ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! יש לי מחשב אסוס 100HE ואני רוצה לפצל את המסך שלו. תיאור הפיצול: משמאל מסך חיצוני. במרכז: המחשב עם המסך המקורי שלו. מימין: מסך חיצוני שני. נכון לעכשיו אני יכול לחבר רק מסך חיצוני אחד דרך הVGA שיש למחשב. איך אני יכול להוסיף עוד מסך אחד? שמעתי על ממירי USB ל VGA השאלה שלי היא האם הם יוצריך תוספת למסך אם שהם מפצלים אותו(שאני רואה את אותו המסך פעמיים)? מה אפשר לעשות?? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
שלום עד לא מזמן קניתי מחשב נייד. וכרגע אני רוצה להרחיב את הRAM שלו ל4GB מ2GB. אז הנה כמה שאלות: 1- איך אני יכול לבדוק כמה סלוטים תפוסים אצלי בנייד (מבלי לפתוח את המארז) 2- הנה הנייד שקניתי http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1545-t6600.htm אז האם יש צורך להתאים זכרון מיוחד? ואם כבר איזה בדיוק? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, בעברי הייתי מנהל IT והרחבת אחריות לניידים הייתה חובה בעיקר כי דיסקים קשיחים היו הולכים כמו לחמניות אצל העובדים. היום כשאני בא לקנות נייד עם SSD אני תוהה על הנחיצות. בגדול אני שומר מאוד על המחשבים שלי (יש לי dell כבר 7 שנים ללא שום תקלה חוץ מHD שהחלפתי בעצמי) זה עולה 500 ש"ח לעוד שנתיים (כי שנה מגיע עם המחשב) מחשבות ? בבקשה אל תכתבו סתם "חייב להגדיל או לא צריך" תנמקו את דעתכם שיהיה דיון
-
- 2 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום, קניתי מאיביי לפני מס' חודשים מחשב נייד מסוג Lenovo Thinkpad Yoga, הוא הגיע עם שנה אחריות של Lenovo, התקשרתי ל Lenovo ישראל כדי לוודא שהאחריות שלי תקפה גם בארץ ואכן היא תקפה, השאלה לי היא לפני שאני שם 260$ על הרחבת אחריות דרך האתר של Lenovo העולמית האם זה גם יתפוס בארץ? (אין אפשרות לבצע הרחבת אחריות דרך Lenovo ישראל), כשניסיתי לשלם דרך Paypal על הרחבת האחריות קיבלתי סירוב והבנתי שזה בגלל שאני לא מארה"ב, לא חסר דרכים לעקוף זאת אבל השאלה היא האם האחריות המורחבת תהיה תקפה בארץ ? האם למישהו נסיון בנושא ? תודה מראש !
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אנשים, בהמשך לסיפור חיפוש הנייד שלי, כנראה שתהייה בקרוב אפשרות להביא נייד בחו"ל, לכן אני בודק את האפשרות. חשבתי על ה-Studio 1555 של Dell שמתאים לי בול. יש לו מפרט דיי חזק: T6600+4GB+HD4570+500GB 7200rpm חיבור HDMI, ו-Dell הוא מותג שאני מבין שנחשב מוצלח. וכל זה במחיר של רק 700$. הבעיה היא כמובן שנה אחריות בלבד, שאני לא יודע אם היא תקיפה בארץ או לא. בכל מקרה, הייתי רוצה להרחיב אחריות ל-3 שנים. התקשרתי ל-Dell בישראל לשאול אותם, והם אמרו לי שבכדי לבדוק האם האחריות תקיפה בארץ, וכמה יעלה להרחיב האחריות (במידה ואפשר) אני צריך לתת להם את המספר של המחשב. כיוון שעוד אין לי את המחשב זה כמובן לא אפשרי. לכן אשמח לעזרה. יש לכם ניסיון בנושא? האם למחשבים מהסדרות הלא עסקיות האחריות ל…
-
- 0 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
האחריות של המחשב נגמרת ביולי. שקניתי את המחשב קיבלתי אותו עם 3 שנים אחריות עד הבית (שהצילה אותי פעם אחת)האם שווה להרחיב? מה המחיר ולכמה זמן?עם מי יוצרים קשר?תודה
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
אהלן, אם אני מביא מחשב מחו"ל (לצורך העניין של HP), הוא מגיע עם אחריות בינלאומית של שנה. אני יכול להרחיב אותה פה בארץ לשנתיים או 3?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ! רציתי לשאול האם מישהו יודע האם בעת קנייה של מחשב מחברת GIGABYTE ניתן להרחיב את תקופת האחריות על המחשב ל-3 שנים ? אם כן כמה זה בערך אמור לעלות ? תודה !
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
האם ניתן להרחיב אחריות למחשבי ג'יגהבייט אחרי הקנייה לדוג': http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=15617
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום, קניתי לפני פחות מ3 שנים את הלפטופ בהזמנה מהאתר של לנובו CTO, ובחרתי להרחיב ישר את האחריות ל-3 שנים, נשארו לי עכשיו עוד חודשיים לגמר האחריות, האם אני יכול להרחיב אותה לעוד שנתיים? תודה מראש, מרט.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי לפטופ Pavilion TX1000. (אין לי כרגע אפשרות לבדוק כי הוא בתיקון...) א) מהו סוג הזכרון שבו? DDR או DDR2 (מה ההבדל דרך אגב?) ואיזה תדר הוא? ב) יש לי 2 כרטיסים של 512 כרגע. האם כדאי לקנות אחד של 2 גיגה ולהשאיר אחד של 512, או לקנות 2 כרטיסים של 1 גיגה ולחלק בין 2 הסלוטים, והאם יש עניין לחלוקת הזיכרון על פני 2 סלוטים ולא זיכרון אחד גדול בחריץ אחד? ג) האם מישהו יודע עד כמה המחשב תומך להרחבה? יעמוד ב4 גיגה? ד) ושאלה אחרונה: האם צריך להגדיר תוכנתית? או שברגע שהזיכרון הוחלף פיזית המחשב מזהה אותו אוטומטית?! תודה..
-
- 3 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום לכולם ,לפני מספר שבועות אבי קנה Lenovo G510 מבוסס על Core i5 4200m עם 4GB של זיכרון ,הוא החליט לשדרג את הזיכרון ל8 , וקנה סטיק של 4GB במהירות של DDR3 PC3-12800 של Kingston לצרף לסטיק של 4GB שכבר קיים במחשב, בדקתי באיזה מהירות הזיכרונות ואמרתי לו שהוא צריך לקנות זיכרון DDR3 PC3 12800 (1600MHZ( ,הוא חזר עם הזכרונות ,פתחתי את המחשב ואני רואה שהזיכרון הקיים של סמסונג הוא PC3L 12800S ז"א DDR3L במתח של 1.35V ולא 1.5V כמו הDDR3 הרגיל שהוא קנה. כמובן שלא שמתי מיד את הזיכרונות ,אחרי קצת חיפושים באינטרנט מצאתי באתר של סמסונג מידע מפורט על הזכרון הקיים , ושם מצויין שהוא יכול לעבוד גם ב1.35V וגם ב1.5V , אז הרכבתי את הזיכרון ,הדלקתי את המחשב וWindows מזהה 8GB וגם הביוס, הדלקתי את…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מולחם עליו למיטב ידיעתי 4GB DDR3 1600MHz/ on BD 4G, (אפשר להניח שמתוצרת סמסונג?) וקיים בו slot שבו ניתן להרחיב עוד 8gb או 4gb לקבלת עד 12gb סה"כ במקסימום (אם אני לא טועה). אשמח להמלצה על פריטים/מוכרים (ebay) וחברות מוכרות ומומלצות שמייצרות את הזיכרון בתדר הרצוי (1600MHz). האם יש עדיפות בזיכרון מתוצרת סמסונג או שזה חסר משמעות כשיש זיכרון מחברה מוכרת ואמינה אחרת? מה סדר גודל של המחיר? ebay / בארץ. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הזמנתי מחשב msi wind ברשת אייבורי. שילמתי בנפרד עבור המחשב ובנפרד עבור הרחבת זיכרון ל2048... כשהגעתי הביתה חבר שלי עדכן אותי שבאתר מופיעה אופציה לקניית אותו דגם עם זיכרון מורחב במחיר זול יותר (הפרש של 40 ¤) !! משום מה המוכר בזמן הקנייה לא ידע אותי ?! כשהתקשרתי לחנות ,המוכר טוען שמדובר בדגם שמגיע עם זיכרון2048 built in מחו"ל . והוא יגיע מספר ימים מאוחר יותר מהדגם שלי (בניגוד לדבריו באתר מצויין עד 7 ימים הספקה) ניסיתי לברר לגבי סוג הזיכרון שהם מתקינים כאן בארץ וראיתי שמופיע בהזמנה : 1 DDR2 667MHZ CEON לא ברור לי עדיין מה ההבדל והאם כדי לחכות לדגם שמגיע ישירות עם הזיכרון המורחב מחול (וגם להזדכות על 40 ¤) או שהדגם עם הזיכרון שאייבורי מתקינים בארץ עדיף -שגם אותו אקבל רק עוד מס…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב נייד LG S1 PRIDE עם 1GB ואני רוצה להוסיף עוד 1GB. ראיתי זיכרון של קינגסטון של 1GB ב-260 ש"ח, האם הזיכרונות שלהם טובים? האם הוא יעבוד אצלי בדואל צ'אנל?(הלוח תומך) האם יכולים לצוץ בעיות מאחר ששתי הזיכרונות מחברות שונות? (ככה שמעתי) זה הזיכרון שראיתי: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?...3&catid=754 וזה הזיכרון שכיום יש לי: בתודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום לכולם כמו כן אתם רואים שאני חדש כאן.. אני ממש לא מבין במושגי התחום הטכני במחשבים אז יש לי מחשב נייד יצרן: DELL דגם: Inspiron 1100 מעבד: Intel®Celeron®CPU 2.00GHz זיכרון: 256MB DDR 266 + אפשרות לזיכרון הנוספת בחריץ ריקה השנייה אז כמה שאלות: 1. עד כמה אפשרות להרחיב את זיכרון? 2.האם כרטיס זיכרון בעל 1GB יחיד יוכנס לחריץ הפנוי וזה יוצא ביחד כ-1256MB בזיכרון ויעבוד לי אם הדבר אפשרי? 3.האם דגם כרטיס זיכרון 1GB PC2700 333MHZ תואמת למחשב נייד שלי? 4.האם הרחבת זיכרון משפרת ומאיצה את הביצועי המחשב ויישומים? אשמח לשמוע את המלצות הנוספות תודה לתומכים
-
- 6 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום מדובר במחשב Dell Inspiron 1520 עכשיו יש לו 2 סלוטים של 1GB כל אחת בתדר 667Mhz חשבתי להרחיב ל 4GB - יהיה שיפור ביצועים מורגש? חשבתי להחליף במשהו כזה: 1x4GB DDR3 1333Mhz \ 1600Mhz SODIMM יש בעיה שזה 1333Mhz\1600Mhz או שפשוט יעבוד לפי התדר המקסימלי שלוח אם תומך? איזה יצרן מהבאים עדיף: Kingston \ G.Skill \ Transcend \ Corsair
-
- 5 תגובות
- 683 צפיות
-
-
יש לי כעת 1GB ואני מעוניין להגדיל ל2GB. איזה תוצרת מומלץ לקנות? הציעו לי STAREX שלא שמעתי עליהם כלל. זו איכות כמו קינגסטוו ?
-
- 0 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום , במזל טוב קניתי ויש לי לאפי סוני ויאו . הלאפי הגיע עם 2GB , וקניתי 2 מודולים של 2 GB כל אחד כדי שאוכל להרחיב. קיצר הוצאתי את ה 2GB המקוריים- 2 מודולים של 1 GB . ושמתי את אלו של ה 2GB כל אחד. עכשיו , כשאני מסתכל על כמות הזיכרון שהמחשב מראה ויש לו דרך המחשב שלי , רואים שלמחשב יש רק 3GB . כשאני נכנס דרך ה SONY VIO CONTROL אז רואים שיש 4GB. על הנייד מותקנת מערכת הפעלה VISTA PERMUIM שהגיע עם המחשב. האם המחשב נייד מנצל אז בכלל את 4GB או שאין משמעות והוא מנצל רק 3GB מתוך ה 4גב? אם אני אתקין מודול אחד של 2GB ומודול אחד מקורי של 1 גב. זה אז יעבוד פחות טוב ? תודה HIGHLANDWER
-
- 5 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שמתי לב שעלות הרחבת זיכרון משתנה ממחשב למחשב. הרחבה עד 8 ג'יגה בN4030 עולה 1030 ש''ח והרחבה של אותם 8 ג'יגה בVOSTRO 3550 עולה 395 ש''ח. למה זה ככה? האם הרחבה יותר מסובכת במשחב ראשון כנ''ל? אם כן, אני אוכל לעשות את זה בעצמי? האם בכלל עדיף שירחבו לי זיכרון/יתקינו לי מערכת הפעלה בלי נוכחות שלי או בכלל שתכנאים יגעו במחשב טרם שליחתו לבית שלי? אני לא רוצה נזק... אולי ישרטו לי מחשב שמה עקב מצב רוח לא טוב... לך תדע.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני קונה עכשיו dell vostro 3350 יש לי אפשרות לשדרג את הזיכרון מ 4 ל 8 ג'יגה (העלות זניחה) אני מתכוון להשתמש במחשב לאנליזות matlab בעיקר, אבל יש מצב טוב ש 4 ג'יגה יספיק לי האם שדרוג ל8 ג'יגה יגרום לסוללה להחזיק פחות? האם יש חסרונות אפשריים נוספים? תודה אריאל
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי נייד של DELL מדגם INSPIRON 1525 עם 2GB זיכרון ואני מעוניין להרחיב ל-4GB. א- איפה מומלץ לעשות את ההרחבה?כל חנות מחשבים או שיש מעבדות מיוחדות שכדאי לעשות את זה אצלם? ב- מה צריכה להיות העלות של דבר כזה? תודה וחג שמח
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ברשותי המחשב הנ"ל. http://reviews.cnet.com/laptops/lenovo-3000-c100/4507-3121_7-31750373.html?hhTest הוא בא עם 256MB. כעת אני רוצה להרחיב את הזכרון . הבנתי שאפשר להרחיב עד 2 GB כמה שאלות ברשותכם: 1. כמה סלוטים של זכרון יש במחשב הזה? (עוד לא פתחתי לראות) כלומר, אם אני ירצה לשדרג ל 2 GB ויש רק סלוט אחד אז אצטרך לקנות סטיק אחד של 2GB 2. סוג הזכרון שמתאים הוא : DDR2 533MHZ מה קורה אם אשים במחשב זיכרון מסוג DDR2 667MHZ ? המחשב יעבוד בכלל או שיעבוד אבל הזכרון יעבוד במהירות 533 ? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי x61 של lenovo עם מערכת הפעלה vista וזיכרון של 1 ג'יגה, המחשב קצת איטי לפעמים כאשר עובדים עם תוכנות כבדות יחסית וכן בהדלקה וכיבוי שלו. אם אני אוסיף זיכרון, האם זה ישפר את הביצועים בצורה משמעותית? אם לא האם יש לכם רעיון אחר? כמו כן אם אני רוצה להרחיב בעוד שני ג'יגה (סה"כ 3), סלוט אחד יהיה עם 1 ג'יגה והשני עם 2, האם זה בסדר או שהזכרונות בשני הסלוטים צריכים להיות זהים? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות בחו"ל את מפרט המחשב הנייד הבא של DELL : dell XPS 15 9550 i7 6700HQ 32Gb UHD touch. מחירו ב- E-BAY נע בסביבות 7000-8000 ש"ח. אני עומד על כך שיהיה מעבד חזק וזיכרון בכמות גדולה מהמקובל כיוון שאני מעבד בסיסי נתונים גדולים מאוד באקסל (700-800 אלפי שורות עם טבלאות ציר) ומחשב סטנדרטי מתקשה בכך. המליצו לי, על מנת להוזיל את מחיר המחשב, לנסות ולקנות את המפרט הנ"ל עם זיכרון של 16GB, ולהרחיב בעצמי. שאלתי : האם ניתן לעשות דבר כזה ? על מה אני צריך להקפיד במפרט לוח האם על מנת שניתן יהיה לבצע את ההרחבה ? אשמח להסבר מפורט.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-