עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by THE-MASTER,

טוב סיימתי ללמוד C בהצלחה בעזרת ספר לימוד(ללמוד C ) אני כרגע יודע די טוב את השפה וחשבתי להתקדם לעבר ++C על איזה ספר אתם ממליצים???? אני כרגע חושב על ++C סדנת לימוד בגלל שהספר לשפת C שקראתי היה של אותו המחבר -יואב נתיב- וההסברים שלו מאוד טובים. אז על מה אתם ממליצים????????

• 5 תגובות
    • 932 צפיות
  2. Started by THE-MASTER,

סיימתי לבנות תוכנה מסויימת כמה מאות שורות העתקתי אותה למחשב ובקימפול של התוכנית אפשר לומר שלא היו טעויות פרט לטעות אחת שחזרה על עצמה כ20 פעמים.... הטעות הזאת היא דווקא בנושא שדנתי בו בפורום והוא שליחת מערך לפונקצייה. והטעות הוא זה שהוא אומר שאין התאמה בין הערך שאני שולח לפונקצייה לבין הערך שהפונקצייה מקבלת. מוגדר לי בתחילת התוכנית הראשית מערך int a[9][9][11] I (לא להתייחס ל I זה בגלל בעיות כתיבה). שלחתי בתוכנית הראשית את הערך בפונקצייה כך function(a) I ובפונקצייה עצמה הצהרתי כך void function(int ***a) I. רק אם אני מגדיר את המשתנים מצהיר עליהם כ a*** אין בעיה אבל הרי השם מערך בC הוא ההמצביע לאיבר הראשון במערך וכאן מדובר במערך תלת מימדי ולכן לכאורה זה צריך להיות ***a/ בתודה…

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  3. אני מחפש חומר על שימוש בסוקטים בסביבת ה asp.net, מה זה? איך משתמשים עם זה? איך כותבים וכו'. כמו כן אם למישהו יש אולי מדריך טוב שמסביר על כתיבת צ'אט אשמח גם כן לקבל. אודה לעזרה בנידון.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by nir567,

איך אני עושה שכפתור בפלאש יגרום ל iframe להיות נראה ובלתי נראה ב-html? אם תוכלו להראות לי איך הקוד אמור להיראות זה יהיה מעולה, כי מישהו כבר בפורום אחר נתן לי תשובה שטחית למדי.. תודה, ניר.

• 1 תגובה
    • 608 צפיות
  5. Started by THE-MASTER,

זה כבר הפעם השנייה שאני נתקע עם אותה בעיה. הבעיה היא כזאת שאני מבצע רקורסיה ואני רוצה להגדיר בתחילת הרקורסיה משתנים ולאתחל אותם בערך מסויים לפעם הראשונה שהרקורסיה תעבוד והבעיה היא שאני לא מעוניין שבקריאה הבאה לרקורסיה המשתנים יאותחלו בערכים האלו אלא שיתעלם משורות אתחול המשתנים. הפתרון שמצאתי לעצמי פעם שעברה היה לאתחל את המשתנים מחוץ לפונקצייה ולשלוח אותם בתור ערכים לפונקצייה אך זה פוגע לי בסדר של התוכנה ואני לא מעוניין לבצע את זה שוב בדרך הזאת אשמח אם תוכלו לתת לי דרך להתעלם משורות הראשונות וכמובן לשמור על כך שזה יהיה קריא בצורה שתניח את דעתי . בתודה מראש.

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. Started by BuNKeR,

שלום לכלום אני צריך לבנות תוכנה מבצעת RESTART למחשב חיפשתי בGOOGLE ומצאתי הרבה קודים אך אף אחד מהם לא עובד אשמח אם מישהו יכול לעזור לי בזה כיצד לגרום לVB להריץ COMMAND של DOS

• 1 תגובה
    • 770 צפיות
  7. Started by shon,

אהלן! אני מתחיל לבנות כרגע בבי"ס פרוייקט שכולל ניתוח תמונה ב visual basic כחלק מרובוט. הייתי שמח לקבל מידע מאיפה אוכל להתחיל ללמוד על הנושא, כי ממש אין לי ידע מוקדם בנושא. תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by likantrop,

אוקיי,אז יש לי שאלה מאוד מאוד בסיסית שאני מתפלא על על עצמי איך אני לא רואה את התשובה בעצמי. אני כותב תכנית פשוטה בVB שכשנניח אני לוחץ על כפתור COMMAND מתרחש תהליך שבסופו ערך M שווה למספר מסויים. עכשיו אני רוצה שערך L יהיה שווה לסכום כל ערכי M שהיו עד עכשיו מאז שאני מריץ את התוכנית. הבעיה שאני לא יודע איך להוציא ערך מחוץ ל"פעולה",כלומר מחוץ לקוד שנכתב עבור אירוע הלחיצה של כפתור ה COMMAND.

9. אני מקים אתר בימים אלה ואני רוצה ליצור מסגרת של "חדשות". איך יוצרים "תיבת חדשות" שהתוכן בה יזוז כל הזמן? (כמו החדשות בוואלה) או לדוגמא כמו פה באתר עם ה"מבזקים מרחבי הרשת" או ה"חדשות מחשבים".

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by THE-MASTER,

איך אני שולח מערך תלת מימדי לפונקצייה ואיך נראית שורת ההגדרה בפונקצייה .

• 18 תגובות
    • 5.6k צפיות
  11. Started by AdiR^SiNaI,

עכשיו אני לומד 3 יחידות פסקל עברתי אחד בציון 90 עכשיו השאלה שלי לגבי הפקודה array דוגמא הגדרתי מערך בשם A[1..100]of integer; עכשיו השאלה שלי לגבי זה אם אני רושם בתוך המערך ככה A [ I+2 [ d על תחשיבו את הD לא הצלחתי לעשות סוגרים ובחרתי שה-I יהיה 5 אז הוא יעבור לתא מספר 5? ואם זה ככה A+1 אז ובחרתי מספר 4 אז המשתמש בתא 4 יהיה המספר שבתוך התא + 1? אם לא הסברתי טוב אני יסביר שוב רק תעזרו

• 1 תגובה
    • 931 צפיות
  12. Started by orlupo,

כאשר אני מקמפל בקומפיילר של מיקרוסופט תוכנית ואח"כ הולך לתיקייה Debug שהוא יצר ודרכה מפעיל את התוכנית היא עושה בעיות, אך כאשר אני מפעיל אותה דרך הקומפיילר היא עובדת מצויין. מה ניתן לעשות? בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 864 צפיות
  13. Started by moses_23,

אחים! אני עדיין לא מבין את החומר המעצבן הזה... אני צריך עזרה בשאלות 1 ו- 2 3 ו-4 אני כבר עשיתי תודה! אם מישהו מתנדב לעזור או להסביר לי דרך האיי סיי או דרך המסנג'ר אני אשמח מאוד כי אני חייב להגיש את זה עד יום ראשון! תודה רבה לכולם!!!

• 0 תגובות
    • 765 צפיות
  14. Started by PhoenixBoy,

שלום, אני מרגיש שמיציתי את תחום ה-WEB והאינטרנט ועכשיו ברצוני לבנות תוכנה. התוכנה שאני רוצה צריכה להקליט אותי ולבצע כל מיני אפקטים כמו המהרה וכו'... עכשיו אני רוצה לדעת באיזו שפה יהיה לי הכי נוח: 1. להקליט ולקרוא את הHZ. 2. ליצור ממשק משתמש. 3. להשוות קטעי קול... אני מתלבט בין C++ וויזואל C++. על מה אתם ממליצים? לא חייב מביניהם..

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Liran -,

שלום אני מקווה שתוכלו לעזור .. אממ .. יש לי שאלה : אני צריך לכתוב תוכנית לפתרון משוואה ריבועית. התוכנית קולטת שלשות מספרים לתוך המשתנים a, b, c המהויים מקדמי המשוואה הריבועית. עבור כל שלושה מספרי קלט התוכנית מדפיסה את המשוואה ואת הפתרונות, או את המשוואה וההערה המתאימה, הקלט האחרון הוא a=0. א. צריך לכתוב פונקציה המקבלת 3 פרמטרים a, b , c - מספרים ממשיים המהווים מקדמי משוואה ריבועית. הפונקציה תחזיר 1 אם למשוואה יש 2 פתרונות, או 0 במקרה ולמשוואה אין פתרונות. ב. צריך לכתוב פונקציה המקבלת 3 פרמטרים a, b , c - מספרים ממשיים המהווים מקדמי משוואה ריבועית. הפונקציה מחזירה את הפרמטרים x1, x2 שהם פתרונות המשוואה בהנחה שלמשוואה יש 2 פתרונות. מישהו ?! ??? תודה מראש ..

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום לכולם לחלק מהאתרים יש מוזיקת רקע. האם יש דרך להוריד למחשבי את המוזיקה הזו? בתודה, יהודה

17. Started by THE-MASTER,

אני כרגע בשלבי סיום של בניית תוכנית לפתירת סודוקו וזה ככל הנראה יהיה על המסך השחור ואני מעוניין שזה יהיה בממשק גרפי של טבלה בתוך חלון איך אני יכול לבצע את זה בשפת C. אני צריך שקליטת הנתונים תהיה דרך לוח וכמו כן הלוח הפתור יוצג על לוח. מה אני צריך ללמוד בשביל לממש את זה או אולי אתם יכולים לעזור לי.......... בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 6.2k צפיות
  18. Started by generalA,

יש למישהו אולי אתר (רצוי בעברית) של תרגילים פתורים בלבד לרמת אוניברסיטה (כולל מבנים ומערכים ופונקציות מתוסבכות ומצביעים) תודה אנשים !

19. Started by THE-MASTER,

בשביל שהתוכנה שאני עושה תהיה די יעילה אני רציך להפסיק מדי פעם לולאות FOR האם עדיף לבצע לולאות For עם Break או לולאת While. המצב כרגע הו לולאת While.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by aldema,

המורה שלנו אמר לנו לכתוב בבית תוכנית פשוטה על ציונים ותגובות אז ניסיתי ולא הבנתי מה כתוב פה לא נכון (תסתכלו בתמונה..): הוא כותב לי: "then" expected" ו "ADD WATCH" עם המילה wirteln מה לא בסדר פה??? [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by THE-MASTER,

אני מתכנת מתחיל וכרגע התחלתי בתור תוכנית ראשונה לכתוב תוכנית שתפתור סודוקו(אווו איזה משחק משעמם)... עכשיו חשוב לי מאוד היעילות בשביל המהירות אך מצד שני זה בא על חשבון הקוד הקריא. לדוגמא: אני רוצה לסרוק אם קיימת אפשרות יחידה בשורה אז אני יכול לייצר פונקצייה אחת שכוללת שלוש פונקציות של בדיקת שורה טור וריבוע ואז הקוד קריא או לעשות את הכל בפונקצייה אחת ובתוך כל הלולאות לעשות כל מיני קומבינציות כך שזה יהיה מאוד יעיל אך ספק כמה זמן יקח לבן אדם מן השורה לקרוא את הקוד. אז מה אתם אומרים להשאר במסגרת של פונקצייה בת עשר שורות לכל היותר וחלוקה לתתי משימות(כמובן כמה שיותר יעיל) או לוותר על זה ולדאוג ליעילות. אני יחסית בשלבי סיום של התוכנה ושאני מסתכל לאחור אפשר לוותר על כמה סריקות ולע…

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by satlan1,

יש לי שאלה בקשר לתרגיל הזה באלגוריתם מילולי, מותר לי להשתמש בפונקציות שקיימות על מחרוזת? יעני אני יכול לרשום באלגוריתם המילולי נניח אורך_מחרוזת (קיימת פונ' srtlen או משהו כזה.. )? תודה!

• 8 תגובות
    • 833 צפיות
  23. Started by The Ghost,

אני עושה פרויקט בVB על גרפיקה תלת מימדית, יש לי שם פונקציה שהמורה הביא לנו,הפונקציה אמורה לבצע הסתרה בגופים קמורים בלבד. שכחתי כבר איך הפונקציה עובדת ורציתי להזכר... הפונקציה מקבלת גוף תלת מימדי Body ואת מספר הפאה, ומחזירה TRUE אם צריך להסתיר את הפאה,אחרת מחזירה FALSE Dim P1 As Point3D, P2 As Point3D, P3 As Point3D Dim v1 As Point3D, v2 As Point3D Dim N As Point3D Dim M As Point3D Dim Result As Single Dim C As Point3D C = WeightCenter(body) P1 = body.Ver(body.Faces(NoFace).Face(1)) P2 = body.Ver(body.Faces(NoFace).Face(2)) P3 = body.Ver(body.Faces(NoFace).Face(3)) SubVectors v1, P1, P2 SubVectors v2, P3, P2 m3Cross N, v1, v2 SubVectors M, P1…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by neo690,

האלן אחרים אני מחפש סקריפט שמציג כמה תמונות (שיהיה 6) שמובילות ללינקים שונים כל אחת מהן וכל טעינה של הדף יש תמונות אחרות. מצידי יכול להיות מצב שתמונה תופיע שוב מיד אחרי שהופיע כבר.. העיקר שלא תהייה פעמיים או יותר את אותה תמונה בטעינה אחת...! מה הסרקריפט? אגב תשימו לב שזה לא Random image! כי בזה יש תמונה אחת שמתחלפת לתמונות אחרות.. אני מחפש כמה תמונות שמתחלפות לתמונות אחרות תודה!

• 4 תגובות
    • 664 צפיות
  25. Started by nir567,

מישהו יודע לעשות סיהוס ו -קו-סינוס בפסקל וכמו כן shift sin,cos תודה..

• 2 תגובות
    • 829 צפיות

דיונים חדשים בפורומים