ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
בניתי תחילה לעצמי מה דעתכם? האם הוא טוב למחיר? מפרט מחשב: לוח אם: GIGABYTE - M57SLI-S4 AM2, NF 570-SLI, DDRII 800, 2xPCI-E http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3547 זיכרון: DDR II 800Mhz - 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4626 מעבד: AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE AM2 4800+ 65W 512KB X2 BOX http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=65& כרטיס מסך: Zotac 8800GTS 320MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5163 דיסק קשיח: Western Digital - 320GB 7200RPM, 16MB, SATAII http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4210 צורב די וי די: LG - DVD±RW GSA-H62NK x18 Black SATA http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4578 מ…
-
- 11 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח מאד לחוות דעתכם אודות המפרט הבא שהוצע לי. רקע: 1)תקציב: 4K 2)שימוש: בעיקר עבודה משרדית, וגם תוכנות כמו matlab ופוטושופ (שימוש בינוני-קל) 3)לא מתוכנן אוברקלוק 4)הרכבת מחשב תהיה בחנות 5)אין צורך בכרטיס מסך, מקלדת ועכבר 6)הקנייה מתוכננת בשבועיים הקרובים. המפרט: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 4690 3.5Ghz - IR23 - מחיר 3315 ש"ח מעבד אינטל Intel core i5 4690 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד Arctic cooling freezer 13 CO CPU cooler לוחות אם למעבדי אינטל - Gigabyte GA-H97M-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2XPCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרונות - G.Skill 2x4GB DDR3 1600 Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sat…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני צריך מפרט למשחקים כבדים בתקציב דל של 3800 שקל לא כולל מסך, אפשרות לOC קל וללא ציוד הקפי
-
- 8 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני ועוד מספר חברים החלטנו לקנות נייד לחבר, סטודנט שנה שלישית בטכניון. מאחר ואנחנו סטודנטים מגבלת התקציב שלנו די נמוכה ולכן נשמח לעזרה בבחירה של נייד קטן למטרות סרטים, תכנות קל וקריאה. אני רוצה לציין שעד עכשיו הוא הסתדר עם נייד מעפן של asus מהסדרה eee , כלומר כל מחשב בעצם יהווה שדרוג וניתן להבין שדרישותיו לא בעננים. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס,צפיה בסרטים(הוא לא משחק במשחקים בכלל!) * גודל המסך? 13.3-14 עדיפות ל14 ומסך מט. * רזולוציית המסך? מה שאפשר במסגרת התקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת במידה וזה אפשרי. * משקל רצוי? עד 1.9 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך כמה שאפשר במסגרת התקציב (עדיפות לחמש ומעלה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * B…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היום רכשתי Dell Studio 1535 ללא מערכת הפעלה. אני מעדיף להתקין XP, היות ולקחתי רק 2GB זיכרון, ובכלל אני לא מתלהב מהויסטה יותר מדי. עד עכשיו הספקתי לעבור על הרבה דיונים ברחבי הרשת על בעיית הדרייברים לאקספי, והמסקנה שלי היא שאין בנמצא דרייברים לכל החומרה שמתאימים לXP. למישהו יש מידע בנושא? מישהו מריץ אקספי על מחשב כזה ויכול לתת עצה? כרגע אני לא רואה ברירה אלא להתקין ויסטה ולקוות שזה יסחוב בסדר...
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? ניתן לחרוג מהתקציב עם סיבות הגיוניות עד אפילו 4000-5000 אבל מומלץ לא יותר מ3500-4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך, מן הסתם. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000-2000 מומלץ לא יותר מ1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה ברשת (ריבוי טאבים וחלונות), תכנות אתרים, אפליקציות לאנדרואיד ומשחקים לא כבדים מדי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). JAVA ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. warcraft, פיפא 2012 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי מעוניין בדעתם המקצועית בנושא מפרט שקיבלתי ...מרשת גדולה 1. מעבד AMD 3200 939 2. לוח אם MSI RS482-IL צ'יפסט 6100 +ob +tv (אני מוגבל ל-MSI או ל-ASUS התקציביים בחנות זו) 3. זיכרון OCZ סטיק אחד של 512 CL2.5 4. דיסק קשיח 80 גיגה WD SATA 2 (כדאי לקחת SAMSUNG?) 5. מסך 17 אינץ של AOC מדגם 751 עם רזולוצייה 1200X1600@85 (אופצייה ל-793 של סמסונג עם רזולוציה_תדר רעמון נמוכים יותר) 6. מקלדת לוגיטק מולטימדיה שחורה +עכבר תואם (לא אלחוטי) 7. מארז COMPUCASE מדגם 6K29 Midi Tower שכולל ספק 300W HEC (כדאי לקחת 6CS3 Midi Tower שיותר גדול ואולי פחות יתחמם? ) *אין צורך בצורב ורמקולים. ** המחשב מיועד לחיבור לטלוויזיה לצפייה בסרטים+גלישה+קידוד סרטים+עבודה בתוכנת מוזיקה CUBAS…
-
- 8 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום, שאלתי לפני כמה חודשים אבל עבר זמן מאז והקנייה נדחתה וגם התקציב שונה, אז אני נאלץ להיועץ בכם שוב. אז ככה (בנוסח המובא בחוקי הפורום): - תקציב: 4000 ש"ח, ללא מסך. - מטרות: עבודה שוטפת כמו עבודות ואינטרנט אך גם משחקים. כרגע אני לא משחק משחקים כבדים אבל אני לא רוצה לגלות עוד שנה שיוצא משחק שאצלי דורש שידרוג. - העדפה: לאינטל בבקשה. - קירור: עדיף שיהיה מארז שמקרר טוב. - OC לא מתוכנן. תודה מראש, אופק.
-
- 10 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אבא של חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי (בעיקר אינטרנט/אופיס, קצת משחקים) + Windows XP (לא ויסטה!). גודל לא קריטי (המחשב כנראה לא ייצא כמעט מהבית). תקציב - עד כ-4500 ש"ח (כולל ה-windows). הם גרים בכפר סבא, והוא מעדיף חנות באזור (כפר סבא, רעננה, הוד השרון). תודה.
-
- 6 תגובות
- 911 צפיות
-
-
קניה בארה"ב * מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, תכנות וצפיה בסרטים * גודל המסך? 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב . לפי המלצתכם ודעתכם האישית . * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 ... מאוד חשוב מסך איכותי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מעדיף מקלדת טובה (כמו של ThinkPad למשל) * משקל רצוי? פחות משמעותי, רצוי לא יותר מדי כבד (מעל 3 ק"ג) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משמעותי, סטנדרט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB,HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשוב, עדיף SSD אם אפשר אבל אני יכול גם לקנות בנפרד ולהחליף * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנאות מחשב חדש, רציני ושיאפשר לי לעבוד חלק בתוכנות אנימציה וגרפיקה כמו Maya. כמובן שאני גם רוצה לכסעך לכם את הצורה בcrysis וcss. הנה מה שבניתי, מה המומחים אומרים? כן, לא? Component Model Processor Intel® Core2 Duo processors Q6600 2.40 Motherboard XFX-680ILT RAM Kingston 4GB 800MHz System Storage 320Gb 7200 SATA Western Digital Data Storage 1 500Gb 7200 SATA western-digital Data Storage 2 500Gb 7200 SATA western-digital Optical Drive 1 LG SATA GSA-H30N Optical Drive 2 LG SATA GSA-H30N Video Card 1 GAINWARD nVIDIA GeForce BLISS 8800GTS 640mb Video Card 2 SLi GAINWARD nVIDIA GeForce BLISS 8800GTS 640 mb TV Card PINNACLE PCTV Analo…
-
- 4 תגובות
- 661 צפיות
-
-
המחשב בבית הלך (מה הסבירות שבחודשיים ישרפו מאוורר, כרטיס מסך, ספק, ועכשיו עוד משהו שאני עדיין לא יודע מהו?) ואני צריך לקנות חדש. ההתלבטות הגדולה שלי היא האם לקנות עכשיו או לחכות להורדת המחירים של אינטל וליציאה של G86. יש הערכה מתי הכרטיסים החדשים יהיו זמינים לקנייה בארץ? בנוסף, האם על מרבית לוחות האם שמתאימים ל-Core2 יש כ. מסך on-board כך שאוכל לקנות כ. מסך חודש לאחר קניית המחשב? בנוסף, אשמח להמלצות למפרט, עם מעט הסברים למה חלק זה ולא אחר. המחשב משמש למעט מהכל: רוב הזמן הורדות (הרבה נפח דיסק...), קצת משחקים (גם חדשים, אבל לא חשובה לי איכות מטורפת), וגם קצת עבודה עם Premiere ו-Photoshop, אבל חובבנית לגמרי. בהמשך השנה אני מתכוון לקנות מסך חדש למחשב, 22 או 24 (תלוי בתקציב שי…
-
- 3 תגובות
- 765 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק חדש שיצא ושהולך לצאת, אני חושב שמיותר לציין שמות משחקים אני פשוט מחפש מחשב שיוכל להריץ הכל נכון להיום -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי, להלן המפרט הקיים: מעבד: Intel Pentium Dual-Core E5200 לוח אם: Gigabyte GA-G31M-S2C זיכרון: KINGSTON DDR II 2GB 800MHz PC6400 כרטיס מסך: GIGABYTE GV-NX84S512HP PEGx16 8400 GS 64Bit 512MB-DDR2 HDCP DVI-I כונן קשיח: Western Digital WD5000AACS 500GB SATA II 16MB 3.0 GB/s 7200 RPM צורב: Asus DRW-22B1LT B+W SATA DVD-RW DL Super Multi X22 Light Scribe כונן בלו ריי: Lite-on IHOS104-06 ספק כוח: Thermaltake 450W Active PFC מארז: CoolerMaster Elite 335 מערכת הפעלה: Windows7 32BIT השימושים שלי נותרו עדיין רק גלישה באינטרנט וצפיה בסרטי DVD ובלו ריי, אבל אני רוצה להכין את המחשב לקראת ניגון Blu Ray 3D וגם הוא קצת עגלה לפעמים, אז לתת לו ע…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אנשים, אני צריך לקנות מחשב השבוע כבר בזבזתי שעות על לקרוא את ההודעות פה ועדיין אני לא מבין שיט מה עדיף CONROE 6300 או איזהשהו כפול ליבה של AMD? כמו כן איזה לוח אם צריך לקנות להם מה הקטע הזה שיש אלף לוחות אם וכולם עושים את אותם הדברים. איך בנאדם אמור לבחור..? במקרה שלי אני לא צריך אוברקלוק ולא שופ פיצ'רים של לחבר 4 הארדיסקים בו זמנית או 2 כרטיסי מסך וכו' שיהיה בו את הסוקטים החשובים (לא יודע איזה..) ושאפשר יהיה לחבר עליו מסך דק... כרטיס מסך מובנה איכותי יכול לעזור שכן אני לא בטוח ביכולות התקציב המדהימות שלי ובכל מקרה זה לא יהיה מחשב משחקים... דבר נוסף זה UPS האם שווה לקנות? בבקשה לפרט כאילו אתם מסבירים לאוטיסט.
-
- 11 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום ! אני רוצה לקנות נייד למשחקים בטווח של 6500 שקל הכי טוב ממה שראיתי עד עכשוי זה נייד הזה - http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03&uin=9438 -Asus N61VN-JX079 שווה את מחיר ? יש ניידים יותר טובים למשחקים בארץ באותו מחיר בערך??
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
עריכה: שיניתי את הכותרת מ4500 כולל מסך ל- 3000 לא כולל מסך. המסך זה לדיון נפרד. אם אפשר להוריד את המחיר במקומות מסוימים, בלי לפגוע בביצועים יותר מדי, אז עדיף. אז ככה, לא משנה לי AMD/Intel, אני מעדיף גם שיהיו שתי אופציות אם אפשר. לוח אם לא צריך משהו מיוחד, רק שיהיה יציב. אני לא מתכנן OC או חיבור Firewire. רק שיהיה חריץ PCI שאפשר יהיה לחבר את הכרטיס קול שלי. קירור - רק אם הסטוק לא מספיק והוא רועש, אז אני מוכן לקנות קירור רק בשביל השקט. זכרון - 2GB. אולי אפשר להוריד ל1GB? למה בעצם צריך 2GB בימינו? יש משחקים או תוכנות שצריכות כ"כ הרבה זכרון, חוץ מVista שאותה אני לא מתכנן להריץ בשנה הקרובה. כרטיס מסך - אני לא סגור על זה. בתכלס אני לא מתכנן לשחק יותר מדי אבל אני רוצה שתהיה לי א…
-
- 7 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב חדש והקצבתי בסביבות 6000 שח ללא מסך,כל חודש יש מוצרים חדשים וקשה לבחור אז אשמח לקבל את עזרתכם. אני מעוניין במחשב חזק ומה שהכי מבלבל אותי זה לוח האם והמעבד,אני רוצה לוח אם "תותח אמיתי" ומעבד בסביבות ה 3 ג'יגה ולא משנה אם יהיה AMD אם הוא מקביל בביצועים לאינטל,את שאר הרכיבים אני כבר אצליח לבחור לבד בלי בעיה אבל הלוח אם והמעבד הם הבעיה האמיתית,תנו לי בבקשה הצעה של לוח אם ומעבד שיהיו חזקים ביותר ומסתדרים ביניהם בלי בעיות. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בעקבות מותו של לוח האם שלי בטרם עת ומותו של הספק ומותו של כרטיס המסך שלי ועקב אי מציאת לוח אם שתומך במעבד i7 עם סוקט 1156 החלטתי על שדרוג המחשב ברשותי מחשב עם מארז מסוג aero rs9 http://www.cclonline.com/product/101560/EN52771/Cases/Aerocool-RS-9-Black-Gaming-Case/CAS0742/ זכרונות kingston 4X2g ddr3 1600 מאוורר של zalman הארד דיסק המחשב אמור להיות לגיימרים התקציב הוא בין 3000-4000 אין צורך במסך
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אני צריך מחשב טוב למשחקים וטוב לעריכת סרטים תמונות... בלי מסך ובלי ציוד נלווה ובלי כרטיס מסך יש לי כרטיס מסך חדש יחסית gigabyte 7600GT 256 silnce על המחשב אני מוכן לשים עד 4500 שקל אני רוצה שהכרטיס מסך ילך טוב עם הלוח שהתן לי את הביצועים הכי טובים תודה רבה מראש
-
- 12 תגובות
- 920 צפיות
-
-
מעוניין במחשב לצרכי אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים ומוזיקה. מעוניין במעבד E8400, זיכרון 2*1Ghz, הארדיסק לא מהותי כמה, צורב דיוידי, לוח אם. כרטיס מסך אפשר מובנה, אין צורך במסך או מקלדת או רמקולים. לדוגמא ראיתי את ההמפרט הזה, אבל הבנתי שייתכן ותהיה בעיה עם הספק כח שהוא לא יספיק, מדובר על 350 וואט: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWWell8300 חנות בירושלים/ת"א/ראשון מה דעתכם על מפרט זה? כמו כן אשמח לקבל מפרט מומלץ. תודה.
-
- 4 תגובות
- 534 צפיות
-
-
אני מבקש מפרט למחשב עד 2500 שקל בלי מסך,למטרת משחקים ושימוש רגיל. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 657 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, סרטים באיכות FHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים Crysis Skyrim -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 40" 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 6 תגובות
- 737 צפיות
-
-
-
שלום לכולם , אני צריך מפרט למחשב למטרת משחקים , לא צריך ציוד הקפי , המחשב יחובר אולי בעתיד למסך LCD 19" , תנסו ממש להוציא את המקסימום מהתקציב , אין עדיפות לחברה מסויימת תרכיבו מה שנראה לכם הכי מתאים וחסכוני לתקציב , לא מתוכנן OC , עדיף שלא ירעיש יותר מדיי מפני שהוא יהיה בחדר שינה.. , עדיף להתקרב כמה שאפשר ל2000 ש"ח אבל אם ההבדל בביצועים יהיה משמעותי בין מפרט ב2000 למפרט ב-2500 אז תציינו את זה ותבנו לפי זה..אני צריך שיהיה מחנות בצפון , הבנתי ש-TMS טובים , אם כן אז עדיף שתבנו משם . תודה רבה !
-
- 5 תגובות
- 684 צפיות
-