עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nondos,

שלום ברשותי ThinkPad X200 ללא כונן DVD המחשב הגיע עם וינדוס ויסטה, אני רוצה להתקין עליו לינוקס מ USB Dock הורדתי Linux מהאינטרנט כקובץ ISO אבל אין לי מושג איך "לצרוב" את הקובץ כ bootable על ה USB Dock כי פתיחת ה ISO וכעתקת הקבצים ל USB Dock כמובן לא מספיקה איך עושים זאת? תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. Started by webber44,

יש לי לפטופ amlio pro מסדרה 3, ה-HD בחיבור SATA, ואני רוצה להתקין עליו XP. אחרי שנכנסתי לsetup של ההתקנה, (לפני שאני רואה את המחיצות) אני מקבל את ההודעה הבאה: setup did not find any hard disk drivers installed in your computer. קראתי והבנתי שהבעיה היא בדרייברים של הSATA, וזאת בעיה נפוצה בדגם הזה. ניסתי לשחק עם ההגדרות ב-BIOS, יצרתי דיסק התקנה עם nLite ובתוכו שמתי דרייברים ל-SATA, אבל שום דבר לא עוזר והוא עדיין לא מזהה את הHD. למישהו יש פתרונות או עצות?

• 1 תגובה
    • 786 צפיות
  3. Started by BornToBWild,

היי, האם אופן התקנת מערכת הפעלה, בין אם מדובר ב-XP או ב-VISTA, על מחשב נייד דומה לאופן ההתקנה במחשב נייח, או שקיימים סיבוכים כלשהם שמצדיקים התקנת מערכת ההפעלה בחנות? אם אני יודע לבצע את הפעולה במחשב נייח, צריכה להיות לי בעיה כלשהי (דרייברים, למשל) במחשב נייד (INSPIRON לצורך העניין)? תודה.

• 4 תגובות
    • 848 צפיות
  4. Started by nirsk1,

רציתי להתקין את מערכת ההפעלה W7 64bit על כונן SSD , בכונן תהייה רק מערכת ההפעלה ,ולכן אני רוצה תיהיה למערכת הרבה מקום למשחק אבל לא סתם לקנות כונן ממש גדול שלא תיהיה שום מערכת שתשתמש בו... רציתי לדעת איזה סוג כונן SSD אתם ממליצים כי שמעתי כל מני סיפורים לקנות עם CACHE ובלי , והאמת שאני לא איש של חומרה אז אני לא ממש מבין . אז איזה סוג של כונן (נפח ועוד פרמטרים) , שמות של כוננים בסוג הזה (עם אפשר). תודה רבה מאוד(:

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. היי חבריה כותרת הכל זז לאט מאוד,התקנה ,הפעלת המחשב . ניקיתי את המאוורר,לא מתחמם החלפתי סלוט לזיכרון מה יכולה להיות הבעיה? מחשב נייד VOSTRO 1015 תודה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by ofirs44,

שלום לכולם, בשעה טובה קניתי נייד של דל (Dell studio 1555) עם מערכת הפעלה ויסטה פרימיום 64 ביט (ההתקנה נמצאת בכונן D: - recovery) גודל כונן C הוא 290GB ואני רוצה לחלק אותו ל-2 חלקים, לכן אני צריך לפרמט את כונן C ולחלק אותו ע"י כלי החלוקה שבהתקנה. איך ניתן להעלות את ההתקנה שנמצאת בכונן(Recovery)? תודה לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  7. דבר ראשון, אם אני טעוה בפורום אני מתנצל.פשוט לא ידעתי אם זה מתאים לפורום חלונות או לזה ערב טוב. אני מעוניין להתקין מחדש את מערכת ההפעלה וכל ההתקנים של THINKPAD במחשב.(אני לא יכול לעשות RECOVERY מהדיסק קשיח). אני רוצה התקנה חלקה ולהוציא אותו כפי שיצא מהמפעל העניין הוא שאני לא מצליח למצוא את כל הדיסקים של ההתקנה לT60 (אני יודע שאמורים להיות 7 כאלה) אני מצליח למצוא רק כאלה שמותאמים ל T61/R61.ולפי מה שאני מבין הם מתאימם להרבה דגמים מהסדרות הללו יש שני דיסקים,אחד של CD (למערכת ההפעלה) והשני DVD לכל התוכנות והדרייברים. האם אני יכול להתקין את הדיסקים הללו על המחשב שלי,או שזה עלול ליצור בעיות ? תודה מראש

8. קניתי את המחשב השבוע,הוא מצויין מחשב חזק במחיר נמוך השאלה שלי האם מישהו התקין עליו מערכת הפעלה של לאופרד סנו iAtkos s3 10.6.3? אני מצליח להתקין את הדיסק,אבל אחרי ההתקנה הוא עושה לי ריסטרט כל פעם,וזה משגע אותי הצלחתי להתקין את 10.5.6 אבל בלי סאונד ובלי זיהוי של כל האופציות של כרטיס המסך תודה על התגובה,אני בדקתי את כל האתרים של osx86 ואת כל המדריכים,אבל אני עדיין לא מצליח אחרי ההתקנה של 10.6.3 iAtkos s3 להפעיל את המערכת, עושה לי כל פעם ריסט

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. שלום לכל המקצוענים .... המחשב הנייד שלי נפל לפני שבוע ומאז המערכת הפעלה אינה עולה. לאחר מסירת המחשב לבדיקת הדיסק קשיח התגלה כלא תקין ולכן רכשתי חדש. עכשיו אני מנסה לבצע יצירת מחיצות דרך מערכת הפעלה XP וגם WINDOWS 7 ללא הצלחה הגדרתי עליית BOOT דרך הכונן DVD החיצוני שלי וכאשר אני טוען דיסק של מערכת הפעלה , כונן הדיסקים על פניו נראה כעובד קורא את הדיסק למספר שניות ולאחר מכן עוצר ( אין רעש קריאה). עכשיו שאלותיי הם כאלה 1. האם ישנה דרך אחרת להגדיר את המחיצות לביצוע התקנת מערכת ההפעלה ללא דיסק ההתקנה ??? 2. במידה וכונן הדיסקים לא תקין האם אוכל להצליח ליצור מחיצות והתקנת מע' ההפעלה דרך DISC ON KEY ??? אני ממש אובד עצות ומתוסכל מהעניין הזה , אשמח לקבל כל עזרה שתוביל לפתרון בתודה …

• 4 תגובות
    • 2.9k צפיות
  10. שלום לכולם, לאחרונה, בעזרתכם, קניתי X61. המחשב מגיע ללא כונן דיסקים. איך ניתן לפרמט ולאחר מכן להתקין עליו מערכת הפעלה? כמדומני יש לו אפשרות לקרוא מUSB בזמן ההפעלה... כמו כן הגיע עם המחשב תיקית i386 - למיטב הבנתי תיקית חלונות. מישהו יודע מה מטרתה? (המחשב נקנה מי שניה). תודה רבה מראש, צחי

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  11. Started by buuhaa,

שלום. הווינדוס קורס לי ואני רוצה לפרמט את הנייד. יש מחיצה שלמה של RECOVERY במחשב ואני מבינה שאיתה אני אמורה להתקין מחדש (לא קיבלתי שום דיסק התקנה). כבר גיביתי את כל החומר שחשוב לי. אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה (אני יודעת לפרמט מחשבים בדרך הרגילה ללא שום בעיה) . זקוקה להדרכה מכם. תודה רבה.

12. Started by natee,

שלום לכולם~ יש לי נייד פרו בוק (HP) והתקנתי עליו ווינדוס 8 מתי שזה ייצא בגלל כל מיני בעיות עם הכרטיס מסך אני רוצה להתקין מחדש את הווינדוס שהיגע איתו- ווינדוס 7. עדיין מותקמנת לי על המחשב המחיצת שחזור אבל F11 לא מעלה לי את ההתקנה מחדש.... יש פיתרון?

• 69 תגובות
    • 15k צפיות
  13. היי.. קודם כל אני חייב לציין שהפורום פה הוא אחד הדברים המפליאים שעולם האינטרנט סיפק לי. כל הכבוד !!! אינני גאון מחשבים (למרות שאני מתיימר להבין קצת) אך המידע שיש ברשותי הינו מספיק ע"מ לקבל עזרה. אז ככה... אני רוכב תחרותי במירוצי ראלי (ג'יפים, כמו בפאריס-דאקר) ואני מנווט עם מחשב טאבלט של פוגיטסו 4121. כמעט לאחר כל מירוץ אני נדרש לקנות הארד דיסק חדש מכיוון שההארד דיסק נדפק לגמרי מרמת הזעזועים שהוא סופג ולכן המחשב שובק חיים לאחר זמן לא רב ואני נדרש לנווט ע"י מכשירים ומפה. חשבתי להחליף את הכונן הקשיח בזכרון מסוג COMPACT FLASH. זהו זיכרון שיכול לספוג זעזועים ואינו מושפע מטלטולים או מכות. אני יודע שהדבר אפשרי מכיוון שבמחשבי הנווטים המקצועיים אין הארד דיסק אלא כרטיס זכרון. קניתי…

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  14. האם התקנת מערכת הפעלה על מחשב נייד מסובכת יותר מהתקנת מערכת הפעלה על מחשב רגיל? (אני שואל כי מעולם לא היה לי מחשב נייד, אבל עובד כבר 20 שנה עם מחשבים נייחים)

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. היי, רכשתי מחשב DELL Latitude E5520 שמגיע ללא מערכת הפעלה. ניסיתי להתקין עליו XP או וינדוס 7 בשני המקרים אני מקבל שגיאה בהתקנה, האם בעיקרון במחשב שמגיע ללא כלום מלבד לדאוג שה BOOT יהיה דרך ה CD יש עוד משהו שאני אמור לעשות? מצורף דיסק של FREEDOS זה יכול לעזור במשהו? תודה

• 11 תגובות
    • 5.9k צפיות
  16. Started by aradgonen,

שלום כולם! אני עתיד לקנות מחשב נייד של HP, אני מחפש תוכנות לאבטחה של המחשב. עלה לי רעיון לתוכנת אבטחה בעזרת זיהוי תווי פנים. האם ניתן להוריד תוכנה כזאת באינטרנט? והאם ניתן להכניס כמה תווי פנים, כלומר להכניס כמה פרצופים לתוכנה? בתודה מראש, ארד גונן

• 0 תגובות
    • 837 צפיות
  17. Started by הדדי,

שלום לכולם התקנתי לאחותי ווינדוס 7 ULTIMATE ואז שמנו לב שאין לתוכנה אפשרות לזהות את קורא הכרטיסים המליצו לנו על תוכנת EVEREST אבל אין לי מושג מה לעשות איתה ? האם כדי להכנס לאתר החברה לעידכונים של המחשב (BIOSׂ) , מה לעשות , המחשב עובד מהר יותר .... נ.ב מקווה שאני בפורום הנכון ....

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  18. בס"ד מי שצריך עזרה הצלחתי להתקין XP + דריברים למסך מגע. שי.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אוקיי אז ככה, יש לי לפטופ LENOVO 3000 C200, הייתי צריך לפרמט אותו, פירמטתי ויש עליו כרגע XP SP2. אבל הוויפי לא עובד. ניסיתי המון דרייברים, אפילו הדרייבר שהורדתי מהאתר יצרן שלהם של הדגם הזה לא עזר.. לא מופיע הwireless network connection בחיבורי הרשת. במנהל ההתקנים תחת מתאמי רשת מופיע לי 2 שורות 1. realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC 2. מתאים 1394 NET וחוץ מזה בהתקנים אחרים(לא מזוהים) מופיע לי 1. PCI Device 2. בקר רשת 3. בקר אפיק SM 4. התקן מערכת בסיסי

• 1 תגובה
    • 3.4k צפיות
  20. יש לי מחשב נייד מסדרת טושיבה a300 20-f. עם מערכת הפעלה וינדוס ויסטה מובנה ומחיצה שניתן כל פעם לחזור למחשב חדש. הבעיה היא שהתקנתי ווינדוס 7 במחשב והכל היה בסדר עד לזה שרציתי לחזור חזרה למערכת ההפעלה הקודמת. ולא יכולתי כי הrecovery disk היה של וינדוס 7 ולא המובנה של המחשב. בקיצור היה נדמה לחי שנמחק לי מערכת ההפעלה ולכן התשמתי בשני דיסקי הrecovery disk של טושיבה שעשיתי בעצמי כדי שאם יהיה בעיה אוכל לחזור ללא בעיה. הבעיה היא שהוא לא הצליח לעלות כל מיני קבצי בוטים למיניהם ועוד כל מיני הן בדיסק השני והן בדיסק הראשון ולכן נתקעתי עם מסך שכתוב עליו miss bootmgr. חשבתי אולי ללכת למפעילת טושיבה שלהלן מחקתי את המחיצה עם ההתנה מחדש במחשבים ניידים אך השאלה היא אם יעשו כן ויתקינו לי מחדש…

• 2 תגובות
    • 651 צפיות
  21. אחים שלי אני מבקש את עזרתכם .. קניתי לפני שבוע מחשב של ASUS F8VR בקניה אמרו לי שאני אוכל להחליף את המערכת VISTA למערכת XP התקנתי XP על כונן נפרד מההתקנה של הVISTA כדי שישמר לי האופציה לחזור לVISTA כעת לאחר ההתקנה נוצרו לי 2 בעיות , אבקש את תמיכתכם בעיה ראשונה , איני מוצא דריברים לדגם הזה שיתאימו לXP וככה שום דבר לא עובד (ווירלס ועוד ועוד) בעיה שניה , אין לי אפשרות לחזור לVISTA ואפילו שניסיתי ללחוץ F11 הוא לא מגיב .... אבקש את תמיכתכם , מודה לכם אחיי !

22. Started by iyehuda,

מסוג HP דגם DV9750EJ במנהל התקנים נשאר לי להתקין את הדרברים הבאים שאין לי מושג מה תפקידם שלא מצאתי איפו ניתן להשיג אותם : 1.HP INTEGRATED MOUDLE 2.HIGH DEFINTION AUDIO חג שמח

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  23. המחשב במקור הגיע עם ויסטה, שבהפעלה ראשונית של המחשב הווינדוס מותקן. לאחר מכן רכשתי ווינדוס 7, פירמטתי והתקנתי אותו. עכשיו, עם הויסטה הגיע WIRELESS MANAGER שדרכו התחברתי עם הכרטיס SIM מה עכשיו אני עושה כשאני על ווינדוס 7 ? דגם המחשב LG R380 תודה לעוזרים.. סליחה אם זה לא קשור לפה.. לא ידעתי לאן לשייך.

• 1 תגובה
    • 4k צפיות
  24. Started by itay_izra,

שלום אני מתכנן בקרוב לרכוש את ה flex2 i7 1tb.(8gb-ram) 14inch רציתי לדעת אם בעתיד אוכל להוסיף לו כונו ssd 500b בנוסף ל1tb hdd? חוץ מזה המחשב הנ"ל טוב ומומלץ? תודה! *אם יש להן המלצה למחשב טוב יותר באותו תקציב אשמח לשמוע.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. Started by wwwwww,

מה התקציב המקסימלי?התקציב המקסימלי הוא בסביבות 1500 ש"ח, אני מתכוון לקנות מערכת הפעלה ווינדוס 7 החדש כלומר יחד איתו 2000 שקל במידת הצורך, ניתן לחרוג ב300 ש"ח השימושים הצפויים של המחשב: צורכי לימודים: אופיס , אינטרנט וסרטים שאני נוטה להוריד אין צורך בציוד היקפי. אין צורך במסך. השקט די חשוב, שיהיה משהו נורמאלי בעניין הזה לשאלתכם, לא יודע מה זה אוברקלוק. מתכוון לקנות את המחשב מאייבורי כיוון שהחנות ליד ביתי. אין בקשות מיוחדות, חשוב מהירות ואמינות. לא מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? אין לי מושג. הערה: מעדיף לא להסתבך, כלומר לקחת מפרט שהם מפרסמים כמו זה בלינק הבא ואז תאמרו לי בבקשה מה כדאי לי לשנות במפרט בסדר גודל של עד 300ש…

• 1 תגובה
    • 568 צפיות

דיונים חדשים בפורומים