אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי EEE PC ששכב בצד לא מעט זמן. ללא ספק הסוללה נפרקה. מסתבר שהשנאי נדפק (הוא לא מוציא מתח בכלל) ולכן אין טעינה והמחשב לא נדלק. ניסיתי לטעון אותו עם שנאי אחר שיש לי שמוציא 8V (במקום ה9.5 שהמחשב צריך), אומנם מדובר בסטייה - אך המחשב לא מזהה אותו גם. (לא נדלק ולא נטען) לדעתכם המתח נמוך מידי, או שמדובר במעגל על הלוח של המחשב (פתחתי אותו, החיבור לשנאי יציב, יש רציפות למייצבי המתח וכו') אשמח לשמוע דעות נוספות
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי RTC מדגם DS3231 ויש בו אפשרות לתכנת 2 זמנים שהוא יוציא בהם פולסים - יתן התרעה... השאלה שלי איך מתכנתים את הזמנים האלו? או שיש סיפריה מוכנה... תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
המתחרה הישיר עבור דגם ה-Arduino 101 כבר כאן, עם מיקרו-בקר זעיר חדש של יצרנית השבבים הגדולה ותמיכה מובנית ב-Bluetooth. בואו ללמוד מה ניתן לעשות איתו, ואיך מבצעים זאת לפני כשנה בתערוכת CES חשפה אינטל מיקרו-בקר חדש בשם Curie (קירי) המיועד לתחום המחשוב הלביש. מאז אותה הכרזה לא ראינו מוצר ממשי שיצא לשוק מבוסס Cuire – עד היום. שיתוף פעולה של Arduino עם אינטל יצר בקר Arduino חדש העונה לשם Genuino 101 (הידוע בשם Arduino 101 בארה"ב) ובליבו של הבקר פועם המיקרו בקר החדש והמסקרן. הבקר זהה לחלוטין בגודלו ל-Arduino Uno ומכיל בתוכו תמיכה מובנית ב-BLE (ר"ת Bluetooth Low Energy) וכן במד תאוצה וג'ירוסקופ המעניקים יחדיו 6 דרגות חופש בכל הצירים. עלות הלוח דרך החנות של Arduino …
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש איזה פתרון יצירתי זול להכניס 2 מערכות מחשב למארז אחד? או מארז אחד למערכת אחת כמה שיותר קטן? לא חח וקופסת נעליים זה לא פתרון חח אומנם יש לזה יכולת מטורפת לקרר ( 13 מעלות בחורף בקופסת קרטון) אבל זה לא מתאים בכלל.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם המעגל הזה זה שכל הלדים דולקים לפי המוזיקה או שהם דולקים לפי הסדר הלינק http://www.aaroncake.net/circuits/vumeter.htm
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בניתי מעגל IR לפי המדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg635087#msg635087 בפעם החמישית אולי.. רציתי לשאול איך אני יכול לבדוק עם המעגל בנוי טוב עשיתי אותו במדויק כמו שבמדריך (שאגב מבלבל מאוד האיור שם)
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כמו שאתם יודעים אני עושה מוד לעכבר עשיתי בערך את המוד הפשוט שיש לעכבר עם חרוים בכיסוי ו 2 לדים בפנים אז מצאתי את 2 נקודות החשמל בעכבר ומהם מחובר ככה אני יעשה סרטוט אז כמו שאתם רואים תסרטוט(הקו השחור זה חוט חשמל) חיברתי ואני יודע העכבר הוא 5V כל לד הוא 3V והנגד הוא של 75 אוהם לפי המדריך שיש באתר זה אמור לעבוד רק שיש בעיה שהחוטים מהר מאוד מתחממים וממש שורפים...אי אפשר לדעת בהם ונראה לי שמשו לא טוב בזה... מישו יודע מה לעשות?שמעתי שאולי הוספת נגד תעזור אבל אנלא בטוח...יש עוד הצעות?
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
עשיתי מוד לכל המאווררים במארז שיעבדו על 5 וולט במקום 12 ועכשיו נשאר לי לקנות קירור שקט למעבד. מה הסיכונים?
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אתר HWzone מחפש כתבים לכתיבת מדריכים וזוהי ההזדמנות שלך להצטרף לצוות אתר המחשבים הגדול ביותר בישראל! אם הינך בעל: - כישורי כתיבה טובים ומעלה. - ידע בחומרת מחשבים ו\או אלקטרוניקה. - ידע במודינג או בכל תחום אחר, הקשור במחשבים, עליו הינך מעוניין לכתוב. - מצלמה דיגיטלית (יתרון). ומעוניין להצטרף לצוות האתר שלח אימייל ל: guides@hwzone.co.il בצירוף התחום עליו הינך מעוניין לכתוב מדריך. ניתן גם לשלוח הצעות למדריכים אשר הינך מעוניין לראות (אנא לא לשלוח בקשות בסגנון איך להתקין חלונות וכדומה). למען הסר ספק, התפקיד בהתנדבות וללא תשלום (נכון לעכשיו).
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם (איזה באסה, כתבתי קודם הודעה ענקית, והיא לא נשלחה והכל נמחק, אז נתחיל לכתוב הכל מחדש ) אז ככה יש לי מחשב פשוט, "מחשב הורדות" המפרט בצד ימין, ואני הולך לדחוף אותו לתוך מארז מניאטורי, שהיה בעבר קומפקט דיסק של מערכת סטריאו. מצורף כאן, JPG של האופציות + קובץ SKP תלת מימדי את התוכנה אפשר להוריד ב http://www.google.com/sketchup/download/ ואת הקובץ המצורף http://rapidshare.com/files/146039489/modnew.skp.html מידות המארז 34.7 על 24.2 על 8. אז ככה, כפי שרואים יש 3 אופציות לבינתיים אופציה ראשונה: HD+שילוש+ספק. יתרונות: הרבה מקום פנוי, במיוחד אם השילוש יסובב ב90 מעלות, לכן אפשר לשים איזה מאוררים שרוצים איפה שרוצים, החיבורים מאחורה. חסרונות: אין מקום לכונן דיסק…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני וחבר שלי (OverFlow) עשינו חור בגג ואני מתכנן לשים שם מאוורר 120ממ של Enermax... מה אתם חושבים (אני עדיין צריך לקדוח חורים (או דרך אחרת?) - ואני אעשה את זה כשהמאוורר יגיע) http://www.spymac.com/gallery/show_photo.php?picid=125180&size=big
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לא מי יודע מה פרויקט גדול, אבל בכל זאת תמיד נחמד לקבל ביקורות והערות. במחשב החדש האופציות למארז היו NZXT LEXA שאין בו מקום למודינג, או את ה CM690 עם חלון והחלפת המאווררים למאווררי לד כחול. בסופו של דבר הלכתי על ה CM690, והתוצאות לפניכם: לפני (תמונה שמצאתי ברשת) ואחרי: בהמשך יעלו תמונות של המארז אחרי סידור החוטים
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם אפשר להשתמש ברמקולים של מערכת ישנה למחשב? (הדיסק במערכת התקלקל אז אבא שלי נתן לי הכל וחשבתילחבר איכשהו את הרמקולים למחשב) האם זה אפשרי אם כן איך? אם זה חשוב הרמקולים של AIWA
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ערב טוב, יש למישהו שיטה/דרך טובה לעשות כבלי IDE מגולגלים בעצמו? אני מדבר על כבלי IDE של 80 גידים ולא של 40. באופן עקרוני אני יודע שזה שטויות, חותכים את הכבל באמצע בכמה מקטעים, מסובבים ואז מלפפים עם חבל של צינור השקייה, סבבה. הבעיה שלי היא החיתוך הכ"כ עדין של הכבל 80 גידים, ניסיתי כבר כמה כבלים ותמיד "פצעתי" את הכבל באיזשהו שלב, תמיד חשפתי חלק מהגיד המתכתי. זה כ"כ צמוד ועדין! יש למישהו איזה טריק שהוא מכיר לעשות את זה בצורה טובה? חבל לי להוציא כ"כ הרבה כסף על כבלים מוכנים. תודה.
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ההודעה המקרוית שלי הייתה לגבי תאורת מולקס של סאנביים, עכשיו שגילתי שיש לי קצת כסף להשקיע במודינג החלטתי פשוט להחליף את כל המאוורים שלי (שכולם יצאו מספקים שונים,סתם שחורים ומשעמעים, וגם קצת רועשים...) , השאיפה היא להכניס שני צבעים עיקריים , כחול ואדום, כדי ליצור אפקט של הילה סגולה מהמחשב... אולי שילוב של UV ואדום יהיה יותר יפה...? וגם את התאורת מולקס הזו: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6211#detailed בתמונה אפשר לראות את המארז שלי, כשכל צבע מיצג את צבע הלדים שעל המאוורר.... (מאוור שעל הגשר הצפוני לא יוחלף, לא ראיתי מאוור 40MM עם תאורה.. יש כזה..?) דעתכם..? איזה מאווררים לקנות? יש איזה סט או שמהו בסגנון שיחסוך קצת כסף..? בהמשך אני יעשה חלון לדלת.... זה יהיה ה…
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך ממיר מתח לרכב, כדי לחבר מטען למחשב נייד. ראיתי את שני אלה: http://direct-israline.com/%D7%91%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%AA-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-w300-%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%A7-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2.html http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=502&salenum=#topnews מה ההבדלים בניהם? האם עדיך לקחת את ה-300W?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני משתמש חדש בפורום,ומאוד מתעניין במודינג. מקווה להעלות בקרוב מאמרים מתורגמים מאתרים אחרים של מודים מעניינים לדעתי , וכן להיות לעזר כאן למודרים מתחילים כמוני. טוב- עכשיו אגש לעניין... תמיד התעניינתי במערכות קירור מים. היום בבוקר קיבלתי לידיי מערכת קירור מים מתוצרת SWIFTECH - הגיע במשלוח מדודי שגר בדאלאס. מתנת יומולדת (קצת מאוחרת,אבל עדיין... ;D) - הוא התקשר לשאול מה אני רוצה... הערכה שקיבלתי היא ערכת H20 APEX ULTRA . להלן תמונה שלה מהאתר של SWIFTECH - (אין לי מצלמה עוד,לצערי-זה בטיפול) בנוסף, בחבילה היה קירור מים לשני זיכרונות 1GB שיש לי וקירור לכרטיס מסך ATI RADEON YUAN 9600 256MB . התכנון שלי הוא להרכיב את המערכת בתוך מארז שאני אבצע עליו מודינג …
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הכבלים של ההארד דיסק.. והסידי רום (האפורים) אז הם ארוכים למדי והם מתאימים לחיבור של שתי הארדיסקים ובכבל של הסידי לחיבור של שתי סידירומים. אז אני רוצה לקצר אותם שרק אחד יתחבר אליהם (שיהיה ראש שמתחבר ללוח וראש אחד שמתחבר לסידי/הארדיסק) זה אפשרי לקצר? מבלי שיקרה להם כלום?
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כבר הרבה זמן אני מחפש סכמה והדרכה לבניית בקר לשלושה מנועי צעד (CNC) עם אופציה להוספת שני מנועים חיישן בית וחיישן שימדוד את הגובה של האובייקט ואת הנתונים של הראש הקודח של הדרמל הבקר יחובר למחשב עם יציאת USB או יציאה פרללית כמובן שעדיף USB אשמח לעזרה אגב כשהפרוייקט של ה CNC יתחיל לרוץ אני יפתח יומן פרוייקט ואשתף אותכם בתהליך הבניה כרגע זה קצת מוקדם מדי
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מעגל נצנץ ללד יחיד .... אני רוצה שהלד יהבהב ככה *-*-*-*-* אני רוצה ניצנוץ כמו של אזעקה... *= היבהוב -=עצירה שזה יוצא * היבהוב - עצירה וכך הלאה .... יש כאלה מעגלים ? תודה לכולם ...
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבצע שינויים בחדר שיהפכו אותו לחדר חכם. אם צריך להגדיר תקציב מראש אז נניח בין 1000 ל1500. אני מעוניין קודם כל בשליטה בתאורה המרכזית בחדר ראיתי שיש כבר דימרים חכמים עם שליטה מאפליקציה. אני מעוניין בדרך לשלות בתאורת לדים, יש לי 3 פסי לדים (אחד מאחורי המסך מחשב ו2 מאחורי הטלוויזיה) הם מחוברים בעזרת USB למחשב, האם יש דרך לשלוט בהם? בנוסף יש לי 2 מנורות, שכל השליטה בהם שאני רוצה זה ON וOFF. דברים נוספים שהייתי רוצה חיווי עליהם, האם הדלת נעולה אם לא. מבחינת ממשק הייתי שמח אם הכל היה מנועל לדרך המחשב והייתי יכול פשוט לדבר לחדר ולהגדיר מצבים כמו מצב סרט/מוזיקה וכו, האם זה אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למעגל בהספק הנמוך ביותר האפשרי אשר מבצע את התהליך הבא: מקבל רמה (גבוה) קבועה לפרק זמן לא ידוע, נדלקת נורה (לא משנה הגודל - לד או משהו אחר) למשך פרק זמן קבוע (עם משהו כמו 555). ולאחר מכן הנורה נכבת לבדה והמעגל נכנס ל"תרדמת". לאחר פרק זמן לא ידוע וארוך מאוד הרמה יורדת. הנורה אמורה להשאר כבויה עד שהתהליך יקרה מחדש. כאשר הנורה כבוייה חובה על המעגל לתפקד ללא צריכת הספק. למישהו יש רעיון מפורט? אני חשבתי על שילוב של 555 עם שערים לוגים.. אני לא מעוניין להכנס למיקרובקר או רכיב ALTERA וכו'.. משהו פשוט לוגי. מישהו יכול לעזור לי? תודה מראש!
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הפורום מארזים וספקים דיי מלא בבקשות ושאלות אל מגיני ברקים ו UPSים, אנשים רוצים המלצות, שאלות וכו. והתחום דיי מבולגן ומלא בדיסאינפורמציה אם יש לכם מגן ברקים או UPS, אתם יכולים לעזור : צילום מבפנים - תפתחו את המגן וה UPS ותצלמו אותו, ותביאו את התמונות. ניתן להעריך לפי התמונות את איכות הבניה, למה ניתן או לא ניתן לצפות ממנו וכדומה, ומה רמת ההגנות ב UPS ובמגיני ברקים מסוימים יכול להיות מתח גבוה גם כשהוא לא מחובר לחשמל. תפתחו אותו רק אם יש לכם מספיק ידע כדיי לעשות את זה בצורה בטוחה פתיחת מגן ברקים או UPS יכולה לבטל את האחריות שלו במגן ברקים תמונות של המגן מבחוץ - לזיהוי המעגל מבפנים (רצוי מ 2 צדדים) ואיך הוא מחובר למגעים של השקע/תקע הרכיבים שנראים כמו בתמונה כך שרואים מה כתוב א…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכולם, ברצוני לבצע פרוייקט קטן ברכב שלי ויש לי מעט מאוד ידע באלקטרוניקה ולכן אשמח להמלצות\הכוונה של החברים בפורום אני צריך להעביר סיגנל של לחיצה על כפתור בנקודה מסויימת ברכב לנקודה אחרת ברכב שאיננה נגישה ישירות. לצורך זה הבנתי שאצטרך להשתמש במקלט ומשדר של 4 ערוצים(אני רוצה לתמוך ב4 כפתורים שונים) הצרכים שלי הם: * הרכיבים יתמכו במתח של 12V כפי שקיים ברכב. * אשמח לאופציה גם עבור משדר שיוכל לקבל מתח מהרכב (+ ו -), אני עדיין לא סגור במאה אחוז שבנקודה המסויימת תיהיה לי נגישות לנקודה של מתח קבוע ברכב ולכן אשמח גם לאופציה נוספת של משדר שיש לו חיבור לסוללה (303 לדוגמא). * המשדר צריך להיות קטן ככל שניתן. * טווח הקליטה של המשדר והמקלט יכ…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-