אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי מנוע DC (שאת נתוניו הספציפים אין לי) שמופעל באופן נומינלי מ28v. אם אפעיל את המנוע ממקור מתח של 24v מה תהיה ההשפעה על מהירות הסיבוב ? אני כמעט בטוח שהיחס ליניארי, האם אני צודק ? המנוע מחובר לגיר, אם זה רלוונטי.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
-
כמו שכתבתי בכותרת, בניתי משדר ומקלט RF. ~~חשוב להדגיש שלא קניתי את המשדר והמקלט, אלא בניתי בעצמי ע"י רכיבים אלקטרוניים~~. בניתי לפי המדריך הבא: עכשיו קודם כל שידרתי שירים דרך המיקרופון ושמעתי במכשיר רדיו, ויש המון המון רעשים על אף ששומעים את השירים. כך מלבד זה שאלתי היא: איך אני משדר בתכלס שידור מהמשדר כך שהמקלט יקלוט שידור זה וידליק לד?
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בהמשך לאשכול שפתחתי שלא נענה(....) חשבתי לנסות לבנות מודל עם מנוע אחד קטן שינוע כרגע רק בציר הX. אם אקח מנוע של מכונית קטנה על שלט (לדוגמא) האם אוכל לשלוט בו גם ללא שימוש בMOTOR SHIELD? מה ההגבלות שלי בעצם?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז מה נשמע? אצלי לא כל כך טוב, דוד שלי התחיל להתעסק עם ברזל, נחושת, חוטים וכל זה, אז היום הייתי במגרש איפה שאני עובד בדרך כלל על כל מה שאני עושה למחשב שלי, ופתאום אני קולט משאית מורידה איזה 5 מדפסות לייזר לפירוק, אמרתי למה לא? התחלתי לשבור חחח באתי לתת מכה מה זה חזקה עם פטיש של 10 קילו פתאום אני קולט שיש מאורר ענקי בספק כוח של המדפסת! אמרתי זהו! אני לא נותן שום מכה אני מפרק, כמובן התחלתי לפרק כל המדפסת מכוסה בפח חד מאוד! תזהרו חחח פירקתי מאורר אחד וואלה מאושר אבל הבעיה היא שהוא 24 וולט, זה לא ישפיע עליי חחח שמים שנאי מיוחד כזה לא זוכר את השם שלו שמוריד מ 24 ל 12 וולט דוד אחר (שגר מעל המגרש) אומר לי תפרק לי גם מאורר, מתחיל בפירוק ושוב פח חד מאוד, עכשיו אתם מכירים את…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני לא ממש מבין באלקטרוניקה וכל הדברים האלה אז רציתי לדעת כמה לדים הכי הרבה אפשר לחבר למולקס אחד אהה והלדים אולטרא ברייט תודה
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להכין spectrum analyzer ואני צריך סכמה של המעגל... אם מישהו יודע איפה יש או שעשה כבר משהו דומה עזרה תעזור לי. כמו זה בעקרון תודה על העזרה!!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש פרובים לאוסילוסקופ שלי (tektronix tds1002), איפה יש פרובים במחירים סבירים? האם אפשר לקנות תחליפיים או שאני חייב להצמד למקוריים? מה הפרמטרים שחשובים לי בבחירת תחליפיים? תודה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
היי , אני צריך לצור לוח ולהלחים עליו בקר של 100PIN הבעיה היא שהבקר הוא בא באריזה של TQFP בלבד... אומנם אני עובד עם לוח פשוט מחורר אז ראיתי שבבים שיצרו להם מעברים ל PGA. אני לא יכול לצור את הלוח לבד כי הלחמות של TQFP הן בלתי אפשרויות עם מלחמים רגילים לפי מה שהבנתי וגם הפיתוח PCB עם חומצה כמו שאני רגיל לא ילך כי זה פסים דקים מאוד מה שאומר המינימום זה לוח רגיש לאור עם ציפוי מצד אחד. מישהו מכיר חברות שמתעסקות בזה ולא יתנו מכיר כמו שקיבלתי מאחת החברות 120 דולר?! על שלוש לוחות 5X5 סמ.... כי הם לא מוכרים פחות מ 3 לוחות 15X15...
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש מידע על בניית מארז שיאפשר פיזור חום טוב ויהיה שקט. ראיתי כל מיני מדריכים שלא ברור מהם האם הפיזור חום הוא טוב או שזה רק נראה יפה. אני לא רוצה להתעסק עם קירור מים וכל האופציות האלה, רק לשפר מארז קיים כדי שהמחשב לא ירעיש מדי.
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לכל מי שרוצה אתר מצויין לרכישת רכיבים אלקטרונים בזול יש לציין שיש מינימום הזמנה של 5 דולר +דולר משלוח http://www.taydaelectronics.com
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מכונת כביסה ישנה בבית, ופירקתי אותה ככה שנשארתי רק עם המנוע, למנוע עצמו מחוברים 5 חוטים (לפי השרטוט בתמונה) ולא הצלחתי להפעיל אותו עם שילוב של כל הקומבינציות האפשריות של 2 חוטים (כל פעם רק זוג מחובר לחשמל), אם מישהו יוכל לעזור לי להבין איזה חוטים צריכים להיות מחוברים על מנת שהמנוע יעבוד אני אשמח. בתודה, מתן. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי חברים. אני די חדש בתחום הזה ורציתי לשאול. חיברתי ללוח BREADBOARD סוללה (ללא ארדואינו) של 1.2 * 2 סוללות יוצא 2.4V. חיברתי כמה נורות לד והכל עבד. אחרי זה חיברתי מתח יותר גבוהה - סוללת 9V למערכת ואז כל נוריות הLED נשרפו. אחרי זה ניסיתי פשוט לקחת כמה נגדים, לקחתי אחד 10K ואחד 60K ועדיין הוא נשרף. הנגדים לא אמורים להישרף בעצמם וכד'? מה בדיוק היית הבעיה? איך מונעים שרפת לדים עם 9V?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי חברים יש לי שעלה קתנה, יכול להיות שאני מזמין מערז מחול (Silverstone TJ07) ורציתי לדעת עם אתם יודעים איפה אני יכול לשלוך אותו שיצבעו אותו ב - powdercoat ושאני יכול לכתוח לו חלון בצד ולהסים plexiglass בחלון אם אתם שועלים למה אני מזמין מחול, כי אני כבר מזמין מערכת קירור כומפלת ורוצה מערז מתעים תודה על העזרה!!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה שיהיה לי מן חלק שקוף (מזכוכית או ניילון ) במארז.. בעיקרון המארז שלי הוא סגור.. מתכנת אפורה איך בדיוק אני חותך ריבוע באמצע הדלת של המארז ? כמובן בלי לפגוע בפח ..
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כל הכבלים שלי מחוץ למארז מבולגנים ואני רוצה פתרון שיהיו מסודרים. במה משתמשים כדי לסדר את הכבלים מחוץ למארז? אזיקונים יספיקו או שיש פתרונות יותר טובים?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים נגן ה-DVD Pioneer DV266 התפגר פתאום בבדיקה ראשונית הסתבר שהפיוז של ספק הכוח נשרף - הבעסה שהפיוז מולחם ללוח ... סכמה של הספק נמצאת כאן: ספק כח אחרי הפיוז יש כמה רכיבים במקביל, כולל רכיב שאני לא מכיר - מסומן בשני משולשים - מישהו יודע מה זה ? יש גשר דיודות שמחובר אחרי הרכיבים המקביליים, הרמתי רגל אחת של כל דיודה ובדקתי - כולן תקינות. יש רעיון מה עוד אפשר לבדוק לפני שאני קונה פיוז חדש ומלחים למעגל ? עדכון - הוחלף פיוז וכצפוי נשרף מייד ... יש למישהו עוד רעיון מה אפשר לבדוק בספק לפני שמוכרז כטוטל לוסט ?
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
מישהו פה יודע איפה אפשר להשיג בדיל במשקל בערך 250 גרם או חצי קילו, במחיר סביר? בראשון לציון או בהר ציון בתל אביב או משהו באיזור... תודה...
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי בשביל להשתמש בסריאל מוניטור בלאונרדו, אני פשוט מחבר את הארגואינו למחשב עם הכבל USB הרגיל? לא צריך איזשהו מתאם? תודה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשאול אם ידוע למישהו היכן אני יכול לקנות מעוות קול נייד, הדומה לזה שמשתמשים בו בסרטים דוגמת "צעקה 3". חיפשתי בפורומים של האתר וההתייחסות הייחידה שמצאתי הייתה לפני שנתיים בערך. לא נאמר בדיון ההוא היכן אפשר למצוא את המכשיר הזה. מצאתי משהו כזה באמזון, אבל הייתי מעדיף לקנות משהו בארץ ולא להזמין מאמזון, אם הדבר אפשרי. תודה מראש, חן
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני יודע ששאלו שאלות דומות בעבר אפילו ב2 עמודים האחרונים.. אבל לצערי יש לי מספר שאלות שעדיין לא הבנתי.. חייב לציין שהידע שלי בחשמל הוא מינימלי אבל לא אפסי אני רוצה לקנות פס לדים ולעשות ממנו כרגע 2 דברים.. (בדקתי ונראה לי פס של אור חם 5050 מוגן מים יהיה טוב) 1. אני רוצה לקחת פס של בערך 20 לדים (סתם אני זורק) ולהדביק אותו מתחת למסך מחשב עם כפתור on/off איזה ספק כוח צריך בשביל פס כזה מינימלי? האם אני יכול לחבר את זה למחשב עם כבל USB או שחייב חיבור רגיל לחשמל? 2. יש לי ארונית חיצונית עם שלושה מדפים.. אני רוצה לקחת שלושה פסים של לדים ולחבר את כולם לספק כוח אחד אבל קצת הסתבכתי עם הקונקטורים (על כל מה שראיתי באיביי מופיע מותאם RGB) ושוב עם הספק כוח הייתי שמח אם תוכל…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אז יש לי את ה 7600GT silent חשבתי לעצמי...אם הוא מספיק קר בלי מאוורר ...כמה קר הוא יהיה עם מאוורר? אז כמו אידיוט הנחתי על הדופן התחתונה של המארז מאוורר ...ולא היה שינוי (מעניין למה חח) ואז חשבתי אולי אני יבנה איזה מודינג בשקל ...כי אני קצת בלחצים עכישו.. אז התחלתי לבנות את המבנה: מצרכים - מחברת גליל פלסטיק ניר דבר מספרים מאוורר 120 ממ 2 ברגים ומברג.. הקירור הוריד את הכרטיס ב 11 מעלות במנוחה! (כלומר לא במשחקים וכאלה) ו 7 מעלות בעבודה!! היתי בשוק.. עכשיו הוא 40 מעלות =] חמוד שלי מצלמה חרא ביותר ככה שאני יעלה חדשות בקרוב -= תמונות =- הסבר על המשנה עלק חח הנה המבנה ...קצת לא ברור יש עוד בהמשך קצת יותר ברור קצת יותר ברור מהצד תמונה ברור יותר של המשנ…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מי בונה לי מארז כזה ? http://www.bit-tech.net/modding/2006/07/10/Silent_ContexYZ_by_MisterKholl/1.html\ איזה פצצצהההההה ;D
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
איך אני עושה מעגל של 4 לדים לחיבור למחשב?
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-