ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,353 דיונים בפורום זה
-
שלום רב למאסטרים, אחרי אינספור מחקרים ובדיקות הגעתי לשני דגמים שעונים על הצרכים שלי. מצ"ב 2 הלפטופים שאני נעול עליהם ומתלבט ביניהם. במה אתם הייתם בוחרים? השימושים: גיימינג (ברמה בינונית), מולטימדיה (בעיקר סרטים) ועבודה משרדית. אגב, תגיד לי איך יכול להיוות שהאסוס עם מעבד ישן יותר ופחות זיכרון עולה 160$ יותר. רק בגלל המסך (QHD) והכרטיס מסך? הגיוני? http://ksp.co.il/?select=.268..271..132..442.&list=1&sort=2&glist=1&uin=35852&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= http://ksp.co.il/?select=.268..271..1358..853..542.&list=1&sort=2&glist=1&uin=34945&…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
הי כולם אז באמת יש מבחר עצום של דגמים, זה המידע שאני יודעת שחשוב שיהיה לי במחשב, עכשיו... מה אתם ממליצים? hp 0d i5 500gb 15.6 אינצ׳ שימוש סטנדרטי
-
- 1 תגובה
- 408 צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר קריאה בפורום אני מתלבט בין DELL VOSTRO 5471 ללנובו E480. אני מתחיל לימודים באמצע אוקטובר (סטודנט) ורצית לשאול האם צפויים לצאת דגמים חדשים ולחכות עוד קצת או לקנות כבר עכשיו? ושאלה נוספת לגבי ה-VOSTRO: יש אפשרות להוסיף כרטיס מסך AMD Radeon 530, עד כמה שדרוג זה משמעותי? תודה
-
- 0 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום רב, אני בונה מחשב NAS קטן שישב באזור הסלון. מה דעדתכם עם המפרט הזה? אם יש לכם המלצות אשמח לשמוע. AMD Ryzen 9 3900X AM4 Tray Antec Neptune 120 ARGB Liquid Cooler Asus TUF GAMING B550M-PLUS DDR 4 32G/3200 CL22 ELITE TEAM Fractal Node 804 black + Window CoolerMaster 750W MWE GOLD 750 FULL MODULAR Samsung SSD 250GB 970 EVO Plus NVMe M.2 תודה.
-
- 2 תגובות
- 552 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אשמח לחוו"ד על המפרט הבא (יש לציין שאין לי צורך בכרטיס מסך חזק, עיקר השימוש שלי הוא תכנות מקבילי). מעבר לחוו"ד כללית, אשמח לדעת האם עדיף באופן משמעותי לקחת את ה- fractal meshify c במקום המארז שמופיע, תודה מראש לעוזרים: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen RYZEN 9 3950X AM4 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪ 3795 קירור למעבדים: Noctua NH-D15SE-AM4 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 365 לוחות אם: Gigabyte X570 AORUS ELITE כמות: 1 - מחיר: ₪ 874 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Vengeance LPX Black CMK32GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 618 מארזים: be quiet! Case PURE BASE 500 Windo…
-
- 0 תגובות
- 429 צפיות
-
-
הי , אני מעוניין לרכוש מחשב intel nuc לסלון. השימוש הוא: צפייה בסרטים וסדרות,צפייה ב-web flashes , תכנות office וגלישה באינטרנט . איזה דגם אתם ממליצים ?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בס"ד שלום ותודה מראש לכל העונים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6,000 אבל רק אם ההסבר ממש משכנע. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בסיסית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - coral draw, הכנת סמלי "לוגו" בצבע אחד לפני הדפסה על מוצרי פרסום. הכנת תמונות והדפסתם לסובלימציה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ממש לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מרכיב מחשב חדש להורים שלי, אליו אחבר 750Ti שיש ברשותי. אשמח לדעה לגבי המפרט, הצעות לשינוי במידת הצורך ואם יש משהו שאני מפספס וכמו כן אם יש אלטרנטיבות בסדר גודל של המחיר הזה (4000 ש"ח). תודה מראש. This Specification Created @ www.tms.co.il - Professional and Reliable Computers Chain Stores CPU: Intel Core i5 8400 / 1151 Tray Qty: 1 - Price: ₪ 790 CPU Cooling: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 Retail Qty: 1 - Price: ₪ 41 Motherboards: Gigabyte Z370 HD3 Qty: 1 - Price: ₪ 567 Memory: Corsair DDR 4 16 (8Gx2) 2133 CL13 Vengance LPX Black CMK16GX4M2A2133C13 Qty: 1 - Price: ₪ 773 Cases: Fractal Design Co…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי חברים, מקווה שאוכל לקבל כאן את עזרתכם, המומחים... מתכנן לרכוש מחשב נייד לנער בן 15 בעיקר למטרת למידה (מדעי המחשב) ואולי גם למשחקים בקטנה. חשוב לי לקנות מחשב איכותי באופן כללי, לא מהבסיסיים ולא מהיקרים (בטח לא מאלה שמיועדים בעיקרם לגיימינג), משהו באמצע. תקציב של סביב ה-3,500 ש"ח. להבנתי, מעבד i5 יתאם למטרה זו, אבל יש לי מספר תהיות לגבי המפרט האופטימלי לצורך הנ"ל: 1) לא יודע אם כדאי "להתפשר" על דור 10 או שכדאי להשקיע ב- דור 11. 2) לא יודע אם מספיק נפח זיכרון של 256G או שכדאי להשקיע ב- 512G. 3) לא יודע אם אפשר להסתפק במאיץ גרפי מובנה או שכדאי להשקיע בכרטיס חיצוני (עבור משחקים בקטנה בלבד, לא לצורך עריכה גרפית ולא עבור תוכנות תלת מימד). 4)…
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-
-
אהלן חברים, כל כמה שנים אני חוזר לפה כדי להתייעץ ולקבל מפרט למחשב חדש, והזמן הזה הגיע. אז ככה - כרגע אני עם מעבד דור 7 של אינטל (7500), 8GB RAM, 250GB SSD וכרטיס מסך 1050TI. אני לא איזה גיימר גדול. מדי פעם משחק ב-CS:GO, אולי קצת פורטנייט ופיפא ושם זה נגמר. כמובן שימושים ביתיים בסיסיים כמו כולם - אינטרנט, סרטים וכו'. מעוניין לרכוש מחשב חדש בקרוב (את הנוכחי אתן לאחיינים שלי). כמה אמור לעלות מחשב חדש עם מעבד מהדור האחרון של אינטל (או שדור אחורה זה גם סבבה?), לפחות 16GB RAM (מה הסיפור עם DDR4/5? למה אני עדיין רואה מפרטים עם DDR4 כשכבר יש DDR5? האם 16GB מספיק היום או שיש צורך כבר ב-32?), 1TB SSD NVME וכרטיס מסך שיספיק לצרכים שציינתי? אין צורך…
-
- 5 תגובות
- 12.2k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-6000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית בעיקר עם ריבוי טאבים, משחקים ישנים כמו Battlefield 1942/ Warcraft 3, מדי פעם עריכה גרפית קלה עם פרימייר ופוטושופ לא פרוייקטים כבדים מדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש HD ישן יש צורך ב SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? המחשב נמצא בחדר השינה חשוב שלא יהיה רועש מדי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב נייח. אני כרגע סטודנט לאנימציה. התקציב שלי הוא סביב ה6,000 שקל אני לא מבין גדול במחשבים, אבל לא לגמרי אאוט אוף איט. אני מחפש מחשב נייח חזק, שיכול להתמודד עם תוכנות מידול (MAYA, Unreal), תוכנות עריכה, AE וכו' ברור לי שהתקציב הוא די מינימלי לצרכים האלה, אבל אני אשמח לקבל פה הצעות או לפחות להבין באיזה חלקי "עדיף" לי לחסוך. תודה. אשמח להצעות
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, ברשותי בעבודה מחשב מקבוק פרו (מצורף מפרט) וברצוני לרכוש לי משהו דומה לשימוש אישי (לצרכי פיתוח). אף פעם לא קניתי מקבוק אז אשמח להתייעץ עם חברי הפורום לגבי מאיפה עדיף לקנות/אחריות ושדרוג. מתלבט לגבי אותו דגם שעובד בשביל מצוין, או שעדיף כבר לשדרג למשהו חדש, וכמה משמעותי זה באמת בביצועים/מחיר. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 964 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציבץ ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, סרטים, עבודה משרדית. כרגע לא מעוניין בהרבה משחקים, אבל בהחלט שוקל אופציה עתידית של שגרוג הכרטיס מסך והמסך בעתיד(לכן לקחתי ספק 750W). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע פיפא, בעתיד GTA V ועוד משחקים כבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
התייעצות לפני שדרוג מס' רכיבים במחשב , המפרט שלי כרגע הוא : E6300 Asus P5B Kingston 2GB 7600GT ספק כוח של Thermaltake 430W הכרטיס מסך שלי הפסיק לעבוד אז חשבתי לשדרג קצת , אני לא מצפה להפעיל משחקים כבדים או משהו כזה . התכנון שלי הוא לקנות כרטיס מסך : Gigabyte Geforce 430GT ולקנות עוד סטיק של 2GB זכרון מבחינת השימושים מדובר בשימוש למשחקים לא כבדים , פיפא וכו' . אני לא מחפש להפעיל משחקים על רזולציות מקסימליות אם זו הכוונה. כיום אני בכלל לא יכול להפעיל משחקים כי הקירור של הכרטיס מסך שבק חיים ולכן ההחלטה לרכוש כרטיס חדש . התקציב לכרטיס מסך הוא באיזור ה-300 שקלים . בלי קשר אני בכל מקרה מתכנן להוסיף את הסטיק של הזכרון . מה אתם אומרים על זה ? שווה , לא שווה ? אשמח למספר דעות כדי …
-
- 9 תגובות
- 772 צפיות
-
-
אהלן, לקראת רכישת מחשב מבוסס 8600K. מתכנן OC קל, אך לא קיצוני על איזה קירור ללכת? ברור לי שהקטגוריה החמה תהיה נוקטואה D15 וחבריו.. השאלה אם הנ"ל נחוץ, ושווה את ההשקעה הכספית? חשוב לי גם המראה שלו, מאחר והולך על מארז עם חלון. לא חייב אחד מואר ופנסי, אבל שיראה קשור האם למשל המרקורי 120 של אנטק יספק את הסחורה מבחינת ביצועים? או להשאר בתחום קירור האוויר תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב הנוכחי שלי למחשב הוא 11 אלף שקל, (כולל מסך מחשב של 4K, לא משנה לי הגודל.) אני רוצה לדעת מה דעתכם על המפרט הבא: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=20056. אני מעוניין להריץ במחשב שאני הולך לקנות כל דבר, ממשחק לתוכנה. אשמח לדעת אם בתקציב הנ"ל ניתן להשיג משהו יותר טוב. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ותודה מראש לעוזרים. מחפש מחשב לאדם מבוגר ,בעיקר לאינטרנט ,קצת וורד ומשחקי אונליין (פקמן וכו...) כרטיס מסך לא ממש חשוב ציוד הקפי קיים מהמחשב הישן. (המחשב הישן פשוט לא זז כבר) ללא מערכת הפעלה (יותקן ווינדוס) התקציב עד 2000 שח אבל אשמח אם יהיה גם הרבה פחות. תודה רבה!
-
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אני התחלתי לעסוק בתכנות, אני רוצה לקנות מחשב נייד ואני לא ממש מבין בזה. המחשב בעיקר יהיה מיועד ללימוד תכנות. תקציב: 3000 -3500 תוכנות להרצה: ipython, visualstudio, vmware,java בכללי: לראות סרטים וסדרות בHD, לגלוש באינטרנט. גודל מסך: 14/ 15.6 מבריק או מאט: מה שיהיה יותר נוח לעבוד איתו משקל רצוי: כמה שפחות זמן סוללה: עדיפות ל5 שעות + יציאות מיוחדות: HDMI, USB רישיון למערכת הפעלה: כן, חובה בנוגע למעבד, אני לא מבין בזה כלכך, אשמח לייעוץ ופירוט על למה כדאי לי I5 או I7, אם לקחת SSD וכמה GB RAM תודה רבה!!
-
- 1 תגובה
- 581 צפיות
-
-
בס"ד שלום, צריכה המלצות לקניית מחשב לסטודנטית. בעיקר עבודות משרדיות, צפייה בסרטים ואולי קצת תכנות. חשוב שהמחשב יהיה קל -עד 2ק"ג ועמיד. שלא יתחיל לקרטע אחרי שנה-שנתיים. חשבתי על מחשבים האלה: http://wisebuy.co.il/r_productdetails.aspx?pcatid=453&mid=837175 או http://www.speed4u.co.il/pl_product~IN-RD33-6645~65~137.htm מה דעתכם? דרישות המחשב: * גודל המסך? לפחות 13' * משקל רצוי? פחות מ2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן. לפחות 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) * בלוטות?כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 500 G כדאי שילוב * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה, אבל טוב אם יהי…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב נייד מתאים לתיכנות, יהיה נחמד עם יהיה לו כרטיס גרפי שיאפשר לשחק קצת. חשוב שיהיה עם מסך גדול (15.6). מעדיף עם ביצועים מירבים גם אם זה בא על חשבון משקל וזמן סוללה קונה מארה"ב - תקציב עד 900 דולר תודה
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם ניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה יומיומית של תכנות (visual studio) אינטרנט קבוע ומשחקים שלא דורשים הרבה(משחק בעיקר משחקים של BLIZZARD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio sql server ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. heroes of the storm , hearthstone -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לרכוש מחשב נייד, הראשון שלי (: היות ואין לי כיוון אודה על המלצתכם. התקציב שלי הוא 2000 שח למחשב 15". המחשב ישמש לצרכים בסיסיים יחסית, כרגע אין סיבה ככלל לצאת איתו מהבית ככה שזמן סוללה מנצח הוא לא קריטריון שחשוב לי יותר מידי (אשתמש בעיקר במתח חיצוני), וגם אין צורך במחשב חזק פיזית או מוקשח, בעתיד אקח אותו ללימודים. ישמש אותי ליישומי אופיס, גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה בחדר (עם מערכת חיצונית של creative) , וניגון סרטים. אם בכלל יש כזה דבר במחשבים ניידים אז חשוב לי יציאה לסאבוופר 5.1 סראונד למחשב לצורך שמע בסרטים. כמו כן, חשוב לי שיהיה כרטיס רשת מובנה אלחוטי שתומך במהירויות גלישה גבוהות, חשוב שיהיה Bluethooth' , כמובן צורב DVD. USB 3.0. חשוב לי שהמחשב יו…
-
- 3 תגובות
- 701 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב די ישן, מפרט: Intel core i5 2320 CPU @ 3.00GHz, 8.0GB RAM, Nvidia GeForce GTX 950 motherboard - asus P8H61-M LX R2.0 אני רוצה לשדרג אותו לגמרי, אבל הבנתי שיווצר לי צוואר בקבוק אם אחליף רק חלק או שתיים לבנתיים ולכן אני אצטרך להחליף הכל. האם זה נכון? והאם יש משהו שאוכל להחליף ולשדרג לבנתיים עד שאשדרג הכל? אשמח לפרטים ומידע תודה
-
- 1 תגובה
- 517 צפיות
- 1 follower
-
-
הי, רוצה לרכוש לפטופ לעבודה. 13 אינצ' חשוב לי שיהיה קל משקל וסוללה חזקה מעדיפה מסך מגע. סביב 4,000 שח חשבתי על לנובו יוגה C640 החיסרון שהוא עבה 17 ממ לא קל לא ברור לי אם המקלדת עמידה לנוזלים והאם זה כולל עט אופציה נוספת דל inspiron 7391 החיסרון שהוא עוד יותר כבד אשמח לשמוע מה דעתכם על הדגמים האלה ספציפית והאם יש משהו אחר יותר מומלץ לצרכים שלי. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 527 צפיות
-