ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
היי... אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד בסכום שנע בין 4000 ל-5000 ש"ח. המחשב צריך לכלול 2 תוכנות- פוטושופ ותוכנת רויט שהיא תוכנת שרטוט והיא תוכנה יחסית כבדה לפי מה שידוע לי. כמו כן, אני מעוניינת שיהיה בו חיבור לאינטרנט. אני ממש לא מבינה בזה. אבקש חוות דעת. מה כדאי לקנות. תודה מראש, נועה
-
- 3 תגובות
- 640 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר גלישה באינטרנט, משחקים בפייסבוק. לא מעבר, דברים שנייחים עם כרטיסים מובנים עשו לפני 7 שנים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) גודל, כרגע יש 15.6 שנהרס באספקט 16:10. כל דבר שירגיש גדול מזה באספקט 16:9. אין חשיבות לרזולוציה גבוהה מHDR * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש לעצמי מחשב נייד מיד 2 סוללה טובה לא חשובה לי ... אני פשוט רוצה מחשב להעביר איתו את המשמרת שלי .. "עובד בשמירה בשעות הפנויות שלי " ההתלבטות שלי היא בין שני דגמים X40 או T43 מה דעתכם איזה נייד טוב יותר ?.. מבחינת חומרה ...
-
- 5 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מתכוון לקנות את המחשב הנייד הבא עבור אמא שלי. המחשב הוא מסדרת Lenovo 3000 C100, והדגם המדויק הוא 0761-3FG. קצת נתונים טכניים: מעבד Intel Celeron M 370 1.5GHz זכרון 256MB DDR2 533MHz דיסק קשיח 40GB PATA 4200RPM מסך "XGA TFT 15 כרטיס מסך מובנה Intel GMA 900 מודם/כרטיס רשת 56K v92 Modem, 10/100 Internal Ethernet Card תקשורת אלחוטית 802.11b/g Wireless, BlueTooth צורב DVD מערכת הפעלה Windows XP Home Edition Hebrew ממשקים 4xUSB2.0, S-Video out, RJ11 (Modem), RJ45, IEEE1394, VGA קורא כרטיסי זכרון מובנה (SD/MMS/MS) סוללה 8Cell li-ion משקל 2.8 ק"ג אחריות בינלאומית לשנה מחיר - 3,200 ש"ח. המחשב ישמש אך ורק להצגת מצגות ו/או סרטים באמצע…
-
- 3 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום לכם , הוצע לי מחשב יד שנייה(מחברת היי טק) במחיר שנראה לי אטרקטיבי. מכיוון שאינני מבין בניידים אשמח לשמוע את דעתכם האם זה כך: מחשב IBM R40C מעבד 1.3 512 זכרון דיסק 20 גיגה , יש סידי , POWER SUPPLY ו PORT REPLICATOR וגם WIFi מחשב IBM R40 מעבד 1.8 512 זכרון דיסק 20 גיגה , יש סידי POWER SUPPLY ו PORT REPLICATOR אין WIFI המחשב הראשון 1600 ש"ח השני 1400 . לשניהם מערכות הפעלה מותקנות אחרי פרמוט. האם זה משתלם בתור יד שנייה? זה לא יהיה עגלה לצרכים משרדיים? אני מבין בבהרכבת מחשבים אבל לא בניידים , האם יותר משתלם לי לקחת את המחשב הזול ולהוסיף לו כרטיס רשת אלחוטי בעצמי? איך אני עושה זאת? תודה מראש !
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כרגע יש לי את המפרט הזה: 1.לוח אם: Gigabyte GA-945GCM-S2C 2.מעבד:Intel E4500 2.2Ghz 3.זכרונות: 2X1GB Kingston CL5 667Mhz 4.כרטיס מסך: MSI 9800GT 512MB DDr3 5.ספק: HEC 500W אני מעוניין להחליף את הלוח אם שלי ללוח הזה: GIGABYTE GA-EP43-UD3L השאלה שלי זה האם אני ארגיש שיפור ניכר בביצועים? האם הוא יעבוד בתאימות עם שאר הרכיבים?
-
- 3 תגובות
- 561 צפיות
-
-
לפני כ-3 שנים קניתי מחשב במפרט הבא: http://oi51.tinypic.com/2hfopdx.jpg עיקרים: E43 8800GTS W/ OC 4GB ראם (קניתי שני סטיקים חדשים מאז הקנייה ההיא וביחד איתם יש לי 4 בTC) P5NE את המעבד הבאתי כבר ל3.6GHZ, אבל זה דרש יחסית הרבה מתח אז הוא כרגע על 3.1GHZ. סיימתי לאחרונה קק"צ ואני חוזר לבסיס שלי, יהיה לי זמן רק בסופ"שים למחשב, ואני קונה היום מסך 23" U2312HM בשביל סרטים וסדרות בעיקר. אבל אני חושש שה88GTS שלי שהוא גרסאת 320MB לא יעמוד במשחקים ברזולוציה כ"כ גבוהה (כרגע עם מסך 19" אין לי בעייה). איזה צעד יעיל אני יכול לעשות כדי לאפשר לעצמי להמשיך לשחק במשחקים כמו BF3 עם המסך החדש (לא קריטי לי לשחק על הגדרות גבוהות) ?אם אני קונה כ"מ כמו 6770 לא יהיה לי צוואר בקבוק מטורף בג…
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום לכולם, כרגע לאחי יש: Pentium E2140, 1600 MHz Gigabyte GA-945GCM-S2L 1 GB DDR2-667 המחשב מסתדר מצויין עם אינטרנט, הבעיה היא שהוא התחיל לשחק במשחקים... האם אפשרי לשדרג אותו (מעבד,כרטיס מסך ותוספת זיכרון) ע"מ שיסחוב משחקים (לא ממש חשוב שיהיו רזולוציות גבוהות) או שזה אבוד ועדיף לקנות מחשב חדש? אם ניתן לשדרג-מה מומלץ בתקציב הכי נמוך שניתן? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 688 צפיות
-
-
היי, רכשתי לפני כשלוש שנים לפטופ LG E500 SPINE הרחבתי את האחריות ל3 שנים והוספתי עוד 1GB זיכרון. חודש לפני שנגמר לי האחריות המעבדה שם קיצרה לי את הלוח אם והמחשב הפסיק להטעין את הבטריה שלו. יש לציין שLG לקחו אחריות ויש להם שירות מצויין, הם הציעו לי מחשב נייד חדש מבלי להוסיף שקל כי לא היו במלאי לוחות אם, בסופו של דבר הם מצאו לוח אם ותיקנו לי את המחשב. השבוע, שלושה חודשים מאז החלפת לוח האם, נהרס לי הכרטיס מסך שיושב על הלוח אם והלכתי למעבדה של LG ללא אחריות, בבקשה שיתקנו לי את המחשב ללא תשלום מכיוון והלוח אם חדש והוא רק הוחלף לפני שלושה חודשים ומלכתחילה לא אני קיצרתי אותו. בקיצור, הם הציעו לי שתי אופציות: אחת, לתקן את המחשב הנייד ללא עלות ולהחליף לו את הלוח אם ללוח אם עם כרטי…
-
- 1 תגובה
- 753 צפיות
-
-
היי , רציתי לשמוע חוות דעת לגבי שידרוג מחשב קיים . כרגע בשביל להגיע ל 144 HZ במשחקים אני מוריד הגדרות ל LOW מפרט i5 16Gb זיכרון ( למיטב זכרוני DD3 ) nvidia 970 Thermaltake 750W SSD שימושים : משחקים כבדים ב 144hz מוזיקה )cubase /reason adobe premiere האם זה הזמן לשדרג ?תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 761 צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעץ בנוגע לתקציב למחשב המיועד לגיימינג ותכנות (חישובי ב-Matlab, עבודה בשפת C ו-Java). מעוניין שהגרפיקה תיהיה באיכות 1080P FHD ולא 4K. בנוסף נדרש מסך (לא 4K), מהו גודל אופטימלי על שולחן סטנדרטי 23-24'' או 27''? האם קירור נוזלי למחשב כזה הכרחי? והאם בתקציב 6K יהיה אפשר לרכוש מחשב שיחזיק ל4-5 שנים הקרובות ויפעיל משחקים ויתן אופציה לשדרוג עתידי? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן לכולם אז אחרי שנה וחצי לימודים עם נייח, החלטתי שצריך נייד. מכיוון שאני כן משחק במשחקים (סקיירים, left4dead2 ועוד) אני כן מעוניין בנייד שיתאים לא רק למסמכים ואינטרנט. מבחינת משקל אין בעיה, מבחינת גודל מסך חייב גודל נורמלי. רצוי יחסית שקט (יודע שזה אינדיוידואלי) וכמובן הכי חשוב, שוב, שיוכל להריץ משחקים ברמה סבירה.. בגדול, כמעט בכל מקום שאני אהיה איתו, יש שקע חשמל.. קודם כל השאלה שלי היא כמה כסף צריך מחשב כזה בערך לעלות? אני מניח שסביב ה6 אבל אני רוצה לדעת כדי לתכנן נכון את הזמן הקרוב מבחינה כלכלית.. המון תודה
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
המעבדים החדשים של amd יוצאים בקרוב מאוד. הזול מביניהם - 2920x - יעלה 650$ לא כולל מיסים.. זה יוצא בערך כפול מהעלות של ה 2700x. הכסף שייחסך יכול ללכת לציוד היקפי טוב יותר (כרגע יש לי רק לפטופ, אז אני צריך את כל הציוד ההיקפי הנדרש) אני מתלבט האם כדאי לי לקנות את ה 2920x. מצד אחד הוא חדש יותר, מהצד השני - האם אני באמת צריך יותר מה 2700x? המחשב שאני רוצה לבנות ישמש לתכנות, משחקים ב 1080p + קצב רענון גבוה ועריכת וידאו ברמה בינונית. אשמח לדעתכם/ן
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות מחשב נייד. מטרת המחשב היא בעיקר עבודה מחוץ לבית (אני מתכנת), צפייה בסרטים ואולי גם מעט עבודה גראפית בעזרת עט גראפי\וואקום (GRAPHIRE 4). גודל המסך הרצוי הוא 12.1 " כאשר רצוי שמשקל המחשב יהיה כמה שיותר קטן. אני צריך זמן סוללה ארוך. גודל כונן קשיח לא צריך להיות גדול עד כדי כך. צורב DVD - כדאי שיהיה. אני מאוד אוהב מוזיקה ובין השאר גם יוצר מוזיקה, כך שאעדיף שיהיה כרטיס סאונד יותר טוב מסטנדרטי. האם יש הצעה למשהו חיצוני? אותו הדבר בנוגע למאיץ גראפי. מה אתם חושבים על ה NETBOOKS? שווים משהו? בברכה, DXMROBO.
-
- 4 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אשמח לדעת איזה מחשב מומלץ יותר לעבודות עם CAD כגון אוטוקד ,REVID, 3D וכיוצ´ מהנדס בניין. 1.https://ksp.co.il/web/item/268811 2.https://ksp.co.il/web/item/264960 אם יש המלצה למחשב ספציפי גם אשמח
-
- 3 תגובות
- 723 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לאחרונה, נשבר לי מסך מחשב מסוג TOSHIBA SATELLITE A505-S6960 בגודל 16 אינץ שלחתי אותו למעבדה של החברה שאחראית על האחריות מטעם טושיבה בארץ, ולאחר זמן רב (יותר מעשרה ימי עבודה) הם הודיעו לי שאין להם במלאי מסך מקורי או חלופי בגודל שמתאים לי. הם הציאו לי להזמין מחו"ל מסך חדש דבר שכנראה יעלה סכום גבוה של כסף על היבוא שלו מחו"ל, ההערכה שלהם היא על סכום שגבוה מאלפיים שקלים אם לא יותר... האם יש למישהו פה הצעה או המלצה מה כדאי לי לעשות במקרה זה, האם אין מקום אחר בארץ שמשווק מסכים בגודל 16 אינץ ? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
המפרט: דגם: Lenovo IdealPad S10e 4068-5QG מסך: 10.1 WSVGA Glossy TFT(1024X576) Led Backlit integrated camera מעבד: Intel Atom Processor N270 Single Core (1.6GHz, 667MHz FSB) a זיכרון פנימי: 1GIGA 667MHz pc2 5300 DDR2 זיכרון מטמון: 512kb cache L2 cache כניסת כרטיס pc card: 1X34mm ExpressCard slot, 1X4-in-1 Card Reader דיסק קשיח: 160GB 5400 rpm SATA כרטיס מסך: Intel Graphics Media Accelerator 950 up to 128MB מודם+רשת פנימית: Integrated 10/100 Ethernet+ 56K V90 modem +Wireless LAN + Bluetooth Version 2.1 מערכת שמע: Realtek High Definition Audio יציאות המחשב: 2XUSB 2.0, 10/100Lan(RJ45), VGA out, Headphone(stereo), Mic-in סוללה: LI-LON 6-CELL/5.5 hr עכבר: TrackPoint With finge…
-
- 1 תגובה
- 503 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי חוות דעת בנוגע למפרט שבלינק הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3333&CatCode=315 השימושים שלי בעיקר לרכישת המחשב הם: אינטרנט, VIRTUAL PC, משחקים לא כבדים במיוחד ויישומי אופיס. ואני מכוון למחיר שלא יעלה על 2500 ש"ח אלא אם כן זה תוספת קטנה במחיר והשינוי הוא משמעותי. בנוסף, במפרט שלעיל ראיתי כרטיס מסך לא משולב 8200. מישהו יכול לתת לי קצת אינפורמציה לגביו, כי לא מצאתי כל כך באינטרנט. תודה מראש לכולם...
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
שלום , יש מחשב נייד שאני בונה עליו . מיכוון שזה מחשב דגם דיי מיושן ,רוצה כמה שפחות להשקיע כסף. אז מצאתי את המחשב עם מעבד I5 חסכוני דור 4 (כן ישן) השאלות שאשמח לקבל עליהם תשובה: מכיוו שמצאתי אותו בסביבות ה2000 שקל בחו"ל אני אשמח לנסות ללכת עליו במחיר הזה ומקסימום אחרי תקופה של כמה חודשים לקנות אחר במקרה הרע. 1. באיזה מקרים I7חסכוני מתעלה על I5 כשלא מדובר בגיימינג ? נטו גלישה ! סרטונים FHD שימושיים בסיסיים 2.קראתי ביקורת ביוטיוב שיש דיבור שהדגם בעל הI5 נותן ביצועי סוללה פחות טובים מהI7 , יש בזה היגיון? 3.האם לא כדאי ללכת על דגם ישן אפילו עבור השימושיים הבסיסים שציינתי ? או שאין בעיה ? בהנחה שאני לא מחפש את התמורה הכי ט…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים. שנה הבאה אני מתכנן להתחיל ללמוד לתואר ראשון. ככל הנראה זה יהיה הנדסת מכונות. אני צריך לקנות מחשב נייד כי אני אגור במעונות ואני אמות משעמום בלי נייד. מכיוון שאני צריך במילא לקנות אז חשבתי לקנות כבר טאבלט, ולכתוב בו במקום בקלסרים ומחברות. לפני כמה שנים היה לי טאבלט של HP וזה מאוד נוח לשימוש הזה בלימודים. הדגם שחשבתי עליו הוא הלנובו X230 טאבלט. ופה מתחילה הבעיה. בארה"ב מחירו סביבות ה1100-1300 דולר, תלוי באופציות שאני בוחר. בארץ מחירו בערך פי שתיים, כמעט 9 אש"ח. אני בכלל לא מבין למה יש פערים כאלה, הניידים הרגילים יחסית זולים ולא רחוקים שנות אור ממחירם בחו"ל, לעומת זאת הטאבלט הבדל שמיים וארץ. באמת אין לי ברירה אלא להזמין מחו"ל? או שיש בארץ חנויות …
-
- 6 תגובות
- 813 צפיות
-
-
בס"ד שלום, אני מעוניין לקנות לוח אם למעבד 9 3900x. המפרט הקיים שלי כולל 32GB (2x16) ram, 2080super, 1000W PS אני מחפש משהוא מספיק טוב אבל לא חייב להיות הכי יקר, לבינתיים ראיתי לוח אם באמזון (מתחת ל75$) אבל אני מוכן להשקיע עד 800 שח~ מה ההמלצה שלכם? תודה
-
- 5 תגובות
- 817 צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל בשנה הקרובה לימודי הנדסת מערכות מידע. אני מחפש לקנות לפטופ שישמש אותי גם ללימודים אבל גם בעצם כמחשב העיקרי שלי בדירה. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (בינוניים פירוט בהמשך), צפיה בסרטים וסדרות, מתאים לתכנות עבור לימודים. בסופו של יום המטרה העיקרית של המחשב הוא שיעבוד מהר וישמש אותי טוב ללימודים מעבר לזה הייתי שמח אבל גם שיעזור בשעות הפנאי. אני לא חותר שהמחשב יריץ לי COD MW על HIGH או CRYSIS 3. אבל הייתי שמח להריץ משחקים בסגנון אלו שמצוינים בהמשך באופן חלק. דוגמה למשחקים והדרישה: http://www.systemrequirementslab.com/cyri?gameName=naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-3-full-burst&itemId=11843&p=r. http://www.systemrequire…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מתחילה ללמוד באוקטובר, מסלול שדומה קצת למדמ"ח מבחינת הדרישות ללימודים. בנוסף אני רוצה להתחיל ללמוד פוטושופ ועריכה. כרגע חשבתי על הZENBOOK של אסוס, עם מעבד I7 ו16RAM, מתלבטת איזה כרטיס מסך. בין NVIDIA GeForce MX250, ל intel UHD GRAPHICS 620 . אמרו לי שהאינטל יספיק למה שאני צריכה, ושהNVIDIA סתם יכביד על המחשב, יאכל יותר סוללה וכאלה, אבל לא הצלחתי למצוא על האינטל שום ביקורת שזה באמת לא יפריע. אשמח לעזרה בקשר לכרטיס מסך או אפילו להצעות אחרות למחשב אם יש תודה!
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
- 1 follower
-
-
https://www.amazon.com/gp/product/B07PB5M8 DS/ref=as_li_qf_asin_il_tl?ie=UTF8&tag=usje-20&creative=9325&linkCode=as2&creativeASIN=B07PB5M8DS&linkId=dc25bfd312fc61fe34799f7296a698d7 אשמח לחוות דעת על המחשב הנייד הנ"ל, כפי שרשמתי לצרוכי לימודי מדמ"ח ושימוש יום יומי בסיסי
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות ללפטופ ללימודים בעיקר אבל גם כדי לראות סרטים ושימוש יומיומי (לא משהו רציני). כמו שרשמתי הלימודים הם מדעי המחשב, יש לי אפשרות לקנות את המחשב בארה"ב כי אני טס בקרוב. כרגע מצאתי Lenovo 730 13" ב810$ עם המפרט הזה (מצורף תמונה) וזה הקישור לאתר https://www.lenovo.com/us/en/laptops/yoga/700-series/Yoga-730-13-/p/81JRCTO1WWENUS0 אשמח להערות על המחשב הספציפי הזה או המלצות בכללי על מחשבים ועל Lenovo. תודה רבה :)
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-