עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by GOVNER_T.S.Y,

למישהו יש נסיון בעניין ? מעניין איך זה עובד באופן כללי, והאם יש מקום שאפשר לעשות כזה בזול

• 8 תגובות
    • 4.7k צפיות
  2. Started by Aviko,

אהלן חברים! יש ברשותי לוח פרספקס, עד היום חתכתי פרספקס עם מלחם בחיבור לסכין יפנית עם חוט תיל. אשמח לדעת איך חותכים פרספקס, צורות עגולות או ישרות בעזרת הדרמל, ז"א איזה ראש נדרש בשביל לבצע עבודה כזאת? תודה מראש לעונים.

• 7 תגובות
    • 3.8k צפיות
  3. Started by ordarzi,

ראיתי ביוטיוב קטודה כחולה שמשנה את הצבע שלה לפי המוזיקה(לפי הקצב), איפה אני יכול לקנות דבר כזה אפשר גם מEBAY.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. יש לי הגה של מייקרוסופט די ישן שהתחלתי לשפצר אותו ( החלפתי לו את הגלגל הגה באחד יותר טוב) ומן הסתם העפתי את הכתפורים שהיו על ההגה המקורי... ועכשיו אני רוצה להמשיך לשפצר אותו... וכמובן שבא לי להחזיק את הכתפתורים שהיו שם פשוט לא בצורת המייקרוסויצ' שיש שם אלה בצורת כפתור רגיל,או סוויצ' עם מפתח. או כל דבר אחר (מפסקים שהפעילות שלהם רגעית בדומה למיקרו סוויצ'ים ולא קבועה...) השאלה אם מפסקים כאלה ואחרים יתאימו ללא בעיות? ויתפקדו נורמאלי? עוד שאלה זה בנוגע לפוטנציומטר שמחובר לציר ההגה... האם זה פוטנציומטר מיוחד או שאפשר אחד רגיל אם התנגדות דומה? (כי הישן עושה קצת בעיות ונוטה לצד כל שהוא) ועוד שאלה נגיד ואני רוצה להגדיל את זווית המקסימלית של ההגה, האם יש צורך בשימוש בפוטנצי…

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by RonCohen,

יש דבר כזה Cold Cathode שמשנה צבע לפי מה שאני רוצה??

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by CyberBot,

http://www.shavers.co.uk/shopping.php?product_id=152 מישהו יכול להגיד לי מה הגודל שלה AA או AAA ומה המתח/זרם כי מה מה שמצאתי באיבי זה רק 1.2V ו 700mAh זה בישביל מכונת גילוח

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. אהלן התחדשתי לי במערכב רמקולים 5.1 של לוג'יטק והבעיה היחידה היא שאין שלט , אפילו לא חוטי, הייתי שמח לדעת האם אפשרי לעקוף את כפתור הוליום שנמצא ברמקול הקידמי הימני ע"י כך שאני אחבר לו כבר ואחר פוטיצימטר זהה בצד השני וכך אוכל לשלוט על העוצמה של הרמקולים בלי לצאת מהמיטה . הרעיון הוא למנוע פגיעה כלשהיא ברמקולים ושיהיה אסטטי . אשמח לשמוע רעיונות לביצוע . תודה

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. Started by 00Amir,

מי שזוכר או לא זוכר רציתי לבנות מערכת קירור למחשב במבוססת על טמפ' נמוכות מאוד (אבל מאוד) שמה שעיקרי במערכת זה שהיא תהיה יכולה לעבוד במחשבים על בסיס קבוע כמו מערכות מים אבל תהיה מסוגלת להוריד את טמפ' המחשב לטמפרטורות קיצוניות של בין 10 מעלות ומטה למעבד . מי שלא זוכר.... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=472950.msg4041031#msg4041031 אתמול הגעתי לשלב שבו אני מחבר את המערכת למחשב - כי עד אז זה היה "במעבדה". מדובר במערכת 3 שלבים אשר מבוססת על מדחס, מיכל הקפאה , מיכל נוזלים ומשאבה... אני מצרף 3 תמונות אשר ימחישו את רצץף הדברים... בתמונה הראשונה - המערכת כולה - במחשב בכוונה נוצר טשטוש בגלל סיווג העניין עדיין... בתמונה השניה - מיכל ההקפאה. בתמונה השלישית -…

• 16 תגובות
    • 8.9k צפיות
  9. Started by Siege,

לאחרונה שמתי לב להרבה פרוייקטים חדשים שפורסמו באתר ותהיתי למה לא עושים יותר בארץ תחרויות מודינג.... לדעתי תחרות מודינג ותשולב עם עוד משהו יכולה גם לעלות את המודעות שלנו לגבי המודינג בארץ וגם לעלות את הרמה ע"י הצגה של הפרוייקטים שלנו למודרים מתחילים שיבינו כמה שזה פשוט וככה יהיו לנו יותר פרוייקטים גם חדשים וגם איכותיים

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. הפורום מארזים וספקים דיי מלא בבקשות ושאלות אל מגיני ברקים ו UPSים, אנשים רוצים המלצות, שאלות וכו. והתחום דיי מבולגן ומלא בדיסאינפורמציה אם יש לכם מגן ברקים או UPS, אתם יכולים לעזור : צילום מבפנים - תפתחו את המגן וה UPS ותצלמו אותו, ותביאו את התמונות. ניתן להעריך לפי התמונות את איכות הבניה, למה ניתן או לא ניתן לצפות ממנו וכדומה, ומה רמת ההגנות ב UPS ובמגיני ברקים מסוימים יכול להיות מתח גבוה גם כשהוא לא מחובר לחשמל. תפתחו אותו רק אם יש לכם מספיק ידע כדיי לעשות את זה בצורה בטוחה פתיחת מגן ברקים או UPS יכולה לבטל את האחריות שלו במגן ברקים תמונות של המגן מבחוץ - לזיהוי המעגל מבפנים (רצוי מ 2 צדדים) ואיך הוא מחובר למגעים של השקע/תקע הרכיבים שנראים כמו בתמונה כך שרואים מה כתוב א…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by com,

אהלן. בשעה טובה רכשתי אנטק 200 היום. הוא מגיע עם שני מאוררים (120 ו140) אבל אני חובב שקט מושבע - כרגע הם לא מחוברים בכלל. רק הספק והמאורר על המעבד מסתובבים. המארז עצמו מגיע עם שני מתגים - שבוררים את המאוררים - מצב אחד זה נמוך, מצב שני זה גבוה (מהירות של המאוררים) אני רוצה שליטה גם על ON OFF. לא אכפת לי לוותר על אופציית הגבוה, העיקר שתיהיה לי האפשרות לכבות את המאוררים. האם ניתן לעשות את זה מבלי להוסיף מתגים חדשים? שמתי שאני יבחר במהירות פעולה גבוהה בעצם זה לא יעביר מתח בכלל והמאורר יכובה? עריכה: עשיתי עכשיו בדק קטן - מכל מאורר יוצא חוט שמכיל שני גידים (שחור ואדום) והם מחוברים למתג הזה שפירקתי. לכל מתג יש ארבעה הדקים חיצוניים ולשנים מהם מחוברים השחור והאדום, השאר - לפחות מב…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. ממצאים... זוג TECHNICS 1210 MK2 הצעות שיפור ותיקון. רעש פון בפיידר פתוח ובזמן ניגון = כבלים לא תקינים כולל כבר גראונד אור חלש על הפלייטר ותאורה של המחט חלשה מאוד+ אחת שרופה = החלפה בלדים HIGH BRIGHT לבנים. צבע מתקלף,אופייני לפטיפונים האלה = בהתחלה רציתי לצפות אותם בניקל,ירדתי מהרעיון כי זה מאוד מאוד מאוד יקר,אחרי זה רציתי לעשות פוליש לאלומיניום ולהביא אותו למצב מראה. ירדתי מהרעיון כי אלומיניום מאוד קל לפצוע על מכונה וזה ישאיר שריטות מכוערות. ההחלטה הסופית לצבוע אותם. לצערי לא היה צבע שרציתי מאוד אבל קניתי צבע אחר. שלב ראשון: הכנת כבלים. דברים חובה ואופציונאליים. קונקטורים של חברת REAN (חברת בת של ניוטריק) = 10₪ ליחידה. כבל SOMMERCABLE the stage 22 = אם אני זוכר נ…

• 13 תגובות
    • 6.4k צפיות
  13. כותרת ^^ הסיבה היא בגלל שיוצא לפעמים להטעין את הסללות ימים שלמים ורק להשתמש בהם פחות משעה/כמה צילומים במצלמה הדיגיטלית (samsung s760) אז רציתי לבדוק אם יש בעיה בסוללות או במטען את המטען והסללות אבא שלי הביא מהעבודה חדשות מהאריזה

• 15 תגובות
    • 2.9k צפיות
  14. תמיד אומרים שהזרם זורם מההדק החיובי להדק השלילי אבל בהדק החיובי יש מטען חיובי כלומר חוסר באלקטרונים ובהדק השלילי יש עודף אלקטרונים אז זה לא אמור להיות כיוון תנועה הפוך ? קצת התבלבלתי תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by ksn1981,

שלום לכולם, יש לי מארז P183 עם פילטרי אבק.. אבל אוויר נכנס דרך חריצי ההרחבה (מחוררים).. האם ישנה דרך מסודרת לחסום חריצים אלה? ערכה מסודרת? פילטר מזגנים? רשת של חלון? מה אתם מציעים? והאם זה המקום לשאול גם על הפיכת כיווני מאווררים או הוספת אחרים על מינת לקבל צירקולצייה טובה וללא אבק? תודה לכל העוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by mmalia,

שלום לכולם, אני עובד עם Multisim 8, ואני רוצה לעשות בה תמונות של המעגלים שאני בונה. (מצרף תמונה למה שאני רוצה). (אני מדבר על התמונה בצד ימין למלה) תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 3.2k צפיות
  17. אני וחבר מנסים לבנות משהו שיעקוב אחרי השמש, יש לא מעט פרוייקטים כאלה ברשת אך רובם משתמשים או במיקרו בקר או במנועי DC, אנחנו לא מעוניינים להשתמש באף אחד מהם מסיבות מסויימות. הנה לדוגמה מעגל פשוט שמשתמש במנוע DC: הצורך שלנו הוא להשתמש בסרוו של מכונית\טיסן בשלט רחוק. הרעיון שלי היה להשתמש בשני פוטונגדים לכל ציר תנועה (אנכי ואופקי) ובעזרת הנגדים לשחק ב Duty Cycle של האות בקרה של הסרוו. הבעיה בתכנון שלנו זה שניסינו להשתמש ב רכיב 555 ליצירת האות, אך בגלל רמות תאורה שונות בעונות השנה משתנה לנו גם התדר מעבר לTolerance של הסרוו (50-60HZ). אם ישנה דרך לייצר גל ריבועי בתדר קבוע, ובעזרת מחלק מתח פשוט בין שני פטונגדים לשלוט על ה D.C של האות? עריכה: הנה מערכת בדיוק כמו …

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by zxor,

נכון יש את המסור הזה, שזה כמו מכשיר שבסופו יש מין דיסק קטן כזה שאיתו אתם חותכים פלסטיק ומארזים וכאלה? איך הוא נקרא?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by ndv,

זה מסך של DVD נייד הדגם הוא at070tn07. אני רוצה לחבר אותו למחשב, מה אני צריך בשביל זה? ואיפה אני משיג את זה? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. היי אני מנסה להחליף צ'יפ בכרטיס מסך , ומשתמש במלחם 60W בדיל ומשחת הלחמה . הבדיל על הרגלים של הצ'יפ הישן פשוט לא מותך . בקושי שיחררתי רגל אחת . אבל הוא בחוץ ( נקרע כי היה שרוף ) . הבעיה עם הבדיל על ה PCB - אי אפשר לנקות/להוסיף .. לא רוצה להינמס . בנוסף אני מנסה לשים בדיל על נקודה עגולה קטנה ( כ 0.5 ממ קוטר) על הPCB , לאחר שחשפתי את הנחושת (?) - לפי הברק. ושוב , הבדיל פשוט לא תופש !! זה כרטיס מ2006 , ואני לא בטוח שזה בדיל ללא עופרת ( החדש) . מה קורה פה ?

• 9 תגובות
    • 4k צפיות
  21. שלום תניחו את המצב הבא: יש לכם פלאפון שצריך שיחליפו לו את הסוללה, אתם הולכים לחנות ומוצאים כמה יצרנים שונים שמייצרים סוללה חלופית עבור הדגם שלכם. אתם קונים סוללה אחת מכל יצרן, ורוצים עכשיו לדעת מי הכי טובה. הכי טובה הכוונה: תתן זמן המתנה/שימוש כמה שיותר גדול, ואם אפשר, אז גם שתחזיק מעמד כמה שיותר שנים. האם יש דרך למדוד את זה רק בעזרת MultiMeter? למשל להטעין את כל הסוללות על למקסימום שלהן, ואז למדוד משהו בעזרת הרב-מודד, או אולי לרוקן את הסוללות ואז למדוד משהו.. דרך אגב: אני לא מכוון לכיוון של פשוט לנסות לראות כמה זמן הן מחזיקות בתוך הפלאפון, כי הבעיה עם זה היא שקשה מאד "לייצר" שימוש זהה בפלאפון בכל הטענה של סוללה. אז זה מבחינתי לא דרך טובה למדוד, על אף הפיתוי. אני מעדיף דר…

• 19 תגובות
    • 11.3k צפיות
  22. בהמשך לפוסט הזה בקצרה: יש לי מסך בלי אחריות שמהבהב מהרגע שאני מדליק אותו בדקתי הכל לכן הבעיה היא במסך או ב ADAPTER שאין לי אחד אחר שאני יוכל לבדוק. האם מישהו כאן יכול לעזור לי לאתר ולהחליף את החלק שגורם לבעיה במסך?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by wrecker,

אני מעוניין לנסות לבנות בלוק מים למעבד\כ.מסך ורציתי לשאול כמה דברים.. האם אני צריך שתי משאבות או שמשאבה אחת תספיק מבחינת לחץ מים? (אני מתכוון להשתמש במשאבה של אקוואריום הקטנות הפשוטות) מאיזה חומר מומלץ לבנות את הבלוק? ממה שראיתי צריך בלוק עבה שיאפשר חריטת חריצים בתוכו וחתיכת פרספקס שתאפשר את החיבור ללוח אם.. יצא לי לראות שיש כאלה עם 3 חיבורים ולא שניים.. מה ההבדל? יש לי את הכלים וגם אם זה לא יצליח אני לפחות רוצה לנסות נראלי חוויה נחמדה

• 9 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. האם הדרמל הזה: http://megabuyit.co.il/tools/electric-power-tools/dremel/dremel-125w-300ja.html נחשב לכדאי במחיר? אני אציין שרוב העבודות שלי יהיו לקידוח חורים לברגים במארז (באותו גודל של בורג למאוורר). כמו כן, איזה סוג של תוספות כדאי לי לרכוש? למיטב הבנתי הראשים שבאים עם הדרמל לרוב לא ממש עושים את העבודה.

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. Started by CyberBot,

איך אפשר לעשות שכונן 3.5" יפעל רק מהחיבור USB ללא הספק החיצוני זה אפשרי?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים