עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אהלן חבר'ה,. אני עושה מודינג למארז ישן (תמונות בהמשך) ואני ממש לא מתמצא בתחום האלקטרוניקה. חיברתי (פיסית, עם ברגים) מספר מאווררים. לאן אני מחבר אותם כדי שהם גם יפעלו ושיזוהו ע"י המחשב? כרגע כל מאוורר הוא עם שני חוטים חשופים, שחור ואדום. תודה על העזרה.

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by מאפיונר,

איך אני עושה מעגל של 4 לדים לחיבור למחשב?

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by whylikethis,

שלום, אני יודע ששאלו שאלות דומות בעבר אפילו ב2 עמודים האחרונים.. אבל לצערי יש לי מספר שאלות שעדיין לא הבנתי.. חייב לציין שהידע שלי בחשמל הוא מינימלי אבל לא אפסי אני רוצה לקנות פס לדים ולעשות ממנו כרגע 2 דברים.. (בדקתי ונראה לי פס של אור חם 5050 מוגן מים יהיה טוב) 1. אני רוצה לקחת פס של בערך 20 לדים (סתם אני זורק) ולהדביק אותו מתחת למסך מחשב עם כפתור on/off איזה ספק כוח צריך בשביל פס כזה מינימלי? האם אני יכול לחבר את זה למחשב עם כבל USB או שחייב חיבור רגיל לחשמל? 2. יש לי ארונית חיצונית עם שלושה מדפים.. אני רוצה לקחת שלושה פסים של לדים ולחבר את כולם לספק כוח אחד אבל קצת הסתבכתי עם הקונקטורים (על כל מה שראיתי באיביי מופיע מותאם RGB) ושוב עם הספק כוח הייתי שמח אם תוכל…

4. Started by spinchicken,

היי אני מחפש מידע על מנועי צעד איך לבחור מהם, איפה לקנות איך מפעילים ומה הפרמטרים. אני בונה איזה רכיב שיסובב משהו והדגש הוא על דיוק (עשירית מעלה) ולא על מהירות מישהו יכול לעזור?

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by jacko_il,

שלום לכולם, אני עובד על איזה פרויקט (אם זה ייצא יפה אני אפרסם כאן בהמשך) ואני צריך איזשהו מחבר עם לפחות 13 פינים כדי לחבר בין לוח PCB מסויים לג'ויסטיק לשליטה. החלטתי להשתמש במחבר סטנדרטי ישן של JOYSTICK/MIDI שנקרא DA-15 pin כמו שהיו בג'וייסטיקים של פעם. http://en.wikipedia.org/wiki/Game_port אפשרות שנייה היא להשתמש בפורט VGA של 15 פינים. (הוא גם הרבה יותר נפוץ וקל יותר למצוא גם כבלים לזה) מה שאני צריך זה משהו כזה: http://www.fabiware.com/images/Bracket_port_VGA_DB15.JPG או אותו דבר עם חיבור של הג'וייסטיק. אשמח אפילו לקנות סתם את הלוחית מתכת, ללא שום חיבור, כזו: (או משהו בסגנון) http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v1/317948926/PCI_PCI_E_VGA_DB9_Serial_Com_Port_Full_Profile_Br…

6. קיבלתי מכשיר שנראה שהמסך שלו מת, אין תצוגה בכלל מכיוון שלא משתלם להשיג מסך כזה, אז כל שנשאר זה או לנסות להחיות את המסך (אם האפשרות קיימת) או לשחוט לחלפים. האם יכול להיות שהBACKLIGHT התקלקל? האם יכול להיות שמשהו ניתק? מה לבדוק ואיך לדעת אם יש סיכוי?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by ToMeRv32,

tl;dr - מתחיל עם ארדואינו, מחפש המלצה על רכיבים וציוד נלווה - לוח "ראשי", לוחות קטנים נוספים, ציוד נלווה הכרחי, מלחם, אקדח דבק חם, קופסה לארגון הציוד וכו' וכו'. שלום, אני סטודנט להנדסת חשמל ובעל רקע קל-בינוני באלקטרוניקה ושפת C. במסגרת סדנה יצא לי לעבוד עם ארדואינו והחלטתי שאני מעוניין ללמוד ולעבוד עם הנ"ל בזמן הפנוי 😄 לאחר חיפוש ברשת קצת התקשיתי להבין מהם האתרים שמהם מומלץ/נהוג להזמין את הרכיבים, ויותר מכך, אם יש המלצות כלשהן לערכות/רכיבים שכדאי לרכוש אשמח לשמוע - כי המבחר פשוט אינסופי.. 😅 אין הגבלה כלכלית כי הרוב דיי זול באופן יחסי, אבל לא צריך סתם להשתגע עם ערכות מוגזמות. ציוד שיש כרגע: 2 מטריצות, את הערכה הזאת, חוטים, ארגז כלים מלא. רו…

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by yakir8,

שלום אני מחפש neon שלא יעלה על 100 שקל ושהאור שלו לא היה חזק במיוחד או אפשרות לכיבוי בצורה נוכה(ככה שזה לא יפריעה לי בלילה) בצבע כחול תודה מראש

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. שלום לכולם! אני מעונין להתחיל לעבוד עם המיקרו בקר PIC (הבקר הבסיסי) ואני ראיתי המון מעגלים של צורבים בשבילו אבל רציתי לדעת באיזה מומלץ להשתמש, והאם הם עובדים טוב עם אקס-פי. כמו כן, באיזה תוכנה צורבים אותו ומתכנתים אותו. תודה רבה! נדב

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. שלום ראיתי את הסיילנט קט של טרמלטייק, ברשותי הSF2 חשבתי הקט מקבל יותר CFM מכך שיש לו פתחים בצידי גוף המאוורר אז חשבתי אולי אם אני יעשה חורים תעלה רמת ביצועי הSF2 שלי מה אתם אומרים? הסיילנט קט: http://www.thermaltake.com/dcfans/ComboCool/a2013silentCat9/SilentCat9.htm SF2: http://www.thermaltake.com/dcfans/smartfan/a1357.htm

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Sarlula,

החריטה מתבצעת על פלסטיק, במקרה שלנו: פרספקס, ע"י מלחם פשוט. כל אחד יכול לבצע אותה, והתוצאות יפות מאוד. אז נתחיל: הכלים: 1. מלחם: 2. סיכה: 3. משטח לחרוט עליו: שלב 1: לפתוח את הברגים הצמודים למלחם ע"י מברג פיליפס ולהשחיל את הראש טיפה החוצה: שלב 2: לדחוף את הסיכה למרוח שנוצר, ולהחזיר את ראש המלחם והסיכה פנימה: שלב 3: לחזק, ולסגור את הברגים: שלב 4: זה השלב הכיפי! החריטה! אפשר לחרוט כל מה שרוצים ע"פ כמה הנחיות: - לחרוט רק כשהמלחם חם בשיא. - החריטה הקלה והנוחה ביותר היא ע"י נקודות: לעשות נקודה, לעשות אחת צמודה לה, ושוב, עד שניווצרת צורה. ואז ע"י העברה של המלחם להפריד בין הנקודות עד שייווצר קו ישר ואחיד. - כדאי לחרוט בכתב מראה מכיוון שהצד היפה…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. (אולי זה מתאים יותר לפורום מודינג, אבל עקב חוסר פעילותו אני מעריך שיש כאן יותר אנשים שיוכלו לעזור) תראו איך הם עטפו את הכבלים בתוך צינורות מפלסטיק שחור: צינורות בכל מיני גדלים שונים מישהו יודע איפה אפשר להשיג כאלה, או אולי איזה פתרונות אלטרנטיביים לניהול כבלים של ספקי כח לא מודולריים? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. אני עובד על פרוייקט ואני צריך כל מיני ברגים. לדוגמא ברגים רגילים של מארז (בעובי 2-3 מ"מ בערך) אבל באורך 1 עד 1.5 ס"מ במקום 0.5. או ברגים למאווררים באורך 1.5 ס"מ וכו'. למישהו יש רעיון איפה אפשר למצוא דברים כאלה?

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by Big_Guy7,

לא מי יודע מה פרויקט גדול, אבל בכל זאת תמיד נחמד לקבל ביקורות והערות. במחשב החדש האופציות למארז היו NZXT LEXA שאין בו מקום למודינג, או את ה CM690 עם חלון והחלפת המאווררים למאווררי לד כחול. בסופו של דבר הלכתי על ה CM690, והתוצאות לפניכם: לפני (תמונה שמצאתי ברשת) ואחרי: בהמשך יעלו תמונות של המארז אחרי סידור החוטים

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. אני רוצה שיהיה לי מן חלק שקוף (מזכוכית או ניילון ) במארז.. בעיקרון המארז שלי הוא סגור.. מתכנת אפורה איך בדיוק אני חותך ריבוע באמצע הדלת של המארז ? כמובן בלי לפגוע בפח ..

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. שלום לכולם .. אני מחפש סכמה לבנית ספק כוח למחשב.. הבנתי שאני צריך מינימום את החלקים הבאים : שנאי 220V->12V גשר דיודות טרנזיסטור קבל נגד האם יש עוד חלקים שאני צריך ? מה הם ? יש לי סכמה בסיסית מאד שלא נותנת לי תשובות ברורות אם מישהו יכול לתת לי סכמה של תרשים לבניית ספק כוח זה ישמח אותי מאד!

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by OSTM,

איזה טכנאי מחשבים הציע לי לעשות פילטר ממפת אל-בד כזו, המפות החד פעמיות של השולחנות. ולא מסנו רב-מגבת... האם זה טוב? האם זהו בכלל הפורום הנכון?

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by VL,

תודה לעונים ולמסבירים ;D

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by nimrods,

שלום לכולם האם זה אפשרי לבנות רמקולים שישמעו מה ששמעים בפלאפון נגיד דרך הבלוטוס?? תודה מראש ....!?!!??!?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. בבקשה יכול לעזור לי? אין לי מושג איך ניגשים לתרגילים כאלה =| זה ממש לא כמו זרם ישר \=

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. אני מחפש סרטוט של מתג אור שיהיה גם אינפרא אדום (עם שלט של אזעקה למכונית או משהו) וגם שיהיה במקום מתג איזה כפתור מגע נחמד.. זאת אומרת שיהיה אפשר להדליק/לכבות אותו מרחוק עם השלט וגם עם נגיעה בכפתור שעל הקיר. את החלקים שידרשו אני יוכל להשיג, אבל אין לי ידע באלקטרוניקה כדי ליצור את המעגל עצמו..

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by shimon23,

אני מחפש מדבקות לצביעה על המארז- בסגנון אלו שיש באתר, מישהו מכיר אתרים עם תמונות להדפסה לשבלונות כאלו? האם יש סוג ספריי מיוחד בשביל סוג כזה של צביעה?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by SD Project,

תראו שוטטתי קצת באנטרנט באתרים של גלריות מודינג וכדומה, ראיתי כל מיני דברים מוזרים אבל את זה הכי אהבתי => מ-ח-ש-ב מג-י-ר-ה !! אני מעדיף מודינג עשוי מקנוי, למה להוציא מאות שקלים על מארז, קצת דימיון והכל ישתלם... אז ככה, הוא לא לקח לי הרבה זמן תגידו 3 שעות בלחץ... אם יש לכם המלצות נוספות לפרויקט שתפו אותי... מקווה שתאהבו [attachment deleted by admin]

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. אני חדש פה בפורום הזה רק רציתי להגיד שזה אתר חיה! טוב למודינג יש לי מארז מסריח הינה תמונה: וזה המסך שלי (זה לא הוא אבל הוא ממש דומה): אז עם אתם יכולים להמליץ לי על משהו אני ישמח אני מבין במחשבים ומספיק באלקטרוניקה ואני חושב לצבוע את המסך בצבע כסף וגם בזה אני צריך קצת שתסבירו לי אני די חדש בעסק של המודינג, מקווה שתעזרו לי במה שאני יצתרך התקציב שלי: 700 שקל ואני לא רוצה לדבזבז רק על דבר אחד

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. זה המודינג הראשון (ואני לא חושב שיצא לי לעשות עוד בקרוב) זה סתם מושה קן לא רציני שעשיתי http://planet.nana.co.il/negev05/Picture1.jpg http://planet.nana.co.il/negev05/Picture2.jpg http://planet.nana.co.il/negev05/Picture3.jpg דרך אגב איפה שכתוב NOS שמה יש את המפסק של המאווררים קניתי גם עכבר עם שני מנורות אבל לא היה לי מצלמה עכשיו לצלם את זה

• 26 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים