ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
מחשב נייד של טושיבה satalite S234(סטהלייט) מראה יוקרתי מסך די דק וקל להרמה(לא כמו בIBM שמרים איתו את כל המחשב), מסך 14.1 מעבד אינטל 1 ג'יגה הרץ (לא סלרון!) זיכרון 384 sdram הראד דיסק 20 ג'יגה DVD\CD יש מלא יציאות-פרללית,אינפרה,מודם ,USB, PS2.... מערכת הפעלה XP HOME (עם רשיון כמובן, הרשיון יכול לשמש בנוסף מחשב שולחני אחד פרט לנייד) ללא סוללה, הסוללה גמורה ועברה טיפול (לא מוצלח ), במחשב הזה סוללה חדשה הייתה מחזיקה אולי שעתים\שעה וחצי. יש פיקסל אחד שרוף בצד השמאלי של המסך, כשזה היה באחריות לא הסכימו לתקן- אמרו שצריך לפחות 8 או משהו כזה. יש גם תוספת של כרטיס רשת אלחוטי
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אחרי ציפיה מרובה, מריחים כבר את הלנובו T400 ואת הדל E6400 מעבר לגפילטע-פיש, והגיע הזמן להחליט את מי מהשניים לעיל לקחת. השימושים שלי: סטודנטיאליים כבדים (כולל עיבוד תמונה בפוטושופ, מערכות מידע גאוגרפיות, תכנות במטלב ובפורטרן ואופיס כמובן) אבל ללא צורך מיוחד בתלת-מימד. אני לא משחק בכלל, אפילו לא סוליטייר. אני מעוניין לבחור במחשב בעל איכות ההרכבה הגבוהה יותר, עמיד בפני טלטולים (ינשא בתיק גב), שהמסך שלו הכי טוב שניתן לעבודה יומיומית ממושכת. בהמשך ארצה לקנות תחנת עגינה, לכן זה יכול לשמש שיקול אם יש הבדל גדול באיכות או בפיצ'רים בין תחנות העגינה של דל ולנובו, אבל זה לא שיקול עיקרי. מה אתם אומרים?
-
- 9 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
היי אני מענונין לקנות מחשב (נייח) של alienware בארץ ולא הצלחתי למצוא איפה מוכרים או אם בכלל... מישהו יודע אם יש חנות או יבואן שמוכר את המחשבים האלה? ואם כן מה המחירים בארץ? תודה יום טוב
-
- 9 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
איזה מבין המחשבים שבכותרת עדיף? *עריכה, צירפתי עוד מחשב בכותרת (לנובו), מה דעתכם עליו?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב למטרת משחקים בסביבות 7000 ש"ח. המפרט ללא מסך אבל כן עם מקלדת ועכבר בבקשה לא צריך מקלדת ועכבר ממש של גיימרים ראיתי סט נחמד של לוג'יטק לפני כמה זמן לא זוכר איזה. זה הכל, התכלתי במפרטים הבנויים של האתר ואהבתי את ההוא ב7K ללא מסך כמו שאני צריך, צריך עוד קצת המלצות לגביי איזה חברה וכו'. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 694 צפיות
-
-
היי חבר'ה, לבת זוגתי נפטר בשעה טובה הלאפטופ ששימש אותה מ2007. זמן לתחליף... הלפטופ (אולטראבוק?) יקנה בארה''ב (באחת החנויות הגדולות - bestbuy / newegg / amazon) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, לימודים, גלישה, סרטים * גודל המסך? ~13" האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? קל, עדיפות לאולטרבוק * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה "רגיל" * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יכול להיות נחמד * Bluetooth לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500, ללא SSD * כונן אופטי : …
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל כל הערה: איזה מהקונפיגורציות עדיפה לגיימינג, ללא O.C. אילו רכיבים כדאי להחליף באחרים? קיימת תאימות בין הרכיבים? קיים צוואר בקבוק המחייב החלפת רכיב לקבלת ביצועים טובים? קיים רכיב יקר שניתן להחליפו בזול יותר מבלי להפחית בביצועי המערכת? תודה מראש לכל העונים חג סוכות שמיייחחחח שאול [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, התחלתי בכרטיס מסך GTX 260 והשלב הבא הוא הרכבת שאר רכיבי המחשב. אני יודע שצריך להתחיל עם יעד מחיר ולפני שאני מוציא יותר מהמתוכנן - רציתי לדעת שזה כדאי. ההתלבטות שלי היא בין מעבדי הקוואד המוכרים לבין הI7 920... אם אני הולך על המעבד החדש, אני צריך גם לוח מבוסס X58 וזכרון DDR3 ששניהם מעמיסים עוד המון על המחיר. שני שלבים אחורה. המטרה הינה מחשב למשחקים (shooter) כמו far cry2 , crisis ו COD...בהרבה פחות מזה גם עריכת ווידאו (ממש הרבה פחות - משהו כמו 5% מהפעילות על המחשב). הלאה, אין לי שום צורך ביציאת HDMI מלוח האם...גם לא יציאה לשני מסכים ויעזור לי אם כן תהיה יציאת FIREWIRE. להשלמת המפרט, כל מה שאני צריך זה בחירה של מעבד, זכרון, לוח אם, קרור, מארז, ספק כח, דיסק קשיח וצורב …
-
- 9 תגובות
- 805 צפיות
-
-
הי, אינני יודע אם זה המקום הנכון אז אם זה לא, תרגישו חופשי להזיז את ההודעה. קניתי לאחרונה את כל חלקי המחשב ואני לא יכול להרכיב אותם מפני שאינני מוצא את המארז שרציתי . אני מחפש Chenbro Xpider (Gaming Bomb) Silver. מישהו כאן נתקל בבעיה דומה ויכול אולי לעזור? מישהו יודע ויכול לתת רמז היכן ניתן למצוא אחד כזה בארץ? קיימים בצבעים אחרים אבל לאף אחד אין את הכסוף... אתם בטח יכולים לתאר לעצמכם כמה מתסכל המצב... תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק חדש שפועל היום ובעתיד. GTA V למשל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עוד לא התחלתי לבדוק רכיבים ספציפים, רק יודע מה צריך המפרט להיות: מסך 19" מעבד 2.4GH או יותר (תלוי במחיר) 1GB RAM (מן הסתם 2X512 בשביל DUAL DDR) הארדיסק גדול בסביבות ה 100GB אולי יותר (WD 120?) כרטיס מסך חזק אבל לא מטורף מידי, עדיף עם VIDEO IN (הבנתי שזה רק אחד משניים או RADEON9600 VIVO או TI4200 VIVO, אני צודק?) צורב ו-DVD (אני חושב שLITEON יספק כאן, אולי DVD BENQ) סורק (CANNON?) עם כל השאר אפשר לשחק. המחשב לא מיועד בכלל לOC או משחקים. AMD או INTEL , לא ממש משנה. במקרה הזה הזול יותר ינצח... אשמח לעצות
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני זקוק למחשב למספר תחומים שיכול לבצע את כולם בצורה טובה(כל אחד בנפרד כמובן ) ללא עדיפות מסויימת. כעת אני עובד על מחשב די מיושן (asus p4p800delaux,P4 2.54Mhz OC, 512MB) שזז באיטיות רבה בלי קשר מה רץ (או לא רץ) עליו. המחשב אמור לשמש לעבודתי כמפתח תוכנה + GUI (בסיסי נתונים, VisualStudio, גרפיקה 2D) וכמו כן לשמש למשחקים כגון unreal3 ברמת גרפיקה טובה וביצועים גם כן. בנוסף, ולא פחות חשוב, אני גם עורך את צילומי הווידיאו המשפחתיים, שעל המחשב הנוכחי לא הייתי יכול לבצע כיאות. אני הולך להשתמש במסך asus MW221C עם מפרט זה. די חשוב לי השקט (לפי תסקירים של הantec ראיתי שהוא שקט במיוחד, וכמו כן אהבתי את העיצוב שלו), אך לא הכרחי במידה רבה. בניתי את המפרט הבא ב-7K (שזה כמעט קצה הת…
-
- 9 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום, אני צריך למצוא מחשב לאחותי הקטנה בסכום של עד 3,000 שקלים אבל שיכלול מסך LCD 19". אחותי לא עושה דברים יותר מידי מסובכים\לא מקשה על המחשב יותר מידי. המחשב למטרות סרטים, משחקים פשוטים, גלישה באינטרנט וכאלה דברים. אשמח אם תעזרו לי למצוא מחשב שיתאים לתנאים האלו. תודה.
-
- 9 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום לכולם =] הייתי רוצה שתמליצו לי על מפרט מחשב חדש, כמה נקודות חשובות לציון: * המחשב יהיה מיועד לגלישת אינטרנט ברובו, ז"א זה לא אמור להיות מחשב חזק. *תקציב: 1500-2000 ש"ח. אפשר חריגה אבל קטנה. *לא כולל מסך, מקלדת עכבר וכו'. נטו מחשב. *השקט של המפרט לא חשוב לי...ז"א לא משנה לי אם יהיה רועש או שקט מאוד. בוא נגיד 4. *לא אעשה למחשב זה אוברקלוק. *בלי מערכת הפעלה. זהו...אני מקווה שלא החסרתי שום פרט חשוב. תודה רבה על ההמלצות!
-
- 9 תגובות
- 922 צפיות
-
-
היי המפרט המדובר צריך לכלול: 1. מעבד INTEL בלבד 2.לוח מתאים (איזה צ'יפסט ?) 3.אחד ג"ב זיכרון במהירות המתאימה (800Mhz) 4.HD בחיבור SATA2 גודל 80 ג"ב (WD?) 5.צורב DVD. איזה מהם עדיף ה-LG או הNEC? 6.כרטיס מסך - אפשר להסתפק בONBOARD. 7.רמקולים לשמיעת מוזיקה בסטריאו - הATP3 מצויינים. אולי יש משהו יותר טוב באותם המחירים? 8.מסך 19" שטוח ואיכותי. איזה דגם מומלץ? 9.מקלדת ועכבר בסיסיים (לא אלחוטי). 10.ספק כח ומארז (ה-HEC300 יספיק?) עריכה: הרכבתי מפרט, מה אתם חושבים עליו ? מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח GIGABYTE GA-965GM-S2 זיכרון KINGSTON 1024MB 800MHZ DDR2 CL5 כונן קשיח WD800JD 80GB צורב DVD LG GSA-H62N X18 מסך מחשב LG 19" L194WT 5MS LCD ספק כח HEC 300TRT 300W מארז ללא ספק N…
-
- 9 תגובות
- 785 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מחשב נייח לשימוש ביתי, בעיקר גלישה, סרטים, אופיס אבל שתהיה גם אפשרות להריץ משחקים. מצ"ב הצעה שקיבלתי- https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17623 ואלה התוספות להצעה: מסךHP 22ES- תוספת 585 שקל כ. מסך NVIDIA GTX 1050TI בתוספת 149 דיסק קשיח WD 3T בתוספת 460 סה"כ מחיר המחשב+מסך 3,980 עם כתיבת שורות אלה אני שמה לב שבהצעה המובנית כלול דיסק SSD ולא ברור לי למה מחירו לא קוזז מהדיסק הקשיח WD (כי 460 זה מחירו המלא) אשמח לשמוע דעותיכם על המפרט והמחיר.
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש כרטיס מסך טוב למשחקי תלת מימד חדשים כמו Half Life 2. אני צריך המלצה טובה כי אני רוצה לקנות כרטיס מספיק טוב מצד אחד אבל לא יותר מדי יקר ומיותר מצד שני. ראיתי כאן 2 כרטיסים ואני לא יודע אם אני חייב ללכת על השני או שהראשון מספיק. http://www.pc100.co.il/Product.asp?Pid=VGA003&Cat2Cat1ID=5&Cat2ID=7 או זה: http://www.pc100.co.il/Product.asp?Pid=VGA004&Cat2Cat1ID=5&Cat2ID=7 ותגידו, זה מחיר טוב או שאפשר להשיג את הכרטיסים האילו יותר בזול? תודה, רונן.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט ולמשחקים חלשים (המחשב הוא לילדים של דוד שלי והם קטנים) אני יודע שהבן של דוד שלי משחק כרגע FIFA 2008. בכל אופן חשוב שהמחשב לא יהיה עגלה כמו הקודם (celeron 2.0ghz שעולה לווינדואוס אחרי רבע שעה) המחשב אמור להיות לפחות ל-6 שנים הקרובות אז חשוב לנצל את מלו התקציב למרות שהוא מאוד מוגבל. כמו שבטח רובכם יגיד עדיף להביא מערכת AMD ולא INTEL אני הרכבתי תמפרט הזה: מעבד AMD Athlon 64 X2 5000 Box ¤415 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1196 לוח אם ASUS M2N-E ¤445 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31575 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB ¤286 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון M…
-
- 9 תגובות
- 655 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני רכישה בבקשה, האם מחשב זה נחשב לטוב ומתאים למשחקים כבדים ולתוכנות גרפיות?? האם יש לו מחלות או באגים ? לינק למפרט : http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=7000
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, בימים אלה ימלאו שלוש שנים למחשב הישן שלי שקניתי בעזרת הפורום הנפלא הזה ואני מתחיל לחשוב על קניית מחשב חדש. מה שחשבתי לעשות זה לקנות מחשב חדש ולהשתמש בחלק מהרכיבים שיש לי כבר עכשיו, מהמחשב הישן. ממה שישאר ושאי אפשר להשתמש, אני רוצה לבנות מחשב HTPC לסלון - אם זה אפשרי. המחשב הנוכחי כרגע עובד לא רע ואפילו מצליח להריץ משחקים בצורה סבירה (בלק אנד וויט 2, BF2, far cry - רצו בצורה סבירה עם הגדרות נמוכות). המחשב החדש ישמש למשחקים מדי פעם (אני לא גיימר מושבע אבל כשיש לי קצת זמן, אני מעביר אותו במשחקים במחשב), המחשב בסלון יהיה להקלטה וצפייה של תוכניות מהכבלים והשמעת מוזיקה. המפרט כרגע במחשב הישן הוא: Abit NF-7 2.0, AMD AXP 2200+ (HTF:BigTyphoon), ATI Redaon 9500 pro [OC…
-
- 9 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי אומנם כבר בן 3 וחצי שנים, אבל אולי מספיק לשדרג רק את הכרטיס מסך? המעבד: i5-2500 3.3Ghz לוח אם: Gigabyte PA65-UD3-B3 זיכרון ראם: 8 ג'יגה וכרטיס מסך: 560ti 1gb בגדול הרזולוציה של המסך שלי נותנת לי עד 1920X1080, ולא מעבר לזה. אני עדיין הצלחתי להריץ את middle earth בצורה טובה, אבל אני מאמין ש GTA5 ו- WITCHER 3 יהיה קשה יותר. במידה ומספיק להחליף רק כרטיס מסך, על מה אתם ממליצים במחיר של 1300 שקל בערך? שיתאים ללוח אם, ולא יצריך קירור וכו'.. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 7000 ש"ח באשראי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, משחקים כבדים, צפייה בסרטים-קולנוע ביתי 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.מסך -SAMSUNG 2443BW ,מקלדת ועכבר רצוי אלחוטי לא חובה, רמקולים 5.1, כרטיס טלויזיה -חיבור אנלוגי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי יש לי צורב DVD אבל טיפה ישן עם חיבור IDE השאלה אם שווה להשתמש בו או להחליף לחיבור SATA 5…
-
- 9 תגובות
- 819 צפיות
-
-
המפרטים הוא למחשב שלא משתמש במשחקים כמעט רק משחקים כמו סימס 2 וכו ואפשר שתשערו לי כמה כל זה יעלה? לוח אם שיתאים למעבד - מה שהמוכר יבחר לי ואם לכם יש בבקשה תציעו מעבד קונרו E6600 קאש 4 כרטיס מסך 7600gs של LEADTEK כרטיס זיכרון 512 מומלץ Kingston -1024MB הכי פשוט כונן קשיח 160GB כונן 1.44 פנימי הכי פשוט כרטיס קול רגיל הכי רגיל שיש צורב DVD שיכול לצרוב גם על CD ושקורא דיסקים של DVD ו CD מאוררים הכי שקטים שיש למחשב שפועל כמעט 12 שעות ביום בלי הפסקות כרטיס לחיבור מודם זול מארז יפה כסוף או שחור יפה
-
- 9 תגובות
- 939 צפיות
-
-
יש הצעות לשיפורים? 1 AMD ATHLON XP (BARTON) 2500 - 512K Cache, 333FSB (RETAIL - 3 Yea 618.55 ש"ח 2 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 1,157.00 ש"ח 1 WD 80GB-8MB JB -7200RPM ATA100 511.75 ש"ח 1 MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 - BLACK 75.65 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6919 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black 396.05 ש"ח 1 ABIT NF7-SL ver 2.0 (nforce2) - ATX 631.90 ש"ח
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כרגע אני עם: Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz(עבר OC קטן ל2.15GHZ) AC Freezer Pro 7 Gigabyte GA-965GM-S2 Asus GTS250 1GB 3GB DDR2 667MHz(פועלים בDUAL CHANNEL). שני סטיקים של 512MB ושני סטיקים של 1GB. WD 160GB SATA2 Corsair VX450 Sunbeam Transformer כבר יש משחקים שהמעבד מגביל אותי לגמרי. רציתי לשדרג למרובע ליבות אבל כבר לא מוכרים אף מעבד שמתאים ללוח הזה. לא אכפת לי אינטל\AMD. רק חשוב שיהיה מרובע ליבה. הכרטיס מסך לא מגביל אותי. בדרישות של רוב המשחקים היום הוא סביר. לעומת זאת המעבד לא עובר את המינימום בדר"כ. מה שכן, אני מתכנן לשדרג את הכרטיס מסך בעוד כחצי שנה +-. ככל הנראה לGTX560 שייצא בקרוב. אז אני צריך גם לשקול ספק כוח חדש. תקציב 1000-1500. תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-