תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
בן-דוד שלי ביקש שאני אברר לו על שרת SQL מכיוון שהוא נדרש לזה בעבודה על מנת להוציא מסמכים מסוימים מהשרת של העבודה לבית. אז מה זה בדיוק שרת SQL? מה הדרישות לזה מבחינת חומרה? האם זה דורש מקצועיות רבה להקמה? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן חברים , נתקעתי בבעיה שאני לא יודע איך לפתור אותה , זה הקוד : $link = mysql_connect("localhost" , "root" , "") or die(mysql_error()); mysql_select_db("samples", $link) or die(mysql_error()); $check = mysql_query("SELECT adress FROM samples_info WHERE adress = '$_POST[adress]' SET NAMES 'hebrew'" , $link); if(mysql_num_rows($check) == 0) בכל פעם שאני מריץ את הקוד זה נותן לי את השגיאה : Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in J:\wamp\www\sample_upload.php[ מה עושים ??? ?
-
- 2 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום רב, מישהו יכול להמליץ לי על כל מיני מדריכים איך להצפין קבצים? (ברמה קלה). אני לא כ"כ בטוח שזה הפורום המתאים לנושא, אז אם לא סליחה. בתודה מראש YOSDA BOY.
-
- 2 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום לכולם! מבסגרת שיעורי הבית שלי נתקלתי בבעיה: הנה חלק מתוכנית שכתבתי בשפת C void main() { Monom** polynom; readArr(polynom,&size); } void readArr(Monom** outArr, int* outSize) { Monom** arr; int phsSize; phsSize=1; arr=(Monom**)malloc(1*sizeof(Monom*)); if(arr==NULL) exit(1); arr[numOfMonomsInArr]->coefficient=phsSize; . . . outArr=arr; <-- *outSize=numOfMonomsInArr; } monom: מבנה המכיל: coefficient, power מסוג מספרים שלמים. בשורה האחרונה יש בעייה ורשום: access violation writing location... איך אני מתקן את הבעייה? איך אני יכול לבצע הצבה לתוך השדה של Monom? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה שייך ממש לפה אבל אני לא מבין איך הפונקציה random בכל שפות התכנות עובדות? איך המחשב יודע להוציא סתם מספר רנדומאלי? אני לא שואל איך עושים את זה. השאלה איך זה עובד? איך המחשב "מנחש" לבד מספר?
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
Eclipse Visual Editor זה תוספת ל Eclipse שמאפשרת לגרור אובייקטים גרפים (כמו ב VB) כלומר אפשר לגרור כפתור ופאנל והופה יש כפתור כמובן שזה לא פותר מלדעת לכתוב קוד מדריך להתקנת (Visual Editor) VE בגרסה אחרונה של Eclipse (v3.4) מורידים מכאן -> http://www.ehecht.com/eclipse_ve/ve_eclipse_34_200807092330_win.zip את VE גרסה 1.3. סוג הקובץ הוא ZIP.* לכן צריכה להיות מותקנת במחשבך תוכנה העובדת עם קבצים מהסוג הזה. בתוך הקובץ שהורדתה נמצאת תיקייה, ve_eclipse_34_200807092330_win, תיקייה זו צריך להעתיק לתיקייה בשם dropins שנמצאת בתיקייה בה מותקן Eclipse. כעט פותחים את Eclipse הולכים ל Help > Software Updates ומתקינים את הדברים הבאים: אתה בטח שואל את עצמך איפה נימצ…
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם, פיתחתי משחק, אתם יכולים להתנסות בו, הוא ניתן להורדה הלינק הבא: http://www.upload.co.il/stage/studio/creation.asp?id=519 הייתי מעונין להעביר את הממשק של המשחק לממשק גרפי מתקדם יותר. כאן אני זקוק לעזרה, אף שביידי הכלים לפתח בC\C++ ואסמבלר. איני יודע לעבוד עם ממשק גרפי שאינו דוס. אני מעונין לפתח GUI כמו כל משחק רגיל ופשוט שאתם מכירים לווינדוס(אשמח עוד יותר אם אוכל לפתח לשאר הפלטפורמות). אם זה משנה משהו - גרפיקה למשחק אני מתכנן לעשות בMAYA. כך שאזדקק לכל פן בנושאים אלו של תכנות. תודה מראש, גל קצת על המשחק: מזכיר בדימיון איקס עיגול, רק שהפעם קיים לוח גדול שהוא 6X6 שמחולק לארבע לוחות של 3X3. המטרה היא ליצור רצף של 5 סימנים (X או O). מה שמיחד את המשחק הוא שיטת המש…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היה לנו פעם נגד בבסיס שהיה בונה תוכנות ניהול ידע עם ACCESS. הנגד כבר לא כאן. אני חייב לציין שמה שהוא עשה עם התוכנה הזאת היה יוצא מן הכלל, הרי אני מאמין שרובכם יודעים מה יש במחשב צבאי כמעט כלום. דוגמה לתוכנה היה אישורי כניסה, היה חלון שבו הייתי מזין פרטים של בן אדם לוחץ אישור ואז יש לי אפשרות ללחוץ על הדפסה והוא מוציא לי את האישור שהתבסס ע"י תבנית שהכין. כמובן שאם אני רוצה לראות את כל האישורים הייתה אפשרות להדפיס דף מעקב שמראה לי את כל האישורים שהוצאנו ע"פ קטגוריות. אני ממש מעוניין לדעת מה צריך ללמוד כדי להתעסק עם התוכנה הזאת כי זה ממש שימושי בשבילי...
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אפשר הסבר איך משתמשים בו? ובעיה: יש לי חלון - עם כפתורים, ולכל כפתור נפתח מסך- בפונקציה של הכפתור כתבתי: recognition r = new recognition(); r.Show(); this.Close(); אבל- גם החלון החדש נסגר. מה הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום. אחד מחברי קיבל תרגיל בMathlab ואינו יודע איך לפתור אותו, אשמח כל עזרה בפיתרון התרגיל. התרגיל והנתונים בקובץ המצורף. בתודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-
-
אהלן חברים , אני מחפש דרך להוציא מספר רנדומלי בPHP שלא יחזור על עצמו בשביל לתת אותו כID (אני שומר את הID בMySQL ) . עד עכשיו ניסיתי לעשות את זה בעזרת פונקציית rand() ובדיקה האם המספר שיצא קיים במאגר נתונים ואם כן ליצור מספר חדש ולבדוק אותו שוב והתהליך ממשיך ככה עד שהמספר שיצא לא נמצא במאגר נתונים ואז להדפיס אותו . הנה מה שעשיתי עד עכשיו (נתקעתי בelse) : <?php function samplesrandom() { $link = mysql_connect("server" , "username" , "password") or die(mysql_error()); mysql_select_db("example" , $link) or die(mysql_error()); $rand = rand(0, 1000); $random = mysql_query("SELECT id FROM example WHERE id = $rand" , $link); if(mysql_num_rows($random) == 0) …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הפונקציה לא פועלת לי create or replace PROCEDURE SEARCH_FLIGHT ( src IN VARCHAR2 , dst IN VARCHAR2 , dte1 IN VARCHAR2 , dte2 IN VARCHAR2 , age IN NUMBER ) AS fn NUMBER; s VARCHAR2(20); d VARCHAR2(20); t1 VARCHAR2(15); t2 VARCHAR2(15); pr NUMBER; fnum flight.flightnum%TYPE; sr flight.point_of_depart% TYPE; ds flight.destination% TYPE; dt1 flight.departdate%TYPE; dt2 flight.departdate%TYPE; CURSOR findFlight IS select f.flightnum, f.point_of_depart,f.destination,f.departdate,f.arrivaldate from flight f where f.point_of_depart = src and f.destination = dst and (f.departdate >= dte1 and f.departdate <=dte2); BEGIN OPEN findFlight; LOOP -- Retrieve info…
-
- 0 תגובות
- 561 צפיות
-
-
קראתי שהGC יוצר תור של מצביעים לכל האובייקטים שיש להם Dtor ובזמן הביצוע של GC הוא מעביר אותם לתור נוסף. אחרי שהוא מסיים את העבודה ומשחרר את כל הthreads הוא עובר על התור הזה בthread אחר ומפעיל את כל הפונקציות ההורסות. 1)האובייקט שיש לו Dtor עובר לדור 1 לא? 2)מתי משמידים את האובייקט? האם הDtor עושה את זה בלי קשר לקוד שכתבנו בתוכו?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אנשים כתבתי פרוייקט בC++, דיי רציני, ויש לי 2 בעיות שונות, כשאני מתקן אחת, מגיעה השנייה בעייה ראשונה: הדפסה של מחרוזת ארוכה מדי לתוך קובץ גורמת להוספה של כמה תווים לא מזוהים (סתם זבל מהזיכרון) בהדפסה (במילים אחרות, זה עובד על כל שורות הקוד, אבל יש פגמים קטנים בפלט) הפתרון - קיצור של המחרוזת (אני מוסיף מחרוזת קבועה - תגיות [הפלט בשפת XML] שאני יכול לקצר) הבעייה שזה יוצר - אחרי שהתוכנית עובדת על מספר שורות קוד פתאום אני מקבל חלון - "JackTokenizer.exe נתקל בבעייה ועליו להיסגר" וכו' (כמו שאפשר להבין, שם הקובץ הוא JackTokenizer.exe) - מה שלא קורה כשאני עובד בDebug (למעשה, בדיבאג זה עובד מושלם) אני משנה את המחרוזת חזרה לאיך שהייתה קודם ושוב - הבעייה הראשונה חזרה אני מניח ש…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מודע לכותרת המטופשת אבל לא מצאתי כותרת יותר מתאימה לשאלה שלי. אוקיי , אז אני יודע C# ברמה די בסיסית , ומעניין אותי ליצור לדוגמא קובץ (למשל EXE , אבל לא חובה. סתם דוגמא ... ) שיבצע את הפעולות שבתוכנה. אני אתן דוגמא כי ניראה לי שאני לא כל כך ברור... למשל אני רוצה לבנות משהו קטן. שהקלט שלו יהיה אות. אם האות שווה ל-Y , אז הוא יחליף את כל הסיומת של הקבצים באותה התיקיה מ-FLV ל-AVI. (מה שסימנתי עם קו מתחת אני לא יודע לעשות.) תודה רבה רבה לעוזרים. אם אני לא מובן במשהו - רק תשאלו ואני אשתדל להסביר את זה יותר טוב...
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכם, כיצד אני יכול בטופס (לאחר שנלחץ כפתור הSUBMIT) להעביר עוד מידע חוץ מהטופס עצמו כלומר אני מעביר מעמוד הטופס לעמוד PHP מידע של שני INPUT TEXT דרך POST אבל נניח אני רוצה גם שUSERID לדוגמא (שקיים אצלי בתור משתנה בעמוד הטופס) ישלח גם לעמוד PHP אחרי הSUBMIT (אם לא הבנתם בדיוק אני יתן פה דוגמה טובה יותר..) תודה רבה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שמתי לב לתופעה הבאה, אשמח לדעת האם אני צודק a,b הם ביטויים בלויאנים מורכבים: if (a or b) then הסתבר לי, שאם a הוא אמת, עדיין יש בדיקה עבור הביטוי b! למרות ש-b בכלל לא ישפיע על ה if... האם אני צודק? אם כן - כיצד ניתן לייעל?
-
- 6 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אני רוצה לתת ליוזר את האפשרות להכניס תאריך בפורמטים הבאים: dd/mm/yyyy d/mm/yyyy dd/m/yyyy d/m/yyyy dd/mm/yy dd.mm.yyyy dd-mm-yyyy וכדומה כיצד אוכל לעשות המרה ממחרוזת לתאריך מבלי לדעת מראש את הפורמט שהיוזר ישתמש בו?
-
- 4 תגובות
- 634 צפיות
-
-
למישהו יש חומר בנושא? או פשוט קוד של איך משדרים נתון בפרוטים אלו?
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
-
שלום לכולם אני גלשתי בכל מיני אתרים ופשוט נדהמתי מהעיצובים שלהם כמו האתרים שכאן: http://www.zymic.com/free-templates/33/live-preview/ http://www.zymic.com/free-templates/140/live-preview/ http://www.zymic.com/free-templates/138/live-preview/ http://www.zymic.com/free-templates/121/live-preview/ אני בעצמי בונה אתרים אבל העיצובים שלהם פשוטים וזה בגלל שאני לא יודע איך בכלל לבנות אותם בעיצובים מרהיבים חיפשתי אתרים שיכולים ללמד אותי לעצב ברמה כזו (שימו לב שאין לי רקע כ"כ גדול בפוטושופ) מישהו יכול לעזור ולהביא כמה אתרים?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! התחלתי לא מזמן ללמות תכנות ואני משתמש בתוכנה MS VISUAL C++ 2008 EXPRESS. כשאני משתמש בפקודה SCANF ו בסוף עושה COMPILE התוכנה נותנת לי אזהרה שעדיף להשתמש בפקודה SCANF_S. מה הבדל בין שני הפקודות האלה? כי גם כך וגם כך התוצאה יוצאת זהה? תודה.
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, סיימתי לאחרונה לכתוב את המדריך הישראלי ל-PHP ולהקים עבורו אתר שבו ניתן להוריד את הספר בחינם וגם לצפות במגוון וידאו קליפים אשר מסבירים נושאים שונים בשפה. כתובת האתר היא www.phpbook.co.il. אשמח לתגובות, הערות והארות. בהצלחה! חיים.
-
- 1 תגובה
- 5k צפיות
-
-
שלום לכולם, סיימתי לכתוב את המדריך הישראלי ל-Java (המהדורה החדשה) לפני מספר שבועות והקמתי אתר מיוחד עבורו (www.javabook.co.il) שבו ניתן להוריד אותו בחינם וגם לצפות במגוון וידאו קליפים אשר מסבירים נושאים שונים בשפה. הכל בחינם לשימוש אישי ואקדמי. אשמח לקבל תגובות, הערות והארות. בהצלחה! חיים.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני כותב interpreter ל ***brainf ב C++ ואני רוצה להיות בטוח שכשאני מוסיף 1 למשתנה מסוג unsigned char שמכיל 255 ערכו יהיה 0, ולהיפך. האם זה תמיד יהיה ככה או שצריך להגיד משהו עם define או הגדרות קומפיילר כלשהן כדי לוודא שזה יקרה? או שאין בכלל דרך לוודא שזה יהיה ככה על כל מכונה וצריך לכתוב קוד עבור מקרי הקצה?
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-