ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,343 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש,שיריץ משחקים ברמה סבירה, לא חזק במיוחד. ראיתי באיבורי את ההצעה הבאה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10329 האם המפרט הזה ניחשב טוב?והאם המחיר סביר או שאפשר להשיג את זה ביותר זול תודה רבה וחג שמח
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב - קודם כל אני רוצה להביע את הערכתי לפורום הנכבד שיש כאן. אני קורא בו הרבה ולומד המון. אז ראשית - תודה גדולה. לגבי המפרט: 1. תקציב מקסימאלי - 4K. א- עדיף לנסות ולחסוך. ב- אם יש צורך בחריגה, אז עד 500 גג. רצוי מאוד מעבד של אינטל וכרטיס מסך של NVIDIA 2. השימוש יהיה לעריכה גראפית ועבודות סאונד, עם דגש על הגראפיות. א- תוכנות - אפטר אפקטס, פרמייר, פוטושופ (כולם CS6), קיובייס וסיבליוס. יהיה שימוש תדיר עד כבד בכל התוכנות. ב- לא מיועד לגיימינג בכלל. ברשותי מסך של "1920x1080 BenQ 22 (אני לא בטוח לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב אבל נראה לי שבינוני.) 3. אין צורך בציוד הקפי בכלל. 4. אין צורך ביציאות סראונד, מספיק יציאת סטריאו מבחינת סאונד. 5. רמת שקט - 6 6…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב ? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ARMA,Battle field -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני גבוה(עד כמה שניתן בתקציב הנ"ל) 3. האם יש צורך בציוד הקפי : כן, רק למסך מינימום 22" 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=ש…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה למכור את הכרטיס מסך:sparkle gtx660 2gb נמצא אצלי 1 חודש עובד מצוין ויש עליו אחריות 3 שנים מוכר בגלל חוסר בשימוש כמה הוא שווה לדעתכם?
-
- 1 תגובה
- 872 צפיות
-
-
שלום, חדש כאן בפורום, אשמח לעזרתכם בבנית מפרט/חוות דעת למפרט מטה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ₪. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 350 ₪. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר וירטואליזציה למטרת לימודים, וסרטים באיכות HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 2 תגובות
- 885 צפיות
-
-
זה המחשב ברשותי: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K53SD/#specifications Intel® Core™ i7 2670QM Processor Battery 6Cells 5200 mAh 56 Whrs עברה בערך שנה מאז שקניתי אותו. כעת אני מקבל 4297mah כשאני מטעין 100% (ירידה של 1000mah). קצת מעצבן כי הסוללה נגמרת מהר יותר ממה שהיא אמורה. יש דרך לכייל את הסוללה חזרה או שזה נורמלי שהסוללה נשחקת בקצב כזה?
-
- 0 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום לכולם מעוניין בעזרה במציאת מחשב נייד לסטודנטית. מיועד לשרת אותה בתקופת הלימודים כ- 4 שנים בערך... העדפה למחשב שיעשה את העבודה גם בשנים הקרובות! ברשותכם אני רוצה להבהיר מספר דברים: חיפשתי בעצמי ברשת וחקרתי קצת אבל זה לא עזר לי מספיק ודיי הלכתי לאיבוד עם כל הדגמים והמספרים. לא הצלחתי להבין מה הכי מתאים לצרכיים שלי. טווח המחירים שרשמתי הוא הערכה גסה שלי למה שנראה לי מחיר שאמור להתאים למען המטרה. אנא עזרו לי למצוא את המחשב המתאים ביותר בתקציב המינמלי בטווח הנ"ל. *במידה ויש איזשהו דגם ממש משתלם!!! אז אפשר למתוח את התקציב בעד מעט 3300 ש"ח יש לי חבר שיכול להשיג הנחה משמעותית על מחשבי Dell ולכן חשוב לי שההמלצות יהיו בעיקר של מוצרי חברת Dell אך כל המלצה של כל חברה אחר…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב המקסימאלי? 3500 אם חריגה של מקסימום 100 ש"ח המחשב מיודע למשחקים כמו gta iv או far cry ו bioshock וכ'ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הגודל מסך 21 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדות בינוניות/גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתכונן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אפשר לרכוש מחנות אייבורי או ksp בלבד עם עדיפות ל אייבורי 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכ…
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
פרקיי כואבים ובשביל להתרכז בהרצאה כדאי שאסכם את מה שנאמר בה - אז הפתרון הוא כמובן מכשיר הקלדה כזה או אחר. מכונות כתיבה כבר קשה למצוא. אז חשבתי לקנות איזה נטבוק קטן. הייתי בטוח שאוכל למצוא משהו נחמד בפחות מ-1000, אבל כל מה שאני רואה עולה צפונה מ-1400. לא ברור לי למה, עם הפיחות במחירים של מחשבים אין מלא נטבוקים שלפני שנה עלו 1500 והיום אמורים לעלות חצי מזה.. או לפחות איזה שוק יד שנייה. ממה שאני ראיתי, אנשים מוכרים נטבוקים במחיר שהם קנו אותם במקום לחתוך 33-50% מהמחיר... ואז חבר הציע לי רעיון אחר - טאבלט כלשהו עם איזה קייס/מעמד בתוספת מקלדת. הדרישות הן: יכולת הקלדה במעבד תמלילים כלשהו(זה אפילו לא חייב להיות וורד, חשבתי על אופן אופיסים למינהם) טיפ טיפה גלישה בשביל להורי…
-
- 27 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד למשחקים כבדים, פעולה מבט ראשון, בתקציב של כ-4,000 (אני יכול להתגמש טיפה למעלה, אך לא הרבה) אין לי העדפה לייצרן הפציפי. מסך: לא משנה לי אם זה מסך מבריק או מאט. (מה שיותר טוב למשחקים, אם זה בכלל משנה) גודל המסך באופן טבעי צריך להיות כ15+- אינ'צ והרזולציה, רזולציה גבוהה כמובן, למשחקים. (אני לא מבין גדול, לשיקולכם) בטריה: לא צריך יותר מ6 תאים. מקלדת: שתתאים ותיהייה נוחה למשחקים. כולל מ"ה win כמובן. לא WIN8! (אני לא שפן ניסויים של מייקרוסופט) תודה לעוזרים וגם לאלו שלא! נ.ב שמתי את עיני על המפרט הבא: http://www.lastprice.co.il/product.asp?auctionid=9230 אתם ממליצים על מחשב מסוג זה? לדעתי יש לו רק בעיה אחת, שזהו הכונן קשיח האיטי. …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לא מזמן קניתי לפטופ מדגם DELL INSPIRON 17R 7720 - מעבד i7 3630 qm, כרטיס מסך nvidia gt 650m התקנתי עליו את התוכנה speedfan כדי לבדוק את תקינות המאווררים והיא הראתה לי את הנתונים הבאים: http://sizmedia.com/my.php?i=4yommzyygtk0.jpg זהו מצב תקין ? אמרו לי שיכול להיות שהתוכנה לא מתאימה ללפטופים יש לכם תוכנה טובה שכן תתאים? יכול להיות שהתוכנה שינתה את ההגדרות של פעולת המאווררים בעת התקנתה? לפי מה שהבנתי זה מצב לא תקין תוכלו להסביר מה לעשות כדי לסדר את זה..... ועוד דבר שלא הבנתי זה המדדים TEMP1 ו TEMP2 מה הם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייח שאני מעוניין לשדרג במקצת כדי שירוץ יותר טוב. כרגע הלוח אם לא כל כך מתפקד, וזה מה שהביא אותי להחליט על שדרוג\קנייה. וכאן אתם נכנסים, אני מתלבט אם לפי המפרט הקיים, אולי עדיף לי רק לשדרג את הלוח אם והמעבד, או כבר להשקיע יותר מאלפיה על חדש. [יש לזכור שהמחשב משמש רק לשימוש ביתי\משרדי קל - ולכן העיקר שירוץ טוב] המפרט הקיים מצורף בתמונה, מאמין שהכול מצוין שם. תודה!!!
-
- 7 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום לכולם, זקוק להמלצה למחשב עם הדרישות הבאות: גודל מסך - 14-15 (13 קצת קטן לי) מעבד - אפשר להסתפק בi5 זכרון - שתהיה אפשרות לשדרג ל8GB לפחות. הארדיסק - 256ssd , אך אם יש אפשרות ל32ssd + הרדיסק רגיל אז גם סבבה משקל - שיהיה לפחות פחות מ2 ק"ג תקציב - 7000 ש"ח. המון תודה
-
- 4 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום, ראיתי את המפרט באתר של המקסימום גיימינג ב2820 ₪ , והיות ואיני צריך צורב והארד דיסק המחיר עומד על 2400 ₪ , מה שמשאיר כ600 ₪ שאפשר לנצל. מה עדיף לשדרג? כרטיס מסך, מעבד, או לוח אם בכלל כדי לנסות ולהוציא אקסטרה מהכסף? אולי יש צורך במפרט אחר לגמרי? תודה רבה לעונים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משח…
-
- 5 תגובות
- 792 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג אם רלוונטי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב ישמש להכל סרטים תוכנות עריכת ווידאו ומוזיקה ומשחקים כמו באטלפילד ודומים לו 3. האם יש צורך בציוד הקפי אין צורך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן גם לא בעתיד 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? KSP קרוב לבית 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? חשוב שיהיה מעבד חזק לוח אם מתקדם והרבה זכרון פנימי כרטיס מסך לא חייב להיות בטופ 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? אולי יעבור שדרוג בעתיד הרחו…
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
מחשב במצב חדש לגמרי מאחר ולא היה בשימוש פיזי מעולם (תמיד עבדתי עם מסך, מקלדת ועכבר חיצוניים), גם הסוללה שלו חדשה (מאחר ולא הייתה בשימוש, מלבד שכל חודשיים דאגתי לרוקן אותה עד הסוף ולטעון אותה עד הסוף כדי לשמור עליה). מעבד - T5550 במהירות 1.83GHz מאיץ גרפי לא מובנה - Nvidia GeForce Go 7300 מסך 15.4 אינץ' זכרון פנימי - DDR2 3GB מערכת הפעלה - Vista חוקית כונן קשיח - 160GB 5400RPM כמו שאמרתי המחשב במצב חדש, היה בשימוש בממוצע פעם בשבוע וגם זה עם התקנים חיצוניים כך שהמסך שלו בקושי הציג תמונה והמקלדת והעכבר שלו חדשים לגמרי. עדיין יש עליו את הניילון על הסמל (Lenovo) ועל המצלמת WebCam הפנימי (הכיסוי הזה שמגיע כשהוא חדש). בקיצור - מחשב עם נתונים מעט ישנים, אבל פיזית - חדש. כמה אוכל …
-
- 6 תגובות
- 842 צפיות
-
-
המפרט היינו מפרט שאני די סגור עליו, התקציב 6.5k את המטרות והשימושים הוספתי למטה. מעבד: Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray קירור למעבד: Scythe Ninja 3 Rev.B CPU Cooler לוח אם: Gigabyte H77-DS3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרונות: G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 כרטיס מסך: Sapphire Radeon Vapor-X HD 7970 3GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E דיסק קשיח: Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 SSD : Corsair Force GS 128GB SSD Sata III MLC 2.5 Inch Retail צורב DVD : LG DVD±RW GH2…
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: מעבד AMD Trinity Quad-Core A10-5800K Socket FM2 3.8GHz (4.2GHz Turbo) Radeon HD 7660D 1 לוחות אם למעבדי AMD: לוח אם Gigabyte GA-F2A75M-D3H FM2, AMD A75, DDR3 1866, VGA, DVI, HDMI, GBL 1 זכרונות: זכרון מחשב Kingston ValueRam 8GB DDR3 1333Mhz 1 דיסקים קשיחים: Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 1 צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1 ציוד רשתות: כרטיס רשת Edimax EN-9260TX-E Gigabit Ethernet PCI Express Network Adapter 10/100/1000Mbps 1 מארזים: מארז כולל ספק Antec NSK 2480 HTPC Micro ATX Black \ Silver Case + 380W PSU 1 מחיר החבילה: 2380 שקל לרכישה <div id=rtl> זה מה שהרכב…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 ש'ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200ש'ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.קרייסיס 3 .GTA V החדש ושו'ת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" 1680 על 1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-
-
צריך מפרט דל תקציב שיעבוד זריז יחסית למחיר חשבתי ככה : מעבד :G2020 לוח :ASUS P8H61 MLE זכרון KINGSTON 2*2 ספק: SeaSonic 350W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-350ET מארז זול כולשהו 945 שח סהכ
-
- 6 תגובות
- 959 צפיות
-
-
זה המפרט http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9227 בכללי השימושים בסיסיים לא יותר מדי משחקים, הסיבה שבחרתי בamd היא שהליבה הגרפית של אינטל היא בדיחה והדרייברים לא בשלים כמו של amd. השאלות הם : 1. איזה לוח אם לבחור? 2. איזה כונן אמין ומהיר יותר? 3. איזה דיוידי לבחור? 4. האם המארז הזה יהיה טוב להוספת כרטיס מסך בעתיד למרות שלא מתוכנן?
-
- 1 תגובה
- 858 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse, Netbeans, Visual Studio באופן כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סטארקרפט 2 כבד ומשחקי FPS כמו BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p, 1440x900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש…
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
טוב אני עורך את ההודעה. אני מבקש שתכינו לי מפרט למחשב גיימינג כבד 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? למצות את כל התקציב אבל לא על משהו מיותר, אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קונה את המחשב במיוחד כדי לשחק Planetside 2 משחק מאוד מאוד כבד, הכי כבד שאני מכיר, מאות שחקנים יכולים להילחם על אזור קטן, הרבה פיצוצים כלי רכב בק…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נדפק לי הלוח אם במחשב כבר פעם שנייה (החלפתי אותו לפני חצי שנה) ואני מחפש מעבדה אמינה שתדע לבדוק אם יש איזה בעיה במחשב שגורמת לזה ושתוכל להחליף לי לוח אם במחיר טוב .
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
היי כולם, השימושים העיקריים במחשב הם לעבודות אנימציה, הרכבתי מפרט הרבה פחות מהתקציב שצויין בכותרת, כי פשוט זה נראה לי מחשב ברמה גבוהה מאוד ועם אפשרות לשדרוג בעתיד (הוספת כרטיס מסך). אם ניצול מיירבי של התקציב יוכל להביא שיפור של עשרות אחוזים אז נהדר, אבל אם המחשב הנ"ל ב 1500 שקל פחות מהתקציב יעשה את העבודה דיינו. הרעיון עם המפרט הנ"ל זה להוסיף עוד כרטיס מסך ב 1500 שקל עוד שנה ולהנות מהדור החדש של הכרטיסי מסך שיצא לשוק באותו זמן. מעבד אינטלIntel Core i7 3820 3.6Ghz s2011 10MB, מאוורר למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 לוחות אם למעבדי אינטל Gigabyte X79-UD3 , 4xPCI-E 1 זכרונות G.Skill 2x8GB Ripjaws-X DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 1 כרטיסי מסךSapphire Rad…
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-