אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה להשתמש במחשב שלי כסקופ וכמחולל באמצעות תוכנה דוגמת audio city ביציאות המיקרופון והרמקול. יש לי מספר שאלות. מה המתחים האופייניים שרמקולים צורכים (היציאה מהמחשב) כדי לדעת כמה הגברה אני אצטרך עם מגבר שרת (או טרנזיסטור אם הוא מוציא זרם). איך המיקרופון פועל? האם על שינוי התנגדות וזרם קבוע או מתח קבוע? איך אוכל לחבר את הכניסה כדי לקבל את האות? מה הזרם המקסימאלי שאני אוכל לשים על הכניסה בלי לשרוף את הלוח אם? אם הרעיון הכללי הוא לגמרה אחר, האירו את עיני. תודה מראש לעוזרים!!!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני עובד עם מיקרו בקר אשר לא מוציא מספיק זרם לMOC ולכן אני צריך להשתמש עם טרנזיסטור שיגביר לי את הזרם.. עכשיו השאלת מיליון הדולר היא באיזה טרנזיסטור אני צריך להשתמש שיעשה את הפעולה הזו בצורה ההכי איכותית וטובה? איזה טרנזיסטורים מגברי זרם טובים אפשר להמליץ עליהם?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://blogs.howstuffworks.com/2008/11/24/diy-build-your-own-led-clock/ הבחור נתן בראש! סתם מצאתי את זה המהלך השיטוט שלי באינטרנט והחלטתי לשתף.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה 330 mA מ +5VS בספק שנותן 100 mA (ספק קטן של delta) חשבתי אל - להחליף את הדיודת יציאה של ה 5 V לדיודה שמחזיקה 330 mA - להחליף את הקבל לקבל גדול יותר - להוסיף גוף קירור לרכיב מיתוג בצד מתח גבוה (הרכיב אמור לדעתי להחזיק יותר ויש לו לוח מתכת אם חור אבל הוא עומד עכשו באוויר ללא קירור) - השנאי הוא קצת יותר גדול ממה שיש בספקים גנריים אז אני חושב שהוא יחזיק כמו שהוא זה יעבוד ? איזה עוד רכיבים מגבילים את הזרם ב +5VS ? אם ה OCP של הספק יקפוץ איך אני משנה אותו ל 330 mA (או קצת יותר) ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מצאתי איפשהו בבית 2 סוללות ליטיום ריקות אני מעוניין לטעון אותן איך אפשר לעשות את זה? דרך אגב אני מתכוון לסוללות ליטיום האלה לפי חיפוש בגוגל זה נקרא lithium coin battery
-
- 22 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
היי! מה נשמע? אני מעוניין לקחת פרוייקט קטן באלקטרוניקה ולתת לו חיבור למחשב. חשבתי על לוח שאליו אני אלחים מספר לדים בשורה (נניח 10) ובעזרת רכיבים ומתאימים וחיבור מתאים ללוח האם למחשב (אפשרי חיבור LPT או COM) אוכל בעזרת תוכנה לתרגם את זיכרון הRAM שבשימוש באחוזים למספר נורות לדים שידלקו בשורה. אשמח לעצות באלקטרוניקה, איזה רכיבים צריך, אולי מישהו מכיר מדריך כלשהו באינטרנט. האם בכלל אפשרי. תודה, רן.
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ערב טוב. איפה אני יכול לקנות כבלים כאלה: אני צריך את זה מהארץ. תודה
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
ברצוני לחבר מתג חיצוני {לא במארז} להדלקת המחשב אשר יגיע עד למקלדת {ברשותי מקלדת WAVE אשר מחוברת ב USB בחוט מאריך של 3 מטר} הייתי מעוניין לקבל הסבר כיצד ניתן לבצע זאת ואם ניתן לקבל איור או תרשים פשוט שמצורף להסבר יהיה מעולה על פי הבנתי אני רק צריך לקחת לחצן {לא מתג OFF/ON } לחתוך את החוט של הכפתור של המחשב לחבר כבל חיצוני באורך הרצוי לחברו לחלק שחתחתי כאשר צד אחד מחובר ישירות ללוח אם והצד השני ישירות ללחצן החיצוני .... בתודה מראש LIMER
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי sony ericsson w760i ויש לו בצד מגעים המשמשים להטענה\העברת נתונים. שמתי לב שלפעמים לחבר את זה למחשב דורש כמה ניסיונות ומבט קטן במגעים הראה לי שהם מלוכלכים לגמריי (חבל שסוני אריקסון לא החליטו לעשות כיסוי להם כמו לכל שאר החברות ) אני מחפש דרך לנקות אולי קיים איזה נוזל שמנקה את זה או שבכלל יש איזה פיתרון יותר יצירתי לנקות את זה בלי לפגוע כמובן במכשיר\לשרוט את המגעים?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן. אני מקווה שאני נמצא תחת הכותרת המתאימה לשאלה זו. אני מעוניין לשלוט על כל פין ופין בנפרד ביציאת כבל הLPT שאני מחבר למחשב דרך כניסת יו-אס-בי. איך עושים זאת? מדובר על כבל LPT רגיל, 25 פינים . תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן, בהמשך לעניין המגבר נתקלתי בבעיה הבאה, אני משתמש בשנאי שאחרי יישור יוציא מתח של 28-30VDC ואני צריך עוד רמה של מתח, 15V. הבעיה היא שלא מצאתי ממיר DC DC שמתאים למתחים האלה. מה אני יכול לעשות? אם אני משתמש ב 3 ממירים במקביל (כאשר כל אחד מהם מוציא 5V)?
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לשאול האם ניתן לקחת רמקולים דיי מעפנים של מחשב שיש לי, ךפרק אותם ולשלוף מהם את המגבר לאליו לחבר רמקולים של מערכת סטריאו ואם כן, הכיצד? אני רוצה בסה"כ שהרמקולים ששיכים למערכת סטריאו יהיו בעלי יציאה של 3.5MM ואני יודע שבלי מגבר, אם אני אחבר את הרמקולים נניח לנגן לא ישמעו כמעט כלום ולכן חשבתי על הרעיון הנ"ל. אני יודע שצריך להתיחס לנתונים של הרמקולים הספקים קיבולת של הרמקולים ועוצמת המגבר אך אני יוצא מתוך נק' הנחה שהמגבר הזה לא מפתח יותר מידי שכן הרמקולים הללו שמחוברים אליו דיי מעפנים לעומת הרמקולים של מערכת הסטריאו שהם חזקים מאוד כאשר הם מחוברים למערכת המקורית. ובנושא אם כבר אז שאלה אחרונה : האם אפשר להוציא את המגבר מהמערכת המקורית ולהפוך את הקרמקולים לר…
-
- 37 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי בקיצור יש לי מקלדת עם חיבור USB ואני מעוניין להחליף את החיבור ל 5 פינים הישן ולא יודע איך ( סידור הכבלים ) אני מתכוון לעשות את זה בגלל שתי סיבות 1. אצלי במחשב שאני עושה פורמט מקלדת עם חיבור USB לא מזוהה ,מקלדת מהסוג הישן כן 2. יש אצלי שקע כזה מאריך עם חמישה שקעים ויש אחד דפוק קצת , ובכל שמישהו נוגע בכבל אני מאבד את המקלדת ( כנראה שעושה קצר )
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני צריך קופסה שמתאימה למפרץ ה5.25". פשוט קופסאת פלסטיק בצבע שחור בעלת חורים לברגים במקומות המתאימים ופאנל קידמי חלק ונקי בגודל המדויק של כוננים רגילים. המארז הוא ANTEC 300 והפאנל הקדמי ניתן לפירוק קל. אז הקופסה צריכה להיות כמו בגודל של כונן רגיל כדי להתאים. זה ישמש לאיזה פרויקט. בהתחלה חשבתי לשים רכיבים על כיסוי של המארז ואת המעגל בתוך המארז אבל זה מונע מהפאנל הקדמי מלהתפרק. עלה לי רעיון של לחבר את המעגל לפאנל באמצעות כבל DVI זכר-נקבה ואז יהיה אפשר לפרק אותו. אבל אני מנסה לפשט עניינים אז אני צריך כזאת קופסה.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הכרטיס קול שלי OB עושה בעיות... הצד השמאלי שלו מקרטע זאת אומרת ברמקול אחד שועים טוב וברמקול השניכימעט ולא שומעים כלום... יש אפשרות שזאת בעיה אלקטרונית שבגגלה יש את הרעשים האלה? או שזה רק בעיה בחיבור עצמו ופירוק החיבור והחזרתו יכולים לסדר את העינין ( החיבורים מולחמים ללוח האם) יש מעל החיבורים כמו מין מכסה פח כזה... אי אפשר למצוא את הסיבה לבעיה? ממש לא בא לי לקנות כרטיס קול חדש... תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי כולם, מישהו יודע איזה חברות מייצרות את מכשירי הקשר של המשטרה? =] ד"א לפני שמיהו יגיד שזה לא חוקי - אני לא מעוניין להאזין להם אלה רק לבדוק עם איזה חברות הם עובדים =]
-
- 9 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום לכולם במהלך פירוק שעשיתי למחשב נייד שברשותי (המקלדת לא עבדה) הצלחתי לקרוע, חלקית את הכבל שמקשר את ה palm rest ללוח אם. הכבל אחראי על תפקוד העכבר והרמקולים. (הרמקול השמאלי עוד עובד) אשמח לעצות איך ניתן לתקן/להחליף /לקנות כבל כזה חדש או אפילו יד שניה. המחשב הוא של חברת dell מדגם latitude ppx (קצת ישן - פנטיום 3) תודה רבה מראש לכל העוזרים נ.ב. לפחות המקלדת עובדת עכשיו
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, ברצוני לרכוש כרטיס PCI הכולל בתוכו אפשרות להרחבה ע"י WIREUP מצורף קישור לכרטיס/ים שמצאתי הדומים לתיאור המבוקש, מטרת הכרטיס: ביצוע פקודות קלט/ פלט, נתוני הקלט הינם נתונים דיגיטלים שעברו המרה מאנלוגי לדיגיטלי של 8 ביט, מעבר הנתונים לכרטיס, מהכרטיס נכנס כל הDATA למחשב, במחשב לוקחים את כל המידע ומציגים אותו בגרף אונליין, ובערך מסויים שנקלט בקלט המחשב ישלח אות בקרה לכרטיס ודרך הכרטיס הלאה לפרויקט (ממסר-> מנחת וכד'...) http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pci_development_board.html http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pcie_eval_board.html אלה הכרטיסים המדוברים, שוב, במידה ויש משהו אחר להציע שמתאים לתיאור שמתואר אשמח לשמוע... לדעתי הכרטיסים המוצאים כאן הם מסו…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בשעה טובה הפרוייקט החדש מתחיל, אומנם מדובר בשלב של איסוף חומרים וחלקים. לוח: EVGA קלאספייד מעבד: 920 I7 זיכרון: דומינייטור 3X2GB כ.מסך - בהמשך HDD: אינטל SSD, 80 GB, עם שאיפה לRAID 0 ספק 1WK של קורסאייר - קיים מארז: ליאן לי V1010 - קיים. דעתכם? כמובן שבכל פרוייקט - הרמה צריכה לעלות. הפעם יש לנו כל מיני שטויות מMDPC, וMIPS, אין כמו הגרמנים בכל הקשור לאיכות. קירור מים קיים אף הוא, ואני בשלבים מתקדמים של המפרט הסופי של החלקים להם אני אזדקק. השם של הפרוייקט ככל הנראה יהיה AURIOS . שבוע טוב.
-
- 11 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
שלום לכולם קראתי לי את הפרויקט ספיידי הנה קישור לפרויקט למי שלא זוכר http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=45325.290 ואם תסתכלו על העידכון שיש בעמוד 30 תיראו שהוא הכין כמו מין גריל כזה של ספיידי ורואים בו את העיינים זוהרות ועכשיו השאלה שלי היא איזה חומר זה ? תודהרבה ושבת שלום
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אז אני מחפש את הרכיב: TSOP1838 לצורך בניית המקלט אינפרא אדום: http://www.heatseekerz.net/index.php?page=articles&id=4 מישהו יודע אולי איפה מוכרים את הרכיב, במרכז? היום אני חיפשתי בסביבת התחנה מרכזית בחנויות אלקטרוניקה, ואפילו לא היה זכר לכזה דבר..... או אולי מישהו יודע איזה חנות שמוכרת רכיב דומה לרכיב הזה? נ.ב. 8 ש"ח ללד כחול זה הרבה?
-
- 20 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
טוב אני רוצה לבנות מנורת לבה בבקבוק אבסולוט.... קודם כל איזה מיצרכים יש לי: 1. מיכל המלא בחומר של מנורת לבה אורגינלית חחח 2. בקבוק אבסולוט רגיל(הקטן) 3.כפפות טובות לדברים חמים אוקיי אז מה אני יודע אל אייך לעשות... אני יודע שצריך לחממם את המיכל עם החומר קצת שהייה נוזלי, בנתיים לשים את הבקבוק וודקה במים חמים, לוקחים את הבקבוק עם החומר ושופכים לתוך הבקבוק בעזרת משפך מברזל. לוקחים את המקור חום למנורה הקודמת ושמים מיתחת לבקבוק וודקה ויש לך מנורת לבה... עכשיו יש לי כמה שאלות אל זה... 1.כרגע אין לי את המקור חום הרגיל למונרת הלבה יש לי רק את המיכל אז מה כדי לי לשים מיתחת שהייה אכותי ואם אפשר לא סתם "לשים מנורה" תגידו איזו ואיפו אפשר להשיג וכאלה.... 2. במיכל אין מספיק חומר בישבי…
-
- 14 תגובות
- 10.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ושבת שלום אני רוצה לעשות חלון ולשים שם פרספקס אם חריטה חשבתי לקנות פרספרס שחור (יד מאיפה לקנות זאת לא הבעיה) אבל אני חיפשתי שחור חצי שקוף והמוכר אמר לי שיש להם רק פרספקס שחור לגמרי אז הששאלה שלי היא כזאת : אם אני קונה פרספקס שחור לגמרי ואני חוקט עליו משהו ומאיר את זה אם לדים אז יראו את מה שחרטטתי ? תודה ושוב שבת שלום שקד
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הפעם בעניין קצת אחר מגבר של חברת פישר למכירים , הדגם הוא CA M300 ככה הוא ניראה http://www.radiomuseum.org/r/fisher_stereo_amplifier_ca_m300.html אלומניום מוברש עם מדבקות שחורות שפשוט עושה לי בחילה. הגימור הרצוי הוא כמובן שחור מראה כמו שאר הדברים בחדר. כבר הספקתי לעשות המון וצבעתי את הפנאל שהוא יציקה של אלומניום ואת המכסה שלו וגם את הכפתורים את הבוררים בצורות הפסים אני משאיר כניקל ואני מתכנן גם לעשות תאורה בצבע אדום/כחול/ירוק (אחד מהם) שתאיר עיגול מסביב לכפתורים של האיזון , באס , טרייבל , וכמובן ווליום. יכול להיות שאני גם יעשה מדבקה בלוגו של פישר כדי להדביק על הפנאל . בנתיים המגבר עבר פירוק רציני החלפתי משחה תרמית לכל הנוגעים בצ'יפ ניקיתי הכל מאבק לכלוך וכאלה א…
-
- 23 תגובות
- 10.2k צפיות
-