ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד של חברת ASUS, מדגם ZENBOOK UX31A שלו מאיץ גרפי מובנה מדגם INTEL HD4000. לפני מספר ימים פרמטי את המחשב והתקנתי עליו WIN 8.1 64-BIT. כשאני מנסה להתקין את הדייבר של הכרטיס מסך (גרסה: 15.33.30.64.3958) מהאתר של אינטל, ההתקנה נכשלת בטענה שהתקן אינו מאומת עבור מחשב זה. כדי לנסות לפתור את הבעיה, התקנתי את הדרייבר של הכרטיס מסך מאתר התמיכה של ASUS (שם נכתב להתקין את הדרייבר במידה ושידרגת ל-WIN 8.1), אך ללא הועיל. שוב המערכת הפעלה לא נותנת לי להתקין את הדרייבר המעודכן מהאתר של אינטל. מה אני יכול לעשות ע"מ להתקין את הדרייבר המעודכן של הכרטיס מסך במחשב שלי? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לחברי האתר שלום.. יש לי מחשב נייד של ASUS G60 JX אשר מכיל את כרטיס המסך GTS 360M 1GB של Nvidia, כאשר הדרייבר מהאתר של ASUS ומה שמותקן אצלי במחשב הוא 187.66..רציתי לדעת איזו צורת התקנה היא הטובה (\יסודית,מומלצת,נכונה) ביותר, 1) להסיר את כל הדרייברים של NVIDIA מהוספה\הסרה של תוכניות שבלוח הבקרה, ואז להתקין את הדרייבר שהורדתי מאתר NVIDIA ה197.16 לWIN7 64 BIT או.. 2)פשוט להתקין את הדרייבר החדש על הישן כי אולי גם ככה הוא משדרג את הקבצים החשובים... תודה לעוזרים!..
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-
-
היי, רכשתי לאחרונה את המחשב Lenovo M30-70. התקנתי עליו win 8.1 x64. כרטיס המסך המובנה שיש במחשב הוא Intel® HD Graphics 4400. נכנסתי לאתר של אינטל בשביל לעדכן דרייברים לכ"מ ונכנסתי לאיתור הדרייברים האוטומטיים. כשהרצתי את ההתקנה קפצה שגיאה שאומרת "This Operating System Is Not Supported". מחיפוש באינטרנט עולה כי הבעיה הזאת קיימת גם במחשבים אחרים, אבל מצאתי פתרון. למישהו יש אולי מושג? בנוסף, מה לעשות כדי לשמר לאורך זמן את חיי הסוללה?
-
- 1 תגובה
- 997 צפיות
-
-
קניתי נייד של DELL INSPIRON, מפרט בקישור http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=2160 ללא מערכת הפעלה. התקנתי עליו חלונות XP. מהנסיון שהמועט שיש לי עם נייד של HP, אני יודעת שצריך להתקין דרייבירים אחרי פירמוט של המחשב. מישהו יודע האם אני אמורה להתקין את הדרייברים גם בהתקנה על מחשב חדש לחלוטין, או שאולי הם כבר מותקנים על המחשב? המחשב הגיע כמובן עם דיסק של דרייברים וכו', ואני יודעת שאחרי שפירמטתי את ה HP הכנסתי את הדיסק שהגיע איתו וזה פשוט התקין הכל בפעם אחת. בדיסק שהגיע עם ה DELL, לעומת זאת, יש רק מן פירוט של כל הדרייבים, ואם רוצים להתקין אותם צריך לפתוח אותם ידנית אחד- אחד. נשמע לכם הגיוני? אולי למישהו יש נסיון עם זה והוא יכול להסביר לי מה קורה פה? …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב.. היום פירמטתי את המחשב הנ"ל וכרגע אני צריך להתקין את כל הדרייברים . הכרטיס רשת לא פועל וגם לא הקול ונראה לי שכולם בעצם.. יש לי את המחשב השולחני שממנו נשלחה הודעה זו ואני מוריד דרייברים מהכתובת הבאה http://support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?os=WW1&catid=5&dateid=-1&impid=-1&osl=EN&typeid=-1&formatid=-1&servicetag=&SystemID=INSPIRONI6400%2FE1505&hidos=WW1&hidlang=en&TabIndex=&scanSupported=False&scanConsent=False למרות שאני לא ממש יודע מה צריך להוריד כי יש שם כל מיני סוגים תחת קטגוריה אחת,בכל זאת הורדתי מספר קבצים והסיומת שלהם היא Application ככה שאני לא מצליח לפתוח אותם במחשב הנייד . יכול ל…
-
- 5 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום יש לי הגה g 25 ואני לא מצליח לשחק ההגה עם ההילוכים במשחק אנדרקובר איך אני מתקין את ההגה? ללא הילוכים רק הגה אני מצליח לשחק תודה
-
- 1 תגובה
- 837 צפיות
-
-
שלום, קניתי נייד של אסוס מדגם n55sf אחרי הדלקת המחשב הראשונה, הזדעזתי לגלות שאסוס התקינו לפחות מחצית מהאפליקציות הזמינות לעולם- במחשב. כמות התוכנות כמובן מכבידה על המחשב והסרה של כולם גורמת לבעיות במערכת ההפעלה (לא רק אצלי, קראתי גם בפורופים על אנשים שמתלוננים על דבר דומה). מישהו יודע האם אפשר להתקין מחדש את מערכת ההפעלה בצורה נקייה ואחר כך להתקין ידנית את הדרייברים הרלוונטים? שימוש בשחזור/התקנה מחדש של אסוס מחזיר את המחשב כמובן למצב המזעזע שלו. שהסתכלתי על המפתח של הווינדוז (home premium x64) ראיתי שיש את האותיות OEM בשם. אשמח לעצות. תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש ברשותי את המחשב הזה, http://ksp.co.il/?store=ksprishonlezion&uin=23930 אני רוצה לעבור לווינדוס 7, האם זה אפשרי? אין לי כונן אופטי, איך אוכל לפרמט בחזרה ל7? תודה.
-
- 2 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אחרי חודשיים עם ויסטה החלטתי שנמאס לי ואני רוצה xp התחלתי להתקין נכנסתי לחלון של הבוט והוא לא מוצא לי את ההרד דיסק ישר הבנתי שכנראה צריכים תדרייברים של הsata נכנסתי לאתר של hp ולא מצאתי שם דרייברים התקשרתי אליהם לשאול איפה אפשר למצוא את הדרייבר כדי להתקין hp אז הם אמרו לו שאי אפשר כי המחשב מותאם ויסטה אמרו לי בטלפון שאני יכול לחפש דרייבר מתאים במקומות אחרים אבל גם דרייברים לרכיבים שיש מחשב אני יצטרך למצוא במקום אחר אבל באתר שלהם אין הם גם הציעו לי שהם יעשו לי את הפירמוט לxp יתקינו לי לי הכל כולל דרייברים אבל לא יביאו לי אותם כל פעם שאני ירצה לפרמט אני יצטרך ללכת אליהם ולשלם 400 שקל!!!! גנבה ממש איך אני יכול לעשות את זה לבד מישהו כבר ניסה והצליח ואיך אני יודע של איזה חברה…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קנית נייד חדש עם ווינדוס 7. ברצוני להתקין בו XP ולהשתמש בכל מערכת הפעלה בנפרד לפי בחירתי. אני רוצה להשתמש ב-XP לצורך עבודה עם תוכנות עריכת סאונד. יצרתי פרטישן חדש לXP, התחלתי את ההתקנה מהדיסק ומיד כשההתקנה סיימה לטעון קיבלתי קראש והיה מסך דוס כחול עם הודעת a Serious error has occured או משהו כזה עם פירוט על לבדוק חומרה או תוכנות שהתקנתי לאחרונה ועוד דברים, לא זוכר כ"כ בקיצור... ניסיתי לחפש מידע באינטרנט והסתבכתי קצת, נדמה לי שהמסקנה שהעלו אנשים אחרים בפורומים שמצאתי דרך גוגל שזה לא כל כך אפשרי כשמדובר במחשב שמותקן בו 7 מלכתחילה. אולי מישהו פה יודע אם דבר כזה הוא אפשרי ואת הפרצדורה הנדרשת? * Acer Aspire 5738ZG ** שאלה קטנה בעניין לא קשור: האם לא אמורים לקבל את הדיסק של…
-
- 13 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום רב, קניתי SSD כדי להתקין אותו על נייד ישן Toshiba P200 שישב בארון שנה בערך. התחלתי את ההתקנה של וינדוס7 עד השלב של להפעיל מחדש את ההתקנה כדי לסיים אותה. המחשב הופעל מחדש, רואים את הסמל שלו וינדוס ו...המחשב נכבה! ניסיתי להתקין אובנטו ושם הוא בכלל לא הצליח להגיע לשלב ההתקנה ונכבה מעצמו. מישהו יכול לכוון אותי?
-
- 7 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום חברים מקוה שאני בפורום המתאים לשאלה זו. קניתי לפטופ של דל המגיע עם מערכת הפעלה של לינוקס (למה מגיע עם המערכת הזו? בדר'כ לפטופים מגיעים ללא מערכת הפעלה או עם ווינדוס?) בכל מקרה, רציתי לדעת איך אפשר למחוק ולהתקין ווינדוס עליו? האם לפרמט אותו כפי שעושים בפירמוט רגיל? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד של ASUS דגם EEE PC 901 ....יש לי במחשב 12 ג'גה שמחולקים ל 4 ו- 8 .... המחשב פורמט בטעות וברצוני להתקין עליו שוב ווינדוס XP אין לי דיסק מקורי אבל יש לי מספר סיריאל שמודבק על המחשב ליד הבטריה ! כיצד ניתן לעשות זאת ? אני חושש שתיקון במעבדה לא בא בחשבון מאחר והמחשב גם ככה לא שווה הרבה .... כיצד ניתן להתקין על המחשב שוב מערכת הפעלה חדשה עם הסידי קי שיש לי ללא סידירום ..?! תודה מראש לעוזרים LIMER
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אנירוצה לעשות פורמט לנייד שלי אחרי 5 שנים וזאת הפעם הראשונה שלי שאני עושה את זה לנייד. יש הבדלים? תריך WINDOWS מיוחד לנייד? או XP רגיל? תודה!
-
- 1 תגובה
- 899 צפיות
-
-
שלום חברה יש לי מחשב נייד מסוג ibm t42 עם מעבד 1.6ghz מסוג centrino יש לו 1.5 גיגה זיכרון ו-250 גיגה הארד דיסק ועם כרטיס מסך radeon 7500... כרגע יש לי xp על המשחב ואני צריך לפרמט אותו בגלל שיש לי עליו כנראה הרבה וירוסים....אני שוקל האם לפרמט אותו לוינדוס 7 או להמשיך עם xp... מה אתם אומרים?האם כדי לפרמט את המחשב לוינדוס 7?האם וינדוס 7 יעבוד יותר טוב מאשר xp על מחשב עם הנתונים האלו? אגב הפעלתי את וינדוס 7 advisor והוא אמר שהמחשב יריץ את וינדוס 7 אבל בלי aero ו-windows xp mode ....מה זה ה-windows xp mode הזה?והאם בגלל שאני לא אוכל להריץ את זה לא כדאי לי להתקין את וינדוס 7? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, לאחרונה התחדשתי במחשב המדהים Dell Ultrabook 14z. קיבלתי את המחשב עם וינדוס 8 ולאחר תקופה שלא הייתי מרוצה ממערכת ההפעלה הזאת החלטתי להתקין וינדוס 7. הכנסתי את הדיסק, נכנסתי לבוט ומשם להתקנה של וינדוס וכשהגעתי לשלב שהוא אני צריך לבחור מיקום התקנה הוא לא הראה לי שום דיסק קשיח וביקש שאתקין את מנהל ההתקנים. לא הצלחתי להבין מה הוא רוצה. אז ראיתי בהגדרות של הבוט שאפשר להחליף מUEFI (המצב שהיה לי) ובין Legacy. אז החלפתי לLegacy וכשהעלתי את ההתקנה מחדש הפעם כן ראיתי את הכוננים הקשיחים. אחד של 32 ג'יגה (הSSD) והשני של ה500 ג'יגה (הSATA). התקנתי את המערכת ההפעלה על הSSD וראיתי שעכשיו יש לי 2 כוננים - הSSD שעליו מותקנת מערכת ההפעלה והSATA שמהווה את כונן D. אני כמעט בטוח ש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם יש איזשו הבדל בין נייד לPC בהתקנת הוינדוס?.... הכוונה עם צריך דברים מיוחדים או דברים קטנים שצריך לשים לב אליהם ..?..
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של פוג'יסטו (לא חדש), אני רוצה לפרמט את המחשב ולהתקין מחדש וינדוס. שאני נכנס להתקנה של הוינדוס בעזרת הBOOT הוא רושם שלא נמצא דיסק קשיח. לפי מה שהבנתי צריך לעשות עדכון RAID (בתהליך ההתקנה F6?) אבל אין לי מושג איזה דיסק קשיח יש לי וגם זה אמור להתבצע בעזרת דיסקט ואין לי כונן כזה במחשב. מה צריך לעשות ? אולי אני בכלל טועה בדרך בה חשבתי ? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד ASUS K55A עם 500GB ואני רוצה לחלק שתי מחיצות אחת תהיה בעלת120 GB והשניה כל השאר..אני מנסה להמיר לGPT את כל ה500 GB ואז שאני מחלק את המחיצות מתבטלת ההמרה (אני לא רואה אחרי ההתקנה במנהל הדיסקים את המחיצות)ואם אני עושה אחרי חלוקה זה לא נותן לי לעשות את ההמרה. מה לעשות? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הזמנתי לפטופ מדגם Dell n5010 מחודש מדל האמריקאית (דרך Ezbuyus) עכשיו לפי מה שהבנתי כדי להתקין מחדש את הוינדוס 7 שבא איתו צריך להשתמש בתוכנה מיוחדת של דל ולא מביאים איתו דיסק התקנה רגיל, האם זה כך? אם כן, האם אותה התקנה מחדש תפגע בקבצים שנמצאים במחיצה שעליה מותקן הוינדוס או שהיא רק תשים את הקבצים של הוינדוס הישן בתיקיה windows.old (כמו שקורה כשמתקינים וינדוס בצורה רגילה על מחיצה שבה כבר יש התקנה ישנה). כמו כן האם פעולה זו תפגע בקבצים שנמצאים על המחיצה השניה עם קבצי המשתמש? ואם אני משנה את הגודל של המחיצות (לפי מה שהבנתי במחיצה הראשית יש רק 60GB מקום פנוי ואני הייתי רוצה לשנות קצת את הפרופורציות ולהקטין את מחיצת המשתמש) האם זה יפגע בתהליך ההתקנה מחדש? מצטער על כל השאל…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי ברשותי מחשב נייד של HP דגם COMPAQ 6715s ורציתי להתקין סטיק של זכרון במחשב.. מישהו יכול להפנות אותי למדריך שמסביר איך עושים זאת או פחות יותר כיוון כללי איך עושים את זה ?? זה אמור להיות מסובך ? אם מישהו מכיר את המחשב הנ"ל ואת המבנה שלו אשמח לקבל תגובה. בתודה רבה מראש שלומי
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חבר'ה למחשב נייד שאזמין מחו"ל עם 4GB DDR3, נפשי חפצה בלהוסיף עוד 4GB. עוד לא בחרתי חברה (DELL או LENOVO), אבל כל הדגמים שאני רוצה באים עם מקסימום 4GB באפשרויות בחירה (גם כשעושים customize\buit it yourself). מבחינת הצ'יפסט, אני יודע שהוא תומך עד 8GB אז לא תיהיה בעיה. להזמין מחו"ל זכרונות כאלה של CRUCIAL\MUSHKIN\KINGSTON זאת לא בעיה, הקטע שאף פעם לא התקנתי חומרה במחשב נייד. יש לכם המלצה לחנויות עם טכנאים מיומנים בנושא ניידים, או טכנאים ספציפים? אפשר להשאיר הודעה בפרטי.. תודה
-
- 4 תגובות
- 788 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של DELL מדגם STUDIO 1555 ואני רוצה להתקין עליו בשבוע הבא חלונות 7. (אני מתכוון להתקין עליו את חלונות 7 בגירסת: "Microsoft.Windows.7.ULTIMATE.x86.OEM.DVD-BIE" ,ששמעתי שהיא הכי מומלצת ובכלל טובה לניידים). אז השאלה שלי היא כזאת: האם יהיו לי את כל הדרייברים שאני צריך בכדי להישתמש בכל האפליקציות שבמחשב. *לפי מה שאמרו לי מספר אנשים ששאלתי אותם,חלונות 7 מעדכנת ומתקינה את כל הדרייברים הנחוצים למחשב בזמן ההתקנה של הווינדאוז,ובנוסף לכך במקרה שחסר איזה דריבר או שאין באפשרות הווינדאוז למצוא ולהתקין לי אותו, אני יוכל לקחת את הדיסק של הדרייברים שקיבלתי עם המחשב (כאמור הדרייברים הם של vista home premium) ולהתקין אותם בחלונות 7 והמחשב אכן יתקין לי אותם בלי שום בעיה. - האם…
-
- 4 תגובות
- 992 צפיות
-
-
היי, על המחשב שלי מותקן כרטיס מסך מסוג GTX1050 TI ואני רוצה לשדרג אותו לכרטיס GTX 1660 SUPER. האם החיבור זהה? איך אני יודע שהחיבור שיש לי במחשב יוכל לקבל את הכרטיס החדש או שאצטרך לרכוש מארז חדש. תודה לעונים!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אחרי כמה חודשים של שימוש ב-Asus EEE 1000HE (בעיקר לאינטרנט וצפיה בסרטים) המחשב מתברר כ"עגלה": טעינת הדפדפנים איטית, הפעלת כמה תוכנות במקביל מאיטה מאוד את המחשב, סרטי divx מקרטעים מדי פעם אבל עיקר הטענות שלי הן על זה שהמחשב בקושי מצליח להתמודד עם פלאש (יוטיוב, פרסומות באתרים שונים, משחקי פלאש פשוטים וכו). אז נכון, החומרה חלשה יחסית... אבל אולי יש דברים שאני יכול לעשות בשביל להקל על המצב וכאן אני פונה לעזרתכם... השאלות שלי הן: 1. גם אתם חווים את האיטיות הזו? 2. מישהו מכם התנסה בהתקנה של הפצת לינוקס שמותאמת לנטבוקים ובפרט ל-1000HE? כרגע המחשב מריץ XP HOME, הבנתי שלינוקס ירוץ מהר יותר... 3. האם אתם מכירים דרכים לשפר את ביצועי המחשב? (פרט לדברים שמתוארים בהמשך) 4…
-
- 5 תגובות
- 934 צפיות
-