ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3,500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בוורד וכד' וגם בתכנות כמו: שפת HTML,JAVA וכד', משחקים ועריכה (לא כבדה) (לא חייב), הורדה\צפייה סרטים כבדים באופן גורף מהאינטרנט.(הכי חשוב) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). eclips for java , html, תוכנות office וכד' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין באילו משחקים תשחק: gta,fifa (כאמור לא חייב מחשב שמיועד לגיימינג) -מהי הרזולוציה…
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני כבר 4 שנים בקונסולות ועכשיו אני עובר למחשב אז אני מחפש מחשב שהוא מכונת משחקים ויריץ את המשחקים באיכות כמה שיותר גבוהה ולא תקיעות התקציב הוא 6,000 שקל תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
במסגרת התקציב שיש לי אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים: 1. DELL :מסך "15.6 מעבד Intel® T6400 דיסק קשיח 320GB זכרון 4096MB מאיץ גרפי ATI RADEON 4330 זכרון : 4096MB DDR II 800MHz 2. LENOVO: מסך "15.4 מעבד Intel® T5870 דיסק קשיח 250GB זכרון 2048MB מאיץ גרפי GeForce 9300 זכרון: 2048MB DDR II 667MHz
-
- 5 תגובות
- 750 צפיות
-
-
קודם כל תודה מראש לעוזרים. אני רוצה לקנות מחשב טוב פעם אחת ולתמיד אז רק מי שבאמת מבין בחומרה שירגיש חופשי לעזור לי ואני יודה לו מאוד כי אני לא מבין כלום בחומרה של המחשבים. אני מתכנת בכל סביבת ה.NET כבר הרבה זמן ברמה גבוהה עובד על פרויקטים גדולים לצד עבודה בגרפיקה ואוהב לשחק בין השאר. אז ככה.. התקציב למחשב לצורכי תכנות עריכה ומשחקים הוא 4000 ש"ח ללא ציוד הקפי - רק המחשב. ברור שלחסוך זה תמיד טוב אבל שוב אני רוצה לקנות מחשב אחד טוב מאוד פעם אחת וזהו אז רק במה שלא יוריד מהאיכות. ואם אפילו לא ניתן לחסוך ולהיפך צריך לחרוג קצת בשביל להשיג איכות אני מוכן לחרוג בכ500 ש"ח מהתקציב. שוב, המחשב הוא לצורכי תכנות בסביבת .NET עם Microsoft Visual Studio http://www.microsoft.com/vi…
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
כמה אפשר למכור מינימום\מקסימום את המחשב הזה. http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=151606 נשאר לו שנתיים אחריות
-
- 9 תגובות
- 997 צפיות
-
-
1. התקציב 3000 עם חריגה של 500 2. מטרות המחשב: צפיה בסרטים באיכות מאוד גבוה, משחקים חדשים באיכות סבירה, הורדות, עבודה עם הרבה תוכנות במקביל. 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. יש לי צורב DVD חדש אז אין צורך ברכיב זה. 5. אין העדפה לחברה כלשהי. 6. אין חשיבות לעיצוב. 7. יש צורך בהרכבה בלבד. 8. יש צורך ביציאת HDMI לטלויזיה, 4 ג'יגה זכרון, הרד דיסק 1TB ואם אפשר מעבד quad. 9. עדיפות למחשב שקט אבל לא על חשבון ביצועים. 10. לא מתוכנן OC רציני, אולי בקטנה. 11. יש לי מסך Samsung SyncMaster 206BW, רזולוציה 1680 על 1050. אני כבר לא משחק הרבה במחשב אז אני לא רוצה שרוב התקציב ילך לטובת משחקים, אבל אני בהחלט רוצה את האפשרות לשחק משחקים חדשים באיכות סבירה. לפי מה שקראתי ה-quad של AMD לא נופל משל …
-
- 0 תגובות
- 537 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה לנייד קל דק וחזק לסטודנטית. i5/i7 עם מינימום 8GB RAM עדיפות ל- 16GB, עם SSD 256GB ומעלה, מסך 15~ אינצ'. אין צורך בכרטיס מסך ייעודי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וצפייה בתכני HD. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כולל מערכת הפעלה לא חייב אופיס. כל השאר אינו רלוונטי. בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. מחפש מחשב נייד לצורך משחקים, סרטים, גלישה וכו'. רצוי מחשב עם 15' או 17' אינץ' מסך. משקל לא משמעותי. תודה רבה מראש.
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
יש לי מחשב קיים החלטתי להחליף 4 חלקים במחשב כולל פרוק ומערכת הפעלה WIN7 אלה החלקים : GIGABYTE GA-Z77M-D3H i5-3470 KINGSTON / TRANSCEND DDR3 8GB 1600MHZ VTX3-MI 25SAT3 OCZ SSD 120G 3Y 479 4 דיסק קשיח כמה אמור לעלות דבר כזה כולל עבודה תודה
-
- 1 תגובה
- 763 צפיות
-
-
אחרי קריאת מאמרים והסברים והאם כדאי 2 ליבות או מרובעת וכו'.תודות רב למשתמשי הפורום שנתנו עצות ותשובות לשאלותי. המפרט: מעבד: E8400 קירור מעבד: arctic cooling freezer 7 pro כ.מ : sapphire ATI Radeon HD4850 >מכיוון שאני לוכך מסך 19'. לוח אם : EP45-DS3 AK ספק :500w corair מסך : LG L1900R צורב : LG X20 GSAH55N שהוא גם dvd כלומר צורב dvd . זכרון : cl4 kingston 4GB 800Mhz דיסק קשיח : WD 320 GB 7200RPM SATA 2 WD3200KS מאוררי מארז : חברת schyhe
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני סטודנט (תפרן) למדעי המחשב, ככה שהדרישות שלי מסתכמות באופיס ו-Visual Studio. ברור שאשמח להריץ גם סרטים 1080P וכל מני פינוקים מסביב, אבל זה באמת בגדר פינוק ולכן אני לא טורח לציין מה כן ומה לא. ה-MUST זה רק אופיס ו-Visual Studio. אין צורך במערכת הפעלה ואת המחשב אני אוכל לקנות בארץ או בהונג קונג. חשבתי לכיוון של נטבוק בגלל המחירים הזולים והקומפקטיות. מה דעתכם?
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה קורה נשמות טהורות שלי זקוק למפרט ב-2500 ש"ח, ללא מסך.. עם אפשרות חריגה ל-2700 גג.. תודה מראש חברה
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום לכולם, מטרות: המחשב יהיה רוב הזמן פתוח ימים ולילות... אני גולש הרבה באינטרנט, צפייה בסרטים, ו-HD. המרת פורמטים של וידאו וגם של אודיו. הרבה שימוש בהעתקות והעברות קבצים.ואני מרבה לעבוד במקביל בהרבה חלונות פתוחים. אין משחקים. אולי 2-3 בלבד. אולי מתכנן על OC קל. חיבורי FIREWIRE ו- ESATA. הכרחיים. ספק כח שיחזיק הכול ועוד כוננים קשיחים. לא אכפת לי איך הוא נראה, רק חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ויעיל בקירור! ואני חולה על ביצועים !!! חייב שיהיה מחשב מהיר. אחרי קריאה בפורומים שלכם כאן הצבתי לעצמי כמה קריטריונים שאני מעדיף שיהיו לי במחשב: 1. מעבד- אני מעדיף אינטל E6750 2. לוח אם הייתי רוצה משהו מהסדרה של P35 היות והיא משופרת , איזה חברה/דגם ממליצים לי ? 4. דיסק קשי…
-
- 8 תגובות
- 904 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 1800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל הכל,לא שזה הרבה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לנסות לא לחרוג,עד 100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?עבודה משרדית,סרטים,קצת גרפיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).PSמזדמן והשאר שימושים רגילים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?לא מיועד * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת וע…
-
- 3 תגובות
- 830 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב נייד בגודל 15.6 אינצ', והוא גדול מדי בשביל לפתוח באוטובוס כדי לתכנת. ראיתי מחשבים משתלמים בגודל 14 אינצ' שעניינו אותי. אתם חשובים שזה ייפתח לי באוטובוס כדי שאוכל לשבת ולהקליד? תודה, בלסנובה
-
- 1 תגובה
- 596 צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לקנות מחשב נייד, ואני לא מבין כ"כ את המפרטים. אשמח לקבל הסבר על איך קוראים מפרט ומה כל דבר אומר. מעבד זכרונות למיניהם מהירות כרטיסים למיניהם יציאות למיניהם דיסק קשיח אשמח לעזרה תודה.
-
- 1 תגובה
- 497 צפיות
-
-
HP PAVILION DV6 2130EJ I5 520M 4GB RAM NVIDIA GEFORCE GT320M? כמה אפשר למכור אותו ? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 982 צפיות
-
-
היי חברים, יש לי בבית שני מחשבים שונים, ובשורה תחתונה אני צריך להחליט עם איזה מהם אני נשאר ומשקיע לצורך עבודה. הצרכים שלי הם בעיקר עיבוד תמונות (לייטרום - תכנה לעיבוד תמונות) ואופיס למיניהן. אשמח אם תעזור לי להחליט באיזה מחשב כדאי להשקיע שיתאים לי יותר, והאם אפשר לעשות אולי איזה שילוב ביניהם. (להחליף בין רכיבים בכדי לבנות מחשב אחד טוב משניהם יחד?) המפרטים של המחשבים: מחשב 1: מעבד: intel pentium (r) cpu g2030 @ 3.00 ghz לוח אם: gigabyte GA-H61M-DS2 DVI זיכרון: 4 GB (שני כרטיסים של 2 ג'יגה) מערכת הפעלה מותאמת 64 BIT מחשב 2: מעבד: intel(r) core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10 GHZ 3.40 ghz לוח אם: gigab…
-
- 16 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך הכול חוץ מרמקולים, וסביר להניח שבשלב כלשהוא יהיה אוברקלוקים, די חשוב לי היופי אבל אם זה התפשרות ברכיבים אז לא אלא אם עם זה ירידה לא גדולה/משמעותית. ד"א שהיה קרור טוב, לא משנה אם אני אעשה אוברקלוקים עדיין חשוב לי שהוא יהיה קר (זה פטיש שלי ) תודה לעוזרים, ד"א אני צריך הכול כאילו מסך מקלדת הכול חוץץץ מרמקולים אם זה חשוב אני אהיה גמיש בתקציב (מה זה הבדל של 200 שקל על שיפור של איזה 20 אחוז, קטן עלי אבל לא סתם אם זה כלום שיפור)
-
- 11 תגובות
- 767 צפיות
-
-
אני מפעיל את המחשב שם את הסיסמא מראה לי מסך כחול טוען ל 100 עושה ריסט נכנסתי מסייף מוד עשיתי לוג לשגיאה זה אראה לי התקן device/harddisk0/DR0 בלוק פגום. מה אני עושה?
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
המחשב לא מיודע כלל לOC הפעולות השימושיות הם גלישה, אופיס למיניהם, תוכנות מסרים וכן גם הורדות. כמו כן מיועד להריץ משחקים לפחות בשנתיים הקרובות (גם אם זה אומר שבעוד 2-3 שנים זה יעבוד על הגדרות הנמוכות ביותר) ורק מדיי פעם גם סרטים ועריכת וידאו. ש"ח מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6300 1.86GHZ 2MB BOX 1078 לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3 650 זכרון: 730 OCZ PC2-5400 667Mhz DDR2 1GB Value Pro Dual Kit 5-5-5-15 דיסק קשיח: 490 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII כרטיס מסך: 1199 LEADTEK WINFAST PX7900GS 256MB כונן דיסקטים: 55 sony floppy drive 1.44 black מארז: Sunbeam Transformer BLACK 377 מסך: 1,775 LG L1970HR 2ms DVI מקלד…
-
- 9 תגובות
- 740 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤1074 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤649 זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 ¤700 (ספיישל אופס אדישן,עד כמה שאני יודע זה סטיק ממש משתלם לאוברקלוקינג) כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 320MB PCIe ¤1682 מארז ללא ספק NZXT Apollo ¤440 ספק כח Enermax Liberty 400W ¤417 קרור למעבד Thermaltake BigTyp 120 VX ¤258 סה"כ מחיר לכל המוצרים:5220¤ מ skypc יש מה לשפר בתקציב הנוכחי? (אני לא רוצה להוסיף יותר כסף אם זה לא הכרחי,כי התקציב המקורי היה 5k בערך) *אני יודע שלא שמתי הארדיסק\כוננים\שאר ציוד היקפי,אני לא צריך.
-
- 3 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לקנות בקרוב מחשב, שישמש אותי בעיקר במשחקים ובצפייה בסרטים. אני אשמח מאוד אם המסך יהיה מסך בעל פאנל IPS או VA, אולם אם צעד זה יוביל לקיזוז משמעותי בביצועי המחשב עצמו אני כנראה אוותר על התענוג. חוץ מזה, התקציב לא אמור לכלול ציוד היקפי נוסף... (שימו לב למי שקרא את ההודעה לפני העריכה והציע מפרט עם ציוד היקפי) תודה מראש, יובל.
-
- 6 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום לכולם.. שאלתי לפני חודש בערך, ובהחלט עזרו לי, והרכיבו לי מפרט מבוסס מעבד של AMD.. אך כמה דברים השתנו מאז, ואני מבקש המלצה נוספת.... 1. לאחר חקירה קצרה בנושא הפרמייר, הבנתי שמעדיפים לעבוד איתם עם מעבדי אינטל (מסיבה כלשהיא), וגם באתר שלהם הם ממליצים על מעבדי אינטל -> לכן אני מבקש.. אם אפשר.. מפרט מבוסס אינטל. 2. מההמלצה של של אדובי.. : Adobe recommended graphics card for GPU-accelerated playback ומהאתר של סוליד וורקס. : A certified OpenGL workstation graphics card and driver. הדרישות שלהם לא אומרות לי הרבה... אבל אני מנחש שאני צריך כרטיס מסך שעונה על שניהם.... 3. זיכרון - אני רוצה לפחות 1G, עדיף כבר 2G.. 4. לגבי לוח אם, הבעיה היחידה שלי היא שיש לי כרגע היא שיש …
-
- 13 תגובות
- 929 צפיות
-