עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by dany_tab16,

אני רוצה לחרוט על פרספקס ציור. מישהו פה יכול להביא לי קישורים לציורים שאפשר לצייר על פרספקס שהם שחר לבן ועשויים מקווים?

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by dingo,

הרעיון של טלפון במחשב צץ תוך כדי שאני משחק Battlefield 2 רציתי להתקשר לחבר ובאותו זמן להישאר במשחק ולדבר עם השחקנים אז זה מה שיצא שלבי ההכנה א. היה לי טלפון גלאקסי חתכתי אותו מבלי לגעת בכרטיס שבתוכו בדיוק בצורה שהייתי צריך ב. את השפורפות ניתקתי מהמכשיר ואת הכבל שלה שמורכב מ 4 חוטים 2 שייכים למיקרופון 2 שיכיים לרמקול ועשיתי להם פנל עם 2 כניסות + כפתור ניתוק והפעלה ג. בסוף קימבנתי אותו למארז וזהו דרך אגב האיכות של שיחה בטלפון פשוט אחלה [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  3. אני לא ממש מבין באלקטרוניקה וכל הדברים האלה אז רציתי לדעת כמה לדים הכי הרבה אפשר לחבר למולקס אחד אהה והלדים אולטרא ברייט תודה

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by roilevi,

כשאני בונה מעגל משולב כזה לזרמים של 10 A על 220 V AC האם יש צורך לחבר את ה TRIAC לאיזה סופג חום HEATSINC ??? אם כן , אז מאיזה חומר , איפה קונים ..... מה היתרונות והחסרונות של שימוש במעגל כזה לעומת ממסר RELAY לזרמים גבוהים , מלבד המחיר ??? תודה מראש לכל העונים....

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  5. פרויקט זה יבנה בתקציב של 300+- ש"ח. זהו פרויקט מהבית ספר פרויקט גמר בעיצוב. מודיעין , עירוני א. נשתמש כאן בכלים ביתיים. בפרויקט התבקשנו להמציא מוצר\אירגון\חברה. אנחנו בחרנו לעשות חברת מודינג ע"פ הזמנה אישית. החברה מציעה ללקוחות לבחור כמה קריטריונים של המארז: גודל , צבע , צורה , מיקום מאוררים , מספר לדים ומיקומם ושאר תוספות האפשריות למודינג. התבקשנו לעשות לחברה מספר דברים: לוגו של החברה , מספר פרויקטים על המחשב , פרויקט אחד מוחשי , פרוספקט של החברה ופוסטר גדול שייצג את החברה (כמו פירסומת). בפרויקט המוחשי שלנו אנחנו נשתמש בפרספקס , פח , מאוררים , לדים (נגדים ללדים כמובן) , פוטנציומטרים (לפאן באס) , צבע ובונדו. את הפרויקט אני עושה עם חבר. אחרי סקיצות שעשינו בכמה שיעו…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  6. לדעתי - חובה לראות ולהתענג (או לפחות להתפעל). [מקווה שזה כשר לפרסם את זה כאן, ואם לא - התנצלות מראש]

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  7. ???

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by jacko_il,

שלום לכולם, אני עובד על איזה פרויקט (אם זה ייצא יפה אני אפרסם כאן בהמשך) ואני צריך איזשהו מחבר עם לפחות 13 פינים כדי לחבר בין לוח PCB מסויים לג'ויסטיק לשליטה. החלטתי להשתמש במחבר סטנדרטי ישן של JOYSTICK/MIDI שנקרא DA-15 pin כמו שהיו בג'וייסטיקים של פעם. http://en.wikipedia.org/wiki/Game_port אפשרות שנייה היא להשתמש בפורט VGA של 15 פינים. (הוא גם הרבה יותר נפוץ וקל יותר למצוא גם כבלים לזה) מה שאני צריך זה משהו כזה: http://www.fabiware.com/images/Bracket_port_VGA_DB15.JPG או אותו דבר עם חיבור של הג'וייסטיק. אשמח אפילו לקנות סתם את הלוחית מתכת, ללא שום חיבור, כזו: (או משהו בסגנון) http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v1/317948926/PCI_PCI_E_VGA_DB9_Serial_Com_Port_Full_Profile_Br…

9. Started by assafz,

אני מחפש מידע על בניית מארז שיאפשר פיזור חום טוב ויהיה שקט. ראיתי כל מיני מדריכים שלא ברור מהם האם הפיזור חום הוא טוב או שזה רק נראה יפה. אני לא רוצה להתעסק עם קירור מים וכל האופציות האלה, רק לשפר מארז קיים כדי שהמחשב לא ירעיש מדי.

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by Shmulik Cohen,

שלום חברים, לא בטוח שזה המקום הנכון אבל בודר בכז. מעוניין להרכיב PC וינטאג' מבוסס 486 Dx2 מבוסס MSDOS עם כונני דיסקטים ודיסק קשיח שמכיל את כל המשחקים שלי משנות ה 80. יש משהוא שניסה לשחזר להחיות כזה מחשב?. תודה שמוליק

11. Started by thedag,

שלום, אני רוצה לייצר PCB בשיטת TONER TRANSFER אבל הדפים שבהם משתמשים נגמרו לי.... (יצרתי בעבר הרבה לוחות כאלה) את הדפים הקודמים קניתי באיביי, אבל כרגע זה לא אפשרי, ואני מחפש לקנות כאלה בארץ.... מה השם שלהם בארץ ? וכמה עולה חבילה קטנה של זה?? עוד שאלה. אם אני בא לחנות פוטו, ומבקש מהם להדפיס בטונר עם דף שאני מביא להם(או שיש להם כזה), הם יכולים להדפיס לי את זה ? תודה.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  12. שלום לכולם, יש לי מנוע DC (שאת נתוניו הספציפים אין לי) שמופעל באופן נומינלי מ28v. אם אפעיל את המנוע ממקור מתח של 24v מה תהיה ההשפעה על מהירות הסיבוב ? אני כמעט בטוח שהיחס ליניארי, האם אני צודק ? המנוע מחובר לגיר, אם זה רלוונטי.

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  13. אני רוצה שיהיה לי מן חלק שקוף (מזכוכית או ניילון ) במארז.. בעיקרון המארז שלי הוא סגור.. מתכנת אפורה איך בדיוק אני חותך ריבוע באמצע הדלת של המארז ? כמובן בלי לפגוע בפח ..

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by 114508534,

אהלן אני מחפש לקנות ברגים ודיסקיות פלסטיק בת"א, איפה ניתן למצוא חנות ?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  15. כשאומרים לך שההספק של המחשב שלך הוא 500W מה זה אומר בדיוק? שהוא מוציא 500W אנרגיה? בכמה זמן? שעה, עשר דקות? תודה לעונים וחג שמח

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  16. אז כך... יש לי שני ספקים.. antec 550w tt buterflay 480w/ עכשיו נימאס לי מהקטע של שני ספקים ושי לי שאלה.. אני רוצה לעשות כך... יש לי מערכת קרור גז vapochill צורכת בערך 16 אמפר.. 2 קטודות 6800 אולטרה ולוח באובר קלוק גבוהה ורוצה להגיע לעוד יותר גבוהה.. וזהו בערך עכשיו נכון לעכשיו על האנטק יש את הקטודות ואת הקרור גז ושני מאוררים ואני רוצה שכול המערכת עם הקרור גז והמחשב עצמו וכו וכו יהיו על האנטק עצמו כי נימאס מה tt עכשיו שני שאלות. 1.האנטק יוכל להחזיק את המערכת הזאת בכלל יציבה או לא?.. 2.הבעיה העיקרית היא שצריך להדליק את הקרור גז כמה שניות (30 בערך) לפני שמדליקים את המחשב עצמו איך אני עושה את הדבר הזה שכפתור אחד ידליק את הספק רק לקרור גז והכפתור השני ידליק יחבר את המחשב עצמו …

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by ksty,

שלום רציתי לדעת איזה ארדואינו כדי לי לבחור בשביל לחבר אליו שני מנועי צעד, צג LCD, וחיישן טמפרטורה. תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by esxadmin,

אהלן, רכשתי את המוצר svs pb12 nsd ורציתי לדעת איזה שנאי יתאים לו ע"מ שאוכל חברו לרשת החשמל בביתי בבטחה ? רצ"ב תמונה של המוצר מאחור : http://www.svsound.com/images/svs/products/amps/STA-400D_front_800.jpg תודה על עזרתכם.

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by מייזל,

אני די חדש בתחום . מישהו יכול להסביר לי איך גורמים לארדואינו להמיר פלט של חיישן למספר?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by Zadu,

כל הכבלים שלי מחוץ למארז מבולגנים ואני רוצה פתרון שיהיו מסודרים. במה משתמשים כדי לסדר את הכבלים מחוץ למארז? אזיקונים יספיקו או שיש פתרונות יותר טובים?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by מאפיונר,

איך אני עושה מעגל של 4 לדים לחיבור למחשב?

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  22. כמו שכתבתי בכותרת, בניתי משדר ומקלט RF. ~~חשוב להדגיש שלא קניתי את המשדר והמקלט, אלא בניתי בעצמי ע"י רכיבים אלקטרוניים~~. בניתי לפי המדריך הבא: עכשיו קודם כל שידרתי שירים דרך המיקרופון ושמעתי במכשיר רדיו, ויש המון המון רעשים על אף ששומעים את השירים. כך מלבד זה שאלתי היא: איך אני משדר בתכלס שידור מהמשדר כך שהמקלט יקלוט שידור זה וידליק לד?

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Arduino Tutorials

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  24. שלום אני רוצה להכין spectrum analyzer ואני צריך סכמה של המעגל... אם מישהו יודע איפה יש או שעשה כבר משהו דומה עזרה תעזור לי. כמו זה בעקרון תודה על העזרה!!

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by winner,

שלום חברים נגן ה-DVD Pioneer DV266 התפגר פתאום בבדיקה ראשונית הסתבר שהפיוז של ספק הכוח נשרף - הבעסה שהפיוז מולחם ללוח ... סכמה של הספק נמצאת כאן: ספק כח אחרי הפיוז יש כמה רכיבים במקביל, כולל רכיב שאני לא מכיר - מסומן בשני משולשים - מישהו יודע מה זה ? יש גשר דיודות שמחובר אחרי הרכיבים המקביליים, הרמתי רגל אחת של כל דיודה ובדקתי - כולן תקינות. יש רעיון מה עוד אפשר לבדוק לפני שאני קונה פיוז חדש ומלחים למעגל ? עדכון - הוחלף פיוז וכצפוי נשרף מייד ... יש למישהו עוד רעיון מה אפשר לבדוק בספק לפני שמוכרז כטוטל לוסט ?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.