עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by eladh16,

שלום אני רוצה להזמין את הsensor הזה http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15666 הוא נראה ממש משתלם וטוב. השאלה היא איך אני מחבר אותו למחשב שלי בדיוק? מה לחבר למה? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by ariel-ro,

שלום ברצוני לעשות מוד קטן למארז(מפרט מלא בצד) ברצוני להוציא את כלוב ההארד דיסקים ולעשות סידור כבלים בלי להוציא כסף על זה דבר ראשון איך אני מוציא את הכלוב הזה?? הוא מחובר עם ניטים כאלה ואני לא יודע איך להוציא אותם, מישהו יכול להגיד לי איך להוציא את הניטים האלה? ואחרי שהוצאתי את הכלוב צריך לשים את ההארד דיסקים איפה שהכוננים(DVD) איך אני עושה את זה? ההארד דיסק יותר קטן מהכלוב כוננים! ובנוסף רציתי לעשות סידור כבלים למארז, אבל אני לא מצליח עם הספק הזה ועם המארז הזה! יש יותר מידי חוטים ואני לא מצליח "להחביא אותם" מישהו יכול להגיד לי איך עושים את זה? מצורפות תמונות של המארז. כמה הערות על התמונות: אני יודע שיש שם פלופי לא מחובר, פשוט אין לי את החלק הקדמי במארז שמחסה את ה…

• 7 תגובות
    • 985 צפיות
  3. Started by arkadur,

כחלק מרענון הפורום, הוחלט לעדכן את הסטיקי'ס שבפורום מכיוון שהסטיקי'ס הישנים עדיין רלוונטיים, הוחלט לרכז אותם בת'ארד אחד , לפי נושאים כמו כן, ממש בקרוב תזכו לראות מדריכים עדכניים, שאנו אנשי צוות האתר שוקדים עליהם. הא-ב של המודינג, ומידע הבסיסי ביותר שצריך לפני שמתחילים לעבוד מודינג:רקע וידע בסיסי כל מה שקשור לאלקטרוניקה, רכיבים וידע כללי: אלקטרוניקה שאלות שנשאלו כבר עשרות פעמים על דפי הפורום, לחדשים שבתחום, מומלץ לעבור על הת'ארד הודעות נבחרות + FAQ ת'ארד המקיף את כל נושא מסכי הLCD , כדי לחסוך לכם את כל השאלות בנושא כמו כן, ישנו לינק מצויין לליטוש פרספקס (מסכי LCD ,ליטוש פרספקס) מדריכים שנכתבו ע"י משתמשים בפורום בתחרות המדריכים בשנת 2004 : מדריכים שנכתבו ע"י משתמשי הפורום …

• 0 תגובות
    • 4.8k צפיות
  4. Started by eladh16,

שלום אני כבר הרבה זמן מחפש ולא מוצא לד IR מסוג OSRAM SFH485P. לא מצאתי באריהב. למשיהו יש מושג מהיכן ניתן לרכוש אותו? זה מאוד חשוב לי תודה

• 12 תגובות
    • 3.5k צפיות
  5. שלום, בתור פרוייקט עצמי אני בונה כרטיס רשת (מבוסס מיקרו-מעבד PIC). זה ישמע מצחיק אך השגתי את כל הרכיבים + אני יודע כיצד לייצר PCB בבית אך לא מצאתי היכן לקנות מחבר RJ45 נקבה. אני לא מתכוון לזה שקונית בכל חנות למוצרי אלקטרוניקה אלא למחבר שחומרת התקשורת הבסיסית כבר נימצאת עליו. דוגמא לרכיב שאני צריך נימצא בקישור: http://www.belfuse.com/Data/Datasheets/08B0-1X1T-36-F.pdf נ.ב. זה כרטיס 10Mbit פשוט אז לא צריך מחברים שתומכים ביותר מכך. תודה מראש, תומר

• 3 תגובות
    • 803 צפיות
  6. Started by thedag,

האם הפריטים באתר, זה האתר מוכר או שאנשים מוכרים?? כאילו כמו ebay? וגם יש שם נגיד אייפוד טאצ' ב100 ומשהו דולר זה הגיוני? האתר אמין?? איך אפשר לשלם על מוצר? דרך paypal??

• 2 תגובות
    • 858 צפיות
  7. Started by Jules Winnfield,

שבת שלום, יש לי את המארז 6a19 + 6 מאווררים(כולל ספק מעבד וכרטיס מסך) ומה שהכי מרעיש במארז הזה אלה הדיסקים הקשיחים, בדקתי בכך שחיביתי/ניתקתי את כל המאווררים במארז. מה שאני רוצה זו דרך כל שהיא להשקיט אותם, את הדגמים תוכלו לראות במפרט ואת המארז ואיך הם יושבים, הינה קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=348783.msg3199550#msg3199550 מה אתם מציעים? תודה.

• 2 תגובות
    • 878 צפיות
  8. אז בוא נתחיל מזה שלפני הרבה זמן נכנסתי לפורום , וישר נדלקתי על הקטע של המודינג .. חודש אחר כך התחלתי להשיג חומרים כמו סכין מיוחד כזה שחותך ברזל [ לא דרמל ] ולוח פרספקס , ואחר כך עוד שני מאוורים לדים .. ורק היום התחלתי לחתוך את המארז בצורה שרציתי [ מרובע רגיל , רק שבאמצע יש עיגול עם ארבע חצי כאלה לצדדים ] קיצור אני יעלה תמונה , וזה ייצא משהו פצצתי אני מקקווה והיום בגלל שיום שבת וזה אז אני לא יכול לעשות חורים בפרספקס כדי שיהיה למאוור איך להכניס אוויר, קיצור אני יעלה תמונות , תאחלו לי בהצלחה !

• 5 תגובות
    • 936 צפיות
  9. Started by aviram20,

רקניתי שתי גופי קירור שאחד מהם הולך לצ'יפסט העלין והשני מאורר קטן שהולך לתחתון שתייהם מוזהבים ואמורים לתת קצת צבע לווח עם הצי'פס הצפוני אין בעיה כי יש חורים בלוח בדרומי יש בעיה.... אין לי לאיפה לחבר אותו כי אין לי חורים בלוח ..... חשבתי לשים קצת דבק 3 שניות ולהדביק את הקירור כאילו לשים 3 שניות קצת מסביב ובאמצע קצת משחה תרמית וללחוץ עליו עד שיתפוס.. השאלה שלי, היא אם יש למישהו רעיון יותר טוב .. תודה לעוזרים הנה הקירור.. מדובר במאורר.. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by eladh16,

שלום לכולם יש לי שאלה על כונן קורא כרטיסים. הקורא כרטיסים שיש פה- http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14247 איך מחברים אותו למחשב? הבנתי שהוא אמור לשבת כמו הסידרום, אבל איזה יציאות כבלים יש לו מאחורה ולאיפה מחברים אותם בדיוק? יש לו יציאת sata/ide או יציאה הנראת כך-? ואם יש לו רק יציאה אחת-כמו היציאה שרואים בתמונה, אז לאיפה בדיוק לחבר אותה בלוח האם? אגב איך היציאה הזאת נקראת? תודה

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. טוב, אז זה הלוג שלי. חכיתי די הרבה זמן עד שהחלטתי לפרסם אותו כשהוא לא מוכן לגמרי (בעיקר בגלל המבחנים ה#!@#%^ האלו). כמו שאמרתי, זה לא מוכן לגמרי (זה יסתיים למעשה רק כשתום יחזור, אני רוצה לדסקס איתו משהו) ואני גם לא מתכוון להעלות הכל בבת אחת לכאן. חוסר זמן ומבחנים אני מניח. השלב הראשון במוד לדעתי הוא בחירת נושא. אני בדרך כלל לא אוהב מודים "רגילים", כאלו שהגלריה מפוצצת בהם. קח מארז, תעשה חלון, תקע בתוכו כבלים עגולים וסליבים, שתי קטודות, איזה ביי באס קנוי, קצת מאווררים זוהרים ויש לך מוד... זה ממש לא מקורי, ולמרות שחלק יוצאים ממש יפה - זה חסר יחודיות... (ואני לא מתכוון להעליב כאן אף אחד ). מוד הוא משהו אישי - יחודי לך. ובגלל זה צריך שיהיה לו נושא. לי היה ברור מה הנושא שלי …

• 152 תגובות
    • 29k צפיות
  12. Started by midnight8,

האם יש דבר כזה סוללות 6 וולט?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by ad112,

המאווררים שלי עושים מלא רעש + אחד מהם עם לד והכפתרוים של המארז עם לד. אני רוצה לשלוט עם הפאן באס במאווררים שלא מחוברים ללוח אם, וגם בתאורה של המאוורר ובתאורה של הכפתורי מארז. האם פאו באס יודע לעשות את זה? האם זה שימושי פאן באס? אפשר המלצות לפאן באס לא יקר, אסתטי וטוב? תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Cereal Killer,

אהלן חברים, אני עושה מוד VGA למסך של PSONE עפ"י מדריך של אחד ממשתמשי הפורום: http://inquisitive2007.googlepages.com/psonelcdvgamode עשיתי הכל, אני נותן לו מתח ומחר אותו באמצעות מתאם DVI2VGA ביציאה השניה של ה 4870 שלי ואין שום תגובה! המחשב לא מזהה אותו, אני מנסה בוינדוס לאפשר מסך שני הוא לא מאפשר לי אותו (כי הוא לא מזהה) מה עשויה להיות הבעיה? עריכה: שכחתי לציין כי התאורה האחורית עובדת והבהירות ניתנת לכיוון, הצג פשוט שחור והכרטיס מסך לא מזהה חיבור

15. Started by skrew,

ברשותי מעבד P4 1.7, אשר מאוררו שבק לפתע. החלפתי מאורר לאחד שהיה זרוק אצלי, אך הוא מסתובב ב 5K סל"ד, דבר היוצר מפגע אקוסטי :-\ . לא ניתן לשלוט עליו דרך תוכנה כלשהי ( מחשב עתיק ) וחשבתי להוסיף נגד ע"מ להוריד את המתח. המאוורר צורך במצב נומינלי 0.42A ב 12V כמובן. הידע שלי בחשמל מוגבל קצת, אבל למיטב הבנתי הוספה של נגד בן 10 אוהם תאט את המאוור לסל"ד רגוע יותר של ~3200 . יש צדק בחישוב ?? תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Saari,

אני רוצה לחתוך ריבוע בדלת ולשים פרספקס ואז לשים מסביב לדים. אפשר מדריך ? תודה מראש !

17. Started by Samnet,

אני רוצה שגג המארז יוגבהה בשתי אזורים בגג המארז (מארז שוכב , אז החלק השיוצא החוצה) אני רוצה לפתוח שתי פתחים בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ ואז לסגור את הפתחים בעזרת מתכת שחורה מחוררת ככה שגובהם של שתי החורים יהיה 3 ס"מ יותר גבוהה מגג המארז. יש לי המון כלים בבית מה אני צריך לעשות ? ומאיפה אני משיג את המתכות ?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום לכולם, לאחר חיפושים רבים לפילטר לדלת צד של ה CM690 שלי, לא מצאתי - התייאשתי והחלטתי להכין אחד. לאחר שפסלתי את האופציה של כל הסמרטוטים והמגבות למינהם מכיוון שהצבע שלהם יבלוט בצד דלת המארז, עלה לי הרעיון לשימוש בבד שמשמש בתיק לאיחסון דיסקים(ראה תמונה), הבד כמובן נושם והגודל שלו מתאים בדיוק למאורר 120mm. דעתכם? (מיותר לציין כמובן שהרעש של המאורר צנח לגמרי...) העטיפה המקורית: לאחר התאמה למאוורר: על הדלת צד: (כמו שאתם רואים לא מתחתי כמו שצריך את הבד, ולכן נוצר לי שקע בבד, תלמדו מהטעויות שלי ;D)

• 7 תגובות
    • 943 צפיות
  19. Started by Director,

מה העובי פרספקס שממולץ לחלון במארז ? 2 ס"מ.?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. חשבתי להתחיל עם לד לבקר של PS3. אני קונה חומרים ומכין את זה, פשוט וקל לא ? ואז במחשבה שנייה אמרתי שאם אני יהרוס את זה, זה יעלה לי דיי הרבה כסף (400 שקל בארץ) לקנות חדש ואמרתי אולי יש לכם משהו להתחיל איתו. ראיתי בנעוץ את המדריך לעשות שהבקר של ה-PS1 יתאים למחשב. אבל, לאן היציאה שהוא הרכיב מתחברת ? לא ראיתי במחשב שלי יציאה לזה. בקיצור חפרתי, אם תוכלו להגיד לי ולהביא לי מדריך, אני אשמח.

• 6 תגובות
    • 917 צפיות
  21. Started by Nikiller,

היי! שאלה מוזרה.. אפשר לשים משחה טרמית על זיכרונות??? או שרק את המדבקות?

• 7 תגובות
    • 913 צפיות
  22. Started by nnfyrbsnss,

שלום, אני רוצה להכין לעצמי מטען USB שמופעל על סוללות. ראיתי את המדריך הבא: והוא נראה ממש פשוט, עכשיו לגבי המדריך הזה יש לי 3 שאלות. 1. את הנגד לאן הוא חיבר אותו, לחוט האדום או השחור? 2. המדריך הזה באמת עובד? כי שחיפשתי בגוגל מצאתי את המדריך הזה: http://www.instructables.com/id/Portable-USB-Charger-Version-2.0/ והוא נראה הרבה יותר מסובך ולמרות זאת שניהם משתמשים בסוללת 9V. 3. מישהו יכול להסביר בקצרה מה לעשות עם הדיודת זנר, לא כל כך הבנתי, זה בעצם נגד ? [הידע שלי באלקטרוניקה הוא רק קריאה פה וקצת ניסיון בעבר, לא יותר מזה, אז אם אני לא מבין דברים פשוטים / שואל שאלות טפשיות, אל תתייחסו אלי כאל מטומטם, תודה (:] תודה רבה!

23. Started by Saari,

כותרת. פשוט לא מצאתי בזאפ קט' לזה, אשמח אם מישהו יגיד לי לאיזה קט' זה שייך. (כאילו אחרי כלי עבודה...).

• 2 תגובות
    • 715 צפיות
  24. שלום לכולם , מאיפה אני יכול להשיג תוכנה לשרטוט מעגלים חשמליים . ראיתי בפורום באיזה טופיק , אבל הכל צריך לשלם . יש איזה תוכנה חינמית ? תודה ! ומה דעתכם על הסרטוט הזה ? הוא יעבוד

• 16 תגובות
    • 10.6k צפיות
  25. שלום לכולם אני עושה פרוייקט מיוחד שלאו דווקא קשור למחשב אלה עיצוב החדר בכל מקרה- יש את המעגל הפשוט של ההבהוב לדים עם הטרנזיסטור TIP31 ובו המקור החשמלי הוא מולקס (12V לצורך העיניין) ככה- יש לי שנאי של 12V אשר נותן 1000mA (הרבה יותר מהמחשב) האם יש בעיה בחיבור המעגל לשנאי? **יש לציין שיהיו בסביבות ה20-100 לדים עדיין לא הוחלט סופית וכל אחד בחיבור מקביל ולכל אחד נגד של 470OHM**

• 5 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים