עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by maor ankri,

היי, מתחיל ללמוד באוקטובר, הכיוון הוא למחשב שיעבוד היטב לתקופת הלימודים (4 שנים). השימוש הוא די בסיסי; גלישה, נטפליקס ואופיס. דגש על משקל קל וסוללה טובה. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף עד 4.5k, גמיש עד 5 במקסימום עבור הבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטפליקס, תוכנות סטטיסטיות (R), מעט תכנות, הרבה אופיס, גלישה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by daniel gold,

היי מחפש לפטופ לצורכי עריכה ורנדור התוכנה הכי כבדה שאעבוד איתה היא rhino 6 חשוב לי שיראה טוב חשבתי לקנות את הdell xps 15 אבל הוא יקר מאוד ויש כרטיסי מסך חזקים יותר בתודה מראש

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Niv Sv,

זה בנתיים המפרט שיש לי אני לא יודע אם זה טוב או לא אשמח להצעות ועזרה

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אהלן מבקש עזרה בבחירת לפטופ לעבודה משרדית עבור חברה. אני יודע שהלפטופ הקודם שלה כלל מעבד i7 אך המחשב היה כבד מאוד (פיזית). תקציב - 3,000 ש"ח עם חריגה אפשרית של 500+- שימושי המחשב - עבודה משרדית (אופיס, גלישה באינטרנט). גודל מסך - 13-15 אינצ'. יש לכלול מערכת הפעלה ואופיס. יציאות וחיבורים - כמות מספקת, לא לחסוך. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: עדיפות לכונן SSD. משקל המחשב הוא סוגיה חשובה - כמה שיותר נמוך מבלי לפגוע ביכולות המחשב. אותיות זוהרות במקלדת (בונוס). מסך טאצ'. תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. 1. מה התקציב המירבי? 4500 2. מה שימושי המחשב: עריכת תמונות ושימוש כללי 3. האם יש צורך בציוד הקפי? יש הכל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא הכי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. במקום בו ההרכבה תהיה הטובה ביותר 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? לא 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? אין לי מושג …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. זה מחשב שקיים ב KSP הוספתי כמה שדרוגים https://ksp.co.il/t/T1a8eT היית משנים משהו? מוסיפים? מורידים? אני רוצה את זה לגיימינג ברמה סבירה ב 1080P ולשימוש כללי, אני צריך SSD רק בשביל לשים עליו Windows

7. Started by רותם דן,

רציתי לשאול בבקשה שאלה כללית לגבי בניית מפרטים. איזה חלקים במפרט צריכים להתאים אחד לשני? אני יודע שחשוב שהלוח אם והמעבד יתאימו אחד לשני. ואני מנחש שגם הקירור אמור להתאים למעבד? אני לא בטוח לגבי זה, אשמח לתשובה. ומעבר לזה, מה עם שאר החלקים? האם אפשר להלביש כל זיכרון על כל "לוח אם+מעבד"? כל דיסק קשיח? כל כרטיס מסך? או שיש שילובים מסוימים שכדאי/צריך לחפש? אודה לתשובה, הידע שלי בנושא לא רחב כ"כ

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000. כן, של 1,000-1,500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אדריכלות - עריכה גרפית כבדה מאוד, תוכנות CAD, רינדור 3D, מידול וכד'. חייב לזוז מאוד (!) מהר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. בערך 22", FHD 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 מתוך 10. לא חשוב, אבל כיפי. אם לא משנה תקציב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כלום. ניי…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 4K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אופיס, אינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בדיסקים קשיחים, SSD, כונן דיסקים, מארז-Fractal Design Define R5 Blackout . 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? . 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרס…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by HelpSupport,

האחד מבוסס על כרטיס המסך המובנה של המעבד ולשני יש כרטיס מסך של Nvidia -> https://is.gd/xHTbww תודה לעונים.

11. צילמתי מפרט שאני מעוניין בו.איפה אני משיג במחיר טוב?

12. Started by lcx,

היי, מתלבט על רכישת מחשב נייד LENOVO THINKBOOK 15 G2 ITL 20VE00FPIV האם הוא טוב? יש לו חסרונות משמעותיים למשתמש הביתי? האם יש מחשב אחר בתקציב הזה (עד 3500) עם נתונים טובים יותר? דרישות: מסך 14-15.6 עם בהירות טובה גם בשמש, זכרון לפחות 512, ראם 16. מחשב שיכול להריץ בלי בעיה תוכנות, סרטים.

13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11,500, חריגה של עד 100 ש''ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג(VALORANT, CSGO, NBA2K, FIFA, RDR2" GTA ועוד), תכנות(PyCharm, VS Code) ועריכה (Photoshop, Premiere, After Effects, Illustrator). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, +2K 144HZ. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חייב להיות שקט, אבל אם אפשר עדיף. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו…

14. Started by roi777,

שלום רב, אני צריך מחשב ניד לילדים, בעיקר לסרטים, קצת אופיס ואולי גם רמה נמוכה של תיכנות (לימוד אונליין של קורסים ראשוניים בתכנות) וראיתי שיש באושר עד איזה מבצע של פרטנר (מצ"ב צילום). אשמח אם תגידו לי האם זה מחשב סביר והמחיר מתאים. תודה רבה

15. היי, המחשב שלי כבר בן 6 שנים, ואני משתמש בו בעיקר לעיצוב גרפי (כולל עריכת סרטים) וגיימינג. בגלל המחירים המופקעים, כרגע אני מוותר על הרעיון של רכישת כרטיס מסך חדש אבל אני כן מעוניין בשידרוג המעבד ולוח האם עד שהמחירים ירדו. מעבר להמלצות, אשמח לדעת אם לדעתכם כרטיס המסך הנוכחי שלי ייצור צוואר בקבוק. המפרט הנוכחי: כ.מסך: Nvidia GTX 970 5GB זיכרון: 16GB מעבד: Intel Core i5-6600 CPU @3/30GHz לוח אם: GA-Z170X-gaming 3 1151 gigabyte מה אני חושב לרכוש (תקציב עד 6k): מעבד: Intel® Core™ I9-10900KF Comet Lake Tray + לוח אם: Gigabyte Z590 AORUS Ultra Wi-Fi ATX / Asus Prime Z490M-PLUS ATX או מעבד: AMD Ryzen 9 5950X 16 Core Box + לוח אם: Gigabyte…

16. Started by Niseg,

שלום אחרי 8-9 שנים אני צריך מחשב חדש. הקיים איכשהו מחזיק אבל אני לא כלכך יכול לשחק משחקים חדשים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 לחסוך כמה שאפשר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וlive streaming חוץ מזה זה אמור להיות המחשב הכי חזק בבית אז יכולים להיות לו עוד שימושים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כלכך אולי סט מקלדת עכבר אל חוטי בשביל המחשב הקיים ואני אקח את העכבר והמקלדת ממנו 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמ…

17. היי, מתחיל ללמוד השנה מדעי המחשב וצריך המלצה ללפטופ. הערב חשובה: יש אפשרות להביא מחשב מארה"ב בימים הקרובים (AMAZON, NEWEGG או חנות אמינה אחרת שאתם מכירים), אז אם משתלם אין לי בעיה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סטודנט למדעי המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה…

18. Started by zion7787,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12K חריגה אפשרית רק אם הכרחי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה, אשמח לRGB 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב בחנות, ללא מערכת …

• 8 תגובות
    • 4.6k צפיות
  19. Started by lev-27,

לפני 3.5 הרכבתי מחשב ובזמן האחרון אני שוקל למכור אותו בשביל לעבור למחשב נייד. מעבד Intel 9900K לוח אם Gigabyte Z390 Xtreme זיכרון G.Skill 2400 8X4 (סה"כ 32GB) כרטיס מסך Geforce 1080 (לא Ti) אחסון Samsung 970 Pro NVME בנפח 512GB מארז Fractal Design Meshify 2 XL המון מאווררי RGB תוצרת Corsair מעדיף למכור בחלקים. (יותר קל) כמה בערך שווה כל חלק בימינו?

20. היי חברים, יש ברשותי כרטיס RTX 3080 ישירות מ-NVIDIA. אני מעוניין לבנות מחשב גיימינג עם תקציב שלא כולל כרטיס גרפי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 עם אפשרות לחרוג במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים, VR וסימולטורים (Microsoft Flightsim 2020; DCS World) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך - RTX 3080 5. עד כמה חשוב שקט פעולת …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by infrequent,

הי פורום, המחשב שלי כבר ישן מאוד ואני שוקל לקנות חדש - האם זה חכם בתקופה זו ? או שעדיף לסחוב עד ל-2022 עם הדור הבא של אינטל, DDR5 ? בנוסף, עקב התקופה אני לא מעוניין לקנות כרטיס מסך ופשוט אקח את ה-GTX770 שלי למחשב החדש. (אקנה אחד חזק כשהמחירים יסתדרו ללא קשר לתקציב) הנה מפרט ראשוני שבניתי: [img]https://img.ksp.co.il/allimg/lrg16015.jpg[/img] [b][color=#0000BF]הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD[/color] [/b] מעבד AMD: [url=https://ksp.co.il/?uin=122934]מעבד AMD Ryzen 9 5900X 3.7Ghz AM4 - Box[/url] 1 מאוורר למעבד: [url=https://ksp.co.il/?uin=107713]קירור למעבד Arctic Freezer A13 X CO[/url] 1 לוחות אם למעבדי ‏AMD: [url=https://ksp.co.il/?ui…

22. היי, אני עוזר לאישה מבוגרת שצריכה מחשב הכי פשוט שיש, הנה השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?: מכוון ל1000-1400 ש"ח (ללא ציוד היקפי). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?: גלישה בכרום, סרטונים ביוטיוב, ותוכנות אופיס, זהו זה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?: לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה): לכלול הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?: לא חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?: …

23. Started by shlosi,

הי כולם, מפלצת העריכה הנהדרת שלי אמרה את שלה, הקשישה בת 10. מחפש מחשב עריכה חזק, עם יכולת לערוך תכני 4K בקלות, מבחינת תוכנות- תוכנות עריכת אופליין (פרימייר ואביד למי שמכיר) ולא תוכנות תלת כבדות. תקציב- עד כ8K. הדרישות: יכולת עיבוד וידאו חזקה ומהירה זכרון חזק- מניח ש32GB SSD משהו משהו, 256GB יתאים הארדיסק פנימי מהיר, סביב ה4TB מדובר בבית עם חתולה משירת שיער בכמויות- אז גם פתרון קירור עם פתחי אוויר מועטים ככל הניתן. ** גיימינג לא רלוונטי כלל. תודה רבה!

24. שלום לכולם, עוסק באדריכלות הדמיות וגיימניג פה ושם ( לא באופן רציני ). רוצה לבנות מחשב נייח ראשון חזק בעל מעבד AMD וכרטיס גרפי חזק כמובן בתקציב של 6000 ש"ח עם אפשרות לחריגות בקטנה לפי המלצות. אז זה החבר שהרכבתי לעצמי כמובן אחרי לא מעט התייעצויות וחקר. כרטיס מסך Sapphire Radeon RX 6600 XT NITRO+ 8GB OC GDDR6 HDMI 3xDP מעבד AMD Ryzen 7 5700G 3.8Ghz AM4 - Box לוח אם Gigabyte B550 AORUS PRO V2 AM4, AMD B550, DDR4, 3xPCI-E, HDMI כונן Corsair Force MP600 PCIe NVMe M.2 2280 1TB SSD זכרון למחשב Kingston FURY RENEGADE RGB 2x8GB DDR4 4000MHz CL19 קירור נוזלי Asus TUF LC 120 RGB Gaming ספק כח Asus TUF Gaming 550W Bronze TUF-GAMING-55…

25. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 16K, פלוס מינוס, אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקי תלת-מימד (סימולטורים, מירוצים, הרפתקאות), עריכת תמונה ווידאו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? נדרשים מקלדת, עכבר ומסך 31" ומעלה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי כלל. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.