ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,407 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים (: אז החלטתי להשתדרג אחרי כמה שנים, מהמפרט הקודם שלי בניתי מפרט שהתייעצתי עליו פה בפורום ואחרי הרבה חיפושים ננעלתי והזמנתי מStart-pc (שארצה לציין אותם לטובה השירות היה אדיב.. יאן מהחנות, תמיד נגיש ועונה במייל. והמחירים המעולים! משלוח חינם והספקה מהירה עד פתח הבית, בקיצור ממליץ בחום!) האמת שזה היה הטבילת אש הראשונה שלי בהרכבה של מחשב מ-0, והיה גם ניסיון לסידור כבלים מצידי המפרט המדובר - ולתמונות אז כל החלקים מגיעים בקופסאות !! מפשיטים את המארז קודם כל.. בודקים את הלוח אם.. סחטיין לMSI מבנה חכם מצידם בבחירת מיקום החיבורים לSATA וכו' .. קירור סקסי בטירוף.. בחצי מחיר כמעט אוקי, פי שבע יותר סקסי כשפותחים.. קצת גימיקי אבל שיהיה D: .. …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רוצה לדעת מה כל רכיב עושה אם יש אתרים שניתן לדלות משם את המידע אשמח לעזרה.
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום לכולם, ניסינו להרכיב מפרט למחשב חדש למשחקים וקצת לאינטרנט, אבל אנחנו לא מבינים הרבה אז זאת התוצאה: 1 AMD Athlon XP 2700 - 256K Cache, 333FSB (RETAIL - 3 Year Warrant 1 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 1 ABIT NF7 ver 2.0 (nforce2) - ATX 1 SAPPHIRE 9600XT 128 mb DDR TV OUT DVI - Retail 1 WD 160GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA 1 LITEON CD ROM X52 - Black 1 MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 1 ANTEC 3700BQE Black Quiet 350Watt PSU מה דעתכם? האם שכחנו משהו? האם חסר מאורר? האם צריך להוסיף מאורר בנפרד למעבד או שהוא בא עם? האם להחליף לספק כוח חזק יותר? האם יש לכם המלצה לכרטיס מסך אחר? (אנחנו לא מבינים את ההבדלים בין כרטיסי המסך - איך יש כרטי…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, צריך את עזרתכם להרכבת 2 מחשבים בתקציב של 4000 ש"ח מקסימום לכל אחד (לא ניידים וללא מסך): 1. מחשב לגיימינג. 2. מחשב לבית - עבודות גרפיות (מחשב למעצבת גרפית) - לא יהיה גיימינג על המחשב. קודם כל תודה, בנוסף - אם ניתן לצמצם מעלות באחד המחשבים יהיה מעולה. חשוב להבהיר - אם מורידים מעלות של מחשב אחד לא ניתן להעביר את התקציב שלו למחשב האחר. אשמח מאוד לעזרתכם
-
- 1 תגובה
- 828 צפיות
-
-
האם אפשר להוסיף ssd על כל לפטופ? אני רוצה לקנות מחשב של Asus מסדרה n או את הg 501 ולהוסיף את הכונן.. זה פוגע באחריות? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי, יש לי מחשב בן 6 שנים, לוח GA-Z68P-DS3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3899#ov 8GB זיכרון מעבד I2-2600K GEFORCE GTX 570 ספק 750W של TT עד היום הכל עבד לי אחלה, הייתי משחק במשחקים שיצאו תמיד משהו כמו שנתיים שלוש אחורה (אני משחק ברזולוציה של 1920x1200) וגם באיכות גבוהה או כמעט גבוהה דברים עבדו טוב, והגיע היום שזה כבר לא ככה בכמה משחקים, וחשבתי פשוט להחליף כרטיס מסך, למשהו כמו GTX 1060-1070 עוד לא סגור איזה מבין השניים. השאלה האם כל המשחקים יעבדו לי טוב, וכמה העובדה שהמעבד שלי ישן משמעותית (אני רואה שלעומת משהו חדש כמו 6600K הוא חלש ב30 אחוז), הרי לדעתי זה בעיקר הכרטיס מסך מה שעובד.
-
- 9 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2000, אפשר לחרוג קצת, או לחרוג עד 3000 במידה והוא יוכל להריץ בקטנה את התוכנות שיפורטו בהמשך ויחזיק 7 שנים +-. 2. מה שימושי המחשב? Office, גלישה בדפדפנים, צפייה בסרטים, השמעת מוזיקה, zoom. תכנות לחריגה עד 3000: ערכית וידאו מינימלית ב sibelius ,kdenlive. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם יש צורך…
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500, אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב? Office, גלישה בדפדפנים, צפייה בסרטים, השמעת מוזיקה, zoom. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 14" Full HD, משקל קל. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, וצריך לבוא מורכב (זה לפטופ אז לא יודע כמה זה רלוונטי). 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? KSP או Ivory 9. מתי מתוכננת קניי…
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
בוקר טוב, אשמח לעזרתכם- הומלץ לי להרכיב מחשב נייח, אשמח לחוות דעתכם בנוגע למפרט. האם כל החלקים מתאימים? אשמח להמלצה למארז שקט (שמו לי מארז גנרי כדי להשלים את המפרט). אציין שהמטרה היא מחשב לשימוש רגיל, בסיסי. תודה רבה מעבד אינטל Intel Core I5 11400 2.6Ghz 12MB Cache S1200 - Box קירור למעבד Arctic Freezer I13 X לוח אם Asus PRIME H510M-A LGA1200 Intel H510 DDR4 פעמיים זיכרון למחשב G.Skill Aegis 8GB 3000Mhz DDR4 CL16 כונן Crucial P2 500GB NVMe M.2 2280 SSD CT500P2SSD8 מארז מחשב ללא ספק Sharkoon VS4-S ATX Corsair CV650 650W Bronze 12cm Fan ספק…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
עכשיו שהזמנתי חלקים האם יש מדריך שיעזור לי בהרכבה שלו? סה"כ אני יודע להרכיב הכל אבל יש איזו שהיא פרוצדורה מיוחדת שצריך לדעת?
-
- 1 תגובה
- 537 צפיות
-
-
היי מבקש את דעתכם לגבי בחירת החלקים להרכבת מחשב. מעבד Amd Ryzen 5 3600 3.6Ghz AMD BOX כרטיס מסך Asus GTX 1050 Ti Cerberus 4GB OC GDDRS 2XDVI HDMI DP PCI-E לוח אם Gigabyte A520M HAM4, AMD A520 ,DDR4 PCI-E, DVI, HDMI כונן קשיח Crucial MX500 CT250MX500SSD1 250GB SSD SATA III מארז מחשב Generic MicroATX Black זכרון מבקש המלצה בין 16-32 gb
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך אז בבקשה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 2, cod -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
ללא מסך וללא מארז רוצה לוח אם SLI להרכיב עליו שני כ.מסך מחכה להצעות תודה
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב (מדיה סנטר) Mini-ITX שישמש אותי גם לעבודות גרפיקה בפוטושופ וגם לעריכה בתוכנת וגאס. ההתלבטות שלי היא בעיקר לגבי המעבד. האם זה יהיה חכם להשקיע במעבד כזה או שבגלל שכרטיס המסך שבחרתי חזק אין למעבד חזק משמעות גדולה ועדיף לקנות מעבד קצת חלש יותר אבל משמעותית זול יותר. ראו הקונפיגורציה המתוכננת מטה: תבוא הברכה על העוזרים. מארז: HTPC, Elite 130 CoolerMaster ספק כח: Seasonic M12II-520 520W מעבד: Intel Core- i7-6700 3.4GHz Skylake מאוורר למעבד: Scythe דגם Kodati לוח אם: Asus ,H110I-PLUS, Chipset H110 דיסק קשיח: Western Digital Black WD3003FZEX 3TB, SATA 6, 7200 RPM דיסק SSD: SSD Intel 535 SSDSC2BW120H601 120GB זכרון פנימי: Kings…
-
- 26 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב (מדיה סנטר) Mini-ITX מאייבורי. אני זקוק למחשב שישמש אותי גם לעריכה בתוכנת וגאס. כבר פרסמתי פה קונפיגורציה דומה בעבר, אבל חיכיתי עד עכשיו בכדי שיהיה בשוק לוח אם שתומך ב-DDR4. ההתלבטות שלי היא בעיקר לגבי המעבד וכרטיס המסך. האם כדאי לשדרג את המעבד או שבגלל שכרטיס המסך שבחרתי חזק אין למעבד חזק משמעות גדולה. ראו את הקונפיגורציה המתוכננת מטה: תבוא הברכה על העוזרים. מארז: Corsair Obsidian 250D Mini-ITX Tower 425 שח ספק כח: Seasonic M12II-520 520W 345 ש"ח מעבד: Intel Core i5-6600 Skylake Tray תושבת: (Socket) LGA1151 1015 ש"ח מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Cooling Alpine 11 PLUS 79 ₪ לוח אם: Asus ,H110I-PLUS, Chipset …
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי אני צריך קצת עזרה במפרט, מתכנן להרכיב מחשב תקציבי (2K+-) , שיחליף מחשב ישן היעוד העיקרי זה אינטרנט ופוטושופ, ככה שנושא הזכרון חשוב מאוד. הבסיס יהיה core 2 dou, זכרון 1 או 2 גיגה ודיסק כנראה 160G (יש לי הרד דיסק חיצוני+80G ישן ככה ש160 יספיק לי) ראיתי באתר של גולד טופ אפשרות להרכיב מפרט http://www.goldtop.co.il/buildComp.asp?type=INTEL2 נראה לי נחמד העסק שם, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי (או דרך אתר אחר לחילופין) במיוחד בכל המסביב ,מארז\לוח\ספק וכו' שאני לא ממש מבין בזה הרבה . אין שום חשיבות ליופי מארז ושאר השטויות, וגם צורב מקלדת עכבר ומערכת הפעלה לא צריך (יש כבר) תודה לכל העוזרים! ;D
-
- 7 תגובות
- 695 צפיות
-
-
טוב, אני מקווה שאסביר את עצמי מספיק טוב כדי שתעזרו לי : אני כמעט (עד בכלל לא) משחק במחשב, אז לא דרוש לי כ.מסך מטורף.. צופה בסרטים,אינטרנט ושאר ירקות..מה שכן, אני מריץ המון המון אפליקציות בו זמנית (כן..עולה לראש dual..) והכי שנוא עליי לחכות לעליית אפליקציה בין אם זה word או סרט או matlab או לא יודע מה.. כמו"כ אני שונא רעש מאווררים (אבל אין כסף לקירור אחר..) לדוג' ,בעבר הרחוק היה לי desktop עם amd barton 2500... היה נחמד, אבל רועש מדי בשבילי (אם אני לא טועה היה שם aerocooler7 או משהו כזה..) קיצר, ממש חשוב לי שלא יהיה רעש של טרקטור בחדר! ו.. אני מריץ אפליקציות שגוזלות הרבה משאבים כמו matlab , Mathematica ,spice... ואני מעדיף לסיים את זמן הריצה שלהם כמה שיותר מהר ובמקביל לעב…
-
- 14 תגובות
- 896 צפיות
-
-
מעוניין בהרכבת מחשב חלקים לוח אם חזק לעתיד מעבד 2.6 DUAL CORE בלי כרטיס מסך צריך:מארז,ספק טוב ,זיכרון 512DDR2 בלי מסך בלי עכבר בלי מקלדת רק החלקים האלו ושתהיה לי האופציה בעתיד לשדרג סכום רק 2000 שקל אפשרי מזומן. ןשתהיה האופציה לשדרג כרטיס מסך לעתיד חזק נועד עבור:תיכנות משחקים אינטרנט.... לא רוצה AMD אם אפשר חניות איפה אפשרי לקנות בזול
-
- 5 תגובות
- 653 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5000 ש"ח אם ההבדל משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים, ושיחזיק כמה שנים קדימה Far cry 4, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FHD אני שוקל לקנות משהו יותר טוב -לאילו הגדרו…
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב חדש שהתקציב שלי עומד על 4000 ש"ח. המחשב ישרת אותי בעיקר למשחקים ולעבודה באינטרנט. אני לא צריך מסך וכל ציוד היקפי אחר. תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
[*] הרכבת מפרט ב6300 ש״ח « בתאריך: אתמול בשעה 18:58:31 » 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מימוש התקציב בין 6000-6300 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וסרטים באיכות HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FEAR3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, בעקבות הכתבה שראיתי https://hwzone.co.il/המדריך-להרכבת-המחשב-שיהרוג-את-הקונסול/ אני גר בלוס אנגלס ורוצה להרכיב מחשב שישמש למשחקים וצפיה בסרטים וכו' אפשר לקבל המלצות למארז מעבד לוח אם וכרטיס מסך מתאימים? תודה
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לחברי הפורום. אני מתכנן לרכוש מחשב מתוך מפרט שבניתי באתר KSP. המחשב מבוסס על מעבד AMD 3900X. העניין הוא שקניתי למעבד את הקירור NOCTUA NH-U12A מחנות אחרת. לא הצלחתי דרך שום נציג שלKSP להבין אם הם מסכימים להרכיב מחשב שלם עם חלק שלא ניקנה אצלם. האם מישהו כאן יכול לתת לי תשובה בנושא. תודה.
-
- 0 תגובות
- 509 צפיות
-