עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. היי, אני רוצה לקנות מקלט אינפרה אדום למחשב כדי להעביר שירים בווינאמפ מרחוק ולהנמיך\להגביר את הווליום או משו בסיגנון. אני יודע שיש מדריכים מפורטים על איך להכין אבל אני מעדיף כבר לקנות מקלט מוכן כזה שמתחבר ללוח אם (יש לי את החיבור על הלוח). בכל אופן, רק להבהיר לכם שאני לא מדבר על irda שמשתמשים כדי להעביר מידע לפלאפונים וכאלה, אלא על ir בשביל שלט כמו שיש לטלוויזיה... מישהו יכול לומר לי איפה אני קונה את הדבר הזה? אני צריך אתר ישראלי להזמין ממנו או חנות באיזור תל אביב לקנות ממנה. (זה בשביל חבר שלי, תודה)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by BambaCore,

הי לפני כמה חודשים קניתי את המארז NZXT TEMPEST. מהמארז עצמו אני מרוצה, אבל אני רוצה לעשות אותו קצת יותר יפה. ראיתי את המוד הזה: http://nl.youtube.com/watch?v=AUSEwfspq7s&feature=related ואני חושב שהוא הכי מוצלח לטצפסט מכל אלה שראיתי. אז חשבתי לעשות את המוד הזה למארז שלי בכמה שלבים: א. שאני אצבע באדום את: 1. הכלוב של ה-HD (את השני הוצאתי כדי לשפר את זרימת האוויר) 2. הגרילים של 2 המאוררים העליוניים 3. הלוח של הלוח אם 4. החלק הזה של החריצי הרחבה ובשחור את מה שנשאר לא צבוע: 1. החלק הפנימי של הדלת מצד ימין (של הלוח אם) 2. את התחתית של המארז 3. החלק הפנימי של החלק האחורי של המארז 4. את העמודים האלה שעליהם מרכיבים את הכלוב של ה-HD ב. לשנות את הצבע של הנורות לד לאדום ב: 1. מא…

3. שלום ידוע כבר שאין חכם מבעל נסיון, אז אני אשאל אנשים שהתנסו עם שניהם: עם מה יותר נוח לעבוד: עם Perfboard - שכולל רק נקודות בלי פסים בינהן, או עם Stripboard - שכולל פסים בינהם.. כפי שאני רואה את זה, ב-Perfboard אנחנו נדרשים להלחים גם חוטים בין הרכיבים, וב-Stripboard אנחנו נדרשים להסיר את המוליכים במקומות שלא צריך. (זה אומר לחתוך עם סכין יפנית בשני מקומות, ואז לקלף את המוליך שבאמצע..) ההגיון שלי אומר, שלהלחים חוט, קל יותר מאשר להתחיל להסיר מוליכים מ-PCB... ולכן נראה לי ש-Perfboard עדיף על Stripboard.. אבל זה מבוסס רק על מחשבה לא על נסיון.. מה אתם אומרים?

4. Started by Mr Gadget,

מקלט IR זו לא בעייה לבנות אבל איך לבנות שיתאים למכשיר פלאפון האם ישנה תוכנה מיוחדת?

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  5. Started by 114508534,

צהריים טובים אחרי שהפעם הראשונה קיבלתי את המסך גיליתי שישנו קבל נפוח, החלפתי אותו והכל עבד פלאים, שלשום הדלקתי את המסך ואחרי כמה שניות הוא נכבה , אני מדליק אותו עולה תמונה ואז נכבה וחזור חלילה , הייתי בטוח שעוד קבל נפח את חייו , פרקתי את הכל הגעתי לספק ומה הפלא כל הקבלים נראים תקינים. אני מעלה כמה תמונות , אשמח לשמוע לדעת המומחים פה מה עוד יכול להיות לפני שאני הולך להחליף את כל הקבלים- עניין של כמה שקלים אבל חבל על הזמן . תודה ושתיהיה שנה אזחית טובה [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by nehmia,

איך אני מחשב את ההספק של הנגד שאני צריך לא הבנתי את זה במדריכים... אם למשהו יש הסבר פשוט אז בבקשה אני צריך עזרה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אהלן, אני מתכנן אקוילייזר לידם מבוסס מיקרובקר. אחד הרכיבים העיקריים הוא MSGEQ7, זהו בעצם צ'יפ מאוד פשוט שמחלק את תדרי אות מבוא לשבעה ערוצים קבועים (Bands) ומוציא מתח בהתאם. השאלה שלי היא: האם מישהו עבד עם הרכיב הזה בעבר? במידה ואני רוצה לשנות את התדרים שהרכיב עובד איתם זה אפשרי? (קראתי איפשהוא שכן, כלומר, יכול להיות שאני טועה שהם קבועים) תודה!!!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Moty_p,

טוב לא הייתי יכול שלא לפרסם את זה מצאתי מקודם 100 דיסקיות חיתוך של דרמל ב 56 ש"ח בלבד (14$) בארץ חבילה של 5 דיסקיות כאלה עולה ב"אייס קנה ובנה" 50 ש"ח (כן כן 10 ש"ח על כל דיסקית) לפי דעתי זה מאוד שווה הנה קישור לכל מי שמעוניין לקנות http://www.ebay.com/itm/Pack-of-100-Reinforced-Cut-Off-Wheels-for-Dremel-1-1-4-/110750668760?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c94117d8 http://www.ebay.com/itm/Pack-of-100-Reinforced-Cut-Off-Wheels-for-Dremel-1-1-4-/260829604222?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbaa7e97e רק תגידו תודה אם זה היה שימושי בשבילכם שיהיה לי טוב על הלב ;~} אם יש עוד דברים טובים לדרמל באיבי זה הזמן לפרסם

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Aviko,

מאיפה לקנות חדש? איך להתקין,,? תודה לעוזרים?

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Aliensof,

שלום רב, אני חדש בפורום וגם די חדש בשימוש בארדואינו, אני אשמח לעזרה בחיבור מסכי LCD לארדואינו. יש לי 3 מסכים שונים אחד מהם הוא TFT והאחרים הם גרפיים הקונטרולרים שלהם לא מופיעים בשום תיקיה מוכנה של ארדואינו מדובר על: TFT LCD driver: ST7513 Graphic LCD driver : UC1698 Graohic LCD driver: ST7586 כל שלושת המסכים תומכים ב interface 8080 8-bit או 6800 8bit אחד מהם תומך בSPI 4line הרצון שלי הוא לחבר כל אחד מהם בניפרד לarduino mega2560 אני לא יודע כל כך איפה להתחיל, האם יש צורך לרשום דרייברים חדשים לכל אחד מהמסכים ? או שישנם דרייברים מוכנים כבר? תודה רבה על העזרה

• 7 תגובות
    • 6.7k צפיות
  11. שלום יש לי מיטה שאפשר להרים את המשענת שלה על ידי משיכת ידית. חשבתי על רעיון נחמד, הרמת והורדת המשענת על ידי שלט. אז הזמנתי מהאיביי שלט RF ערוץ 1, ומנוע DOOR LOCK ACTUATOR להלן תמונות: RF RECEIVER + TRANSMITTER וזה המנעול: המנעול עובד כך שמקצרים צבע אחד עם 12V ואת הכבל השני עם אדמה, הוא נפתח\נסגר לדוגמא חוט כחול מחובר ל12V וירוק מחובר ל אדמה, המנוע יפתח חוט ירוק ל 12V וחוט כחול לאדמה, המנוע יסגר. עכשיו אני לא מצליח לעשות שכל לחיצה החוט ישתנה פעם יתן פה זרם' ופעם יתן פה זרם. (או בקיצור להחליף בין החוטים בכל לחיצה) אני מאוד מקווה שהצלחתם להבין אותי ואת מה שהסברתי פה... אשמח לתשובות, תודה רבה...

12. Started by ETB,

קיבלתי היום סוף סוף את המסך LCD 128X64 עם בקר של KS0108, קצת מבועס מהגודל הפיצי שלו, אבל זה המסך הגרפי שיכול להתאים למפרצי פלופי. הנה הDataSheet של המסך: http://www.lcdmodkit.com/sheet/lkg128064d2ds01.pdf לפי אחד האתרים הסכמה הבאה אמורה להיות מתאימה למסך: http://www.skippari.net/lcd/ks0108.html העם הסכמה הזאת מתאימה? ומה הרכיבים הכוללים במעגל?

• 6 תגובות
    • 947 צפיות
  13. Started by liorgadidi,

השאלה בכותרת

• 2 תגובות
    • 839 צפיות
  14. Started by harry,

אני מעוניין לצבוע את המארז שלי עם אפקט מראה, איך אני עושה את זה?? (קראתי מדריך גדול באנגלית אבל אנגלית זה לא הצד החזק שלי, אז אני ישמח אם מישהוא מכאן יסביר איך עושים צביעת מראה..) וגם איזה צבע הכי מתאים לצבוע פלסטיק?

• 21 תגובות
    • 5.3k צפיות
  15. Started by night-fire,

היי אני חדש בעסק ויש לי תמונה של להבות שמצאתי בפורום ואני רוצה לרסס על המחשב אבל זה בלתי אפשרי להוריד מבפנים,ראו תמונה.. מה אתם מציעים?

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  16. Started by Game5,

שלום , אני לא יודע אם זה הפורום המתאים , למרות שהוא עוסק באוברקלוק ומודינג ראיתי פה מדריכים על אלקטרוניקה... בכל מקרה השאלה שלי היא : איך מתקדמים בנושא הזה? כל המדריכים שאפשר למצוא זה רק חוקים בסיסיים ודברים שאולי למדתי 7 פעמים. אני רוצה ללמוד דברים כמו : רדיו , משדר FM , טרנזיסטורים , מסננים , מעגלים משולבים וכו'. יש מישהו שיכול לעזור בזה? יש ספר שאפשר לקנות בשביל ללמוד את זה?

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  17. Started by 4Project,

עוד כתבה על ארדואינו ב-ynet למי שפספס: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4268370,00.html לא יורדים לפרטים, אבל אני אוהב שהנושא מוזכר.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by shaks,

אני מחפש כל מיני שבלונות לצביעה, אודה אם מישהו יכול לתת לינק לאתר/הורדה של שבלונות כאלה.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by ElemenTal,

סימתי עכשיו להכין את זה: http://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/ לא עובד בכלל (בשתי המצבים) כמה שאלות שאולי זאת הבעיה: כתוב במדריך - So you have to decide to get the left or right channel and connect with the left pin from the Tip31 ואחרי זה - You have to connect the ground from P2 connector to the right pin of the Tip31 - מה הם דפוקים ??? איזה מהם הוא הנכון ? לחבר את אחד הקטנים לשמאלי של TIP או את הגדול לימני של TIP ? שאלה שניה: איך אני יודע מה הוא הימני ב TIP31 ? אני חברתי כך: כשמה שכתוב אליו מופנה אלי אז חברתי אל הימני. אבל לפי זה זה מחובר לשמאלי, אז ה TIP31 בתמונה הפוך או מה ? ואז את הימני של ה P2 (שד"א גם פה אני לא יודע מה הימני והשמאלי …

• 4 תגובות
    • 850 צפיות
  20. Started by ShowstoppeR,

מוזר לחזור ולדפדף בפורומים אחרי העדרות של למעלה מחצי שנה... אני גם דיי בטוח שרבים פה חשבו שנטשתי את התחום... הייתה תקופה שגם לי בעצמי עלתה שאלה קשה של "האם שווה להמשיך את הפרוייקט האחרון שלי". כן בהחלט הייתה לי תקופה ארוכה מאוד שלא היה לי זמן למודינג בכלל, התוכניות והסדרי עדיפויות שלי בחיים השתנו באופן קיצוני למדי ולקח לי זמן להתאים את עצמי לחיים החדשים. עכשיו אני מוכן לחזור לתחום המודינג. לא, רוב הסיכויים שלא באותו המרץ שהיה לי לפני זה, יש לי הרבה דברים חדשים על הראש ולצערי, מודינג לא בראש סדר העדיפויות שלי, למרות שאני כן מאוד נהנה מהפעילות שכרוכה בזה אבל מספיק עם הסיפורים וההקדמות, הרי שרובכם נכנסתם לפה בגלל הכותרת, נכון? אז ככה, לפני שאנשים פה מפציצים אותי פה בשאלות א…

• 34 תגובות
    • 7.8k צפיות
  21. Started by mzlbat,

היי קיצר יש למישהו טמ"ס ( מכשיר עם מעגל סגור שמגדיל תמונות או עיתונים לכבדי ראייה ) ויוצא ממנו כבל למסך אבל הכבל 9 פינים נקבה - ויש מסך שמתחבר לו ( נראה שלי שזה סתם טלויזיה ) אני רוצה לסדר לו שיחבר את זה למסך מחשב רגיל עם 15 פינים ( יענו לקנות ראש 9 פינים נקבה שאני ישים במכשיר הזה - ומאריך כבל מסך 15 פין אבל אני יחתוך באמצע ויחבר ל 9 פינים ) עכשיו איך אני ידע איך לחבר את הכבלים המתאים אחד לשני כדי שתהיה תמונה ?

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  22. 1. יש לי ממיר מתח אך אני לא יודע האם הוא תקין. איך אני יכול לבדוק את תקינותו לפני שאני מחבר אליו מכשיר חשמלי. 2. על פי נתוני היצרן הספק כוח הוא 110V אך משהו טוען שחיבור אותו לשקע הישראלי וזה עובד לו. איך אפשר לבדוק האם הספק הוא 110V או 110-240? תודה

23. Started by Vlad3,

יש למישהו מושג לגבי מקום טוב ללמוד בו אלקטרוניקה ויש לו פידבק עליו? אזור השפלה

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by Reze,

אני צריך שתגידו לי מה זה כל חלק אני יודע שיש שם נגדים וטרנזיסטורים אבל אני לאי ודע כמה אום כל נגד אני יודע שאפשר לדעת לפי צבעים אם מישהו יכול להגיד לי איך אני יכול לדעת זה יעזור גם מספרתי את כל החלקים שיהיה לכם יותר כל להגיד לי מה כל דבר תודה לעוזריםםם.... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by zenbaga-,

שלום לכם. רציתי לבנות קופסת DVD שהיא בעצם קופסא שכוללת ספק וכונן DVD שמודבק על הספק, הבעיה היא שלכונן DVD שיש לי אין יציאה של אוזניות ככה שאני מחפש מתאם של IDE (הכניסות "מידע" שמאחור) ל RCA (עיגולים צבעוניים) או סתם חור של אוזניות. אני בכלל לא בטוח שדבר כזה קיים, אם מישהו מכם יודע על דבר כזה או אפילו איפה אפשר להשיג דבר כזה אני אודה לו מאוד. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.