עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ksty,

שלום רציתי לדעת איזה ארדואינו כדי לי לבחור בשביל לחבר אליו שני מנועי צעד, צג LCD, וחיישן טמפרטורה. תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by Big_Guy7,

לא מי יודע מה פרויקט גדול, אבל בכל זאת תמיד נחמד לקבל ביקורות והערות. במחשב החדש האופציות למארז היו NZXT LEXA שאין בו מקום למודינג, או את ה CM690 עם חלון והחלפת המאווררים למאווררי לד כחול. בסופו של דבר הלכתי על ה CM690, והתוצאות לפניכם: לפני (תמונה שמצאתי ברשת) ואחרי: בהמשך יעלו תמונות של המארז אחרי סידור החוטים

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. אני רוצה לבנות גרילנדה מלדים שתתחבר למצת הרכב. למה לדים? כך היא תיהיה מספיק קטנה כדי להיות ברכב ולא לתפוס הרבה מקום, ותזלול מעט אנרגיה. הגרילנדה היא לשימוש מחוץ לרכב אם זה לא ברור. דרישות: גודל קומפקטי עוצמת הארה חזקה שתיהיה חסכונית בחשמל חיבור פשוט ובטוח שלא יהיה מסובך מדי. על מה חשבתי? חשבתי לחבר את הלדים בעזרת כבל USB שהתחבר למצת הרכב ויקבל מתח מה אתם אומרים? איזה לדים חזקים יש שגם יחסית חסכוניים באנרגיה? מה המתח שלדים מקבלים? האם יש כאלה שמקבלים 5V או 12V וכך לא הצטרך לדאוג להמרות מהמצת. האם ניתן ליצור מכול כבל USB כבל מתח הדרוש לפרוייקט או שיש לקנות משהו מסוים? האם יש מתאם USB למצת שלא מוריד את המתח ל5V, אם לא האם מתח כזה יספיק ללדים חזקים כמו שאני צריך? אני צריך רע…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by jacko_il,

שלום לכולם, אני עובד על איזה פרויקט (אם זה ייצא יפה אני אפרסם כאן בהמשך) ואני צריך איזשהו מחבר עם לפחות 13 פינים כדי לחבר בין לוח PCB מסויים לג'ויסטיק לשליטה. החלטתי להשתמש במחבר סטנדרטי ישן של JOYSTICK/MIDI שנקרא DA-15 pin כמו שהיו בג'וייסטיקים של פעם. http://en.wikipedia.org/wiki/Game_port אפשרות שנייה היא להשתמש בפורט VGA של 15 פינים. (הוא גם הרבה יותר נפוץ וקל יותר למצוא גם כבלים לזה) מה שאני צריך זה משהו כזה: http://www.fabiware.com/images/Bracket_port_VGA_DB15.JPG או אותו דבר עם חיבור של הג'וייסטיק. אשמח אפילו לקנות סתם את הלוחית מתכת, ללא שום חיבור, כזו: (או משהו בסגנון) http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v1/317948926/PCI_PCI_E_VGA_DB9_Serial_Com_Port_Full_Profile_Br…

5. אני רוצה שיהיה לי מן חלק שקוף (מזכוכית או ניילון ) במארז.. בעיקרון המארז שלי הוא סגור.. מתכנת אפורה איך בדיוק אני חותך ריבוע באמצע הדלת של המארז ? כמובן בלי לפגוע בפח ..

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by Miyota,

היי קרה לי דבר מוזר... באמצע עבודה על המחשב המחשב פשוט נתקע... אין וירוסים אין כלום כל המחשב התחרפן.. בדקתי הכל הכל תקין. במצב של Windows המחשב עובד. אבל אני רק מנסה לשחק משהו המחשב פשוט משתגע. כמובן זה יכול לקחת דקה וזה יכול לקחת 10 דקות. הבעיות משתנות כל הזמן... כמובן שישר חשבתי שזה הזיכרון! אז הרצתי Memtest (חיברתי את הזיכרון למחשב אחר) והבדיקה המלאה עברה בשלום ב0 בעיות.. יש לי את המחשב הזה בסביבות שנתיים והוא אף פעם לא עשה לי שום בעיה שום מסך כחול.. פתחתי את המארז ואני רואה 3 קבלים נפוחים. בנגיעה בהם הם ממש חמים ויש כזה כתם שחור על הקבלים. ממש קטן והקבלים ממש נפוחים.. ככה בדיוק הם ניראים 1.אין לי ניסיון בהלחמה האם אני יכול לעשות את זה בעצמי? (זה לא ניראה כל כך…

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. שלום לכם, יש לי את המיקסר הבא: spirit folio sx והשנאי שלו נהרס על השנאי כתוב: input 230vac ~ 50z 150mA output: 18.3-0-18.3v AC ~ 600mA אחרי שפניתי להמון גורמים קיבלתי הצעת מחיר לספק כוח חדש והבנתי שזה לא משלם (ביקשו 500+ ש"ח) אחרי שחיפשתי המון בגוגל קיבלתי כאב ראש רציני אבל הבנתי שגם ספק כוח חדש הרס לי מהר לכן אני רוצה לשאול אותכם איך אני בונה לעצמי ספק כוח חדש שלא יהרס ויעמוד בדרישות? תודה..

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. אני חדש פה בפורום הזה רק רציתי להגיד שזה אתר חיה! טוב למודינג יש לי מארז מסריח הינה תמונה: וזה המסך שלי (זה לא הוא אבל הוא ממש דומה): אז עם אתם יכולים להמליץ לי על משהו אני ישמח אני מבין במחשבים ומספיק באלקטרוניקה ואני חושב לצבוע את המסך בצבע כסף וגם בזה אני צריך קצת שתסבירו לי אני די חדש בעסק של המודינג, מקווה שתעזרו לי במה שאני יצתרך התקציב שלי: 700 שקל ואני לא רוצה לדבזבז רק על דבר אחד

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by yariz123,

שלום לכולם בניתי מעגל באמצעות הרכיב MT8841 שמתחבר לקו הטלפון הביתי שלי ברגע שמתקבלת שיחה הרכיב מזהה את השיחה ושולח למיקרו בקר את המידע על השיחה (תאריך שעה מספר הטלפון של המתקשר) את המידע הרכיב שולח ברגל הDATA שלו השאלה שלי היא: אחרי שקיבלתי את המידע 8bits למיקרו איך אני יודע מה המספר של המתקשר באמצעות המידע שקבלתי ?? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by OSTM,

איזה טכנאי מחשבים הציע לי לעשות פילטר ממפת אל-בד כזו, המפות החד פעמיות של השולחנות. ולא מסנו רב-מגבת... האם זה טוב? האם זהו בכלל הפורום הנכון?

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Asaf.Y,

לאחר "מוד תעלה" שבו חתכתי את הפלטה של הלוח בעזרת דרמל , העברתי חוטים וכדומה. זאת התוצאה: תגובות...

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by yakirsh4,

שלום, יש לי שתי שאלות בנושאים שונים 1.האם יש פה אנשים שלא עשו צבא (מסיבות נפשיות כאלא ואחרות) ויכולים להגיד איך זה השפיע עליהם בראיונות עבודה כו האם יש פה אנשים שמעשיקים עובדים ( בתחום ההי טק כמובן) ויכולים להגיד אם זה ישפיע על בחירתם אם העובד עשה צבא או לא וכמה זה השפיע על ההחלטה 2 . הסתכלתי בכמה אוניברסטאות על תנאי הקבלה לתוא בהנדסת חשמל ואלקטרונירה ובכמה אוניברסיטאות (כמו למשכן המכון הטכנולוגי חולון) לא רשום שממוצע הבגרות משנה אלא רק התוצאות במתמטיקה ופיזיקה השאלה שלי היא אם למרות שלא רשום יש סיכוי שזה עדיין פקטור כי חלק מהבגרויות שלי ממש גרועות (כמו תנ"ך שיש לי 55) האם לדעתכם זה בכל זאת משפיע למרות שלא רשום על זה כלום באתר? תודה רבה

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. שלומלום לכם שוב.... אמממ.. טוב... הספק שלי.. זה ספק של 300 וואט... ו.. רציתי לדעת.. אם כל המאווררים..(5) לא יכולים לגרום לזה שהוא ישרף...=\ כי אני ממש מפחד מזה שזה יקרה....יש לי מאוורר אחד גם ם קטודה ואחד עם לדים... אהה ומחובר לספק גם הפד לעכבר עם 2 לדים... וגם יש את הלוח אם וכל הדברים האלה... אז רציתי לדעת כי זה באמת מדאיג אותי.. הוא יכול להישרף לי?!?!?!?

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. אם מישהו עושה הזמנה בזמן הקרוב הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות שהוא יקנה Sunbeam overclockers cooler kit - Silver ואני ישלם לו בארץ, עם תוספת כמה שירצה (בלי הגזמה זה מוצר לא כבד) http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1916&cat=46&page=1 נראה לי דבר סבבה לגמרי, גם מבחינת אפקטיביות וגם מבחינת מראה

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. אפשר לדעתכם לבנות ראדר שכזה שמגלה משטרה ואם כן, תוכלו לעזור לי עם שירטוטים וכ"ו ..... תודה

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by dany_tab16,

אני רוצה לחרוט על פרספקס ציור. מישהו פה יכול להביא לי קישורים לציורים שאפשר לצייר על פרספקס שהם שחר לבן ועשויים מקווים?

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. שלום לכולם לפני כמה זמן ראיתי אצל חבר טוב שלי הרדיסק WD ישן ושאלתי אותו מה הוא עושה איתו הוא אמר לי שזה סתם הרדיסק 6 ג'יגה והוא לא עושה איתו כלום אז סבבה הוא נתן לי אותו רציתי להשתמש בו לגיבוי ואז חשבתי לעשות לו מוד מגניב וחשבתי איזה מגניב זה יהיה לראות איך עובד הרדיסק בזמן אמת אז אמרתי את זה לאבא שלי והוא אמר שחלון להרדיסק זה בר ביצוע. סבבה... אז השגתי מברג אלן כוכב (לא היה לי בבית ) פתחתי אותו (עד שגיליתי שיש עוד שני ברגים מוחבאים מתחת למדבקה סעמק) וביחד עם אבא שלי ניסרנו עם ג'יג סואו את הplate ההיא שיש על ההרדיסק (בחלק אחד קצת פישלנו ונשבר אבל לא רואים...) את החלון עשיתי עם נייר שקפים כי זה הכי פשוט ולא רציתי שייכנס אבק וחיזקתי מסביב עם איזולירבנד סך הכל לא יצ…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by whylikethis,

שלום, אני יודע ששאלו שאלות דומות בעבר אפילו ב2 עמודים האחרונים.. אבל לצערי יש לי מספר שאלות שעדיין לא הבנתי.. חייב לציין שהידע שלי בחשמל הוא מינימלי אבל לא אפסי אני רוצה לקנות פס לדים ולעשות ממנו כרגע 2 דברים.. (בדקתי ונראה לי פס של אור חם 5050 מוגן מים יהיה טוב) 1. אני רוצה לקחת פס של בערך 20 לדים (סתם אני זורק) ולהדביק אותו מתחת למסך מחשב עם כפתור on/off איזה ספק כוח צריך בשביל פס כזה מינימלי? האם אני יכול לחבר את זה למחשב עם כבל USB או שחייב חיבור רגיל לחשמל? 2. יש לי ארונית חיצונית עם שלושה מדפים.. אני רוצה לקחת שלושה פסים של לדים ולחבר את כולם לספק כוח אחד אבל קצת הסתבכתי עם הקונקטורים (על כל מה שראיתי באיביי מופיע מותאם RGB) ושוב עם הספק כוח הייתי שמח אם תוכל…

19. Started by SD Project,

תראו שוטטתי קצת באנטרנט באתרים של גלריות מודינג וכדומה, ראיתי כל מיני דברים מוזרים אבל את זה הכי אהבתי => מ-ח-ש-ב מג-י-ר-ה !! אני מעדיף מודינג עשוי מקנוי, למה להוציא מאות שקלים על מארז, קצת דימיון והכל ישתלם... אז ככה, הוא לא לקח לי הרבה זמן תגידו 3 שעות בלחץ... אם יש לכם המלצות נוספות לפרויקט שתפו אותי... מקווה שתאהבו [attachment deleted by admin]

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by AdamS,

שלום לכולם, אני אמור לקנות עוד כמה זמן מחשב וחדש ובחרתי את המארז הזה: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/soprano/vb1000sws.asp. בחרתי לקנות לו את הספק כוח המואר הזה: http://tms.co.il/product_info.php?cPath=83_136_137&products_id=514. אני רוצה לקנות לו גם 3-4 מאווררים מוארים מכאן: http://tms.co.il/index.php?cPath=84_146_198 - אבל אני לא יודע איזה יתאימו למארז. ראיתי גם במלא תמונות שיש מין נוזל ירוק שעובר בתוך המחשב, תוכלו להסביר לי בבקשה מה זה והאם אני אוכל להשתמש בזה. גם ראיתי שיש מלא אנשים שמקבצים את כל הכבלים שיש להם במחשב ל"צמה" אחת גם עם צינור ירוק כזה - אפשר פרטים ? אשמח גם לדעת מה הדבר הזה: http://www.frozencpu.com/scan/se=Water%20Cooling/se=Fro…

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by y_yakov,

למה כל המודינג זה לפרלל וקום ולא ל USB שיש הרבה יותר חיבורים זמינים ממנו? ( מודינג כמו צג LCD ן winlirc )

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by wollmann,

עברתי היום בחנות החשמל בשכונה ושאלתי כמה עולה לד כחול חזק... עולה 5 ש"ח... יקר או זול? כמה בערך צריך לעלות? לא מצאתי פה מישהו שדיבר על מחירים...

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by Qtec,

אני וחבר שלי (OverFlow) עשינו חור בגג ואני מתכנן לשים שם מאוורר 120ממ של Enermax... מה אתם חושבים (אני עדיין צריך לקדוח חורים (או דרך אחרת?) - ואני אעשה את זה כשהמאוורר יגיע) http://www.spymac.com/gallery/show_photo.php?picid=125180&size=big

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by keisyjons,

שלום לכולם!בניתי מעגל שבמוצאו הוא מפיק גל סינוסי מושלם ללא עיוותים בתדר של כ 1HZ (המעגל מוצג מטה). חיברתי את מוצא המעגל אל ביפר על מנת לשמוע את הגל, כלומר על מנת לשמוע אפקט של סירנה\אזעקה וכדו'... הביפר השמיע את הצליל כמו שציפיתי וכראוי. רציתי להחליף את הביפר ברמקול בעל הערכים 4 אום\4W , אך לא שמעתי כלום לצערי. לאחר זמן מה קירבתי את אוזני לרמקול (ממש קרוב) ושמעתי את מה שרציתי אך חלש מאוד! ברצוני להפוך מעגל זה לסירנה שמשמיעה קול דיי חזק, איך אני מבצע זאת ע"י הרמקול? נ.ב. הבנתי שלכול רמקול יש תדר מסויים וצריך להתאים את התדר לרמקול, אך איך בכול זאת אני שומע את הסירנה דרך הרמקול בעוצמה דיי חזקה? (אני לא דורש עוצמה ממש חזקה, כי אז דרוש מגבר וכדו', אבל אני…

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. קיבלתי מכשיר שנראה שהמסך שלו מת, אין תצוגה בכלל מכיוון שלא משתלם להשיג מסך כזה, אז כל שנשאר זה או לנסות להחיות את המסך (אם האפשרות קיימת) או לשחוט לחלפים. האם יכול להיות שהBACKLIGHT התקלקל? האם יכול להיות שמשהו ניתק? מה לבדוק ואיך לדעת אם יש סיכוי?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים