ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
אהלן, יש לי חבר שמעוניין לרכוש מחשב נייד קומפקטי (12"-13") קומפקטי יוקרתי (לצרכים פרטיים, עבודה ו show-off ) הוא חשב לקנות macbook כלשהו, אבל ביקש עוד הצעות מקבילות בינתיים, מדגמים עסקיים חזקים של חברות אחרות. הוא בעקרון מעוניין ברשימה של 3-4 דגמים בולטים של חברות מובילות בשוק. מה יש (או יהיה בקרוב מאוד) שאפשר להציע לו לדעתכם? (אני מניח vaio ו ה dellים מהסדרות החדשות, אבל אני לא מכיר ממש דגמים) אשמח לעזרה שלכם. (גם טאבלטים יתקבלו בטווח המחירים הזה, אם טאבלט חורג ב 2000 ש"ח מהתקציב, אפשר להציע גם אותו) הוא יכול לקנות בארץ או בחו"ל (אם יש סיבה מסויימת לקנות בחו"ל - מחיר, דגם שלא קיים בארץ וכו') תרגישו חופשי להציע. תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים וחברות, לאחרונה הגיעה העת לרענן את חדר העבודה בבית ולהפטר ממה שהיה פעם מחשב ביצועי ביותר, אך היום משמש בעיקר כקופסת פח דקורטיבית וסופחת אבק. מאחר ואינני בקיא בחידושים האחרונים בעולם החומרה, חשתי כי HWzone יחזיר אותי לעניינים חיש מהר, ועל כן אני פותח פוסט זה. לענייננו: 1. מחיר מקסימלי: כאמור, 2000 ש"ח (רצוי שלא לחרוג מתקציב זה, הכוונה הראשונית שלי הייתה מחשב ב1500 אך אני נוטה שלא להתפשר על איכות החלקים). 2. מה הן מטרות/שימושי המחשב? מעט עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, שיתוף קבצים - עד כאן מחשב סטנדרנטי שאפשר לקנות גם ב1K ולסגור עניין, אבל פה זה הופך למעניין: אני מוזיקאי ויוצר ומתכנן אולפן ביתי - מחשב סביר לאולפן ביתי אמור לעלות בסביבות ה3-4K, …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב לחבר מוגבל בתקציב מחשב בסיסי לשימושים בסיסיים - אינטרנט, אופיס, סרטים וכו'. יריץ win7, שום גיימינג/גרפיקה או תוכנות כבדות אחרות. חשבתי להרכיב מפרט כזה: מעבד - G840 (כ-400 ש"ח). קירור למעבד - להשתמש בקירור שבא עם ה-Box (חינם). לוח אם - Intel DH67BL (שווה כ-450 ש"ח. השגתי בקומבינה - חדש באריזה, חינם). זכרון - Kingston 2G 1333 (כ-75 ש"ח). דיסק - Samsung 500GB F3 (כ-200 ש"ח). צורב - איזה x22 של LG/Samsung/Sony (כ-125 ש"ח). מע' הפעלה - win7 home premium (כ-400 ש"ח). עכשיו חסר רק מארז, ספק והרכבה. אז אלה השאלות שלי: 1. איך המפרט? 2. לגבי מארז + ספק: הייתי מעדיף שייכנסו ב-200-250 ש"ח גג. מצד שני שיעשו את העבודה בלי פדיחות. רעש/נוחות/אסתתיקה וכו' לא ממש חשובים, …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם קניתי מעבד Athlon 64 3200+ (S-754) אני מתכוון לקנות את הלוח אם הבא : http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7v400-mx/overview.htm שאלתי היא האם כדאי ללכת על הלוח אם הזה? והאם הוא תומך בזכרונות A-DATA ? תודה לכל המגיבים
-
- 9 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב לעבודה בבורסה ז"א לראות הרבה גרפים בזמן אמת עבור חבר שגם התחיל לעבוד בתחום אני כבר אומר מראש אני צריך מערכת חזקה משום שאני עובד עם מספר תוכנות מסחר במקביל והרבה חלונות פתוחים של גרפים וכן אני יודע שגרפים לא צריכים אותו כח כמו משחקים אבל מוכן לשלם עוד 500 או 1000 ש"ח עבור מערכת חזקה יותר שתעמוד בעומס ולא תקרוס או תעבוד לאט דבר שיכול לעלות פי כמה יותר. למחשב יחוברו בשלב ראשון 4 מסכים ככל הנראה AOC דגם 2436 משום שיש להם PIVOT במחיר שפוי וירכשו בנפרד. ממה שאני מבין וביררתי כדאי ללכת על מעבד CORE I5 זכרון לפחות 4GB לוח אם עם לפחות שני חריצים של PCI-E שיכולים לטפל במערך של CF יציאת ESATA עדיפות ללוח אם עם USB3 2 כרטיסי מסך ככל הנראה ATI 5770 (צר…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי סטודנטית לעיצוב והיא משתמש בתוכנות רבות וכבדות כמו AutoCAD, 3D Max Studio, Revit ועוד. הרבה זמן התלבטנו אם כדאי לקנות iMac או PC לבסוף החלטנו שכדאי לחסוך 2000-3000 שח אבל להרכיב PC ממש ממש טוב לצרכים שלה. הרכבתי את המפרט הנ"ל והייתי שמח לקבל הערות, הצעות לשיפור, שימור וכו'... מעבדי אינטל Core i5 661, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 995 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P7P55-M s1156 Core i5, Intel P55, DDR3 1600, 2xPCI-E, 1394a 630 זכרונות DDR III 1600Mhz 2x2GB Kingston HyperX Dual Channel CL9 665 כרטיסי מסך ASUS 9400GT Silent 512MB GDDR2 DX10 DVI HDMI PCI-E 280 דיסקים קשיחים Western Digital 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS 440 צורבים LG D…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ-2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בעקרון הכיוון הוא לחסוך, אבל אם התוספת באמת שווה את המחיר (*כונן SSD?), אז יתכן ואפשר יהיה לחרוג ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה באינטרנט, וורד, אקסל וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). --- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: --- -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. --- -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). --- -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום. אני מתכנן לקנות מחשב גיימינג. יש לי כיוון שאני די מאמין בו, אבל מכיוון שלא בניתי מחשב כבר קרוב לעשור, רציתי לקבל חוות דעת והמלצות מהמבינים בתחום. האם יש חלקים שכדאי להחליף? משהו מוגזם מדי/מעט מדי? גרסה דומה אך עדיפה של רכיב מסוים? יש חוסר תאימות מסוים שלא שמתי לב אליו? וכו' 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9,000-10,000, לא הרבה יותר. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, מקווה שיריץ משחקים בצורה טוב כמה שנים קדימה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך …
-
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי חבר עם מסך 19 אינצ', רזולוציה טבעית 1280X1024, שרוצה מחשב משחקים ב-3000 שקל. הוא לא יודע ולא מתכנן אוברקלוק. עדיף כרטיס מסך של NVIDIA מכיוון שהחבר לא מעוניין להתעסק עם דרייברים מעצבנים של ATI ופרופילים וזה (זאת העדפה שאני שמתי, הוא לא אמר את זה מפורשות). תנו בראש שכחתי להגיד, הוא רוצה לפחות 500 ומעלה ג'יגה קשיח. אם אפשר לא של Seagate, פשוט כי זה סיפור להתעסק עם הבעיות קושחה שהבנתי שיש לו.
-
- 9 תגובות
- 723 צפיות
-
-
אני צריך מפרט ב1500-2000 ש"ח למשחקים רצוי מהאתר http://www.ksp.co.il תודה.
-
- 9 תגובות
- 855 צפיות
-
-
שבוע טוב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח קוד בפרויקטים גדולים (שלוקח שעות לקמפל), גלישה כבדה (עשרות לשוניות פתוחות), אולי בעתיד הרצת Win 8 ב VM (או להפך, הרצת Linux מתוך Windows) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse/Browsers/Compilers under Ubuntu ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, הבנתי שמחשבים שולחניים מבוססי הפלטפורמה כבר מתחילים להגיח, אך מה קורה עם ניידים דומים? מישהו יודע מתי הם יתחילו לצוץ וכמה הם יעלו? עוד פחות מחודש מתחילים הלימודים ואני רוצה להחליט האם יש טעם לחכות להם. Anatoli.
-
- 9 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום חברים, רציתי להתייעץ איתכם. יש לי תקציב של כ 8,000-10,000 שקל לקנית מחשב נייד. הדרישות החשובות שלי במחשב: מסך - אני עובד על תוכנות גרפיות כמו פלאש ופוטושופ ולכן חשוב לי מסך כמה שיותר טוב ויחסית גדול. משקל - שיהיה כמה שיותר קל אמינות - אחריות ושירות מהיר מהירות - וכמובן עדיפות למעבד כמה שיותר חזק וזכרון של 1 ג'יגה. מה דעתכם?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום פירסמתי דרישה למפרט זה ואכן המליצו לי על BUNDLE מוצלח מבוסס אינטל(נורטווד) מזיגזג אבל עד שהגעתי לחנות(שבוע) כבר לא היה רלוונטי אז אני צריך שוב עזרה למפרט חדש מזיגזג בלבד(ניתן לקנות רכיב זה או אחר מחנות אחרת אבל הרוב מזיגזג) עד 5000+ ש"ח כולל מסך CRT 17 תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 900 צפיות
-
-
טוב אז ככה קרעתי את התחת בעבודה במשך 4 חודשים +לקחתי קצת כסף מההורים בשביל לקנות מחשב למשחקים וזה ממש הישתלם לי אני חושב הנה המפרט: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX GSKILL DDR 1024MB 400MHZ 2.5-4-4-8 DUAL CHANNEL MAXTOR 250GB 7200RPM SATA 16MB Point Of View Geforce 7800GT 256MB PCI-E OCZ PS 520W ATX MODSTREAM NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK Thermaltake BigTyphoon Sunbeam Transformer BLACK כל זה עלה לי 7890 ש''ח. ואני לא יודע כמה כל מוצר עלה אז אני לא יכול לכתוב לכם מצטער :-\
-
- 9 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום, אני חדש פה בפורום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד קל לנשיאה (עד 2 ק"ג), וזמן סוללה ארוך. הצרכים שלי הם גלישה, אופיס, ותכנות ב- C#. חשבתי על Asus 1215P. מה דעתכם? בתודה מראש, עמית
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה אני יודע שיצא לי כבר כמה פעמיים לכתוב מפרטים שונים אבל עכשיו זה סופי אז קבלו ותנו לי חוות דעת על הכל כי זה ממש חשוב לי תודה. מעבד - amd athlon 64 bit 3000 +box 939 במחיר 1045 שקל לוח אם - gigabyte ga - k8nsultra 939 במחיר 760 שקל זכרון - geil cl 2.5 512 mb במחיר 514 שקל , בהמשך אני יקנה עוד אחד ל dual. כרטיס מסך - XFX geforce 6600 GT 128MB AGP במחיר 1350 שקל מארז - Hec CI 6919 black במחיר 314 שקל, אני יחזיר להם את הספק שבפנים ויקנה... ספק כוח - TT 420AD 420 Watt 2 fan במחיר 300 שקל. מסך - LG T710BH במחיר 760 שקל. סה"כ - 5050 שקל. זהו את רוב החלקים לקחתי מחנות ששמה Glob Net ברמת גן אז ככה שאני רוצה גם חוות דעת על החנות,אבל במיוחד על החלקים שבמפרט. זהו מקווה לשמוע…
-
- 9 תגובות
- 870 צפיות
-
-
מעבדי ? Athlon 64 3500+ (S-939)=1670 לוחות אם למעבדי ? Gigabyte AMD K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E)=720 זכרונות DDR 400 512MB A-DATA X 2 (1024)=780 כרטיסי מסך PINE xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E=1100 דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 160GB SATA =540 צורבים CD Recorders LG 52 x 32 x 52 (kit)=150 מארזים ATX FullTower Supertalent alum. =450 מקלדות MS Internet + MS Mouse Optical=120 מסכים MAG 17'' 786 PF FLAT= 690 מחירון עבודות במעבדה Assembly Computer (new compon.) מחיר 6410 איך ??
-
- 9 תגובות
- 765 צפיות
-
-
1) תקציב: בהתאם לדרישות שלי. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: בעיקר תכנות, צפיה בסרטים באיכות גבוה, גלישה, אולי קצת משחקים(לא בטוח יהיה לי זמן לשחק במשחקים) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17" לא חשוב מאט או מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). 1920x1080 אם יש רזולוציה גבוה יותר בלי שהמחיר יקפוץ אז למה לא * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? 3.5 קילו גג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן נדרש זמן סוללה ארוך (4-5 שעות זה זמן סוללה ארוך בשבילי) * …
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולכם ותודה מראש על העזרה, מעריך מאוד להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 שקלים חדשים – 4500 שקלים חדשים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. – GTA V, Far Cry 4 וכל השאר באותו סדר גודל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' – 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי כי הוא לא מקשיב לי אז אני מבקש עזרה לבנות לו מפרט סבבה לכמה שנים טובות. הוא מוגבל ל3.5K. מטרות הן משחקים וכן יהיה OC בינוני . אין צורך בציוד נוסף . כן חשוב לוח שיתמוך בSLI או CF להוספה עתידית של כ.מסך נוסף כמו כן ספק שיתמוך בעוד כרטיס. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 735 צפיות
-
-
אני מתעניינת במחשב נייד PC לצורכי גרפיקה ווידאו, מבחינתי שיהיה חזק מאוד מעבד הכי חזק של אינטל אם אני לא טועה I7 הוא הכי חזק?, מינימום 12 ג'יגה זכרונות, נפח של לפחות טרה דיסק קשיח, ודיסק מהיר יותר מ125 מגה, התקנה של win 10 64 BIT , אמין יציב לאורך זמן אבל חשוב מאוד שיחזיק עם כל התוכנות של עריכת וידאו וגרפיקה כמו פוטושופ ופרמייר אפטר אפקט וכאלה, אודה להצעה תודה. אם אין הצעה לפחות אשמח לדעת כמה זה אמור לעלות לי בערך,
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
דגם מחשב:computer מעבדי אינטל:Core i7 930, 2.8GHz, s1366, 8MB Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9847 מאווררים וגופי קירור:Scythe Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9371 לוחות אם למעבדי אינטל:GIGABYTE X58A-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2200+, 4xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9592 זכרונות:DDR III 1600Mhz 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8418 דיסקים קשיחים:Samsung 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10225 כרטיסי מסך:GIGABYTE GTX460 768MB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10706 כרטיסי מסך:GI…
-
- 9 תגובות
- 927 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב או טאבלט שישמש אותי כמחברת חכמה בלימודים. נתקלתי במספר מכשירים שנראים לי מאוד מתאימים אך בטווחי מכירים שונים ומשווקים שונים. הצרכים שלי: זיכרון: לפחות 50GB פנוי לא משנה SSD וא HDD. מסך: FHD מומלץ IPS בגודל של 13.3inch או 14inch. משקל: קל ככל האפשר אבל אני מתפשר פה. מעבד: חזק יחסית I3 לפחות. ראם:4GB לפחות. המכשיר כמו שאמרתי מיועד בשביל לימודים והעיקר שלי יהיה שימוש במסמכי office וספרים אלקטרונים אבל גם משחקי אינדי ברמה של limbo למי שמכיר. מה שחשוב מאוד זה שהסוללה תיהיה בסביבות ה10 שעות ללא טעינה ומומלץ אף יותר. כמו שאפשר להסיק אני מעוניין במכשיר מבוסס windows 8 pro אל תשאלו למה זה פשוט עניין של נוחות. מצאתי מספר מכשירים שמתאימים לצרכים שלי פחות או יותר.…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייח בן 10 שנים בערך ואני רוצה לקנות אחד חדש(הגיע הזמן..) * בעקרון יש לי מארז full tower של Lian Li(גם הוא בן 10 בערך) שעשוי מאלומיניום אבל בא לי להחליף אותו(אם מספיק מארז רגיל אז לא אכפת לי גם גודל רגיל) * יש לי כרגע מסך U2412M של דל, אני רוצה 27 אינץ * מספיק ספק כוח אחד(אני שואל בגלל שבמארז שלי יש 2 מקומות לספקי כוח) למחשב כזה או צריך 2? * אני רוצה SSD של 750-1000 ג'יגה * יש לי 3 הארדיסקים שאני ארצה לחבר למחשב החדש(הם בשימוש עכשיו), יהיה אפשר לחבר אותם? האם זה יאט אותו? * אני רוצה קירור טוב ושקט(6-8 בסולם) * לא מתכנן לעשות OC * יש צורך במערכת הפעלה(אנגלית) ואופיס(עברית) * הרכבה מחשב בחנות * שיהיה לוח אם עם כרטיס רשת ו…
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-