עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by OnlyOne,

שלום לכם, אני מחפש חנויות אלקטרוניקה בחו"ל להזמנת רכיבים כגון צ'פים,קבלים,נגדים,גו'קים ועוד... כמובן ששולחות לארץ ולא יקרות במיוחד...

• 12 תגובות
    • 3.2k צפיות
  2. Started by ViPeRT,

שלום לכם! עשיתי פרוייקט עם סוללה של DVD נייד הסוללה היא: 3.7V 1800mAh אני רוצה לבנות מטען לסוללה בשביל שאני לא אצטרך לחבר אותה כל הזמן ל DVD הנייד. עדיפות למתח הזנה של 9V 2A (הספק של ה DVD הנייד). למישהו יש שרטוט? * אני רוצה שהמטען יטעין את הסוללה ובסיום הטעינה תדלק מנורה. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. Started by dbx22,

שלום לכולם, אני בטוח שיש כאן הרבה אנשים יצירתיים וחכמים שיצליחו במה שאני לא מצליח. אני רוצה לבנות מתקן, שיהיה קטן ככל האפשר, כי הוא אמור להכנס לפה, שיפלוט חום, לא משנה אם כתופעת לוואי מפעולת הרכיב או כמטרה ראשית של הרכיב. או שיש אופציה אחרת שזה חומר שמגיב באיזה צורה כימית לחומר אחר או לרוק שיתחמם קצת כתוצאה מהמגע עם הרוק. יש למישהו רעיונות? חבר'ה בבקשה תענו ברצינות ובלי הערות מיותרות. תודה.

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by SHAKED286,

איזה חנויחות מודינג יש בחו"ל ששולחות לארץ ? אני צריך שהם יהו מגוונים מאוד ודי זוליםן (יחסית לחנויות אחרות) תןדה רבה שקד

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by dan79,

ברצוני לבנות שוקר חשמלי באופן עצמאי. יש לי ידע אלמנטארי בחשמל וציוד בסיסי (מלחם,כלי עבודה ...) אילו רכיבים אני צריך ,היכן קונים אותם ואיך מרכיבים אותם?

• 21 תגובות
    • 11.7k צפיות
  6. יש לי מסך שחבל לי מאוד לוותר עליו ויש בו בעיה.. המסך ברגע שמדליקים אותו כאילו סובל מנפילות מתח וברגע שמדליקים את המחשב הוא נכבה לגמרי... עכשיו פתחתי אותו ויש בפנים כמה קבלים מנופחים..מה שבמוביל אותנו לשתי שאלותעם סעיפים ;D ) 1.איפה אני משיג את הקבלים האלה?אפשר להזמין מאיזה אתר באינטרנט? 2.יש איזה משהו שאני יכול לבדוק בנתיים כדי לראות אם המסך יעבוד בכלל עם קבלים? אני יכול לחבר קבל שונה ממה שיש שם עכשיו? תודה רבה לעונים צריך את זה דיי דחוף :-\

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. Started by Moty_p,

יש לי כבל VGA שנהרס לו 2 פינים ובגלל זה רואים רק כחול במסך) אז חתחתי את המולקס היצוק ועכשיו אנ מחפש תרשים של החיבורים של כבל VGA זכר זכר עברתי על גוגל ולא מצאתי משהוא פשוט להבנה השמח אם תעזו לי לחפש מדריך פשוט עם תרשים שאני יהיה יכול לעבוד איתו תודה..

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. שלום לכולם, בן דוד שלי לא היה צריך את המחשב הישן שלו ולכן החלטתי לקחת אותו ולשפץ אותו . נתחיל בזה שהוא היה גרוטאה שלקחתי אותו . הוא היה כל הזמן נכבה , מלא באבק והיה מבולגן והחלטתי לסדר אותו . ככה קיבלתי אותו (רק שבמקום ה CD שלמטה היה חסר מכסה) וככה הוא נראה מכל הזויות (רק בלי האזיקונים על הכבל 20 פינים) אז איפה נתחיל...התחלתי את הפרויקט אתמול והיום גם ביצעתי מספר פעולות. הגומיה של המגש של ה DVD היתה קרועה ולכן המגש לא יצא. פירקתי גומיה מכונן ישן ושמתי בחדש לקחתי את המלחם שלי והמסתי את הקצוות של האזיקונים ששמתי כדי שלא יהיו חדים לקחתי רגליות גומי מרמקול ישן שהיה לי והדבקתי על רצפת המארז מה CD שפירקתי ממנו את הגומיה ל DVD לקחתי את הגג שלו ואני מת…

• 737 תגובות
    • 130.8k צפיות
  9. אני לא כ"כ פעיל פה בד"כ אבל רציתי לשתף אתכם בפרוייקט המודינג שאני עושה בימים אלה. בזמן האחרון יש לי יותר מידיי זמן פנוי וקצת כסף אז החלטתי לנצל את זה למודינג. בתור התחלה הכנתי פאן באס חדש: הפאן באס עדיין לא גמור, בינתיים סיימתי את הפאנל עצמו אבל זה ממש לא הסוף שלו (יש הפתעה ) לא יצא לי כ"כ להגיע לחנות אלקטרוניקה בזמן האחרון כדי לסיים את הפאן באס לגמרי אז בינתיים סיימתי משהו ישן שהתחלתי. לפני כמה חודשים התחלתי בבניית לייט פד ולא סיימתי אותו. שלשום חזרתי לעבוד עליו ואתמול סיימתי תמונות: הלייט פד מתחבר למחשב בעזרת כבל USB. משומה המצלמה תופסת אותו ממש ממש גרוע.. במציאות הוא הרבה הרבה יותר יפה. הציפוי השחור שעליו זה מן טפט קטיפה כזה שאמא שלי קנתה בשביל…

• 128 תגובות
    • 41.1k צפיות
  10. Started by SHAKED286,

שלום לכולם ברצוני להכין מגבר לאוזניות ואני צריך מעגל שרשום בו את כל החלקים שאני צריך במדויק ואני צריך שאת כל החלקים ההאלו יהיה בארץ (מצאתי כמה מעגלים אבל בכולם היו חלקים שאי אפשר למצור בארץ). אשמח לשמוע ממכם דעות והמלצות. שקד

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by o07,

האם אפשרי לקנות נגיד קורא דיוידי רגיל של מחשב ולהחליף את הקורא שיש ברדיו של רכב שהתקלקל\התיישן ? לא חייב דיוידי כן אבל זה מעניין, אני רוצה לנסות. מה אתם אומרים? עריכה: אני רוצה לעשות את זה בגלל שהקורא אצלי (Buffer?) ממש איטי, נגיד שמתי בדיסק הרבה שירים יקח לו איזה חצי שעה למצוא\לחפש את כולם. (עוד לפני הרצה של שיר אחד )

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. אהלן חבר'ה, חלקחם בטח קראתם את הת'רד הקודם שלי שעסק בתכנון בניית מגבר. אני משתמש במעגל הבא: השאלה שלי היא באיזה קבלים ונגדים אני צריך להשתמש? בהנחה שאני שואף להשתמש ברכיבים האיכותיים ביותר ללא הגבלת תקציב. אני כמובן שואל על סוגים וחברות ולא על ערכים. הבנתי שרצוי להשתנש בנגדים metal film מפני שהם הכי יציבים ולא גורמים לרעשים מיותרים, אבל שוב, אני צריך לדעת של איזו חברה עדיפים. אם אתם מכירים אתר שעוסק באופי הסאונד או משהו כזה של נגדים למשל של כל חברה אשמח אם תפנו אותי אליו. (אבל כנראה שאני אופטימי מידי ואין כזה דבר ) תודה

• 53 תגובות
    • 7.5k צפיות
  13. Started by SeaMonster,

אני רוצה ליבנות UV meter , שמורכב מ 20 לדים פר ערוץ והייה מחובר מאחורי המסך של המחשב ומחובר לכרטיס הכל של המחשב. בישביל זה אני צריך לחבר 2 LM3915 בקסקדה, אני לא מצליח לימצוא הסבר או שירטוט לאיך עושים את זה. המעגל יחובר ל 12V דרך הספק

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by omerhuri,

יש ליי שתייי רמקולים של 5~3 W , ועוד 9 ואז סימן של פרסה כזה.. זה מה שהיה רשום על הרמקולים מאחורה יותר מזה אני לא יודע.. אז לקחתי את הרמקולים וכמה כבליים ואבא שלי חיבר אותם לחיבור אוזניות רגיל 3.5 וחיברתי לפלא שליי והוא עשה צליל אבל חלש.. כנראה שזה לא אותו כוח אז זה לא שה את הצליל המקסימלי ויש לי אייפון אם צריך לדעת מה הפלאפון.. אז לעניין איך אני מכין מגבר ? שיהיה משו פשוט מה שצרייך אני יקנה אם יש מדריך ווידאו או משו אני ישמח.. תודה מראש !!

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. לשלטים של הלווין והכבלים יש נטיה מעצבנת להתקלקל. במיוחד כפתור הכיבוי וההדלקה. במקום להחליף את השלט כולו ולשלם כמה עשרות שקלים לחברת YES אפשר באמצעים פשוטים לסדר את הבעיה. המדריך מתאר תיקון שלב של YES אך אני מניח שהשלט של הכבלים הוט בנוי באותה צורה. שלב 1: הוציאו מהשלט את הבטריות והבריגו החוצה את הבורג הקטן שמאחוריהם. [br]פורסם בתאריך: 16.07.2010 בשעה 13:12:37 כדי לפתוח את השלט צריך להפריד בין המכסה העליון לתחתון. המכסים מחוברים בעזרת 9 מגרעות. 4 בכל צד ו-1 מאחורה (ראו את החצים האדומים)פשוט צריך לדחוף מברג באיזור של המגרעת ולהפריד בכוח את המכסים. [br]פורסם בתאריך: 16.07.2010 בשעה 13:13:29 החלק השמאלי הוא הצד התחתון של הכפתורים שימו לב שמתחת לכל כפתור יש חומר מוליך …

• 8 תגובות
    • 10.9k צפיות
  16. Started by mzlbat,

היי קיצור יש לי אייפוד טאץ' ואני מטעין אותו רגיל מהUSB של המחשב , העניין הוא שיש לי גם מטען USB בבית שמתחבר לשקע אבל לא יודע למה זה לא מטעין את האייפוד כתוב על המטען 5 V 0.5 -+ 200ma- 300ma dc

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by dids22,

שבוע טוב, אני מתעניין ברכישה של טורבינה לצורך בניית דגם של טורבינת רוח אבל לא מוצא מקומות בארץ שמוכרים, ומחו"ל, המשלוח נורא יקר אז, אם משהו מכיר...

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by maxwell10,

בלוח-האם הישן שלי אין אפשרות לשלוט במהירות מאוורר המעבד (cpu_fan) ולכן המאוורר של הקירור AC Freezer 64 Pro עובד על מהירות מקסימלית ומרעיש מאוד. נאמר לי שאפשר לבנות מערכת פשוטה שתעלה לא יותר מ 10 ש"ח על מנת לשלוט על מהירות המאוורר הזה אבל אני לא יודע איך. האם אפשר לקבל הסבר פה? ללוח-אם יש 3 פינים ולמאוורר יש 4 חורים. יש לי מעט ידע באלק' ואם צריך משהו מתוחכם אני יכול לפנות לחברים שהם טכניים אלקטרוניקה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by omerbr,

הינה כמה תמונות של חלק מסויים דיי דומה לרזיסטור אבל אין לי מושג מה הוא עושה ואם אפשר לקנות אותו כי החלק הזה נישרף לי הוא היה שייך פעם למודם של אוזניות אל חוטיות האם תוכלו להגיד לי מהוא החלק הזה? תמונות: http://www.siz.co.il/my.php?i=rm2jnorzwmvk.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=k2niddjhjryn.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=ny2czhotntkm.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=hwznntyhhmdw.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=y3qujmjyzz2q.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=m5muhjyymzmj.jpg תודה לעוזרים

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by Cooler-Master,

שלום לכולם היום הלך לי הספק כח של המסך. מישהו יודע אולי איפה אני יכול למצוא ספק כח כזה? המסך הוא מה שרשום במפרט מחשב שלי.. עכשיו הנתונים היחידים שרשום על הספק הם 12וולט ו3.5 אמפר זה מה שהוא מוציא.. אז תודה מראש...

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by sd1,

כדאי לי לקנות את נגן המוזיקה MP5? או לקנות את ה-MP3?

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by maxwell10,

אני רוצה לבנות בורר שנותן מתח 12V, 8V ו off, אין צורך בנורת לד. ברשותי מאוורר AC Freezer Pro 64 כאשר Fan Spec: 300-2200RPM, 12V, 0.20A כמו כן ברשותי נגד 30 אוהם והספק 50W עכשיו, מהמאוורר יש 4 יציאות (פינים). מהמפסק יש 3 חוטים (פאזה אחת ושתי אדמות). במדריך לא מובן מה מחברים למה? האם הפאזה הולכת לספק? אם כן אז לאיפה בספק? ושתי האדמות? לאן הן מתחברות?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. איפה ניתן למצא מנועי צעד ביפולארים לCNC באיזור המררכז? ומסילות ליניאריות זולות. יש לי כבר מנוע צעד אחד ביפולארי ממדפסת לייזר ישנה, והוא עובד מצויין עם דייבר שבניתי (מבוסס L293) ומי שזוכר את המחשב שמשמש לצריבת פיקים, במקביל הותקנה גם EMC2, והחיבור הפרללי חובר לדריברים של המנוע דרך מהפך שמשמש כחוץץ, וזה עובד מצויין. כעת אני צריכה להשלים את הציר X ו ציר הZ. דרמל גם יש אפילו עם צינור גמיש,אבל חסרה לו תפסנית. את המכונה חשבתי לבנות מקורות עץ כי זה חומר זול יחסית וקל לעיבוד. הטודוליסט שלי הוא כזה: - תפסנית לדרמל. - מנועי צעד ביפולארים. - מסילות ליניאריות - קורות עץ לבניית המכונה. - איזה תוכנה יכולה לתת לי מענה איכותי לסירטוט ויצוא לקבצי G-CODE (קבצים לכירסום) במקביל לזה, מי שזוכ…

• 121 תגובות
    • 20.4k צפיות
  24. Started by NiceShoTe123,

שלום , אני דיי חדש בתחום של האלקטרוניקה ואני רוצה לבנות איזה פרויקט קטן... בעקרון הרעיון של הפרויקט זה: מיקרופון + מעגל הגברה , מהמעגל הגברה יוצא אל איזה רמקול ואל שבב LM3915 בשביל VU MTER . ויש אפשריות לנתק את הרמקול. זה המעגל: http://up203.siz.co.il/up3/tzjvnnc2qy2m.png תגידו מה צריך לשפר... תודה.

• 19 תגובות
    • 3.3k צפיות
  25. Started by AmStAf-,

אהלן D: מממ אני רוצה לבנות מערכת לשליטה עם המאוורים + לד לכול מפסק [ ביחד 4 מאווררים ] מממ אח'כ אני פשוט מחבר את המאוורר לרגל של המפסק לאן שמחובר הלד . ככה אני עושה X 4 אין לי מושג מה ההספק של המאווררים , אני לא רוצה לשנות מהירות ולא כלום אני רק רוצה On/Off וכשזה ON הלד דולק . השאלה שלי אם אני צריך גם לשים נגד למאוורר למרות שאני לא רוצה להוריד את מהירותו ולא לשנות שום דבר . המאווררים הם של Antec 900 עם מתג מהירות מובנה , היציאה של החשמל היא Molax . והאם הנגד הבא : 4.65Kohm יתאים לי לבנייה הזו . הלד הוא לד פשוט 5mm בצבע שקוף אשר מפית אור כחול . אם עשיתי משו לא בסדר אנא תקנו אותי . תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 812 צפיות

דיונים חדשים בפורומים