תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקחת דוגמא ופשוטה ולפתח אותה. אשמח אם מישהו יתן הצעות מניסינו. לגבי עיצוב התוכנית בצורה נכונה. יש מסך ראשי - MainForm שמחזיק רשימה של נקודות. בנוסף יש בו כפתורים של הופוסף נקודה, ערוך נקודה וכו.. כשלוחצים על כפתור "הוסף נקודה" נפתח מסך חדש PointForm -שמציג שלוש שדות: שם הנקודה, X ו Y. וכפתור אישור וביטול. עכשיו ב MVP... יהיה MainForm (מסך ראשי ) והוא יממש את IMainView. PointForm שיממש את IPointView. בומסף שתי Presenter ים. MainPresenter ו PointPresenter. עכשיו לתהיות: 1. כל Form במקרה שלי השניים שמוצגים לעיל יאתחלו את את ה Presenterים ויחזיקו מצביע. למשל בבנאי של MainForm יתבצע m_mainPresenter = new MainPresenter(this) האם הייתן עושים זאת בצורה שונה? 2. כלו…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לדעת איך אפשר לדעת את התאריך העברי ע"י המרה מתאריך הלועזי? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד לא מזמן C# ואני רוצה לתרגל מעבר למה שאני מקבל בבית, מישהו אולי מכיר מאיפה אני יכול לקחת כל מיני תרגילים לכתוב ? מה שלמדתי עד עכשיו זה מערכים ומתודות. תודה.
-
- 0 תגובות
- 6k צפיות
-
-
שלום ובוקר טוב, אני סיימתי ללמוד ג'אווה לאחרונה (מתוך ספרים), ואני שולט לדעתי טוב בשפה, אני מחפש אתר כל שהוא שיש לו מאגר שאלות+תשובות, שאותם אני יוכל לתרגל. עדיפות לעברית כמובן, אבל גם באנגלית זה מעולה. תודה, וחג שמח.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן. חבר ואני בנינו אתר PHP, אנחנו רוצים "לבחון" מקרוב לפני העלתו לרשת. יש תוכנה אשר מבצעת מן "מקום איחסון" על המחשב וניתן לראותו על המחשב? אני מתכוון לאחסן את האתר על המחשב שלי לדוגמה על מנת לראות את התוצאות בזמן אמת, כולל פתיחת בסיס נתונים. יש חיה כזאת? תודה.
-
- 7 תגובות
- 940 צפיות
-
-
אני אמור לכתוב מתודה שקולטת a1,d ו-n ומדפיסה את כל איברי הסדרה יש לי שגיאה בסוף כשאני מנסה לקרוא למתודה: No overload for method 'series' takes 0 arguments using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace _221A { class Program { static int ReadNumbers() { string stNum = Console.ReadLine(); int Num = int.Parse(stNum); return Num; } static void series (int a1, int d, int n) { for (int count = 0; count < n; count++) { Console.WriteLine(a1); a1 = a1 + d; } } static void Main(string[] args) { Console.WriteLine("Enter a1: ");…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני פשוט לא יודע איך לכתוב את זה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב, התחלתי לאחרונה לקחת טיפה יותר ברצינות את לימודי ה-PHP ובמאמץ עילאי הצלחתי להגיע לשלב ה-SQL אני לומד מהמדריך בוובמאסטר בעיקר ושם ממליצים לעבוד עם MySQL ולקשר אותו דרך ה- my connections לוובמאטריקס. הבעיה היא ששם אני יכול לבחור רק ב- SQL Server 2005/2008 ולא ב-MySQL שלא מופיע לי שם כלל (ב-DATABASE TYPE) ולא משנה כמה אני מנסה להתקין מחדש או להתקין תוספים של הSQL זה ממשיך שלא להופיע לי שם. אני רוצה להמשיך ולחזק את הידע שלי בשפה והעניין עם הSQL מאוד תוקע אותי כרגע כי אני לא יכול להמשיך ולהשתמש בו בPHP. אודה מאוד לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
Monitor: ב-Wait אז ברגע שאתה משתמש בוא, הTHREAD נעצר עד שהאובייקט מתפנה ואז הWAIT ישר נועל אותו שוב ומתחיל להשתמש בוא. תקן אותי אם אני טועה. עכשיו הPLUSE: אותו בעצם אותו דבר בול אחד לאחד כמו EXIT אבל מה שקראתי בMSDN הוא אומר שהוא מודיע רק לאחד הבא שהאובייקט שאני עושה עליו PULSE כבר לא נעול או לחילופין PULESALL שמודיע לכל הTHREADים האחרים שהאובייקט כבר לא נעול. עכשיו השאלה שלי זה למה לעזזל שאני ירצה להשתמש בזה אם אני כבר עושה EXIT ושאר הTHREADים שיש בהם WAIT יעשו את הסדר ביניהם מי יקבל את הנעילה עכשיו. אני מקווה שהבנת אותי ואם לא אני יסביר שוב. פשוט ביניתי איזה סנקרון קטן פה ושאני מריץ הוא עובד חלק אבל שאני עובר עליו שורה שורה עם DEBUG הוא זורק לי exeption כל פעם.. ממש מ…
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מי שזוכר אותי מהדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=501528.30 יש לי עוד התלבטות לא פשוטה. שנה הבאה אני עולה לכיתה י',אצלנו חוץ ממגמה רגילה (פיזיקה/כימיה/ביולוגייה) אתה יכול לקחת בנוסף מגמת-על (מחשבים,מוזיקה,רובוטיקה,ערבית וכ"ו). עכשיו ההתלבטות שלי היא כזו-האם לקחת מחשבים או רובוטיקה?. מצד אחד,הקטע של הרובוטיקה נראה ממש מגניב,ללמוד איך לבנות רובוט,לסרטט ולתכנן (וללמוד קצת אלקטרוניקה ולוגיקה על הדרך)-אני ממש אוהב את הרעיון. מצד שני-גם תכנות אני אוהב,וזה עלול להיות חשוב לעתיד. יש לי 3 שאלות: 1)יש דברים בחומר הלימוד שאני לא אלמד כ"מתכנת חובב" (כמו עצים בינארים,אלגוריתמים וכ"ו) 2)כמה מגמת מחשבים קריטית ללימודי הנדסת תוכנה באוניברסיטה? 3)מה אתם אומרים-למה לל…
-
- 7 תגובות
- 4k צפיות
-
-
קודם כל יש לי WIN 7 X64 ככה שאני מעדיף גרסת 64 ביט. יש לי מנוי ב-MSDN ויש שם כל מיני גרסאות ואין לי מושג מה אני צריך תודה
-
- 15 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, נתקלתי בדילמה מסויימת (שפת C): יש לי עץ בינארי שאני מחפש בו פעם לפי אינדקס ופעם לפי המידע שבתוכו-סטרינג, פה נוצר העתק כמעט זהה של אותה הפונקציה רק עם פרמטרים מעט שונים והשוואה של סטרינג במקום int. לעומת זאת אני יכול ליצור מערך שמייצג את העץ, ולעבור מסטרינג ל-int וההפך בקלות. באפשרות של שכפול קוד, הקוד הופך לפחות אלגנטי, אך חוסך זמן ריצה ומקום (כמובן שמזערי אך אני מדבר בכלליות), ובאפשרות השנייה אני מוסיף עוד מקום ועוד זמן ריצה (אני צריך כל פעם ללכת לחפש במערך ואז להמשיך) אך הקוד יפה יותר כי אני אשתמש תמיד באותה הפונקציה. השאלה שלי היא מה נחשב תכנות נכון? אני יודע ששכפול קוד מסתכלים עליו בעין מאוד לא יפה, אך זמן זה משהו שתמיד צריך לחסוך בו. תודה למגיבים
-
- 29 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
אני אמור לכתוב תוכנית שתקבל טקסט מסויים, נק' התחלה של הטקסט ואורך ותציג אותו לדוגמא אני מכניס את המחזורת ABCDEF, נק' ההתחלה שלי היא 2 (מהאות השנייה במחרוזת) ואורך למשל 3 אז אני אמור לקבל את BCD. יש לי שגיאת קומפילציה שאומרת The name 'text' does not exist in the current context וגם The name 'length' does not exist in the current context ואין לי מושג למה. אגב אני אמור לכתוב את התוכנית עם שימוש במתודה. using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace T223 { class Program { //define method static string SubString(string text, int StartPosition, int length) { string ResultText = ""; for (int i = …
-
- 8 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום שמי עודד,במקצועי אני מנהל רשתות מחשוב,אבל ברצוני ללמוד JAVA על מנת לגעת בעולם התיכנות טיפה. רציתי לדעת אם מישהו יודע האים קיים ספר לימוד של JAVA למתחילים באינטרנט ואם לא אז המלצה על ספר שמלמד JAVA ברמה מקצועית ביותר תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
היי. אני מנסה לדמות את הסימון של אוביקטים מרובים כמו שיש בחלונות, למשל בשולחן העבודה: כשאני מחזיק את הכפתור השמאלי של העכבר ומתחיל לגרור אותו לאיזשהו כיוון, מופיע ריבוע, וכל האוביקטים שבתוכו מסומנים ועליהם אני יכול לעשות לאחר מכן פעולות. אני מנסה לתכנת דבר זהה אצלי בתוכנה, אך עם הצלחה חלקית. הצלחתי עד עכשיו לעשות ריבוע, שאותו אני יכול לגרור רק לכיוון אחד. הבעיה מתחילה בזיהוי כיוון שאת החישובים שלו אני מתקשה ליישם. (למשל אם אני מתחיל סימון למעטה זה עובד, אבל כשאני רוצה לשנות כיוון למעלה, אני מקבל שגיאה, כי הגובה והרוחב של ריבוע לא יכול להיות שלילי) אין לי מושג אפילו איך הנושא הזה נקרא, לכן אשמח אם מישהו יכוון אותי לאיזשהו אתר שבו אני יכול להעזר. תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אני עובד בחברת הייטק בתור בודק והתחלתי ללמוד לאחרונה C#. אני מעוניין להתחיל ולכתוב כל מיני סקריפטים שקשורים לעבודה שלי ב-C# והשאלה שלי היא איך אני יכול להריץ את אותם סקריפטים ? (העבודה שלי כולה בסביבת WINDWS) תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה מעבודה שאני לא מבין את הגיון הלוגי מאחורה: "רשום תוכנית שתקלוט 3 מערכים מטיפוס שלם. כל מערך בן 5 איברים. בעזרת מערך של מחוונים המקבל את הכתובת של 3 המערכים, מצא מיהו המספר הגדול בכל 3 המערכים וכמה פעמים הוא מופיע." השאלה שלי היא בשביל מה צריכים מערך של מצביעים, אם אפשר להשתמש במצביע אחד שכל פעם אני אתן לו את הערך התחלתי של כל מערך וישמור על המספר הגדול בתוך משתנה BIG וכמות הפעמיים במשתנה C_BIG? ואם אפשר, אני אשמח מאוד לדוגמא של איך משתמשים במערך מסוג פיונטרים (לא הגענו לחומר הזה בשיעור ולא מצאתי באינטרנט שימושים\דוגמאות לשימוש במערכים של מצביעים - למרות שמחר המבחן :s05: ). תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי עדיין תקוע בפרוייקט שלי תעזרו לי בבקשה למצא סקריפט שיקח את הפס קול של סרט(AVI) ויהפוך אותו לקובץ אודיו (WAV). בנוסף אצתרך לחלק את הפס קול לקבצים קטנים, כ10MB כ"א, איך עושים זאת? תודה מראש מיכאל
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
במהלך כתיבת תכניות, לפעמים נתקלתי בקשיים לבצע פעולות כגון: int main (int argc, char* argv[]) { doSomething(argv+1); return 0; } מהן האלטרנטיבות?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום.. חיפשתי ושאלתי בכול מקום ולא מצאתי . איך אני לוקח מידע ממקום אחד ומעביר אותו למקום אחר ושבוא עדין יתעדכן כרגיל כמו במקור! לדוגמא מד צפיות של YOUTUBE נגיד הוא ב 270,418 אני רוצה שבאתר שלי הוא תדעדכן כמו שהוא מתעדכן באתר של יוטוב (זה לאתרים שלי! אז אין כמבון בעיה של חוקיות*)
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
מקבל שגיאה בעת נסיון ההרצה Line 19: Unexpected EOF while looking for matching `` ' Line 34: sintax error: Unexpected End of File #!/bin/bash LOG=/home/oraprg/dudu HDD=1 LIMIT=0 genStat() { test=$1 SLEEP=$2 filename=$(date +%Y%m%d%H%M%S) for((num=0;num> ${LOG}/vm.${filename}.log & sleep $SLEEP done if [[ LIMIT -eq test ]] then #VM csv echo this is line 18> ${LOG}/vm.${filename}.csv cat ${LOG}/vm.${filename}.log awk '{for(l=1;l<17;l++)>> ${LOG}/vm.${filename}.csv fi } case $1 in run) genStat $2 $3 ;; *) echo -e ":::: Usage ::::" echo -e "$0 run 5 10 : Collect stats for 5 times with 10 seconds interval" echo -e "Note : Change the first parameter for…
-
- 4 תגובות
- 766 צפיות
-
-
תוכנה של מבני נתונים אני צריך להשתמש ב fseek כדי להזיז את המצביע של הקובץ למיבנה מסוים לשמור רק אותו (או השינוי באחד הנתונים) הבעיה שלי היא בקבצים פתיחה אם a מוסיפה לסוף הקובץ אם w או w+ מוחק את הקיים אך אני משנה את הקובץ (באמצע הקובץ)??? וכן אני יודע שיותר פשוט לשמור מחדש את כל הרשימה מהזיכרון לקובץ (זה מה שעשיתי) אבל הדרישות של התרגיל הם שאני צריך לשנות רק במקום מסוים את הקובץ כדי להראות שימוש ב fseek צריך לציין התוכנה לא מתחילה קובץ חדש כל פעם אלה קוראת נתונים מקובץ קיים
-
- 4 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום חברים אני עובד עכשיו עם תבניות פלאש דרך XML כאשר אני מנסה להכניס טקסט עברי יוצא בשפת מראה השאלה היא איפה בקוד מכניסים את הDIR=RTL הידוע?? להלן הקוד: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <content> <!-- general vars --> <settings> <item name="companyName1_1st_Letter"><![CDATA[<b>W</b>]]></item> <item name="companyName1"><![CDATA[<b><font letterSpacing="-3">omen<font color="#151515">’s</font></font></b>]]></item> <item name="companyName2"><![CDATA[<font letterSpacing="-1"><b>STORE</b></font>]]></item> …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הבנתי שאי אפשר לקרוא לפונקציה של PHP מתוך MYSQL.. אז איך כן ניתן לעשות כזה דבר ? ניסיתי באמצעות הפונקציה EVAL ללא כל הצלחה.....
-
- 9 תגובות
- 871 צפיות
-
-
יש לי קובץ STYLE.CSS שמגדיר את עמוד הINDEX.PHP עכשיו אני רוצה להכניס סקר לעמוד הזה ולסקר הזה יש קובץ גם CSS בשני המקרים יש BODY ומה שקורה זה שבמקום שהרקע של הסקר יהיה נגיד כחול אז זה הופך את הרקע של כל האתר לכחול , כנל לגבי גופן האתר וכו'..
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-