפעיל את המפסק וברגע שאני שוב יתקשר היא תכבה את המפסק. איזה רכיב אני צריך לקנות שיבצע את הפעולה של קליטת השיחה מהטלפון שלי והוצאת מתח (פעם "0" פעם "1"). תודה לעוזרים אני חדש בפורום ואני צעיר אני לומד את נושא האלקטרוניקה בתיכון..

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by War-Hammer,

אני רוצה להקיף את החלון במארז שלי בכבל EL שפועל לפי הקול. עכשיו מוכרים אותו במטר וחצי וההיקף של החלון שלי הוא כמעט 2 מטר, אז עכשיו, השאלה שלי אם אני אוכל לחבר לסטארטר שמקבלים עם הכבל שעובד לפי הקול עוד כבל EL (כמו בסטארטרים של קטודות)? או שיש שיטה אחרת? או שפשוט אני אקנה שני כבלים? הנה הסטארטר והכבל שאני מדבר עליהם: http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1657&cat=62&page=1

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by stev212,

היי, אני רוצה להתחיל עם אדרואינו ובכללי עם אלקטרוניקה, אז חשבתי על אדרואינו קודם כל רציתי לדעת איפה אפשר לקנות בפתח תקווה באיזה חנות הכי כדאי ? ודבר שני מדריך טוב שמלמד מ א' עד ת' תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 3.7k צפיות
  22. http://www.crictor.co.il/he/episodes/lifter/ תהנו

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by psycho killer,

אני חייב עזרה בחיבור של לוח 7 סיגמנטים אין לי מושג מה לחבר למה אבל הבנתי שאפשר לחבר את זה דרך כבל LPT או USB יש לי כרגע 2 לוחות אחד עם 4 ספרות להציג את השעה והשני עם 11 שיציג נתונים תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by dima243,

רציתי לדעת עם יש לכם פרות על לוח האם asus p4r800-vm בבקשה תודה על היתעינות ותודה

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  25. Started by orenc17,

אני מתכנן מוד שבו אני יקח את קופסת האקסבוקס שאני קונה מאיביי ובתוכו יהיה המחשב השאלה: לפי המידות של האקסבוקס לוח ATX רגיל יכול להידחס בפנים?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים