אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ראיתי את זה עכשיו, פשוט וגאוני לכל חולי הFACEBOOK למיניהם שעוד יש להם חיבור LPT במחשב http://www.instructables.com/id/Facebook-LED-blink-on-new-notifications-and-messag-1/ לדים מהבהבים בשביל קבל הודעות חדשות ומסרים חדשים בפייבוק, מינימום תחכום למרות שאפשר לשדרג את זה למשהו שיראה טוב יותר
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הולך פה? לפי מה שהבנתי, בשיטת מנצ'סטר הספרה 1 מיוצגת כאשר יש ירידת מתח (גבוה לנמוך) והספרה 0 מיוצגת כאשר יש עליית מתח (נמוך לגבוה). התמונה הנ"ל לקוחה מויקיפדיה ואני לא מצליח להשליך מההסבר של עליות ונפילות המתח לקידוד שבתמונה. מישהו יכול להסביר לי בבהירות מה הולך כאן?
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים , חברי הפורום הוותיקים פה אולי זוכרים את המוד שעשיתי למארז שלי שעדיין נמצא בשימושי (המארז בן 5 שנים) למי שרוצה לעיין במוד הקודם שלו : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=74955.0 לפני כמה חודשים היגעתי למסכנה שהמארז כבר לא עושה לי את זה כמו פעם. הוא קצת התיישן מבחינת הקירור שלו. המאווררים שלו התחילו להרעיש הצבע התחיל להתקלף ולא נראה כבר סקסי כמו פעם והחלטתי שאני עושה לו רענון לקח לי הרבה זמן לתכנן בראש איך בדיוק אני עושה את כל העסק . לצורך העיניין למדתי לסרטט בתוכנית סרטוט הנדסית INVENTOR בכדי לתכנן את כל העסק עד לפרט האחרון . טוב, נפסיק עם בלבולי בי**ם ונגש לתכנון : מה שאני הולך לבצע בעצם זה להכניס מערכת קירור מים המבוססת על 2 רדיאטורים, 3X120…
-
- 137 תגובות
- 41.6k צפיות
-
-
זה יהיה ארוך אבל אני מקווה שזה יעזור לאלו מכם שנתקלו באותן בעיות כמוני... עקב צפיפות (פיזית בחדר ואחסונית בדיסקים) וחוסר גישה נוחה לרכיבי המחשבים החלטתי לבנות ארון ובו ליצור סביבה המורכבת מ-3 מערכות עיקריות: 1. שרת Storage 2. שרת מארח למכונות וירטואליות 3. תחנת עבודה ומשחקים בעיקרון הארון עשוי מאלומיניום (רגליים, קורות ורשת) והמדפים לקוחים מארון תקשורת. לוחות האם מוברגים ל-Test Beds (שנלקחו ממארזים ישנים) שבתורם מוברגים למדפים (שניתן למשוך החוצה כאשר פותחים את הדופן הקדמית) הנמצאים על הקורות. הארון ומערכת החשמל (מפצל עם 10 שקעים, 2 מכשירי אל-פסק) ניצבים על עגלה שעשויה מ-4 קורות ו-4 גלגלים. המחשבים מחוברים ל-KVM, מסך 26" יחיד. מתג 1 Gbit לתקשורת פנימית, נתב 1Gbit …
-
- 16 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אין ברשותי זמן ויכולת לעשות מודינג למארז שלי אם מישהו יוכל לעשות לו מודינג ואני אשלם לו ככה 100-300 שקל אוקיי?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ככה היה הקירור המקורי המאורר נדפק סופית היום בניסיון לפר אותו ( ארקטיק לא דעגו לעשות אותו מתפרק כמו מאורר נורמאלי) ושמתי שם מאורר 80 מילימטר רגיל עם חוט מתכת הכל היה טוב ויפה עד שלא החלטתי לעשות סדר על המדפים היום הוצאתי 2 קירורים BOX של אינטל אחד גבוה והשני נמוך. בניסיון לפרק את הנמוך ניתקלתי בבעיה שה פיני חיבור באים באותה מסגרת עם המאורר ולנדר לא ממש בא לי כי יש לי עוד לוח שזקוק לקירור הזה. מהקירור השני כן פירקתי וניסיתי לשים על הכרטיס מסך והיה חסר לו 5-6 מילימטר על מנת להיסגר על הקליפסות הרגילות שלו ( שהוא מחובר לצלעות הקירור בקירור של אינטל) כופפתי מעל את הצדדים של הקירור של הכ.מסך ( שעליו אמורות להינעל הקליפסות) שמתי2 שכבות של טייפ חבלה על השפתיים של …
-
- 27 תגובות
- 10.2k צפיות
-
-
הייתי רוצה להתחיל פרוייקט של בנית מארז למחשב. אבל אני לא מוצא מספיק חומר של איך לעשות... עזרו לי!
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ראיתי תדבר המגניב הזה http://www.youtube.com/watch?v=ZOgptvjwng8 יש אפשרות להשיג את זה בארץ?
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
כן אני יודע שיש הרבה כאלה וזה לא יקר 120 שקל.. אני עדיין רוצה לבדוק וזה להכין לבד בשביל הכיף וזה לא נראה מי יודע מה מסובך.. יש לי לוח סולארי קטן גודל 10 ס על 10 בערך.. מה אני צריך כדאי להגדיל את התפוקה שלו אם היא לא מספיקה לתפוקה שיכולה להטעין טלפון.. מהסגנון של דברים כאלה http://www.usbid.co.il/product1039.aspx
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
אני צריך כמה מארזים לפרוייקטים שנמצאים בתהליך, וזהו החלק הגדול ביותר שחסר לי. למגבר שבניתי עד היום השתמשתי במארזים של Hammond, אבל הם לא זולים ולא לגמרי מתאימים לי לפרוייקט הזה. אני צריך מארזים ממתכת (לא בהכרח אלומיניום, אבל בהחלט עדיף) שיהיו בסיסיים ללא כל צורך בעיצוב מיוחד, מארז תעשייתי יתאים לחלוטין. אני צריך אך ורק שהמארזים יהיו בעלי פאנלים בעובי של 2מ"מ או יותר, כי מתחת לזה אין שום יכולת או משמעות להברזה של החורים ולא אוכל להבריג את הרכיבים אל הקייס. למישהו יש רעיונות? עדיפות לארץ כמובן בכדי לחסוך עלויות שילוח. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מארז לAT HALF TOWER ג'נרי לחלוטין שנקנה לפני כמה שנים מפח דק, מקום למאווררים רק עד 8mm, צד קדמי עגול מכוער ועוד הרבה דברים גרועים. אני מתכנן מוד כולל-כלומר חלון,הרחבת ופתיחת מקומות למאווררים, סידור חוטים וסליבינג, תאורה, אולי גם פאן באס, צד קדמי חדש לחלוטין מ0 ואם יתאפשר-גם הצרת המארז. עכשיו, הלוח אם שלי הוא ATX, יש לי דיסק קשיח אחד וכונן דיסקים אחד(וגם אלה בקושי), כרטיס גרפי דיי טוב יחסית לאז(לפני מספיק זמן. GEFORCE 4400), ספק גם ג'נרי ושום דבר אחר. אני רוצה לדעת אם זה אפשרי ואיך לקצר את המארז-כלומר לקחת חלק באמצע(נגיד 20 ס"מ) ופשוט לחתוך אותו החוצה ולחבר בין 2 הצדדים שנחתכו-וכך לקבל מארז קומפקטי ונייד יחסית תודה מראש לעוזרים=]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם, מזה שנה שיש בבעלותי מערכת ITX די חמודה למשחקים שעד עתה עמדה ופעלה על סטנד פתוח בתקווה למארז מתאים שיאמץ אותה ויקל על סחיבתה למסיבות LAN, אולם כל החיפושים המעמיקים שביצעתי עד עתה לא ממש הניבו פרי - בכל מארז שראיתי תמיד היה פגם בסיסי כלשהו - לא היתה אפשרות להכיל בו כרטיס מסך/ספק כוח נורמאליים, לא היתה אפשרות להשיג/להביא אותו לארץ (בעלות שפויה), לא היה בעל פוטנציאל לזרימת אוויר תקינה, או שסתם נראה מעפן : לפני כשבועיים שמתי לב למארז חדש, קטן וחמוד, במחירון של סידב שנראה כי היה לו את הפוטנציאל לספק את כל ה-pet peeves שהיו לי עד עתה כלפי מארזים אחרים, מה גם שמחירו הוא כה נמוך שממש לא חבל להוציא עליו את ה-200 ש"ח, גם אם בסוף לא אצליח ואזרוק אותו לפח - הכיף שבהתעסקות…
-
- 16 תגובות
- 8.4k צפיות
-
-
1. אני רוצה להפוך ספק מספק רגיל למודולארי (את ה24PIN להשאיר)עכשי ומה אני צריך בשביל זה ? 2. אם אני רוצה לעשות סליבינג באיזה קוטר להשתמש (1/4 או 8/1 אינץ')? (ואנ ירוצה לעשות כל חוט בנפרד) 3. מה זה Heatshrink ומה אני אמור לעשות איתו בסליבינג ? תודה רבה ושבת שלום שקד
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעקבות שיפוץ בביתי החדר שלי נמצא רחוק מדלת הכניסה ונוצר מצב שאני לא שומע את האינטרקום, דבר שגרם לכמה אי נעימויות. עלה לי רעיון לעשות חיווי כלשהו בחדרי כשהאינטרקום מצלצל. אין לי אפשרות להעביר כבלים כך שחשבתי על איזה משדר אלחוטי כלשהו שיפעיל איתות כלשהו בחדר. האינטרקום עצמו פשוט מאוד ואני יודע איזה כבלים סוגרים מעגל בעת הזמזום כך שהדבר עצמו נראה לי אפשרי. אשמח לרעיונות לביצוע חיווי כזה.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם נגיד אני רוצה לבנות שוקר חשמלי ברמה גבוהה מאוד בעצם איך שוקר חשמלי עובד? ואיך אפשר לבצע דבר שכזה? ניסיתי לבנות שוקר חשמלי ממצלמה חד פעמית עם המדריכים שיש באינטרנט אבל זה פשוט לא הצליך כי כנראה המצלמות שיש בארץ לא מתאימות לדבר הזה בכל מקרה כשאני אומר שוקר חשמלי אני רוצה לבנות שוקר שכזה: http://www.kal-v.co.il/data/products/power-200.jpg כעיקרון יש לי את השוקר דומה קצת לזה אבל הוא לא פועל ביכלל זה של אבא שלי והשוקר עצמו לא פועל ויש בטריות חדשות וזה עדיין לא פועל אני בטוח שוהא לא יתן לי לפתוח אותו ולנסות לסדר אותו אז אולי אני יוכל לבנות אחד חדש ולהשתמש במעטפת של השוקר הישן שלא עובד?
-
- 5 תגובות
- 8.7k צפיות
-
-
היי, ראיתי באתר אחד, שהמחיר של ריבוע (מטר אחד) פרספקס שזוהר באינטראקציה עם uv עולה 300 שקלים! זה מחיר הגיוני? כי לי זה נראה ממש מוגזם... בתודה, אביב
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
http://il.youtube.com/watch?v=VxeSbA_uWOw האים יש למישהו מושג איך מכינים אחד כזה ?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם פירקתי מסך ממחשב נייד ישן מאוד (300 מגהרץ מעבד וזיכרון SD-RAM) ואת שאר המחשב זרקתי. יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות עם המסך (למשל משהו כמו המסגרות האלה עם תמונות מתחלפות) ואיך לעשות את זה מבחינת החיבורים? צירפתי תמונות של החוטים שיוצאים מהמסך והחיבורים שלהם, תודה לכל העוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי דרישה פשוטה למדי והיא לעשות חלון בדלת המארז בצורה מקצועית ונקיה, אין לי את הכלים והנסיון להתעסק בזה בעצמי. להיכן ניתן לפנות שיהיה במחיר שפוי וייעשה בצורה מקצועית ונקיה?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן אנשים, הדיון הזה שונה מרוב הדיונים כי לא באתי לבקש עזרה, אלא חשבתי לשתף בתיקון של מגבר שהגיע אליי לפני כשבועיים. את המגבר רכשתי מחנות יד שנייה בעיר. המגבר הוא DRA335R של חברת Denon. מדובר על מגבר סטריאו דיי ותיק, אך הוא של חברה טובה. בדיוק חיפשתי פרוייקט לעבוד עליו עד שאקבל חזרה את הפרוייקט הבא שלי (בהמשך), והמחיר של המגבר היה סביר אז לקחתי. בדיקה קצרה העלתה שהמגבר נדלק, אך שהוא לא תקין. השלב הראשון אחרי שהבנתי שתהייה לי עבודה היה להוציא את ארגז הכלים, ולהתחיל לפרק את המגבר לגורמים. הלוח היה כל כך מלוכלך שעל חלק מהרכיבים פשוט לא ניתן היה לקרוא את הדגם. מה גם שבזמן הניקיון של הלוחות אפשר גם לנקות את הפאנלים של המגבר, ואפשר גם לגשת לכל הרכיבים ולוודא ויזואלית שאין פג…
-
- 14 תגובות
- 5k צפיות
-
-
אני מתכוון לעשות פרויקט שמערב קריאה וכתיבה מUSB. אני מתכנן להתבסס על אחד מPIC למיניהם , ואני רק בתחילת הדרך כך שאין לי יותר מדי מושג. אציין שיש לי ידע טוב מאוד ב C, אך מועט מאוד ב ASM.. אם תוכלו להכווין אותי לספרות מקצועית טובה, או אפילו אתר טוב שיודע להסביר.. תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הבנתי ש WD40 הוא גרוע למשימה הזאת. הוא גם מסיר שמן או גריז קודם אם היה, וגם מתאדה אחרי כמה זמן. ועד שהוא מתאדה הוא גם יכול לצבור אבק ולכלוך. אני מחפש חומר מומלץ לשימון והגנה על גלגלי שיניים מפלסטיק של מדפסת. אני תמיד מרגיש שיש משהו שמנוני על הגלגלים האלה.
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
למי שמבין באלקטרוניקה. יש לי עכבר לנכים שנקרא integra mouse של חברת lifee tool, שנקרעו לו החוטים מההלחמות. איך אני יכול לדעת איפה לחבר כל חוט? תודה מראש לכל המשיבים.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פירקתי אתמול מדפסת ישנה של HP מדגם OfficeJet 5510. אני עושה את זה כי זה כיף ;D וגם כי למדפסת הייתה בעיה בהדפסת שחור. המדפסת הגיעה אליי ממישהי ככה שבסופו של דבר נראה לי שסתם נגמר לה הדיו, אבל הצבע מדפיס מצוין וגם הסורק והמזין ניירות עובד בסדר. הטעות שלי שפירקתי אותה בלי לצלם, ועכשיו אני מצטער על זה. אני יודע פחות או יותר איך הרכיבים נכנסים בחזרה, אבל יש איזה רכיב אחד או שניים שלא בדיוק מתלבשים לי. ניסיתי לחפש דיאגרמות או מדריכי שירות (Service Manual) של המדפסת ואין כלום. למישהו יש רעיון חוץ מלפרוץ למאגר המידע לטכנאים של HP? :-* הערה: כתבתי את זה כאן כי זה יותר התעסקות עם רכיבים ופחות מתאים לפורום ציוד היקפי.
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני צריך מתאם PL כזה: http://global.ebay.com/M08_635_14_plug_male_to_35_mm_jack_socket_female_1/270613618213/item האם אני יכול להכין אחד כזה בבית? פשוט יש לי PL של 6.35mm בקצה ואז שתי נקבות של 3.5 למעלה אבל גם יש לי PL של 3.5 זכר מתחת אבל למעלה גם יש לי 3.5 רק נקבות שתי נקבות אז אולי אני יוכל לישבור כמה דברים ולהלחים קצת ולעשות משהו מה אתם אומרים?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-