ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (באמצע, lol למי שמכיר), צפיה בסרטים, מוזיקה(משהו סביר... הכי פחות חשוב, לא צריך להגזים בנושא הזה) * גודל המסך? 11.6 * משקל רצוי? עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן 5+ שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi וחיבור למסך גדול, בין אם זה החיבור הלבן לבין אם החיבור הכחול, שניהם מקובלים :-) * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא מבין בשמות האלה סורי אבל כונן של 500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? כן,אם אפשר צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא :-) רק שתיהיה מוכרת ולא משהו חדשני…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש לעבודה מקצועית בתחום המוזיקה (הופעה חייה, הפקת מוזיקה). התקציב שלי הוא בסביבות 4500 ש"ח, ניתן לחרוג בכמה מאות. המחשב ייקנה בארץ. דרישות: 8gb ram אני מעדיף כונן קשיח עם טרה לפחות. יהיה נחמד אם המסך יהיה בגדול 17-18 אינץ' אך מפרט המחשב יותר משמעותי מגודל המסך. המחשב יקנה בארץ, אני מאיזור מרכז. אין לי העדפה מיוחדת לזמן סוללה (ממילא יחובר לחשמל בעבודה), מערכת הפעלה אני מתקין לבד, אין צורך מיוחד לכונן דיסקים תודה רבה לעוזרים! ד"א אין צורך בכרטיס קול משוכלל, יש לי אחד חיצוני
-
- 3 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש נייד חדש ואם כבר אז שיהיה עם WIN 8 ומסך מגע. מבחינת השאלון המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית אבל גם ארצה לשחק בו מדי פעם משחקים כמו CALL OF DUTY גודל המסך לפחות 14 אבל לא יותר מ15.6 הגלל המשקל מעדיף כמה שיותר נמוך לא יותר 2.5 ק"ג כל השאר לא ממש קריטי ברור שאעדיף שזמן הסוללה יהיה ארוך ככל האפשר ושיהיו כמה שיותר יציאות שונות וHD גדול אבל זה לא מה שיכריע. אני ראיתי את המחשב הזה של ASUS http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=838721 אשמח לקבל חוות דעת על הדגם הזה או המלצות על מחשבים אחרים בתודה מראש, חזי
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שאמור להחליף את המחשב הנייח בבית. * מטרות המחשב? המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט, קריאת וכתיבת מסמכים, משחקי דפדפן, סקייפ, קצת סרטים וכו' * גודל המסך? 15.6+ * משקל רצוי? המשקל לא רלוונטי מאחר והוא יהיה רוב הזמן בבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כנ"ל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD לא משנה מה הגודל. * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף ללא מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אלה הדרישות פחות או יותר.. בתודה וט"ו בשבת שמח, עובד.
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
-
-
מבחינה עקרונית , מחשב נייד שהוא refurbished יש סיבה לא לקנות?
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי לכם~! קניתי לא מזמן לפטופ מעולה אבל שלא עונה על הצרכים שלי כרגע ואני מנסה למכור אותו. פרסמתי בפייסבוק, פה ב-HWzone וביד 2. הבעיה היא שהוא די יקר ומחברה שלא מוכרת בישראל (Clevo). יש לכם אולי איזה עצה לתת? אני די אבוד >_< תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 786 צפיות
-
-
. 1.מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Guild wars 2. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא מבין בזה ולא ממש משנה לי כמה העיקר שהכל יהיה כלולל ביחד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המחשב שלי (5 שנים) מתחיל לגסוס, הכרטיס מסך נשרף וגם הספק, אז החלטתי לעשות מחשב חדש בעזרתכם. חבר נעזר בפורום בשביל לעשות את שלו לפני כמה חודשים, והוא מרוצה מאוד (ואני מקנא בו). 1. מה התקציב המקסימאלי : 6000 ש"ח (אפשר לחרוג 200 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב: משחקים, תכני HD -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : Battlefield 3 , PlanetSide 2, Hitman, Max Payne -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1360 על 768 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב: גבוהות 3. אין צורך בציוד הקפי 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10: 7 6. לא צריך מערכת הפעלה או תוכנות 7. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? - תמיכה בהתקנים/חיבורים: HDMI / USB3 / …
-
- 5 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום רב, אני זקוק למפרט לעריכת תמונה ווידאו. שימוש בתוכנות כגון Adobe Photoshop, Premier, Avid, autoCAD, Solid Works... התקציב הינו עד כ5,000 שקלים. אשמח גם לדעת אם ישנו צורך להקצות סכום נוסף עבור השימושים הנ"ל... מילאתי גם את השאלון בסטיקי החוקים:
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
איך אפשר ניתן לחבר ממיר HOT למחשב נייד על מנת שישמש כטלוויזיה? הבנתי שצריך כניסת וידאו למחשב ואין לו, יש אפשרות לקנות כרטיס חיצוני כלשהו? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב לכולם אני מעוניין לקנות מחשב שעונה על הצרכים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח, מעדיף אבל שלא יהיו חריגות גדולות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וטיפה עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש לעיתים רחוקות בתוכנות לעריכת וידאו כמו Vegas ו-Video Studio, מלבד אלו שום תוכנות כבדות שאמורות להוות שיקול. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, Torchlight 2, The …
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום,אני מעוניינת לרכוש לפטופ לצרכים ביתיים, בעיקר עבודות, הורדות, חיבור לטלוויזיה. חשוב לי שהמחשב יהיה חזק ומהירעדיפות לדל, core i5, כאשר טווח המחירים הוא עד 3,500. אשמח להצעות ללפטופים מומלציםתודה רבה,
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
איזה יבואנים רישמיים יש לדל בארץ ? ומאיזה יבואנים לא רישמיים כדאי להתרחק ? האם יש הבדל בין יבואני דל - בשירות ? למשל: יבואן A אחריות עם טכנאי עד הבית יבואן B - רק איסוף והחזרה מבית הלקוח יבואן C - רק טיפול במעבדה או שזה משתנה רק לפי הדגם ? ומה בודקים לפני פתיחת הקופסא ? איך אני יודע שהקופסא היא של יבואן A ואת המםפרט המדוייק ותנאי האחריות של המחשב לפני פתיחת הקופסא בטלפון של דל - יודעים לענות רק לפי "קוד שירות" ולא לפי קוד שמופיע על האריזה החיצונית כמו במחשבים ניידים של חברות אחרות - שהמספר הופיע על הקופסא וכך לפני הפתיחה אתה יכול לדעת - מה באמת קיבלת ?
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום רב, רכשתי לפני כ- 3.5 שנים מחשב HTPC להלן המפרט: [table] [tr][td] מעבד AMD Athlon 64 X2 5050e Box [/t][/t] [table][tr][td] לוח אם Gigabyte GA-MA78GM-US2H [/t] [table][tr][td] כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB [/t] [table][tr][td] זיכרון G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT [/t] [table][tr][td] צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD [/t] [table][tr][td] מארז כולל ספק Antec Fusion Silver 430W [/t] [table][tr][td] כרטיס רשת אלחוטי Edimax EW-7128g PCI [/t] כעת לוחם האם אינו תקין והוא כבר לא באחריות, חשבתי לשדרג את המחשב באופציות הבאות: אופציה 1: כ 1000 ש"ח לוח אם Gigabyte GA-F2A75M-D3H FM2, AMD A75, DDR3 1866, VGA, DVI…
-
- 0 תגובות
- 622 צפיות
-
-
מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים * גודל המסך? 14 * משקל רצוי? 2-2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3-4 שעות יהיה טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi הכי חשוב * גודל מינימלי וסוג של כומן קשיח - לפחות 320 (פחות קריטי מעל כי המחשב מיועד לסטודנט) * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, קונה את המחשב בארץ אבל שיהיה אחריות של 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, עדיף שלא אם זה מוריד את המחיר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell אבל זה פחות קריטי אם יש משהו טוב אחר חשבתי גם על המחשב הזה http://www.notebookclub.co.il/products/%EE%E7%F…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד Dell Vostro 3350 13.3" גרסת ה-i5. העוצמה של הרמקולים חלשה והסאונד לא איכותי. חשבתי שהרמקול פגום כי היו מקרים שהסאונד נשמע מעוות, אך החליפו לי רמקול וזה נשאר אותו דבר. במידה ולא ניתן לשפר את הסאונד ברמקול המובנה (כך אני חוששת), האם המחשב הזה תומך ב-Stereo Bluetooth כך שניתן לחבר לו רמקולים אלחוטיים Bluetooth בסטריאו? במידה וכן, איזה רמקולים מומלצים? אודה לכל עצה. תודה מראש לעוזרים.
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
תכנה שתבדוק הכל תקין במחשב הנייד- איזו הכי מומלצת? לפני קניית מחשב נייד יד 2 כוונתי היא להתקנים תקינים: בלוטוס, ויפיי, בטריה וכו' וכו'... תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 678 צפיות
-
-
ערב טוב חברים, זמן מה מאז שכתבתי כאן לאחרונה, וכעת אזדקק לעזרתכם / יעוץ - המחשב הנוכחי מבוסס I3-530, עם HD5770, וכו' (אם תצטרכו מפרט מלא - אוסיף). נראה כי הזמן עשה את שלו, הוא הפך מעט עצל (גם לאחר פרמוט - למרות שהוא רחוק מלהיות עמוס) ונדמה שזה הזמן להמשיך הלאה. התקציב נע בין עד כ-2.5K, עם גמישות קלה. זקוק למעבד, לוח אם (עדיפות ל-Gigabyte), כרטיס מסך (עדיפות ל-AMD) וזכרונות. כרגע יש Freezer 7 PRO REV2 כקירור למעבד, אם נראה לך שיש הצורך בחדש, אשמח להמלצה. כל השאר ישאר כפי שהיה (ספק כוח Seasonic 530W, מארז CM690 עם שלל מאווררים של CM / AC, הארדדיסק 1GB של WD וכו'). כפי שציינתי, השימושים - משחקים, אינטרנט ועריכת תמונות (צלם חובב בזמני הפנוי).
-
- 3 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום, רציתי לשדרג זיכרון ללפטופ dell inspiron n3010. כמה זיכרון לדעתכם אפשר לשים בכל slot? (אני רוצה לשים 8, אבל אם אפשר יותר, למה לא...) התצורה כרגע היא: MEMORY : 4096MB (2X2048) 1333MHZ DDR3 DU INTEL I5-430M 2.26GHZ ואיזה זיכרון כדאי לקנות (איזה חברה, מהירות וכו') תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מוכר 3 מחשבים בתצורות הבאות : HTPC מפט הבא : מארז של SAMA Q1+שלט לתוכנות מדיה פלייר שונות מעבד CORE I3 EXTREM לוח אם של FOXCONN DELUX זיכרון של 4GB DDR3 CL4\4\4\9 1333 HZ דיסק קשיח של WD 2TB BLACK SATA3 צורב בלו ראיי של SONY מצלמת לוגיטק HD QF6600 מקלדת+עכבר של RAPOO כרטיס מסך של PNY עם 6GB DDR5QUADRO 6000 PCI EXPRES 16X מסך של SAMSUNG 22 דגם SYNCMASTER 2033 ספק כוח של SAMA 600W מחשב IBM דגם : NETVISTA 8215 עם מעבד PENTUM D 2.8 זיכרון של 2GB דיסק קשיח של 80GB צורב DVD כונן 1.44 מערכת הפעלה WIN7 PRO + OFFICE 2010 מחשב של ACER : מעבד ATOM 1.66 זיכרון 1GB DDR2 GPS מודם סלולרי מובנה שני לרכב ולבית אני מעונין להוציא סכום של 5500 ש"…
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הי, אני מחפש דגם של lenovo שיוכל למצות טוב את יכולות המגע של WIN8 למטרות עבודה (מחיר לא השאלה כרגע). בחיפושים אינסופיים במדורי סקירה הבנתי שלא בטוח שאני מצליח למצוא מחשב אחד שעונה על הדרישות. אשמח לקבל עצה ממישהו שמכיר טוב את הכלים הללו כדי לקבל החלטה הטובה ביותר במצב הנתון: 1. Lenovo X1 Carbon Touch - החיה הרעה של המחשבים הנישאים. מחשב אולטרה לייט עם תג מחיר מטורף אך עם יכולות שמצדיקות את זה. הבעיה שלו שהמסך לא מסתובב והופך לטאבלט. תקנו אם אני טועה אבל לא נראה לי הגיוני לעבוד עם מסך מגע שנמצא מאחורי מקלדת. 2. X230 Tablet - מכשיר שבכל מובן אחר עונה לדרישה - הופך לטאבלט, בטריה מעולה, תחנת עגינה ועוד. הבעיה - דגם ישן. מגיע עם Win7 (מה הטעם במסך מגע בכלל) USB2 ועוד כל מיני נ…
-
- 31 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
היי, הייתי מעוניין לקבל הצעה למפרט: התקציב הוא עד 2000 ש"ח, אבל כמה שאפשר לחסוך - עדיף. המחשב ישמש בעיקר את סבא שלי (כלומר סקייפ ואינטרנט, לפעמים גם hearts ), אבל מידי פעם גם בני המשפחה מגיעים לבקר, והם גם רואים סרטים, ואפילו ב 720P אין צורך בציוד היקפי, ואין צורך מיוחד בשקט (סבא בכל מקרה לא שומע הו-הא...) אבל מצד שני - שלא יהיה רועש יותר מידי (לא "טרקטור"). אשמח לקבל הצעה עם מערכת הפעלה (windows 7 home נראה לי שהכי תתאים לו), ואם ההתקנה בחנות לא יותר מידי יקרה - עדיף. מבחינת החנות עצמה - עדיף מחנות באיזור המרכז, ואם לא - באזור אשדוד, ואם גם זה לא אפשרי - באיזור השרון. זהו, בעצם. תודה לכולם! ~ יונתן
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד של Apple, אני מאוד אוהב את המוצרים של אפל והחלטתי שאני רוצה לנסות להתעסק עם המערכת הפעלה שלהם מקינטוש. אני רוצה לקבל עצות מיכם האם כדאי לי לקנות את המקבוק פרו 13 אינץ' החדש עם המסך רטינה. אני מבקש, לא להתייחס לכסף, אני רק שואל אם זה כדאי והאם המערכת נוחה וקל להתרגל אלייה. והשימושים כמובן: עבודה מסיבית עם תוכנות כבדות לעריכה, גלישה באינטרנט ומה שמסביב, חשוב לי שהמחשב יגיב מהר ולפי מה שהבנתי במערכת מקינטוש היא באמת מהירה. אז אשמח לייעוץ מיכם, ושוב לא להתייחס מהבחינה הכלכלית כי אני יודע שזה לא משתלם ובכסף הזה אפשר להביא מחשב עם חומרה יותר חזקה ובלה בלה בלה. אני רוצה להתעסק עם מקינטוש. תודה לכם אנשים
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אדריכלות (תוכנות כמו autodesk,sketchup) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). autodesk,sketchup וכדומה - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא למשחקים אבל מסך 1680*1050 או 1920*1080 אני מניח 3. הא…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 של א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים , מטלב ותוכנות תיכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : דיאבלו 3, סטארקרפט 2 , cod.... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ 1600x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 7 תגובות
- 872 צפיות
-