עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by kalimero1234,

שלום, התחלתי ללמוד PHP ואני רוצה לבנות אתר ודרכו ללמוד. (יש לי ידע בסיסי בPHP HTML JAVASCRIPT CSS ועוד כאלו דברים ואני רוצה להתעמק בהם..) אבל דרך שפת התכנות בלבד אני לא יודע איך לעשות אתרים שנראים יפה (הרי כל מה שאני מכיר זה טקסטים, טבלאות וכו'). אני לא רוצה להשתמש במערכת לניהול תוכן כמו JOOMLA כי זה לא תכנות כל כך.... השאלה שלי היא איך אני בונה UI כמו שצריך בלי מערכות לניהול תוכן... תודה...

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Aviv C,

קיבלתי תרגיל של אופטימיזציות שכולל שימוש שהם עושים ב- OpenGL. אני משתמש ב- Microsoft Visual C++ על Windows 7 Home Premium 64 bit. אני רוצה להוסיף לפרוייקט שלי ב- Visual C++ איזושהי תיקייה שנמצאים בה כל מיני קבצי h, lib, dll שקשורים ל- OpenGL. אני מתכוון שמה שאני רוצה לעשות זה שזה יכיר את זה בזמן הקומפילציה והלינקינג ולא יזרוק לי כל מיני שגיאות. לצערי, כל מה שהמתרגלת שלנו אמרה לנו לעשות הוא: איך אני עושה את זה נכון וכך שיעבוד? ד"א אני מעדיף לא להעביר את קבצי ה- dll ל- system32 אז אני אשמח לפיתרון שמשאיר את התיקייה עם הקבצים במקומם ופשוט מכיר אותם איכשהו.

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  3. Started by djzander,

אני צריך לכתוב תוכנית עם הכלים שלמדתי שמקבלת מספר ומחזירה האם יש לו שורש שלם חיובי ולתת הודעות בהתאם. static void Main(string[] args) { int number = 0; int squareRoot = 0; bool isSquare = false; bool Answer = false; Console.WriteLine("Enter a number and press ENTER."); number = int.Parse(Console.ReadLine()); while (Answer == false) { if (squareRoot * squareRoot == number) { isSquare = true; Answer = true; } else if (squareRoot * squareRoot > number) { Answer = true; } else squareRoot = squareRoot…

• 14 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. Started by _uri,

שלום, כתבתי אתר עם html ו javascript וחשבתי להמיר אותו ל php (כדי למנוע בעיות של חסימת js) אחד הדברים שהחלטתי לבדוק לפני שאני ממיר את הקוד זה איך לקשר בין האתר הישן והחדש (צריך לשנות את הסיומת, וזה אתר שכבר בשימוש) ממה שקראתי הדרך המומלצת היא ליצור קובץ .htaccess ולהשתמש ב redirect. בדקתי שהשרת לא חוסם שימוש בקבצים אלה, יצרתי קובץ בספרייה של קבצי האתר ובו שורה אחת בלבד: Redirect 301 /test.html [url]http://www.math.tau.ac.il/~urigrupe/student.html[/url] זה לא עשה כלום, כשניסיתי להעביר ספרייה שלמה (שמתי רק /) זה פשוט שיבש את הכתובת לכתובת לא קיימת (אין לי צורך להזיז ספרייה אבל זה הראה לי שאין חסימה של הקוד) יש למישהו רעיון מה לעשות? אגב, אם למישהו יש ניסיון אני משתמש בשרתי…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by almogas,

שלום לכולם, נגיד וקניתי מערכת באנגלית לצורך העניין מערכת ניהול תוכן, ואני רוצה לתרגם אותה וליישר אותה, המערכת בנויה ב php ואני יודע css html וממשש קצת php אני יכול לבצע את זה? איך מבצעים את התרגום והיישור? ראיתי באיזה סקריפט שהורדתי שהיה קובץ כזה שבו רשומה מילה באנגלית יש שווהואז מילה בעברית והוא מתרגם לבד, איך יוצרים דבר כזה? תודה

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by nondos,

שלום, יש לי מאגר נתונים עם שתי טבלאות: טבלה ראשונה books מכילה רשימה של שמות של ספרים העמודות בה הן: bookId, bookName טבלה שניה words מכילה את כל המילים מכל הספרים העמודות בה הן: wordId, word, bookId bookId ו wordId הם primary key ו bookId בטבלת words הוא Foreign Key האם ניתן לכתוב שאילתה שתדפיס רק את כל המילים שמופיעות בכל הספרים? תודה

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  7. שלום רב, מישהו יודע האם ניתן להריץ את הפקודה של mstsc דרך VB כאשר הנתונים (כתובת,שם משתמש וסיסמא) מוגדרים מראש? אם כן, איך ניתן לעשות זאת ? (אודה לכם אם תוכלו לתת תשובה מפורטת ומוסברת בנושא) תודה מראש..

• 16 תגובות
    • 4.4k צפיות
  8. Started by arielman22,

שלום יש לי כרגע טופס שאחד האלמנטים שיש בו הוא timer, שגורם לכפתור ספציפי בטופס כל שנייה לערך להילחץ (ומין הסתם לחיצה על הכפתור מבצעת מספר פעולות). לצורך העניין אין לי כרגע מגבלת זמן לתוכנית, הטיימר מופעל דיי בתחילת הריצה, ומופסק ממש לקראת סוף התוכנית. השאלה היא: במהלך כל הזמן הריצה של התוכנית, האם ניתן לבצע פעולות נוספות כשה timer רץ ברקע? אריאל

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by KaLimeRo-,

והשאלה שלי איפה אתם ממליצים ללמוד ולמה ? מכללות במרכז.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אתר בית הספר שמסופק ע"י משרד החינוך (http://www.orianit.edu-negev.gov.il/) מאוד מאוד מוגבל, פרימיטיבי, מיושן ומאוד קשה להזין אותו בנתונים שוטפים ולשמור על נגישות גבוהה. מדובר על בי"ס של ~700 תלמידים בכיתות א'-ו' אז זה הופך להיות אתגר לא קטן... ועד ההורים המרכזי מעוניין להרים אתר עדכני ומושקע שיהיה נגיש גם לצוות ביה"ס, גם להורים וגם לתלמידים - משהו שיהיה קל לעדכון, נגיש (RSS, סלולר למשל) וישמש פלטפורמה נוחה לעדכון מערכת שעות, מטלות, אירועים, הודעות ודיונים. הכוונה לא לאתר פדגוגי יבשושי אלא גם פלטפורמה ליצירת קשר נוחה בין ההורים, התלמידים וצוות ביה"ס וגם בית לאחסון תכנים כמו תיעוד אירועים, מאגרי חומר לימודי ואולי גם סוג של בלוגים/דפי בית אישיים/פורום LIVE. תיאורטית יש מענ…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. Started by daniel4300,

אני עושה פרויקט בשפת C# ונתקלתי באיזו בעיה בקישור עם מסד הנתונים. יש לי בform מסוים מערך של 50 כפתורים ואני רוצה שעל כל כפתור יהיה תוכן כתוב שילקח מתוך טבלה במסד הנתונים, ניסיתי עם select from where ומסתבך לי שם משהו כל הזמן איך אני יכול לעדות את זה?יש דרכים? תודה מראש על העזרה..

• 31 תגובות
    • 7k צפיות
  12. Started by karazy360,

איך לקמפל מvs2008 בC++ כאשר אני בסביבה של XP לוינדוס 7 64 ביט ראיתי אופציה כזאת תחת BUILD אבל אין לי מושג איך לעבוד עם זה. בברכה

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by sharon182,

כשאני יוצר מבנה גנרי (עץ או וקטור - לא משנה...) ובתוכו יש מצביעים לפונקציות אז איך המצביע עצמו יודע לאיזה פונקציה להצביע , לפונקציה שעושה פעולות עם INT או פונקציה עם פעולות עם CHAR? תודה...

• 6 תגובות
    • 3k צפיות
  14. אני צריך לבנות איזה אתר וכבר התחלתי ללמוד PHP וקצת להרכיב דברים , אחר-כך אני מתכנן ללמוד CSS בשביל העיצוב וJAVASCRIPT כדי להכניס עוד קצת חיים לאתר. עכשיו גילתי שיש כזאת אפשרות שנקראת JOOMLA שבה אפשר בנוחות ובמהירות גם לבנות דברים. מה כדאי לעשות ומה ההבדלים?

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by shaithebest,

הי חברים אני בונה אתר עם ג'ומלה ואני מתמקד בקידום האורגני בגוגל יש לי 2 שאלות נתקלתי בקטע קוד כזה: <meta name="robots" content="index, follow" /> האם זה טוב לקידום???כי כל מה שנשמע לי רובוטד לא בא לי טוב.... דבר שני, friendly url האם כדאי שהרווח בין המילים יהיה _ או- www.bla.com/contact-us.html או www.bla.com/contact_us.html מה אדון גוגל אוהב יותר?? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. היי, אני מנסה ליצור סוג של התחברות לאתר, אבל לא משנה איזה נתונים אני מכניס בשדות הטקסט, אותו דף מגיע לי, גם אם הנתונים נמצאים בטבלה, או גם אם לא.. הינה הקוד: זה הקוד של שליפת הנתונים מהטבלה: public class DBAccounts { public DBAccounts() { } public static DBAccountsDataContext DbAccountsConnect =new DBAccountsDataContext(); public static Boolean cheakUsername (String usernameCheak, String passwordCheak) { var result= from p in DbAccountsConnect.tbl_Accounts where p.userName==usernameCheak && p.password==passwordCheak select p; if (result!=null) return true; else return false; } } וזהו הקוד …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by ביצה,

שלום לכולם! האם אפשר לעשות שברגע שנקלוט אות מסוימת יפתח חלון חדש עם תוכנה אחרת בשפת C? אני מתכוון למשהו כזה: אז אם נקלוט X התוכנה תפתח חלון חדש עם תוכנה אחרת גם היא בשפת C. איך עושים את זה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום לכולם , יש לי בעיה קטנה ב C שמונעת ממני להמשיך פרוייקט , אני מנסה לבצע חילוק פשוט 5/4096 כאשר ניסיתי להכניס את התוצאה ל Double וגם ל Float אבל משום מה תמיד הערך המוחזר הוא 0 , כאשר התוצאה אמורה להיות 0.000122 האם למישהו יש עצה ? אני בטוח שזה קשור לחילוק / משתנים רק שאני לא עולה על זה.... תודה על העזרה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. את הפונקציה וקצת הסתבכתי . אשמח לעזרה בקוד מוגן או אפילו פסואדו-קוד. תודה

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  20. היי הכוונה שלי בשאלה היא האם למשל את הדומיין WWW.בנקלאומי.CO.IL (במידה והיה פנוי) היה מותר לי לרכוש?

• 16 תגובות
    • 4.1k צפיות
  21. Started by Armageddon26,

1) מה הדרך הכי יעילה (מבחינת זמן ריצה) להפוך char ל-std::string? 2) האם יש אובייקט "כללי" ב-c++? משהו כמו Object ב-Java? אם כן אז יש לו פונקציה שדומה ל-toString כדי שאוכל להפוך אותו ל-string? תודה ושנה אזרחית טובה!

22. יש לי בעיה בזמן ריצה פתאום הקומפיילר (VS 2010) נותן לי את ההודעה המוכרת של בעיה בזמן ריצה (עם ה break וה continue) ופותח לי ב VS קובץ ASM שמתחיל ככה: page ,132 title chkstk - C stack checking routine ;*** ;chkstk.asm - C stack checking routine ; ; Copyright © Microsoft Corporation. All rights reserved. ; ;Purpose: ; Provides support for automatic stack checking in C procedures ; when stack checking is enabled. ; ;******************************************************************************* אני לא יודע מה יכל לגרום לזה אבל הדבר היחיד שנראה לי חריג הוא שהקצאתי מערך של INT בגודל שתי מליון int arr[2000001], זה אמור להיות חריגה מגודל ההקצאה המותר? אם כן…

23. Started by kilrah,

שלום רב, אני צריך לעשות את זה ומסבתך עם ההגדרה של SET, אשמח לעזרה מהירה: עליכם לכתוב תכנית מחשב אינטראקטיבית הקוראת פקודות, מפענחת ומבצעת אותן. הפקודות עוסקות בפעולות על קבוצות. היא אוסף של איברים, ברי מניה, שכל איבר בו מופיע לכל היותר פעם - set - תזכורת: קבוצה אחת. אשר מסוגל להחזיק קבוצת set את הטיפוס typedef עליכם להגדיר, תוך השימוש בפקודת 0]. על מבנה הנתונים שבחרת להיות יעיל מבחינת כמות זיכרון, הנדרשת ... שלמים בתחום [ 127 A,B,C,D,E,F לשמירתו (רמז: עבודה עם סיביות). בנוסף עליכם להגדיר 6 משתנים חיצוניים מטיפוס זה. כל שם קבוצה בפקודות שלהלן יילקח מתוך השישה הנ"ל. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by ShrekHunter,

מישהו יודע איך אפשר להדפיס מספר שלילי באסמבלי??? לדוגמא יש לי את המספר באוגר... mov ah,-54h איך אני מדפיס אותו???

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים