עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך, תתפרעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, תכני HD, תוכנת FL Studio א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). FL Studio - תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רמקולים ברמה גבוהה עדיף אלחוטי- בנפרד מהתקציב של ה-3000. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינונ…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by smarmy,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמה: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופ…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לאבא שלי יש מחשב netbook עם מעבד אטום שיתקלקל לו המקלדת והUSB מצד ימין. (סליחה שאני כותב את השימושים פעמיים) אבא שלי רוצה מחשב שהדפדפן בוא עולה מהר ואפשר לעבור במחשב בין אתרים בקלות. אבא שלי מתחבר בבית בכבל ובחוץ במודם סלולרי. אבא שלי מחפש מחשב חזק מספיק כדי לעשות את זה ומסלול אינטרנט תואם. המחשב צריך להיות עד 13.4 בגודל מסך ו2.4 במשקל (ממש נייד לא תחליף שולחני). שימושים: צפייה בהקלטות שכבר שודרו בערוצים השונים ובצפייה ישירה באינטרנט באיכות וידאו סבירה, שליחת קורות חיים בפורמט DOC/DOCX לאתרים, העלאת תמונות לאתרים, שימוש ביריד תעסוקה וירטואלי, צפייה בעידן פלוס בחיבור אנטנה בUSB. לא בשביל משחקים. עכשיו יש כל כך הרבה חברות לקניית מודם סלולרי שקשה לדעת מה הכי מתאים. אפשר…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Cupid Me,

אהלן, צריך את עזרתכם בשדרוג המפרט הקיים (<), השדרוג יכלול מעבד,קירור למעבד,לוח אם וזכרונות בלבד ומיועד למשחקים. דגשים: לוח אם עם תמיכה ב-PCI-EX2.0 וקירור שקט למעבד, תודה

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. היי חברים הפעם האחרונה שהרכבתי לעצמי מחשב הייתה לדעתי איפשהו באמצע העשור הקודם, ולמרות שהוא עדיין עובד לא רע, נראה לי שהגיע הזמן להוציא אותו לגמלאות. אז הנה התשובות שלי לשאלון: 1) התקציב המקסימלי שלי הוא כ-5K, לדעתי זה יספיק מעל ומעבר ולכן אין צורך לחרוג ממנו. 2) המחשב מיועד בעיקר לגיימינג. הוא יתחבר למסך 2209WA של דל. אין לי ממש רעיון למשחקים ספציפיים כי די התנתקתי מהתחום בשנים האחרונות, אבל כמובן שהייתי רוצה להריץ את המשחקים החדשים ברזולוציה הטבעית של המסך.. 3) אין צורך בציוד היקפי 4) אין צורך לכלול במפרט מעבד - המחשב יתבסס על מעבד Core i7 3770K, לכן ניתן להשאיר את עלות המעבד מחוץ למשוואה 5) השקט לא חשוב בכלל 6) לא מתוכנן, אבל נחמד אם תהיה אופציה לזה. 7) אין צ…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום, לאחרונה אני נתקל בתופעה מעצבנת בטירוף, הכרטיס מסך כנראה התלכלך בפנים ועושה רעש של טרקטור כשהוא על IDLE, רק אחרי טלטולים מועטים והפעלת משחק כשהטמ"פ עולה והכרטיס מתחיל לעבוד יותר אז הרעש נחלש, וגם אז לא תמיד. אני מכיר את התופעה כיוון שהיא קרתה לי במחשב הנייח בכרטיס 8600GT ישן, והתופעה נעלמה רק לאחר שימון הכרטיס מסך. ניסיתי לפרק את המחשב, אך הוא מכיל המון המון ברגים והגעתי למקום שבו חששתי לפרק יותר כי לא ידעתי האם להמשיך או לא. אני צריך את עצתכם, האם להמשיך ללא חשש לפרק את המחשב, יש לי רגש ומגע לדברים האלו ואני יכול להסתדר (מקווה בלי להרוס שום דבר) או פשוט לשלוח את המחשב לתיקון? המחשב כבר לא באחריות. נ.ב קניתי תרסיס לחץ אוויר וניקיתי את הכרטיס כמה שיכולתי, לא עזר ממש. …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by tslil100100,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג מוזיקה וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:battlefield 3, diablo 3, call of duty, ac revolosion -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום לכולם, הגיע הזמן לשדרג את המחשב הותיק שלי. למזלי הגדול השגתי מספר חלקים במחיר נמוך מאוד ועל כן אני מעונין בעזרתכם על מנת להשלים את הפאזל. החלקים שרכשתי הם: Intel Core i7 965 Extreme 3.2Ghz 8MB Cache BOX בנוסף לשני כונני SSD X-25M שינוחו להם ככל הנראה ב RAID. המחיר היה נמוך משמעותית ממחיר השוק אז אל תדאגו עכשיו למה אני זקוק, אני זקוק לשאר הרכיבים להם אני מעונין להקציב כ 4500 שקלים (כולל 6GB RAM). אני מאוד אוהב את הציוד של DFI ולכן אשמח לראות מפרטים שיכילו לוח שלהם. בנוסף על המחשב להיות שקט דיו (אני לא פנאט אך בכל זאת). כמו כן מקלדת + עכבר + HEADSET, להם אני מקציב כ 1500 שקלים. מידע נוסף: אני אמשיך להשתמש במסך ה 22" שלי ברזולוציה של 1680 על 1050. בנוסף ע…

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב בחודש מרץ הקרוב קראתי באתר שאינטל הכריזה על דור חמישי למעבדים לפי מה שבדקתי באינטרנט הדור החדש לא תואם את התושבת האחרונה 2011-3 התכנון שלי לקנות מעבד 5820k ויחד עם זו לוח אם תואם את התושבת 2011-3, חשוב לצייין שהלוחות אם כרגע במחירים מעל 1200 שקלים לתשובת החדשה השאלה היא כזאת, האם חכם לקנות בחודשים הקרובים מחשב עם לוח אם יקר שמתאים לתושבת האחרונה ? שבעתיד הקרוב המעבדים החדשים יצאו עם תושבת קודמת ( כמו שהבנתי נכון ) בבקשה אני יודע שאי אפשר לחכות לטכנולוגיה הבאה כי בכל פעם יוצא משהו חדש יותר השאלה שלי מתמקדת לפרק הזמן הנוכחי ולגבי העניין התושבות עם הדור החדש. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. היי, חבר רוצה לקנות מחשב חדש אבל אין לו יוזר באתר אז הטופיק הזה בשבילו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל ה- 4,000 ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב- 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפיה בסרטים, תוכנות אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב לא מיועד לתוכנות מסויימות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד 4, Evolve ,call of duty advanced warfare. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. היי לכולם אני מחפש מחשב למטרת לימודים וממש טיפה גיימינג .. השימוש המרכזי שלי יהיה תוכנות כמו VISUAL STUDIO ועוד תוכנות של מתכנתים..הייתי מעוניין לקבל ביקורת על המחשב הנ"ל (קישור מצורף) כי האמת שלא מצאתי עליו מאמרים http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=919944אשמח גם לדעת האם יש אפשרות להרחיב לו את הRAM מ8 ל16 תודה לעוזריםשכחתי לציין שגם הדגמים של ASUS ZENBOOK מצאו חן בעיניי והייתי שמח לקבל המלצות איזה סוג של מחשב הייתם ממליצים לי

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום אבקש אם אפשר חוות דעת על נייד ASUS לסטודנט לצפייה בסרטים/עבודות סטנדרט ועבודת פוטושופ מדיי פעם. asus x541uj 89 w10 http://www.lytrade.co.il/product/x541uj-89-w10 תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Gotnen,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות בשבועות הקרובים מחשב גיימינג חדש, מעוניין בעזרתכם בעניין. 1. מה התקציב המקסימאלי? - חושב על סביבות ה6K כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם לדעתכם יש סיבה לבזבז יותר מהסכום המפורט - אני גמיש בעניין הזה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר גיימינג, ישמש גם לתכנות והרצת vms אך זה פחות קריטי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים כמו dragon age inquisition, the witcher…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום, מטרת המחשב: גודל מסך 15 או 14 אינץ אין צורך בCD (מספיק מס' USB) מטרת המחשב: סרטים בעיקר, כתיבת מוזיקה בתוכנה logic Audio Platinum. כולל מערכת הפעלה. עדיפות לאחריות בינלאומית. מחיר: עד 1000 שח. (כולל משלוח ומיסים אם ההצעה מחו"ל) תודה מראש

15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8k ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו באיכות 4k (סרטונים באורך 2-5 דק ללא יותר מדי אפקטים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב במידה רבה כל כך אך שלא יהיה רועש מדי 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 10 7. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. רציתי ללכת על נטבוק בסביבות 2,000 שקל ואז ראיתי את המחשב הבא... וחשבתי שכדאי להוסיף 600 שקל ולקבל את זה. אני רואה שהמעבד שלו חלש Intel Celeron M ULV 723 1M 1.20GHz 800 MHz, אבל הוא יותר חזק מN280... ועוד המחשב מגיע עם 2 ג'יגה זיכרון ולא עם ג'יגה כמו רוב הטבוקים, המסך שלו הוא 13.3 שזה עדיף על כל הנטבוקים, והמשקל שלו 1.6 רק 250 גרם מעל הEEE... הסיבה שאני משווה אותו לנטבוק זה המשקל הנמוך, המעבד החלש, המחיר הזול, והמסך היחסית קטן... אז מה אתם אומרים-עדיף בהרבה? http://www.nanashops.co.il/a/ap.aspx?pi=TZF4E5C0AE

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. ערב טוב. החודש החלטתי לרכוש מחשב חדש אשר ישמש אותי בזמן הלימודים (עיצוב תעשיית. עיסוק עם פוטושופ, אילוסטריטור וסולידוורקס) ויספק את צריכי הגיימינג והמוסיקה/סרטים שלי. אינני צריך OC ו/או ציוד היקפי. יש העדפה ברורה למחשב שקט (6-8 מסולם 1-10), מעבר לזה חשוב לי שאפשר יהיה לשדרג אותו בעתיד. מערכת ההפעלה שלי תהיה ווינדוס 7 (שאני ארכוש בעצמי) הסתכלתי קצת באינטרנט ועליתי על שני מפרטים שאמורים לענות על הדרישות שלי (אני חושב). עיקר השנוי מתבצע בין כרטיסי המסך, המעבד ולוח האם. בעצם המרכיבים הכי קריטיים (או שמע אני טועה?). מבחינת ציוד שכבר יש ברשותי: יש לי צורב וכונן DVD ממחשב ישן. ההארד דרייב הוא רק 500GB, כי אני מעוניין לקצץ איפה שאפשר, כאצטרף להוסיף אני כבר אקנה עוד אחד, רק בנפח ג…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by alergic,

MIDI TOWER ALUMINIUM ATX 190 NIS INTEL CORE 2 DUO 2.13 GHZ 2MB 1066MHZ LGA775 E6400 CPU 1270 NIS GIGABYTE GA-8I945-S3 INTEL945P FSB 1066 MOT 571 NIS POWER SUPPLY GOLD 480 WATT 120 MM 129 NIS EACANN SPEAKERS 2.1 168 NIS ATI RADEON X1300 512MB SAPHIRE (LO YODEA MEXIR) KINGSTON DDR2 512MB 677 MHZ 766 NIS HD 250GB SATA SAMSUNG 500 NIS DVD RW 170 NIS MONITOR 19 LCD 8 MS YUNDAI 1200 NIS KEYBOARD AND MOUSE 100 NIS WEB CAMERA 50 NIS האם זה מפרט טוב למשחקים? האם אפשר למצוא מחיר יותר טוב? לא אין יותר פירוט בינתיים זה מה שאמרו לי... מה אפשר לשנות במסגרת התקציב? האם הנתונים נכונים?

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אהלן! נואשתי... בעבר (שלוש וחצי שנים, כן - צבא) הבנתי בנושא אז הרקע שלי סביר. אבל... אני פשוט לא מצליח לבחור את המערכת הבאה שלי. יש לי דרישות ואני מיד אשטח אותן בפניכם אבל כל פעם: כל בנץ' שאני קורא חוות דעת של משתמשים חסרונות נוכחיים הוזלות מחירים ממשמשות אפשרויות לקדמה עתידית שדרוגים אפשריים כמה אפשר?! בכל אופן יש לי כמה קריטריונים ומסגרות שאני יכול לנסות (עם דגש על לנסות) להעזר בהם. א. אני לא אקנה מחשב בעתיד וגם לא אשדרג (למעט אופציה 1) - ברמה של 3 שנים. לכן אני מעוניין לקנות את מה שיחזיק אותי בצורה הכי טובה. ב. פונקציות המחשב: עיבוד תמונות ב-CS. קידוד סרטים ו-DVD. צפיה בסרטים. משחקים (לא גיימר נלהב). אפליקציות אופיס וגלישה. ג. תקציב למעבד + לוח אם: מקס' 1…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אנשים החלטתי שאני הולך על שידרוג, המחשב הנוכחי שלי כיום הוא ככה, Intel Pentium 3 933MHz ASUS CUV4-x SDRAM 256MB IBM 30GB 7200RPM SOUND BLASTER PLATINIUM 5.1 GEFORCE II GTS 32MB בעיקרון זה הוא המפרט העיקרי, החברה של המשפחה שלי מתעסקת עם חברת מחשבים שקוראים להם זוז, הם סיפקו לנו 4-5 מחשבים משרדיים, ונייד AMD 1300MHz במחירים סבירים, ואמינות גבוהה. מאחר וקיבלתי ממנו שירות מצויין, חזרתי אליו, ואמרתי לו שאני רוצה לשדרג, תבוא , תפתח את המחשב ותחליט בעצמך מה צריך לשפר. אני די מבין במחשבים, מתעסק בזה די הרבה, יש לי ידע בחומרה, אבל לא ממש באופן מקצועי. השאלה שלי היא כזאת, היא ממליץ לי לעבור למעבד AMD לאחר שלא נכוויתי אף פעם ממעבדי אינטל, הוא מזמין אותי לעבוד על שתי הקופסאות, AMD 25…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Arturh87,

אני צריך מפרט למחשב המורכב מהחלקים:מעבד, זיכרון, לוח אם, כרטיס מסך, מסך, מארז, הארד דיסק בלבד(יש לי את שאר החלקים) בסביבות 3000 ש"ח (לא מעוניין ב OC והמחשב מיועד לגלישה באינטרנט ולמשחק). תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. המפרטים לחבר , הוא לא צריך עכבר \ מקלדת \ מסך \ רמקולים . בסביבות ה 5000 שקל . המפרטים למשחקים. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אהלן, ברצוני לקנות לפטופ חדש, אני כגיימר אעדיף מחשב שגם יוכל להריץ משחקים בצורה טובה, וכמובן סרטים וסדרות ללא כל בעיה (ב HD).. מסך יפה ואיכותי (שיהיה לא פחות מ 15") ובסביבות המחיר של 2,000 ש"ח עד גג 3,000. תודה רבה מראש .

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. היי, התקציב הוא 5000 ש"ח לא כולל ציוד היקפי השימושים במחשב הוא משחקים, מוזיקה, סרטי HD ובעיקר חזק יש צורך בצורב, יש לי כרגע רק מארז CM690 שעלה לי 340 והוא צריך להיות כלול בתקציב ללא מערכת הפעלה, אופציה לOC. הרכבתי מחשב אך יצא לי מחיר מאד גבוהה.. יחסית.. האם יש מקום לרדת ולשנות? [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by AgentZ,

אהלן חברים, אני על סף קניית מחשב נייד חדש ואני צריך את עזרתכם בבחירת הדגם המתאים: הערה: אני מחפש דגם בעל מסך מט, מקלדת נוחה ובעל איכות בנייה טובה, כי המחשב הולך להתנייד איתי הרבה. * מטרות המחשב? תכנות (כולל IDE והרצת שרת בדיקות), לימודים (שימושים בערך כמו משרדי), מולטיטאסקינג (לא כבד במיוחד רוב הזמן אבל יש מצבים לכאן ולכאן) * גודל המסך? 13 - 15.6 (אני מודע לטווח הרחב, הטווח הרצוי הוא בין 13 ל14 אינץ, אך אם יש מחשב שמושלם לדרישות גם ב15 אני מוכן להצעות) * משקל רצוי? כמה שיותר קל (אני מוכן להסתדר אפילו עם 3 קילו אם הוא מתאים לדרישות) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר יותר טוב (3-4 שעות זה המינימום) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? eSATA ושקע USB שפועל גם כשהמחשב כבוי (שני …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים