אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אז אני ממשיך את המודינג שלי בעדכון חדש שכולל השמת הפרספקס עם חריטה של כאוס בגג המארז ,הוצאת כפתורי ההדלקה והריסט וחיתוך חור למאוור לדים עם גריל מקדימה צביעה של המארז לצבע שחור בחלק העליון לא יצא ממש טוב אז אני אשייף ואצבע מחדש ואשים לקה שקופה. בקרוב יהיה מאוור קטודה uv ועוד לדים אחד במארז עם גריל. אגב המחשב לא עולה בגלל בעיית קצר שצריכה להיפתר אבל מספק חשמל למאוורים. לדים בחריטות יתווספו בקרוב גם כן. ותצפו לעדכונים בשבוע שבועיים הקרובים 8) התמונות : http://photos.walla.co.il/carter5 נ.ב לאלה מכם שאומרים האיין קטודה במארז, זה מכיוון שהמתאם שלה נשרף והעלה עשן ;D בניסיון לחבר ל 220 וולט דרך מתאם. ולעצלנים שבינינו
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום,אני חדש פה בפורמים התחלתי להתעניין במודינג ואני צריך קצת עזרה ממכם כדי לדעת "מה טוב ומה לא" אז ככה קודם כל חשוב לי לציין שאני לא מתכוון לעשות OC אלא רק בשביל העיצוב של המארז ככה שאני לא צריך ממש להשקיע במאווררים "חזקים" אבל כמובן שרצוי שמידת הרעש של המאווררים תיהיה לא חזקה. אז הנה כמה שאלות: 1.שקלתי על ליקנות מארז MIDI אבל ראיתי שלא ממש מתאים לעשות בו מודינג, אז אולי משהו במידה אחת יותר גדול ? - אפשר המלצות על מארזים? (לא להיסחף עם מחירים) 2.יש לנו מארז עכשיו האם כול קטודה משמשת להבלטת כבלים של UV או שצריך ליקנות קטודה מיוחדת לזה? אם כן מה מחירה ? 3.האם כשאני מפעיל את הקטודה היא נשארת דלוקה כול הזמן או שהיא נדלקת נכבת נדלקת נכבת.. ? 4.אני רוצה המלצות למאווררים שקטים…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני לא מוצא כבר הרבה הרבה זמן. חיפשתי בeBay ובאלי אקספרס. למישהו יש רעיון?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כתבתי תוכנה שרצה בסדר. לחצתי על לחצן ה RESET ולא ראיתי הבדל/השפעה. האם אפשר לקבל הסבר מה בדיוק השימוש בלחצן זה?
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש את ה D-SUB הזה ולא מוצא... יש רק בת"א בהר-ציון אני חושב מישהו מכיר אולי חנות בראשון לציון? או אולי חנות לא מראשון אבל עם משלוחים (חוץ מאריהב) תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה : בניתי לפני שנה מארז פרספקס והוא די משעמם כבר אז חשבתי על הרעיון הבא ! לקדוח מלא מלא מלא מלא חורים ולשים בהם לדים עד שכל המארז יהיה מכוסה בהם ואז יש 2 אפשרויות : 1) או לעשות מעגל כזה של ווינאפ של האורות רצים 2) שיפעלו כל הזמן מה אתם חושבים על זה ?
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום להלן שני Breadboard Power Supply modules: http://www.electrodragon.com/?product=breadboard-dc-power-module http://imall.iteadstudio.com/im120525004.html ניתן לראות שהמודול הראשון כולל קבל מהסוג הרגיל, שרואים כמעט בכל מקום, מנגד השני כולל קבל שנראה יותר איכותי.. רואים כאלה הרבה פעמים על לוחות אם. מה ההבדל בינהם? רק היצרן? או גם משהו בסוג שלהם? ואם רוצים לקנות סט של הסוג הטוב יותר, איפה אפשר? תודה רבה card
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חברים שלום. מה שאתם רואים הינו מארז שנועד לתת מענה למשתמשים התובעניים ביותר. אומנם המארז מזכיר את MM, אך אני לקחתי אותו צעד אחד קדימה. מדובר במקרר בגודל של 50X50X70 CM, לא קטן בכלל. כאשר הוא עשוי אלומיניום כולו. פאות גג + רצפה: חומר בעובי 3MM בכדי לתרום לחוזק המבני של המארז. פאות ימין + שמאל: חומר בעובי 2 MM, אין צורך להחזיק משקל פאות חזית + גב, עובי חומר 3MM, והם למעשה השדרוג שלי למארזי MM. החזית מורכבת מיחידה קבועה בחלקה העליון (מפסקים וחיבורים), ובנוסף, 4 פלטות בגובה של 15 CM. הפלטות יכולות לשמש למגוון תצורות עבור המשתמש: - תמיכה במאווררים בלבד - תמיכה ברדיאטור +מאווררים - תמיכה בכוננים קשיחים (או תמיכה של במבנה של רדיאטור + מאווררים) - פלטה בעלת צמד מפרצ…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכם אנשים.. יש לי מעבדים ישנים של סוקט 478 775 ועוד סלרונים שונים אני רוצה לקחת אחד לחבר אותו ל 5V של ה USB וכך לגרום למעבד להתחמם לטמפ' של 50 או 60 מעלות איך אפשר לעשות את זה?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש כבל עם מתאם מusb ל ide עכשו מצאתי שניים אחד ב64 שקל בחנות לא מוקרת (לי לפחות) : http://www.humra.com/product_info.php?cPath=1_97&products_id=234 ועוד אחד שאני לא מקיר : http://www.skak.co.il/Trader/Product.aspx?loc=ACC&DRID=9201212 עם מישהוא מקיר את אחת החנוית אני ישמח על חוות דעת ... המוצר המקורי הוא משהוא כזה : http://www.lib.umich.edu/dss/old/usb2ide/ את הספק אני לא צריך .. עם יש לכם עוד חנוית שאני לא מצאתי אז אני ישמח לדעת ... שמתי את ההודעה בפורום הזה דווקה כי : א. כאן אני גולש בדרך כלל ב. התוכנית היא לבנות כופסה משלי מפרספקס שקוף עם חריטות ולדים
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מצטער על האיכות , צולם בעזרת מצלמת וידאו ;D כרטיס TV של פינקל :\
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום יש לי ספק כוח שנותן 12V לרמקולים קטנים של מחשב, הרמקולים עובדים מצוין אבל ברגע שאני מחבר לאותו מקור חשמל לאותו הספק כוח גם מאוורר של מחשב אני שומע ברמקולים את הרעש של המאוורר איך אפשר להתגבר על הבעיה?
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום! אני צריך תמונה לחריטה ואני לא מוצא... אם אתם יכולים אז בבקשה תשלחו לי תמונות או אתרים של תמונות שמתאים או כל דבר שיכול לעזור תודה לעוזרים!
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
למישהו יש כאן קצת חומצה גופרתית שהוא לא צריך. טוב האמת לא קצת, תלוי בריכוז שלה, בכל מקרה מצאתי את המדריך הזה לביצוע Anodizing ביתי.. http://astro.neutral.org/anodise.shtml http://astro.neutral.org/anodise2.shtml
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מדבר על הנייר השחור הזה שמעליו שמים דף ומתחתיו שמים דף ואז כשרושמים על הדף העליון הוא עובר לדף התחתון פעם היו משתמשים בזה לכתיבת חשבוניות בעסקים תודה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
השאלה בכותרת. ולמשל באלה המסחריים (SteelSeries, Razer ושות') באיזה בד הם משתמשים?
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אונליין UPS נשרף, אני מנסה לתקן אותו מה קרה כשהוא נשרף : ה UPS עבד תקין, היו כמה קפיצות מתח מהירות ואחריהם הפסקת חשמל. המחשב המשיך לעבוד מ UPS החשמל חזר, ה UPS ממשיך לצפצף ולעבוד מסוללה. בארון חשמל יש מפסק C16 מכובה אני מרים את המפסק, יש פלאש כחול גדול במפסק (בטח כמה מאות A) והוא קופץ שוב אני מרים אותו פעם שניה, אין פלאש בכלל והמפסק עלה ללא בעיה. ה UPS עדיין מצפצף ועובד מסוללה. בשקע שאליו ה UPS מחובר יש חשמל בתוך ה UPS : (מעגל בתמונה) F1 ו F2 - שתיהם F10A - שרופים NTC1 - נראה לי תקין (2.5 אום ויורד אם אני מחמם אותו אם המלחם) SU1 (מנורת גז) - מראה נתק, נראה שלם מבחוץ D1 - מיישר BR106 (10A 600V). אחת מהדיודות בתוכו מקוצרת ב 2 הכיוונים D2 - דיודת זנר כלשהיא - אין לי שמץ מה כ…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד אלקטרוניקה ויש לי כמה שאלות ואני ישמח אם תוכלו לענות לי עליהן: מהי אלקטרוניקה תקבילית? ומהי סיפרתית? מה ההבדל? ממה מתחילים ללמוד? ראיתי סידרה של 5 חוברקות של האוניברסיטה הפתוחה על אלקטרוניקה ספרתית בספרייה, נראה קצת מיושן אבל כדאי ללמוד מהם? יש הבדל בין אלקטרוניקה למיקרו-אלקטרוניקה? שמעתי גם שאפשר לתכנת צ'יפים, איך? באיזו שפה? אסמבלי? ואיך זה הולך? מאיזה אתרים אפשר ללמוד? ומאיזה ספרים? - שמות! ??? ??? ??? ??? ??? אני מחפש גם אתרים בעברית או באנגלית עם מעגלים לבנייה עצמית אני מאוד מאוד יודה למי שיענה לי, מצפה לתגובות.
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. אז ככה: אני הולך לרכוש מחשב חדש. המחשב יוצב בסלון, ואני עובד בחדר. כל הכבלים כמו USB, DVI וכו' עוברים דרך חור בקיר (מרחק של כ-3 מטרים). מה אני מעוניין להשיג? 1. חיווי על הטמפרטורות של המחשב ועל המאווררים על צג חיצוני שנמצא אצלי בחדר. ממש כמו הבקרים והצגים שנכנסים לסלוט 5.25, אבל להבדיל - משהו שאפשר להציב מחוץ למחשב במרחק כמה מטרים. 2. חיקוי הפאנל הקדמי של המחשב אצלי בחדר - קרי: לחצני Power, Reset, נורות Power, HD. האם יש פיתרון כזה מוכן, או שעלי לבנות בעצמי? רעיונות?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי פלאפון (telitX110, ד"א) ואני משתמש בשירות ה gps שמציעה חברת פלאפון. הבעיה היא שאני נוהג במכונית צרפתית שבה, כמו ברוב המכוניות הצרפתיות החדשות, יש בעיה של מיסוך בשימשה הקדמית, כלומר: כדי למנוע סינוור מהשמש, השימשה הקידמית חוסמת חלק מהאור ומאחר שגם האותות שמגיעים לפלאפון הם גלים אלקטרומגנטיים היא חוסמת גם אותם והקליטה נשברת. חשוב רק לציין שאנטנט הדיבורית לא פותרת את הבעיה, כי אנטנט ה gps היא אנטנה נפרדת ולא קשורה ל gps (בזה אני בטוח) וגם חשוב לציין שלאנטנט ה gps אין חיבור מיוחד לאנטנה. עכשיו, אני יודע ומכיר את הפיתרונות של מגברים ואנטנות חיצוניות (מתחברת לחלק האחורי של הרכב ומשדרת פנימה), אבל אני גם לא רוצה להוציא את הכסף וגם לא איכפת לי לעשות פרוייקט קטן (מי יודע, …
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי לוח אם עם שני פורטים של USB 1.1 בצד האחורי של המחשב. בצד הקדמי של המארז יש לי שני פורטים של USB, אבל אין לי על הלוח אם יציאות USB שאפשר לחבר למארז. השאלה שלי היא האם יש מצב להעביר כבל USB מהחלק האחורי של המחשב לתוך המארז, ולחבר אותו לשני הפורטים בחלק הקדמי של המארז. אני לא מבין באלקטרוניקה ובחשמל, כך שאני צריך כבל מוכן שאפשר להשיג בחנויות.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, מקווה שאני בפורום הנכון. השאלה בקיצור: איך מאפשרים ברספברי פי4 קישוריות Wifi בזמן שלEthernet port מחוברת מצלמת IP? האם ניתן במקביל? ובפירוט: אני עוסק בפרוייקט הקשור בעיבוד תמונה על גבי רספברי פי4 (מריץ ראספביאן). בגדול, פיד ממצלמה (ספריית opencv בפיית'ון) עובר עיבוד ראשוני לוקאלי על הרספברי (קוד פיית'ון) והדאטה המתקבל מכל פריים נשלח לשרת בענן להמשך הפייפליין. עד כה עבדנו עם מצלמות web שונות ומודול הPiCamera, והתקשורת לענן הן דרך תקשורת קווית והן אלחוטית (לראוטר) עבדה ללא דופי. לאחרונה עלתה דרישה עסקית לאפשר גם חיבור מצלמות IP באמצעות כבל ethernet עם תקשורת אלחוטית לראוטר. לצורך העניין הגדרתי כתובת static ip לרספברי כך ש…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברה הייתי רוצה להתחיל איזשהו פרויקט בארדואינו ואפילו כבר יש לי רעיון לפרויקט אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל מבחינת חומרה. איזה כרטיס ארדואינו לקנות כבסיס? איזה תוספות? כדאי לקנות מקורי או תואם? בארץ או בחו"ל? מאחר ואני מתכנת, לא נראה לי שתהיה לי בעיה עם החלק התכנותי. הרעיון שלי להתחלה הוא בנייה של מכשיר בייבי סיטר דרך הטלפון. לדוגמה, אני רוצה לשבת אצל השכנים ולבדוק אם הילד בבית בוכה. אז אני מתקשר למכשיר בייבי סיטר שנמצא ליד הילד (שיש לו כמובן סים) ובצורה אוטומטית הוא עונה לי ומשמיע את כל מה שיש בחדר. אם הבנתי נכון את הקונספט, אני צריך את הרכיבים הבאים: 1) כרטיס ארדואינו בסיסי (איזה כדאי לקנות?) 2) רכיב שקולט GSM/GPRS 3) מיקרופון שיקלוט את הרעשים בחדר 4) בטריה או חיבור …
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, דבר ראשון - מנהלים, אם זה לא הפורום המתאים בבקשה תעבירו. קניתי את המחשב הזה לפני חודש, בהתחלה המארז היה עם מאוור עם אור כחול 6 לדים מסביב, עם גלגלת לידו להפעיל את האור בעוצמות. אחרי בערך 3-4 שבועות שזה היום, קניתי 3 קתודות + מאוור קריסטל + פד למחשב מקצועי. מספר הלדים במחשב - 46. מספר הלדים ליד המחשב - 7. המפרט של המחשב מצויין במידע של הווידאו. בבקשה תרשמו כאן חוות דעתכם =) היא חשובה לי מאוד. דרך אגב קרדיט לאח שלי שהוא הרכיב את כל הקתודות והמאוור. אני ערכתי את הסרטון עם אח שלי. http://www.youtube.com/watch?v=K5X_gv2xdxw להתראות ומקווה לקרוא תגובות טובות =) גל
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה שמבין ג'ויסטיקים.יש ג'ויסטיק בדגם: Logitech Rumblepad II PC GAMEPAD ויש לי בעיה חוט כבל בין ג'ויסטיק ל-USB באמצע בפנים קרוע. המחשב לא מזהה ג'ויסטיק שלי.אין אחריות ואין לי תיקון מעבדה.אומרים לי ליקנות חדש. אני היחלטתי וחשבתי לעשות בעצמי תיקון ג'ויסטיק שלי. אני מבין במחשבים תקלות. אני פירקתי ג'ויסטיק וראיתי כבל USB חוטים בצבעים שונים ויש 5 צבעים בתוך הג'ויסטיק. שחור(עבה) שחור (דק) ירוק לבן אדום עכשיו אני לא יודע אם יש תחליפי לחוט כבל USB. אני חשבתי בכיוון שאקנה כבל של מדפסת 1315 USB HP או כבל 2 כיוונים USB. הבעיה 2 הכבלים אלה אני לא יודע כמה חוטים צבעים בפנים. ולכן איני יודע אם אני בוחר כבל מתאים לג'ויסטיק שלי. אני צריך בפנים חוטים לפי 5 צבעים נכונים שר…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-