אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, הגעתי למצב שיש לי כבר על הרצפה איזה ארבעה שנאים, מסך, כרטיס קול, מיקסר, מודם וכו' דבר ראשון נמאס לי שהם על הרצפה, ואני רוצה לבנות להם מדף\תאים כאלה, ואשמח מאד על הדרך להוריד את השדה שהם פולטים מהסיבה שאני מקליט מוזיקה, ושומע זימזומים והיסים, האפשרויות העומדות בפניי הן עץ, אלומיניום, פלדה ופרקספקס, רק שבעניין הפרספקס אני מפחד שיהיה מצב של חשמל סטטי ופריצה תהיה לא נעימה, אשמח לתגובות, תודה מראש, גיא
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראיתי ברשת הרבה שבנו מארז לבאנצ'מארקינג זה מארז פתוח כזה מפרספקס חשבתי לבנות אחד זה לא ממש סיפור זה די פשוט לבנות אחד ובנוסף יש לי את כל מה שדרוש ככה שעליות שלו לא יהיו גבוהות בכלל אם יש למישו תמונות ורעיונות אני אשמח אני מדבר על המארזים האלה שבנויים משתי קומות מדף עליון בשביל הלוח אם ולמטה ספק הארד דיסק ושאר הרכיבים אשמח לדעות לגבי הרעיון יתרון נוסף של מארז כזה (אם אפשר לקרוא לזה מארז ) זה שאם אתה צריך להרכיב חומרה זמנית אתה יכול במקום על השולחן זה טוב גם לאוברקלוק החלפה מהירה של קירורים רכיבים וכו' מה אתם אומרים?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בונה VU METER בעזרת המעגל הזה http://img23.exs.cx/img23/4650/LM3916schematics.jpg הוא לא יהיה בתוך המחשב אלה תלוי על הקיר בינתיים זה בנוי על מטריצה אני מתכנן ליבנות אותו על וויראפ תמונות מי שרוצה עזרה מוזמן לישאול [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
ניתקתי את מה שציינתי בכותרת מידית ושם זה היה.. איפה אני יכול לשים את זה ?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש ברשותי מלחם חדש,ויש לי כמה שאלות. קודם כול אין לי מושג איך קוראים לחומרים אז תסלחו לי... כמו שהבנתי כדי להלחים בצורה טוב צריך את המתחת(בדיל נכון?)וגם כמו מין נוזל שאם אני לא טועה נקרא משהו בסגנון של FLIX או משהו כזה,תקנו אותי אם אני טועה. מאיפה אתה קונה את החומר? כמה הוא עולה? ואיפה ניתן לקנות אותו? שאלה שנייה:] : איכן ניתן לקנות לדים ונגדים שיתאימו לחיבור לספק? ואיך אני מחבר אותם לספק? שאלה שלישית: איכן ניתן לקנות רשת לסידור כבלים,כלומר כזאת שעותפת צמה עבה של כבלים של הספק? תודה רבה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 797 צפיות
-
-
הקטע של 50 מעלות במנוחה קצת הטריד אותי במחשב של אחי (בדיעבד כנראה שהייתי צריך לקנות לו כרטיס עם קירור אקטיבי, אבל זה לא לנושא). בקיצור מה שעשיתי, לקחתי מאוורר 80 מ"מ פשוט שהיה לי והברגתי אותו עם בורג יחיד לצלעות הקירור של הכרטיס. התוצאה: לא הכי אסתטי, אבל זה גם לא מחשב שפותחים כל יום ומשוויצים בו. ירידה של 15 מעלות. 35 במנוחה, 50 במאמץ במשחק Assasin's Creed.
-
- 4 תגובות
- 947 צפיות
-
-
1.שלום רציתי לדעת כיצד אפשר לבנות מכונת CNC? (כל מכונת CNC) אני השמח למדריכים באנגלית+עברית 2.מה מכונת CNC יכולה לעשות/ליצור? 3.באיזה תכנה משתמשים כדי להפעיל אותה? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם.. ברשותי מחשב ישן פנטיום 3 מעבד 1000 זיכרון 512. רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם מחשב כזה, למה הוא יכול לשמש? האמת שמותקן עליו וינדוס וכל הדברים הכי בסיסיים ואני רוצה להקטין אותו כמה שאפשר.. אם יש למישהו רעיונות אשמח אם תשתפו אותי, תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
מצאתי באינטרט פיתרון זול לחבר את הממיר למסך מחשב שאין לו כניסה של SCART הנה התרשים החשמלי: עכשיו השאלות שלי,אם למישהו יש מושג האם זה עובד ושאלה שנייה האם כדאי לי לבנות את זה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
פירקתי את הידית והוצאתי איזה שבב משם עם 2 USB ,אודיו אחד ואוזניות אחד... איך אני יכול לנצל את זה ולהכניס את זה איכשהוא למחשב?
-
- 0 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום לכולם!!! רציתי ללמוד את תחום תיכנות מיקרו בקרים יש לי ניסיון רב בתיכנות והבנה באלקטרוניקה גישה לרכיבים צורבים וציוד מעבדה. 1מה שאני שואל פה האם כותבים תוכנית בC מקפליים אותה עם קומפיילר מיוחד ספציפי מיקרו וצורבים אותה? 2אני יודע שקיימת שפה HDMV מה יותר פופולרי עם מה יותר קל לעבוד -אני אישית מעדיף C# או C 3 איזה כלים אני צריך ? אני צריך ללמוד תחומים מסויימים או שמפסיק לדעת איך מקרו עובד(רגלי פסיקות VSS DATA ADDRESS וכו' ) 4אם יש איזשהו מדריך או פרוייקט גמור של מערכת שעושה דבר מה או סתם קוד דוגמא שיושב בתוך מיקרו מעבד עם סכמה אשמח לראות ללמוד ולקבל כיוון. או סתם PDF של לימוד עצמי
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-
-
הי יש ברשותי שתי רמקולים ישנים אך טובים שהייתי רוצה לחבר למחשב. הבעיה שאין להן חיבור בננה כמו שנכנס לכרטיס קול אלא פשוט שתי חוטים שאלתי חהנה האם אני אוכל להלחים לחוט הרמקול חיבור בננה כמו של אוזניות והכל יעבוד טוב ? האם יש דיכונים בכך למחשב עצמו או לרמקול ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
סך הכל אני חושב שכל אחד היה שמח לקבל HTPC שלא תופס כמעט מקום , שיהיה שקט ככל האפשר וגם חסכוני בחשמל. אז חשבתי חשבתי חשבתי ואמרתי למה לא לקחת מארז של DVD מעפן או ממיר YES או כל דבר שיותר קטן מHTPC טיפוסי. ולהרכיב לתוכו חלקים של LAPTOP , כמובן לכלול את הספק כח , ואם אפשר בתקציב לדחוף גם סוללה בתור UPS. השאלה אם זה באמת פרקטי וכמה פרויקט כזה יעלה ?
-
- 33 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום אני מעונין לקנות מגן ברקים כזה - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2125&CatCode=461 ויש לי שאלה. האם אני יכול לחבר אליו בזמן שהוא מחבור לחשמל, כמה מחשבים + כמה מסכים? האם אפשר לעשות דבר כזה? או שלא מומלץ... תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני כנראה מקבל את המארז הזה במקום הJSP-H550-D שלי,אני יודע שיש למארז הזה אפשרות הרכבה של 2 מאווררי 80mm בFRONT ובBACK ועוד אחד בחלון. האם ישנה דרך לשים במקום ה80mmX2 במארז מאווררי 120mm? אשמח
-
- 8 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני רוצה לחבר כמה לדים לכבל כזה של הספק כוח (הלבן הזה) עכשיו אין לי הרבה ידע באלקטרוניקה אבל למשל שרציתי לחבר מאוור חיברתי אותו לשחור אדום כי אני יודע שזה + - אז אם אני רוצה לחבר לד גם ככה הוא לא ישרף לי? ואני יכול לחבר ביחד לד + מאוור לאותו חיבור? לא ישרוף לי שום דבר? תודה!
-
- 5 תגובות
- 778 צפיות
-
-
איפה אפשר להשיג מסך כמו של האיזי פארק ומקום עם מעבד מתאים שיתכנתו לבקשתי ?
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-
-
טוב, לפני כמה חודשים החלטתי שאני צריך מערכת נוספת לחדר שתשמש אותי כשרת הורדות וגם כאחסון חיצוני במקום הקשיח שהיה לי... אחרי קצת מחשב הזמנתי עם קצת עזרה חלקים למערכת ITX בשעה טובה ומוצלחת ביום שני גם הוצאתי אותם מהמכס ועכשיו נתחיל בלוג החלקים: לוח - Intel D945GCLF2 - http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/D945gclf2/D945gclf2-overview.htm זיכרון - סטיק בודד של גיגה ספק - PICO PSU 90W - http://www.mini-box.com/picoPSU-90;jsessionid=0a01074e1f431dc794157c0f467e9a59d4784a7298d7.e3eTaxeKbh0Te34Pa38Ta38NbNj0?sc=8&category=981 צריך לקנות עוד כמה דברים לפני שאני מתחיל להריץ את כל הנושא. בגדול יש לי עוד כמה חלקים שאני צריך לארגן אבל אני מקווה להריץ מהר את הפ…
-
- 32 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
פירקתי רשת מאולמניום מתנור ישן .. נראה לי שזה רשת משושים .. הינה תמונות : http://up47.siz.co.il/up3/zazdnox1ztye.jpg http://up34.siz.co.il/up1/zmjezmgmit05.jpg מי שמעוניין שיכתוב כאן ואני אמסור לו פרטי יצירת קשר.. אין לי מה לעשות איתה .. אני לא בחור של מודינג ..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קראתי את רב הנעוצים שיש כאן, ואני רוצה לוודא משהו (ממש לא בא לי להרוס את המארז) כדי לקדוח חורים במארז לצינור קירור מים 3/8" אני צריך לעשות את הקדח (13 מ"מ לכל צינור) ואז לשייף את הקדח עם ראש שיוף וליטוש. האם קיים גם מכסה גומי לקניה כמו זה שמגיע עם מארזים מיועדים לקרור מים ? תודה
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
הי! אני מעוניין לאטום כמה קצוות כאלה: בעזרת הטיוב האלה: איך קוראים להם בעברית? מהיכן קונים אותם? מחיר? אני לא צריך הרבה, אולי 30 ס"מ. תודה!
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, הביאו לי 2 פנסים לאופניים ובכל אחד יש 9 לדים והוא מופעל על 3 סוללות דקות. אני רוצה להוציא מאחד מהם את כל הלדים כי אני בונה מוד כלשהו.. שווה להסתכן כי הפנס עולה רק 8 שקל ויש בו 9 לדים אולטרהברייט וזה שוווה!!! יש לי מלחם של סטודנטים אז איך להוציא בזהירות?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, נאי זקוק לעזרה קלה היות ואיני אלקטרוניקאי מדופלם אלא מתמצא בכך באופן בסיסיץ. בקובץ המצורף יש שרטוט של מעגל פשוט האחראי להפעלה\כיבוי של שתי מנורות באמצעות סוויץ' 3 מצבים (כבוי, מנורה א', מנורה ב'). אני רוצה להחליף את הסוויץ' בשני כפתורים שכל אחד בנפרד יהיה אחראי על מנורה באופן עצמאי. הכפתור הנדרש הוא מסוג אלו שמעבירים חשמל רק בעת לחיצה. הווה אומר, העזרה שאני צריך היא לבנות את מעגל בו למעשה לחיצה של הכפתור תנתק או תחבר את הזרם לכל נורה. מקווה שכוונתי ברורה ושמישהו יוכל לעזור לי. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
-
-
בדלת אחת של המחשב יש לי כמו ריבועים מוכנסים כלפי פנים אך לא פתוחים.. אם אני יפתח אותם זה יאוורר את המחשב? ובדלת השניה יש לי מאוורר אחד עליו...אם אני ישים עוד מאוורר שם(יש לי מקום בדקתי) זה יעזור להורדת טמפרטורה?
-
- 5 תגובות
- 894 צפיות
-
-
טוב , שם לפרויקט ממש אין A.O זה השם שלי מהשם משפחה שלי לא חושב שצריך ללכת לפי איזה שם מסוים שכן זה לא מה שעושה את הפרוייקט טוב יותר מאז ההכרות של האתר היתאהבתי בכול עניין ה''מודינג'' שכן זה משהו מעניין מאוד כייפי אט אט התחילו להיתאסף אצלי מיתחת למיטה כול מני רכיבים הקשורים לעניין היות והמחשב שלי נשרף ואני כרגע במחשב חלופי החלטתי לפתוח בפרויקט מההתחלה עד הסוף שבו אני ירכיב מחשב מ0 ויקנה מארז וכמובן ישפצר לטעמי.. את המארז עצמו אני עדיין שומר בראש וחושב שאותו אני ישאיר כ''טויסט'' ליותר מאוחר... מה שנשאר לי לקנות זה כרטיס מסך , זכרונות, קשיח , וכמובן מארז.. מאחר ואני לא גיימר אני לא מתלהב לרוץ ולקנות מחשב ב9K שכן אני לא צריך כזה.. השימושים שלי בעיקר זה אינטרנט וכא…
-
- 230 תגובות
- 32.1k צפיות
-