ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,367 דיונים בפורום זה
-
נגיד שחקתי במשחק X שעתיים , כמה זמן עליי לתת למחשב להתקרר כדאי שאוכל לחזור ? והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי לזרז את זה ? תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
[TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR=bgcolor: White] [TD=width: 100%, colspan: 2][TABLE=width: 70%] [TR] [TD=width: 100%]תקציב - בערך 8500, אפשר להתגמש עד 500 למעלה. שימושים - משחקים הכי חדישים שיש כיום, כאלו שאוכל להפעיל על הרזולוציה הכי גבוהה שלא יהיו תקיעות וכו', עבודה משרדית ואינטרנט, עבודות לאוניברסיטה, סרטים HD 1080 OverClock - לא צריך חומרה - צריך מחשב קומפלט עם כל מה שנגזר מזה, כמה דגשים: צורב וכונן DVD, אם זה אותו כונן זה מעולה, דיסק קשיח לפחות 2TB, זיכרון, שיספיק לי למשחקים הכי חדישים שיש כיום ואם אפשר גם לעתיד הקרוב (3-4 שנים קדימה אם זה אפשרי), כל השאר לשיקולכם... ציוד היקפי - עכבר ומקלדת אלחוטיים, משהו גם ברמה, מסך…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב שנמצא ללא שימוש כבר תקופה די ארוכה ואני חושב למכור אותו, כמובן תלוי מה הערך שלו, אם זה ממש גרושים אני אתרום אותו לקרוב משפחה. מארז: גנרי - ללא שם. לוח אם: Gigabyte GA-G31M-ES2L (תושבת 775, 4 חיבורי SATA2) מעבד: Intel Pentium E2140 (תדר שעון 1.6GHz, שתי ליבות), קירור סטוק של אינטל זיכרון: samsung DDR2 800MHz 2 x 2GB דיסק קשיח: WD 1TB green ספק כח: גנרי 400W מאוררים: 1 קידמי 120מ"מ scythe gentle typhoon ומאורר אחורי 80 מ"מ תוצרת thermaltake עם בקר לשינוי מהירות יש לי גם כרטיס מסך gainward מבוסס GTS 450 עם 1GB של זיכרון GDDR5 שאני עוד מתלבט אם למכור או לא. מאוד אשמח לקבל הערכה של שווי המחשב. תודה !
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מפרט לגמינג כבד ללא אורקלוקינד או מודינג למשחקים כמו (THE DEVISION,Watch dogs,the witcher 3). רצוי מעבד של INTEL וכרטיס מסך של NVIDIA, ללא HDD עם SSD, ללא מסך. תקציב 5K.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם זה אפשרי זה מצויין ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ברמה גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן המטרה העיקרית היא גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassins Creed: Unity -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא כלכך יודע אבל מעוניין במסך FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לחברה, לא ברור לי ההבדל בביצועים בין דיסק קשיח 5400, דיסק קשיח 7200 ודיסק קשיח 5400 עם SSD (היברידי) האם הדיסק ההיברידי דומה בביצועים ל-7200 ? יותר / פחות טוב ? מבחינת זמן פעולה של המחשב - האם עדיף לקחת מעבד דל הספק או להשקיע דווקא ב-SSD (היא צריכה לפחות-500 ג'יגה כך שמדובר בעלות מאוד גבוהה) (עד כמה מעבד "רגיל" צורך סוללה כשלא עושים כלום עם המחשב ?) (השימושים שלה לא חריגים, Viewer'ים של הדמיות רפואיות, אופיס/אינטרנט) תודה על כל עיצה...
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם הגיע זמני להשתדרג במחשב חדש אך אני לא יודע בכמה אוכל למכור את המחשב הנוכחי. מדובר במחשב שנקנה לפני בערך 6-7 שנים אבל עבר הרבה החלפות של חלקים וחומרה כדי להתאים אותו לכרטיס עריכה שקניתי. דגם כרטיס מסך: GT 430 של Nvidia System Manufacturer: INTEL System Model: DP43TF BIOS: BIOS Date: 01/07/09 15:28:41 Ver: 08.00.10 Processor: Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz Memory: 4096MB RAM בנוסף לכל מה שמוצג, למחשב יש כרטיס עריכה מדגם: Matrox RT.X2 והבעיה שאני לא יודע אם הדגם הוא LE , SD או רגיל. תמונה ראשונה photo share תמונה שנייה free image hosting תמונה שלישית image upload תמ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג ועבודה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל הFPS החדש (Battlefront, battlefield 1, Witcher 3, Fallout 4..) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 בנתיים, אולי בעתיד 2560x1440 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב עבודות משרדיות ( סטודנטית ), משחקים קלים , צפייה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יותר מ3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HHD של לפחות 1TB, תוספת SSD מבורכת. * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן ועדיף וינדוס 10. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אסוס או דל
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קטגורית מוצר שם מוצר מחיר מעבד : INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX ¤ 1496 זיכרון : CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ¤ 549 לוח אם : GIGABYTE GA-P35DS3P ¤ 838 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤ 379 צורב DVD : PIONEER DVDRW DVR-212BK DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤ 228 גוף קירור :Thermaltake BigTyp 120 VX מארז:Thermaltake ARMOR full Tower גוף קירור ומארז יעלו לי 990 כי יש לי הנחות וכאלה לא חשוב עכשיו...וכרטיס מסך כבר יש 8800GTX סך הכל 4480 ש"ח...מה אתם אומרים?יש מקום לשיפור?ואני צריך המלצה למישחה טרמית טובה
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למישהו יש מושג מתי הוא מגיע לארץ? וגם חיפשתי אותו באתר של אסוס ולא מצאתי, זאת אומרת שהוא לא יצא בכלל לשוק?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box X 1 Power Supply: CORSAIR CMPSU-620HXEU 620W X 1 Mother Board: Asus P5E X 1 מארז: Enermax Chakra ECA5001 X 1 Hard Disk: Western Digital 500GB WD5000AAKS SATA2 X 2 Memory [RAM]: OCZ DDR2 1024MB 800Mhz CL3 X 4 MODEL: RPR800C3 Video Card: ASUS Nvidia GeForce 8800GTX ULTRA 768MB PCIe X 1 DVD Writer: ASUS DRW-2014L1T X20 BLACK COLORED X 1 Audio Card: Creative X-Fi Extreme Music 7.1 X 1 פרטים שוליים: Floppy Disk: SONY Floppy 1.44Mb - BLACK COLORED X 1 HeadSet: SteelSound 5H V2 X 1 Mouse: Logitech G5 X 1 מבחינת מסך.. אני כנראה לוקח 206BW של סמסונג או אותו דבר רק 22 אינץ'... ואני לא רוצה לעשות אוברקלוקינג במחשב לא בהתחלה בכל זאת ו…
-
- 25 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עשיתי מפרט לחבר אבל אני ממש לא יוד אם הספק יחזיק: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤1461 לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-S3 ¤649 כרטיס מסך: GECUBE PCI-EX RADEON HD2900XT 512MB GDDR3 512 BIT TV/O VIVO HDMI DVI - R600XT - DX10 - RETAIL ¤2142 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤373 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H44N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤162 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ¤424 מארז: ANTEC SONATA 3 MINI TOWER CASE + 500W EARTHWATTS PSU ¤770 הרכבת מחשב: ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤5981 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il אם אפשר הצעות לשיפור
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש הרבה דגמים חדשים של מעבדים וכרטיסים גרפיים. נוצר המון בלבול , כאשר אתה מחליט לקנות מחשב חדש, ורוצה לשקלל קריטריונים שונים , מחיר. בפרט , עם מספר הדגמים של אינטל. סתם לדוגמה: האם עדיף לקנות I7 מדור קודם / I5 מדור עכשוי וכן הלאה, וגם באותו דור יש גרסאות שונות. כמו כן , Amd התעוררה בשנים האחרונות. ויש את Nivida שתמיד פועמת בשוק המעבדים הגרפים. 1. האם קיימת טבלה מלאה שמציגה שיקולים שונים בין הרכיבים במחשב (מעבד גרפי + מעבד / מעבד עם מעבד גרפי מובנה) NIVDIA / Amd / Intel? 2. מי לוקח , ומי הבחירה היותר חכמה עבור מחשבים בדרגות שונות Amd או Intel? 3. מה השיקולים שצריכים להנחו…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד בעוד כחודש בתקציב שרשמתי, 4000 ש"ח. מוכן להוסיף עוד 500 ש"ח אם זה שווה את זה. אני לא מבין גדול במחשבים לכן אין לי מושג לגבי סוגים. שמעתי שDELL מעולה. אני צריך את המחשב נייד בעיקר לצורך עבודה באינרטנט. מוכן להשקיע סכום כזה כדי שיהיה לי משהו איכותי. שיהיה כלול בו SSD כמה שיותר. קל לנשיאה, 13-15" מסך, כרטיס מסך בינוני-טוב. המטרה שלי היא לנצל את התקציב ולהביא את המחשב הטוב והמומלץ ביותר בסכום כזה או פחות. אם אתם מכירים דילים מאמזון או כל אתר אחר באינרטנט, אין לי בעיה להזמין משם כדי לחסוך, רק שיהיה אמין. גר באזור הקריות-חיפה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לרכוש מחשב גיימינג ומנסה לחסוך כמה שקלים אז שקלתי ללכת על אופציית יד 2. רציתי לדעת אילו בדיקות אני יכול לבצע לפני שאני רוכש מחשב משומש? האם אפשר להריץ עליו בדיקות ולדעת שהרכיבים אכן תקינים? המפרט שנתקלתי בו הוא: מעבד - AMD® RYZEN™ 5 2600X Processor Up to 4.20GHz תומך OC, עם 12 ליבות (6 פיזיות ו6 לוגיות). קירור למעבד - CoolerMaster™ AMD Wraith Prism LED RGB Edition Quiet CPU Cooler with 100mm PWM Fan and Quad Heatpipes תאורת LED RGB בלוגו, טבעת ומאוורר. לוח אם - GIGABYTE™ B450M-GAMING Series AM4 עם 6 יציאות USB 3.1 Gen 1 Type-A, DVI, HDMI, תושבת M.2 SSD 2280 NVMe. צ'יפסט B450 תומך GPU Armor Slot, OC, XMP, Ultra-Fast NVMe PCIe G…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, 1. אני רוצה מחשב שיתמוך במשחקים הבאים: -star wars jedi: survivor. -Diablo 4 -The last of us - אם זה לא יעלה מעל 2000 ש"ח נוספים, אשמח אם הוא גם יתמוך במשחקים שיצאו בשנתיים הקרובות כמו: Lies of P *אשמח למפרט value for money, אם ניתן להגיע לזה עם פחות כסף זה מבורך. **ניתן לרכוש חלקים באמאזון אם זה עוזר. 2. האם המחשב הנוכחי (פרטים מצורפים)מספיק טוב עם שיפורים קלים? אם כן, מה לשפר? תודה לעונים!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
כבר פתחתי נושא בעניין אבל היות ולא קיבלתי תגובות, אני פותח אותו מחדש כי הפעם זה מישהו שבאמת ביקש ממני. תודה מראש לכל העוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1650 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט ועריכת סרטים ביתים ב 1080P א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צ…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב מחו''ל הגיע, דגם: HP G72-260US Notebook שאלות: 1. קיבלתי איתו כבלים אבל החיבור זה חיבור של חו''ל אז איפה אני משיג מתאם שיאפשר טעינה של המחשב בחשמל של הארץ ובחיבור לחשמל של הארץ? 2. המכס שהייתי צריך לשלם עליו זה 514 ש''ח, זה הרבה יחסית או לא? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרכבתי מחשב למשחקים, כולל ציוד היקפי (מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים DVD) מה אתם אומרים? מסך- האם כדאי מה שרשמתי או דגם אחר? מקלדת ועכבר - הכי פשוט שיש. (לא אלחוטי) רמקולים - איכות טובה אך לא במחיר גבוהה מדי (עד200) מתלבט בין מעבד אינטל ל AMD? (אני מעוניין ב אינטל אבל האם זה שווה לי מבחינת כבך מול תמורה). קונה ב IQPC לכן אם יש לכם הצעות לשיפור תרכיבו בבקשה באתר שלהם http://www.iqpc.co.il/Home/BuildComputer.asp מסך: [..] SAMSUNG LCD 23" 2333T WIDE C-PVA PANEL - זמין במלאי ₪827 מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - TRAY - זמין במלאי ₪1029 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P67A-UD3-B3 - זמין במלאי ₪729 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במל…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי כולם, חבר טוב שלי עכשיו טס לאנגליה, ואני רוצה שהוא יקנה לי שם מחשב, אבל אני לא יודע כלכך מה לבחור... ביום יום אני עובד אינטסבי על המחשב (vmware רץ כמעט תמיד ולפעמים יותר מאחד) אז ככה שאני צריך כוח עיבוד חזק אם זאת אני רוצה אחד שלא יהיה ענק (ככה בין 11-13 גג 14 אינץ') ושהחשמל שלו יהיה סביר (לפחות 4-5 שעות לא מחובר לחשמל) כונן קשיח לפחות - 500GB תקציב עד 5000
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך אני מבטל את האפשרות הזאת? גם בhigh performance, יש הגבלה לזמן שימוש בדיסק קשיח. בשביל מה? הרי high performance לא אמור בכלל לחסוך בסוללה. מה לעזאזל מייקרוסופט חשבו לעצמם?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני מרכיב מחשב לבן דודי בן ה-10, שעיקר השימוש יהיה משחקים חדשים. הצלחתי להגיע למפרט הבא, אשמח אם תתנו לי הערות לשיפור (ובמיוחד מקומות לחסוך בהם, התקציב קצת לחוץ) מסך: [..] SAMSUNG 23" 2333T WIDE C-PVA PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח - זמין במלאי ₪694 מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2300 2.8Ghz - TRAY ₪775 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H67MA-USB3-B3 ₪540 זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - זמין במלאי ₪110 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪703 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪112 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! ₪273 מקלדת: [..] LOGITECH DELUXE 250 BLACK - USB - זמין …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסוך ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. אין תוכנה ספציפית. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, MW3, Crysis 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין. 5. עד כמה חשוב ה…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-