תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,062 דיונים בפורום זה
-
נניח שבניתי class מסויים: class list { private: int wanted; int wanted1; int length1; int currlocation; public: chain *previ; chain *anchor; chain *curr; list(int); ~list(); void clear(); void insert(const elem); }; איך אני צריך להגדיר את ה-destructor כך שישחרר לי את הזיכרון שנתפס ע"י פוינטר?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז כמו שהכותרת אומרת - אני מנסה לבנות תכנית ניתוח לקוד HTML בפרולוג. היישום של פרולוג שברשותי הוא Amzi! Prolog 5.05. אם למישהו יש טיפים או ניסיון עם מיזם דומה - אני אודה מאוד על כל פיסת עזרה. המטרה הסופית שלי היא לכתוב מתאר parse/2 שיעבוד בצורה הבאה: ?- parse(HTMLCODEHERE,X). X = [element(tag,attributes,[list-of-contents-here]). כאשר ה-list-of-contents הוא רשימה של כל תוכן הטאג, שגם מתואר בעזרת element/3. יש רעיונות?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך לכתוב פונקצייה רקורסיבית שמקבלת כקלט מחרוזת ותו, ומחזירה את המיקום אחרון של התו, אם התו לא מופיע היא מחזירה 0 אין להשתמש במשתני עזר או בפונקציות נוספות. זה פשוט מתסכל, אני יושב שעות על פונקציה ולא מצליח.... הנה מה שכתבתי (לא עובד כמו שצריך, פשוט קשה לי יותר מידי לחשוב רקורסיבית ) במקרה הזה הפונקציה אמורה להחזיר 4. //אני יודע שזה לא עובד זה מה שאני כתבתי, ואין לי מושג איך לכתוב את הפונקציה הנכונה... #include <iostream.h> int lastPosition(char str[], char letter); void main (void) { char str[20]="abaafg"; cout<<lastPosition(str,'a'); cout<<endl; } int lastPosition(char str[], char letter) { //תנאי עצירה, כשגודל המחזרו…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי יישום שבניתי ויש בו פקד מסוים (Control). אני צריך למצוא את הקואורדינטות של הControl הזה (x שמאל, x ימין, y למעלה, y למטה). מה שאני רוצה לעשות זה שכל פעם שהעכבר יעבור מעל הפקד הזה, הוא יצייר קווים. אין לי בעיה עם הציור עצמו, אני פשוט לא מצליח למצוא את המלבן הנכון לצייר בו (המלבן של הפקד). הישום נבנה בMFC.
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום לכולם. קיבלתי תרגיל לבנות מחלקת מלבן, שממומש באמצעות 2 נקודות (נקודה היא גם מחלקה שבניתי...). בנוסף , למלבן יש מאפיין (נורש ממחלקה אחרת אבל לא חשוב...) - צבע ! הצלחתי לעשות הכל מלבד עניין הצבע. אני מדפיס מלבן יפה על המסך (תצוגת טקסט) עם מרחקים מתחילת המסך לפי 2 הקורדינטות של 2 הנקודות. אך אני לא יודע איך להדפיס את המלבן בצבע =/ הייתי רוצה לדעת האם יש דרך לשנות את הצבע הלבן הרגיל שבו מודפסים האותיות בחלון הדוס שמבצע את התוכניות שאני כותב בסי פלוס פלוס. תודה רבה מראש ולכולם, ירון.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך אני יכול ליעל את הקוד הבא: program find_ny_naturals; function IsEqualSums(m,n:longint):boolean; begin IsEqualSums:=((((1+m-1)*(m-1)) div 2)=(((m+1+n)*(n-m) div 2))); end; procedure FindPairs; var i,j,n:longint; flag:boolean; begin n:=1; for j:=n to maxlongint do for i:=n to j do if IsEqualSums(i,j) then begin n:=2*(j+i); writeln(i,' ',j); end; end; begin FindPairs; readln; end. התוכנית עובדת אבל מאוד איטי אחרי שהיא מוצאת את ה 6 זוגות הראשונים של המספרים היא חושבת המון המון המון זמן. אני מנסה לעלות על החוקיות (אם יש בכלל) ולא מצליח למצוא פיתרון יעיל יותר. עד כמה שידוע לי אמורות ליהיות לתוכנית 7 דרכים שונות לכתוב את התוכנית כך שהיא …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
"כתוב תוכנית שתקלוט רשימת מספרים ותבדוק כל מספר אם הוא דו-ספרתי. אם כן, התוכנית תדפיס את סכום ספרותיו. אם לא, התוכנית תדפיס את סכום שתי ספרותיו הימניות של המספר. התוכנית תסתיים כאשר יקלט מספר קטן מ-10" חובה להשתמש ב-WHILE. משום מה לא מצליח לי, לא הולך לי עם ה-WHILE הזה (יש לנו שתי מורות והאחרת תמיד אמרה לנו להשתמש ב-REPEAT) אז אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך למחוק איזה ערך של מפתח ברג'יסטרי . ניסיתי לעשות export של התיקייה בלי הערך ואז ללחוץ על הקובץ אבל זה לא עזר . איך ניתן לעשות זאת בפשטות , כלומר שמשהו ילחץ על כפתור והערך ימחק תודה
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
נכון אם אין לכם את הפלאש מותקן במחשב אחרי פרמוט או משהו אז ברגע שאתם נכנסים לאתר שיש בו פלאש זה שואל אותכם אם אתם רוצים להוריד את התכונה ? אני רוצה ליצור אתר שברגע שיכנסו אליו זה ישאל אם זה רוצה להוריד תוכנה שלי יש לכם מושג איך אני יכול לעשות את זה ?
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אני רוצה ליצור שעון אנלוגי. ובשביל זה אני צריך לצייר שעון וכמה קווים. השאלה, איך עושים את זה? מה הפקודות? <עדכון> ניסיתי ליצור שעון אנלוגי, יצא לי סה"כ עיגול והקווים, אבל אין לי מושג איך לגרום להם לנוע, וגם לנוע בסינכרון עם השעון של המחשב. וגם, יש במקרה אתר אינטרנט עם עבודות בC של תלמידים בתיכון<?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין ללמוד את שפת אסמבלר אני צריך המלצה לספר בעברית שמלמד את הנושא מההתחלה + שם החנות או לינק לאתר החנות
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקי אז הנה המצב, אני תלמיד בית ספר ולומד C בנוסף אני לומד C++ במכללה (בחינם ;D) אני עושה פרויקט (שאת הדקויות שלו אין לי כוח וזמן להסביר) הבעיה שלי היא שאין לי שמץ של מושג איך אני מבקש מהמחשב תאריך מלא (אין לי מושג איך זה הולך בדיוק במחשב) העיקר הוא שאני צריך להשיג: 1) התאריך של היום 2) שנה 3) חודש תודה ;D
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
מישהו יודע האם ניתן להשיג ברשת גירסאת סטודנטים\גירסא חינמית של התוכנה הנ"ל? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! ברצוני לכתוב batch file , קובץ עם סיומת bat . אני מעוניין שימחוק איזשהו קובץ תחת הפרופיל המריץ את הפקודה. לדוגמא: del c:\documents and settings\CURRENT_USER\application data\microsoft\outlook\test.txt האם מישהו יודע מה צריך לבוא במקום CURRENT_USER כדי שיגש באמת לתיקיית הפרופיל הנוכחית?? בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
1. בשביל כתיבת אתרים. 2. בשביל כתיבת תוכנה.
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אנשים אני צריך תוכנות לבנית אתר וכתובת זה דחוף
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
??? ??? ???איך אני מקבל מחרוזת המכילה משפט המורכב מעברית ואנגלית ואז הופך את המילים שבעברית בו כך שבעצם המילים בעברית יהיו כתובות מהסוף להתחלה כמו שכותבים בעברית ויזואלית.
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
(C++) אז ככה, יש לי מערך (לדוגמא מערך בגודל 5 שמכיל [1,0,1,1,1]) הפונקציה הרקורסיבית צריכה להחזיר את המספר השלם המתאים (במקרה זה 23) הפונקציה בנוייה כך: int BinArr2Int (int arr[], int length) 0 בניתי את הפונקציה בלי רקוסיה וזה לקח חצי דקה, אבל ברגע שאני מתחיל לחשוב רקוסיבית אני נתקע. השאלה שלי היא איך בונים את הפונקציה הזאת ??? בצורה לא רקוסיבית זה נראה כך: int BinArr2IntN (int arr[], int length) { int i; int temp = 0; int powr = 1; int num= 0; for (i = length-1; i>=0; i--) { temp = arr * (powr); powr *= 2; num+=temp; } return num; }
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני עובד על פרויקט בשפת הפרולוג. הפרויקט נכתב באמצעות תוכנת SWI-prolog. מי שמכיר שפה זו יודע וודאי את הפקודות retract ו- assert. הבעייה שאין אני יכול לבצע אותם בSWI , כלומר להוסיף נתון חדש או למחוק אותו, ההודעה שהוא נותן היא: No permission to modify static_procedure. ??? לפי המורה שלי שלא מצא פתרון לכך הבעייה שהוא מקפמפל את הנתונים לתוך הזיכרון הסטטי ולא הדינמי (שלא שאני מבין מה זה אומר). צריך עזרה דחופה על מנת להריץ את הפרוויקט בפקודות אלו!! אם למישהו יש רעיון או נסיון בתוכנה ובשפה בכלל אנא עזרו לי דחוף! תודה מראש לכל העוזרים. דרך אגב אתר הבית של swi: http://www.swi-prolog.org/ (מצטער מראש שאני לא יודע לצרף לינקים).
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש ספר טוב ללמוד איתו C++ או C, יש למישהו המלצות ? ( עדיף גם שיהיה קצת מתקדם - אני כבר יודע פסקל )
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם.... אני בונה את האתר של מועדון פג'ו סיטרואן ספורט בישראל... (לקידום הספורט המוטורי בישראל) האתר יהיה אינטרקטיוי ומעניין.... אני כבר בניתי דיי הרבה באתר... אבל עדיין יש עוד הרבה עבודה.. אז אני צריך את עזרתכם אם יש פה אנשים שיודעים את השפות הבאות: PHP ASP JAVA HTML FLASH ויכולים לעזור נא ליצור איתי קשר ICQ:106525052 תודה מראש לכל העוזרים....
-
- 0 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום, בכל שפה יש לי תמיד בעיה לקלוט מחרוזת שאני לא יודע מראש את גודלה. אני רוצה לקלוט מהמשתמש מחרוזת אבל אני לא רוצה לעשות זאת ע"י קליטת תותו ואם אני יגדיר מערך של תווים אז תמיד הקלט של המחרוזת יכול להיות יותר ארוך מזה, אז מה עושים, למישהו יש הצאה? בנוסף, אני מעוניין לקלוט מקובץ. הקובץ מסודר כך שיש מחרוזת ובין כל מחרוזת יש רווח אחד ובסוף יש סוף שורה. אני קולט תו תו ומכניס אותו למין BUFFER. (זה בגלל שאני רוצה לקלוט מחרוזת מחרוזת שכל אחת נמצאת באותה שורה ומופרדת ברווחים). האים יש פונקציה שקולטת עד רווח? (מתוך קובץ?) תודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה הקוד ב-JS שמאפשר שינוי של פס הגלילה? תודה מראש לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אז ככה התקנתי את והכול הלך טוב ואז פתחתי את הVB.NET ובמקום להציג לי את הפורם כמו בגירסה 6 הוא כתב לי שיש לי בעיה עם הSYSTEM.XML ואני צריך לפתור אותה ואח"כ לנסות שוב ופרט לזה גם כול מיני דברים מוזרים אחרים קראו לי במחשב מאז -כול מיני ERRORים דביליים בכול מיקרה אז התקנתי מחדש והוא עדיין כותב לי את זה אז אם מישהו יודע מה לעשות בבבבבבבבקקקקשהההההה עזרה בתודה עידוIR
-
- 0 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום לכולם... אני בונה אתר למעדון פגו סיטרואן ספורט בישראל..... האתר עצמו יהיה בנוי בפלאש.... אני צריך לבנות דף קליטת נתונים של חברי המועדון.... כגון: שם , שם משפחה , וכו.... אפשר להישתמש בPHP כי הוא נתמך בFLASH אבל הדף עצמו לא חייב להיות בפלאש כלומר כל האפשרויות פתוחות.... יש לכם הצעות....??? תודה מראש???
-
- 2 תגובות
- 944 צפיות
-