עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Epic,

אני צריך ליצור מסמך windows form, אבל אני צריך שהוא ידע להגיב ולהשתנות כשמשנים את גודל החלון ו/או הרזוולציה. זה לא יצא כל כך מובן אז אני ינסה להסביר: יש לי חלון (לא מסך מלא) ואני רוצה שהוא יראה טוב גם כשמשנים את הגודל שלו (וגם כאשר הוא ברזולוציה שונה מהמחשב שלי). בג'אווה יכולתי להשתמש ב-layout כדי ששינוי גודל החלון יגרור שינוי גודל של הפקדים. יש מקביל ב-C#? או כל פיתרון יעיל אחר? קראתי באינטרנט שהפיתרון הוא לבנות לפי הגודל הקטן ביותר בו ישתמשו בתוכנה, זה נכון? זה די מטופש ויוצר המון שטח ריק לכאלו שישתמשו בחלון גדול יותר...

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by lesForce,

שלום לכולם. יש פה איזה שאלה שאני יושב עליה כבר חצי שעה ולא הולך לי. כשניסתי לעשות זה מה שיצא int num_of_people; Console.WriteLine ("enter num of people"); num_of_people = int.Parse(Console.ReadLine()); char[] name = new char[num_of_people]; for (int i = 0; i < num_of_people; i++) { name[i] = char.Parse(Console.ReadLine()); } for (int i=0; i < 3; i++) { Console.WriteLine(name[name.Length - i]); } אבל זה נותן שגיאה. אגב במקום שמות תעשו רק CHAR כי STRING ירד במיקוד ( ) תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  3. שלום לכולם חוץ מ-אקליפס, אתם מכירים תוכנה לעריכת PHP שבו אני יכול להקליד אותיות בעברית? התוכנה הנוכחית שלי לא מרשה זאת, כשאני כותב "ברוך הבא לאתר" זה עושה לי ככה: ???? ??? ???? אם שאלה זו כבר נענתה אתם יכולים להפנות אותי לTHREAD הזה? כי חיפשתי ולא מצאתי.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. יש לי שאלה לגבי שליחת מטריצה דו מימדית לפונקציה כמערך חד מימדי בשפת C (צאו מנקודת הנחה שהטיפוס book מוגדר ב typedef) האם זה בסדר לשלוח ככה במיין: func(*mat); ושבפונקציה תהיה הגדרה כזו: func(book* array) אם מישהו יכול לתת לי תשובה וודאית זה יהיה מעולה כי זה חשוב לי מאוד. תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by NIRAZULAY,

שלום האם אפשר ליצור תפריט של dropdown שברגע שהוא פותח מספר רב של תתי תפריטים ,התפריט הראשון שנפתח בעצם חוזר אחורה ובכך מאפשר לעוד אופציות להיפתח וככה הלאה בכול פעם שהוא מוגדר מראש למספר תתי תפריטים המערכת מזהה את זה וסוגרת את התפריטים שנפתחו לפני כן על מנת להישאר בגבולות המסך. במידה וישנו פיצ'ר כזה איך הוא נקרא? והאם מערכת כזו יכולה לעבוד בכול סוגי הדפדפנים הקיימים היום? בתודה מראש ניר

• 1 תגובה
    • 593 צפיות
  6. חינמי כמובן (נראה לי שיש אולי משהו של מייקרוסופט ?) תודה.

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  7. Started by ranran,

שלום לכם אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה נותנים הבסיסים השונים בתיכנות למשל אני מתכנת בC# מה יתן לי לעבוד עם בסיס הקס במקום דצימלי וגם איך אני משתמש בהקס בC# תודה רבה (גם הפניה לאתר עם הסברים תעזור לי)

• 3 תגובות
    • 692 צפיות
  8. Started by Stoichkov,

שלום אני די חדש בפורום הזה צריך עזרה בבנאי העתקה תודה לעוזרים. יש לי מחלקה שכתוב לי שאני צריך ליצור בה שני בנאיים אחד מקבל שלושה ערכים שלמים וקובע את התאריך החדש (day month year) והשני הוא בנאי העתקה המקבל תאריך ויוצר תאריך חדש שערכיו הם כמו אלו של התאריך שהתקבל כפרמטר. עכשיו אני פחות או יותר מבין מה זה בנאי העתקה השאלה שלי היא לשם מה יוצרים אותו ואיך יוצרים אותו? זה הבנאי שלי. public Date (int day, int month , int year ) { _day= day; _month = month; _year = year; }

• 2 תגובות
    • 6.7k צפיות
  9. Started by orninyo,

שלום, אשמח לקבל טיפים אך להפחית את זמן הריצה / נפח התעבודה בעבודה עם MYSQL ובנוסף כמה שאלות: (השאלות בהנחה שהDB כבר מנורמל רמה 4) 1. האם fetch_row יותר מהירה/פחות כבדה מfetch_array? 2. האם fetch_array יותר מהירה/פחות כבדה מfetch_assoc? 3. האם ההבדל משמעותי בין: ביקוש כל השדות (*) לביקוש שדה/שדות ספציפים בלבד? 4. באיזה גרשיים יותר מומלץ להשתמש? "/' 5. האם הוספת LIMIT לשאילתת SELECT מפחית מהמשקל שלה? 6. האם זה נכון של desc ו distinct מאריכים את זמן הריצה ונפח התעבורה של שאילתה? 7. מה היתרון של להתחבר ולהתנתק מהDB בכל עמוד מחדש? תודה לכל התורמים.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. אורח DanielBerman
    Started by אורח DanielBerman,

היי כוסיות אני מוצא את עצמי מעדכן די הרבה פעמים דפים באתר עם טקסטים חדשים כדי לקבל רייטינג גבוה יותר בתוצאות חיפוש. משום מה לוקח ל-Google די הרבה זמן (כבר למעלה משבוע) לעדכן את התוצאות בתוכן החדש, בדרך האוטומטית. זתומרת אני כותב בחיפוש מחרוזת מילים כלשהי שלקוחה מהעמוד שעדכנתי וה-Google לא מוצא. הוספתי אפילו Sitemap פשוט כ-TXT כדי להקל על GoogleBot. האם יש איזושהי דרך לזירוז גוגל שיעדכן את תוצאות החיפוש בתדירות גבוהה יותר? או האם יש איזשהו כלי שמשתמשים בו לעדכון מיידי של כתובת ספציפית? שוב תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 648 צפיות
  11. Started by attiass,

שלום לכולם, אני מפתח אפליקציה בשפת C++ , והוספתי לאפליקציה איזשהו source code חיצוני, מאפליקציה אחרת. אני באפליקציה שלי, משתמש רק בחלק מהפונקציות שנמצאות ב- source code שייבאתי, אך בsource code ההוא ישנם עוד מספר פונקציות שעושות דברים אחרים, ומבצעות קריאות לפונקציות אחרות חיצוניות שלא נמצאות בתוך האפליקציה שלי, לכן נוצרות לי שגיאות link , שלא אכפת לי מהשגיאות הללו. האם יש אפשרות לנטרל את השגיאות האלה ושייתבצע לינק למרות הכול? אני משתמש ב- visual studio 2005, תודה רבה מראש !

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  12. Started by buzz man,

אז ככה,התחלנו ללמוד על תרשימי זרימה באלגוריתמים ודי הסתבכתי... קיבלתי -2 מטלות - להכין תרשים זרימה של 2 תוכניות: 1.התכנית: א.קולטת שני מספרים. ב.בודקת ומציגה את המספר הגדול מבין שני המספרים. ג.מחשבת ומציגה את סכום המספרים ומכפלתם. 2.התכנית: א.קולטת חמישה מספרים. ב.מחשבת ומציגה את סכום חמשת המספרים. ג.בודקת ומציגה את המספר הגדול מבין חמשת המספרים. אני אשמח להכוונה למקום שאפשר לקבל רקע על זה שיעזור לי להבנה של הנושא או להסבר איך לגשת לתרגיל. תודה מחכה לעזרתכם __________________

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by eladh16,

שלום. באתר שלי יש עמוד של צור קשר. כלומר יש שדות שצריך למלא ולשלוח והמייל נשלח אלי. הבעיה היא ששמתי לב, שלפעמים מגיעים אלי טפסים מוזרים מבוטים, ולכן אני רוצה להוסיף קוד אימות לפני שליחת המכתב. איך אני מוסיף קוד אימות לאתר(האתר ב html). האם יש קוד אימות בנוי(מוכן) שאפשר לשלב כבר באתר? אני מעונין באימות טוב שלא יגיעו אלי עוד טפסים מבוטים. תודה רבה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by FearAge,

אני כותב משחק בjava ונתקלתי בבעיה לקשר פונקציה שכתבתי למשחק. הקטע מהמשחק: char [][] Board = new char [3][3]; int Pp; char xo = 'x'; Pp = reader.nextInt(); Functions.PlaceAndCheck (Board, Pp, xo); הפונקציה מקבלת: public static void CheckAndPlace (char [][] a, int b, char c) הבלו ג'יי אומר שהוא לא מוצא סימן - מתודה.

• 5 תגובות
    • 879 צפיות
  15. Started by yairman,

שלום לכולם, אני לא יודע אם זה הפורום המתאים, אז אם טעיתי, מראש מתנצל... אני זקוק להמלצות של אנשים/גופים מקצועיים שבונים אתרים. ועדיפות לא לכאלה שהם יקרים מדי. אני לא ממש מבין בתכנות ובבניית אתרים, אבל אני כן יודע להגדיר מה אני רוצה באתר, וגם חשוב לי שמי שיבנה אותו יהיה מספיק מקצועי לדעת על מה אני מדבר כשאני מבקש תאימות לדפדפנים (w3c) או הנגשה רמה 1/2. חשבתי אפילו לנסות את אופציית הסטודנטים/מכללות, אבל זה נראה לי מסובך מדי, ולכן אני פונה בפורום פה - אולי מישהו יכול להמליץ לי על חבר או חברה מהיכרות אישית. הדרישות שלי מהאתר הן: תאימות לדפדפנים, הנגשה רמה 2, איזור לוגאין (איזור אישי לאחר זיהוי לוגאין). מבחינת העיצוב - די סטנדרטי. כ- 30 דפים באתר. חוצמזה, יש לי כמה שאלות בנושא…

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  16. Started by eladh16,

שלום מצאתי באינטרנט קוד php של טופס יצירת קשר. בטופס יש רק שלושה שדות למלא - sender, subject, message. ואני רוצה להוסיף גם את השדה טלפון. אז הוספתי את הphone בקוד php המקורי, וכאשר אני מעלה שוב את הקבצים לשרת ומנסה ללחוץ על שלח טופס באתר, אז יש לי את ההודעת שגיאה הבאה: Warning: mail() [function.mail]: SAFE MODE Restriction in effect. The fifth parameter is disabled in SAFE MODE on line 21 הנה הקוד php המקורי: <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> </head> <?php $sender= $_POST['sender']; $subject = $_POST['subject']; $message = $_POST['message']; if($sender == '' || $subject == '' || $message =='') { echo("יש…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Nahum2,

ב C יכולתי ליצור מצביע למערך INTEGER ומצביע למערך BOOLEAN להצביע על אותו מקום בזיכרון וכך לעשות בנוחות גם פעולות ברמת ה BIT וגם ברמת ה BYTE איך אני מארגן דבר דומה ב CS?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום בניתי פרויקט בc# וכרגע אני משתמש בפונקציית keydown של הform לצורך זיהוי אילו כפתורים במקלדת לחוצים. הבעיה היא שהפונקציה מקבלת את קוד הכפתור האחרון שנלחץ ואני רוצה לבצע במקביל שתי פעולות שכל אחת מופעלת על ידי כפתור נפרד. תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by GNR,

היי יש לי אתר שבנוי בHTML וASPX (ובעתיד יהיה בו גם JAVA SCRIPT) , האתר כולל גם מסד נתונים. איפה ניתן להשיג שרת איחסון חינמי שיוכל להריץ את האתר ? האתר שלי עצמו לא שוקל הרבה בכלל (פחות מ2 מגה) תודה

• 10 תגובות
    • 964 צפיות
  20. Started by Moshe Ben,

שלום! אני צריך להוציא מידע למפתח המקבילי. הבעיה היא שבXP אי אפשר ליצא מידע למפתח המקבילי. קראתי פה http://www.galium.co.il/vbe/lpt_1.htm והבנתי שזה כן אפשרי. וקראתי גם את זה http://logix4u.net/Legacy_Ports/Parallel_Port/How_Inpout32.dll_works_.html אך לא הבנתי איך להשתמש בהם. אני משתמש ב visual express. תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. אורח DanielBerman
    Started by אורח DanielBerman,

היי. אני מעדכן תמונות באתר מדי פעם, ולפעמים יש בעיה עם קוקיז, והמשתמש יראה תמיד את התמונה הישנה ולא את החדשה. האם יש פקודה בHTML שהדף יתרענן באופן אוטומטי? זתומרת, פקודה להפעלת F5 או משהו כזה. תודה לעוזרים D:

• 17 תגובות
    • 7.3k צפיות
  22. שלום. אני השגתעי כבר עם JAVA, סך הכל מנסה לכתוב לקבוץ, חוץ מזה שיש איזה 20 מחלקות שונות לזה אז גם אי אפשר לכתוב להתחלה של קובץ בלי לאבד מידע. אז איך ניתן להוסיץ מידע לקובץ קיים בתחילת הקובץ בלי שהמידע שהקודם לא ילך לאיבוד? ועוד שאלה שארצה לשאול: באיזה מחלקות כדי להתשמש בשביל: 1. רק קריאה מקובץ, 2: רק כתיבה לקובץ. תודה רבה מראש!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Aviv C,

יש לי SQL Server 2005 Express Ediion. בשביל לבנות את הטבלאות של ה- DB אני משתמש ב- SQL Server Management Studio Express. יש לי בעיה קטנה. אני רוצה לבנות טבלה שהמפתח הראשי שלה הוא מסוג text, וזה לא נותן לי את האפשרות להגדיר עמודה מסוג כזה כמפתח ראשי. ב- Access, לעומת זאת, אפשר לעשות את זה. למה ב- SQL Server זה לא נותן לי?

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  24. Started by yosda-boy,

שלום רב, התחלתי לילמוד את שפת התיכנות C ואני רוצה להתחיל להיתנסות בתוכנות שונות המתאימות לשפה האם יש תכונות שהן אינן עולות כסף וההורדה שלהן חינם?

• 2 תגובות
    • 671 צפיות
  25. Started by genia,

לא משנה

• 2 תגובות
    • 842 צפיות

דיונים חדשים בפורומים